Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ : Πραξικόπημα και απάτη...




Πραξικόπημα και απάτη...

Γράφει ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ

Στη μακρά πολιτική μας Ιστορία, όσοι προσπάθησαν να μείνουν αγκιστρωμένοι στον θώκο της εξουσίας ενώ είχαν χάσει τη λαϊκή στήριξη, αντιμετώπισαν δυσάρεστες συνέπειες. Το γεγονός αυτό δεν φαίνεται να προβληματίζει τον κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος πεισματικά αρνείται την προσφυγή στις κάλπες, παρά το ότι το κόμμα του έχει απολέσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Δεν είναι η «ανησυχία» για τα εθνικά και οικονομικά θέματα που οδηγεί τη συγκυβέρνηση στην άρνηση της προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία. Είναι η πρόβλεψη της αποτυχίας. Το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ διαρκώς μεγαλώνει.
Η συγκυβέρνηση του ΕΝΦΙΑ και της ληστοκρατίας τρέμει και δεν αντέχει την απόρριψη των πολιτών. Γι' αυτό ανησυχούν οι πάτρωνές της του Βερολίνου και των Βρυξελλών. Το είπαν καθαρά οι ξένοι κατακτητές: Φοβούνται ότι ο κ. Τσίπρας θα παρασύρει τις αριστερές δυνάμεις σε Ισπανία, Πορτογαλία και αλλού, με αποτέλεσμα να αρχίσει το «ξήλωμα» της κυριαρχίας του Δ' Ράιχ. Και τότε η τυραννία της γερμανοευρωπαϊκής απάτης θα κλονιστεί σοβαρά. Ήδη -για πρώτη φορά- ξεσηκώθηκαν ακόμα και στις Βρυξέλλες, γεγονός που πάνε να το κρύψουν τα μεγάλα κανάλια. Το κύμα λαϊκής οργής φουντώνει παντού. Πρόσφατα ο Μοσκοβισί, για να στηρίξει τον Σαμαρά, διατύπωσε «κολακευτικά» (υποκριτικά) σχόλια για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αλλά δεν μπόρεσε να κρύψει τι ακριβώς τον ενδιέφερε και το είπε ξεκάθαρα: «Μας ενδιαφέρει η ακεραιότητα της Ευρωζώνης»! Εμάς, όμως, μας ενδιαφέρει το άκρως αντίθετο: Η διάλυσή της! Παρατράβηξε η δικτατορία της.
Τα τηλεοπτικά φερέφωνα των μνημονιακών συμφερόντων κόπτονται να μας πείσουν -εμφανιζόμενα ως… αντικειμενικοί αναλυτές- ότι δεν υπάρχει δήθεν άλλος δρόμος έξω από το Μνημόνιο. Άξιος ο μισθός τους! Η λαϊκή παροιμία λέει: «Κουκιά τρώνε, κουκιά μαρτυρούν». Την «ενίσχυση» του μεγάλου κεφαλαίου «γεύονται», τα δικά του συμφέροντα προβάλλουν ως «αναγκαία λύση»! Και οι «ψευτοθόδωροι» της συγκυβέρνησης, εξαπατώντας τους εαυτούς τους -διότι τον λαό δεν μπορούν να τον ξεγελάσουν- κάνουν λόγο για… «μετά Μνημόνιο εποχή», ενώ τα Μνημόνια, με άλλες ονομασίες, θα συνεχίζονται. Ο πρύτανης της υποκρισίας Χαρδούβελης (μαθητής του ολετήρα Σημίτη) μιλάει συνεχώς για… νέα σχέση με τους δανειστές… Καμιά νέα σχέση δεν υπάρχει. Εξακολουθεί η ίδια ανώμαλη σχέση.
Οι «επιβήτορες της εξουσίας» -Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ-, στην απεγνωσμένη προσπάθειά τους να μείνουν στο πηδάλιο του κυβερνητικού σκάφους, περιφρονούν ακόμα και τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Οι δικαστές -διά στόματος της κυρίας Θάνου- κατήγγειλαν και αποκάλυψαν την κυβερνητική τακτική. Αλλά η ελληνική Δικαιοσύνη μίλησε και δεν είναι δυνατόν να μην ακουστεί. Όταν το 1961 έγινε το εκλογικό πραξικόπημα της βίας και νοθείας, η Δικαιοσύνη απεφάνθη για την εκλογική παρωδία, αλλά η κυβέρνηση της ΕΡΕ έκλεισε τ' αυτιά της. Τότε ο γέρος Παπανδρέου -αρχηγός της Ενώσεως Κέντρου- είχε επισημάνει ότι: «Εάν η Αρετή πρόκειται να είναι το θεμέλιον της Δημοκρατίας, δεν δύνανται να είναι κυβερνήται εκείνοι οι οποίοι την παρεβίασαν…». Και τώρα δεν δύνανται να είναι κυβερνήτες αυτοί που κάνουν το ίδιο, δηλαδή που παραβιάζουν τη Δικαιοσύνη, το θεμέλιο της Δημοκρατίας.
Το 1961 είχαμε εκλογικό πραξικόπημα. Τώρα έχουμε κοινοβουλευτικό. Διότι παραμένει στην εξουσία η Νέα Δημοκρατία, η οποία δεν έχει πλειοψηφία, στηρίζεται στο πολιτικό πτώμα του αμαρτωλού ΠΑΣΟΚ και ελπίζει μόνο στη στήριξη των κατοχικών δυνάμεων, των ξένων πατρώνων. Το 1961 επεσήμαινε ο Ηλίας Τσιριμώκος ότι: «Και οι ξένοι προστάται φέρουν αλληλεγγύως και αδιαιρέτως την ευθύνην του εκλογικού αίσχους της 29ης Οκτωβρίου…». Και στις μέρες μας οι ξένοι προστάτες της συγκυβέρνησης της ληστοκρατίας φέρουν ευθύνες για την πολιτική του αίσχους, αλλά όχι μόνον αυτοί. «Ο ωκεανός του χρήματος συνόδευσε τον μηχανισμό της βίας», είχε πει το 1961 ο Τσιριμώκος. Ο ίδιος «ωκεανός» συνοδεύει τους προπαγανδιστές της ξενόδουλης μνημονιακής πολιτικής. Η μειοψηφία το 1961 είχε αναδειχθεί σε νόθο κοινοβουλευτική πλειοψηφία και παράνομη κυβέρνηση της χώρας. Κι έτσι στραγγαλίζεται η θέληση του ελληνικού λαού.
Τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή πολιτική ανωμαλία φέρει όμως και ο κ. Παπούλιας, ο οποίος εναρμονίζεται με τη γραμμή των Σαμαρά - Βενιζέλου. Αποστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι να διεκπεραιώνει τη θέληση του κυρίαρχου λαού, να εναρμονίζει τη θέλησή του στην εθνική αντιπροσωπεία. Αλλά όταν η θέληση του λαού παραβιάζεται, τότε προκύπτει η αρμοδιότητα του ρυθμιστή του πολιτεύματος. Και είναι η σημερινή ακριβώς περίπτωση. Αντ' αυτού, ο κ. Παπούλιας τι κάνει; Ζητεί την «ελαχίστη συναίνεση» μεταξύ των κομμάτων. Πώς μπορεί όμως να υπάρξει οποιαδήποτε συναίνεση για την εξαθλίωση, την εξόντωση των πολιτών και την πρωτοφανή ανεργία, χάριν των συμφερόντων του Βερολίνου και των Βρυξελλών; Ζητά, δηλαδή, ο Πρόεδρος «συναίνεση» στην εξαπάτηση των πολιτών; Ο διακεκριμένος οικονομολόγος κ. Νίκος Ιγγλέσης για τον «πύργο της ευρω-βαβέλ» παρατηρεί: «Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας ανακοινώνει κάθε μήνα το νέο σκορ του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2014. Και τα «γαλαζοπράσινα παπαγαλάκια» της μνημονιακής προπαγάνδας πανηγυρίζουν σε ραδιοφωνικά μικρόφωνα και τηλεοπτικά παράθυρα, με στόχο την παραπλάνηση του ελληνικού λαού και την καλλιέργεια φρούδων ελπίδων για μείωση φόρων και δημιουργία θέσεων εργασίας. Κανείς όμως (της αντιπολίτευσης συμπεριλαμβανομένης) δεν εξηγεί στους πολίτες ότι το πρωτογενές πλεόνασμα, ακόμα κι εάν επιτευχθεί, ούτε ανάπτυξη της οικονομίας προκαλεί, ούτε την ανεργία μειώνει, ούτε τις επενδύσεις ενθαρρύνει. Είναι απλώς ένα ακόμη επικοινωνιακό όπλο…». Και ο κ. Ιγγλέσης προειδοποιεί: «Η πληρωμή παλαιού χρέους με νέο χρέος μπορεί να είναι πολύ επικερδής για τους κάθε είδους δανειστές, αλλά είναι καταστροφική για τη χώρα και τον λαό της». Και θυμίζει τι είχε πει ο Μένανδρος: «Τα δάνεια δούλους τους ελεύθερους ποιούν…».
Ο κ. Νίκος Ιγγλέσης σ' ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο του αποκαλύπτει το σχέδιο χειραγώγησης του λαού (τον Δούρειο Ίππο των Γερμανών): «Λίγες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές ο Αντώνης Σαμαράς σε κεντρική ομιλία του και με παλλόμενη φωνή έλεγε: «Εγώ σχίζω τα Μνημόνια κάθε μέρα, σελίδα σελίδα…». Όσοι τον άκουσαν τότε, ασφαλώς σκέφτηκαν ότι πρόκειται για μια ακόμη προεκλογική υπερβολή, προκειμένου να κερδηθούν μερικές ψήφοι από τη ΝΔ και να μειωθεί η διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, ιδιαίτερα μετά τη συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ και τις δηλώσεις που ακολούθησαν τόσο του πρωθυπουργού όσο και άλλων στελεχών της συγκυβέρνησης (Βενιζέλου, Χαρδούβελη κ.λπ.), γίνεται ολοφάνερο ότι εξελίσσεται μια μνημονιακή αντεπίθεση, ότι προωθείται ένα σχέδιο χειραγώγησης, δηλαδή εξαπάτησης, για μια ακόμα φορά, του ελληνικού λαού…». Ο κ. Παπούλιας, λοιπόν, αντί να παραιτηθεί προκειμένου να βαδίσουμε ομαλά σε εκλογές, ζητάει «ελαχίστη συναίνεση» στην εξαπάτηση όλων… Ας αφήσει στην άκρη τα πονηρά τεχνάσματα ο πρωθυπουργός. Δεν υποσκάπτει την ενότητα ο κ. Τσίπρας. Για την απελευθέρωση του λαού από τον γερμανοευρωπαϊκό ζυγό αγωνίζεται. Οι γερμανικές συνταγές, αφελώς, πιστεύει η συγκυβέρνηση του ΕΝΦΙΑ ότι την ωφελούν -έστω βραχυπρόθεσμα-, αλλά βλάπτουν το έθνος. Οι Σαμαράς - Βενιζέλος θέλουν να θάψουν ζωντανούς τους πολίτες προκειμένου να μείνουν στην εξουσία. Τους ταιριάζει απόλυτα ο στίχος του Μαγιακόφσκι: «Ακούστε. Καθένας, ακόμα κι ο πιο άχρηστος, οφείλει να ζήσει. Αδύνατο, είναι αδύνατο να τον θάψετε ζωντανό μέσα στους τάφους των χαρακωμάτων, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ…».
"ΤΟ ΠΑΡΟΝ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: