Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Η Λέσχη Bilderberg

Hotel de Bilderberg


Αυτές τις μέρες (3-6 Ιουνίου) στο Sitges στην Ισπανία γίνεται η συνάντηση της Λέσχης Bilderberg. Μιας κλειστής ελιτίστικης λέσχης για την οποία ακούγονται πολλές και διάφορες συνομωσιολογικές φήμες.




Το 2009 η συνάντησή τους είχε γίνει στη Βουλιαγμένη. Στην συνάντηση αυτή υπήρχε και η Ελληνική συμμετοχή των κ.κ. Τάκης Αράπογλου (Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος) , Οδυσσέας Κυριακόπουλος (Όμιλος S&B) , Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (Τιτάν) Ντόρα Μπακογιάννη και Άννα Διαμαντοπούλου, Ι. Παπαθανασίου, Γ. Αλογοσκούφης. Μέσα στην λίστα αναφέρεται από Ελλάδα και το όνομα Τζόρτζ Νταβιντ που είναι ο Γιώργος Δαβίδ πρόεδρος της Coca-Cola και της 3E (http://apneagr.blogspot.com/2009/05/ilderberg.html).

Βεβαίως τα ελληνικά μέσα είχαν τότε μια μυστικοπαθή εσωστρέφεια και δεν είχαν δώσει την έκταση που θα έπρεπε στο γεγονός. Μόνο από τα μπλογκς μάθαμε τότε αρκετά. Το ίδιο όμως δεν συμβαίνει με τα ΜΜΕ της Ισπανίας που όχι μόνο ανέφεραν τη συνάντησή αλλά και την σατίρισαν.

Διαβάστε από την σχετική ανάρτηση από το http://thessaloniki-barcelona.blogspot.com/2010/06/bilderberg-video-photos_03.html σχετικά με το τι έγραψε ο Ισπανικός τύπος:



Η εφημερίδα της καταλωνίας (El Periódico de Catalunya) γράφει:


Η Λέσχη Bilderberg ενοχλεί τους γείτονες! Στην φώτο του άρθρου φαίνονται τα φορτηγάκια ασφαλείας. Το άρθρο μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η λέσχη γκολφ που βρίσκεται κοντά θα παραμείνει κλειστή το σάββατο γιατί θα βρίσκονται εκεί οι "συνεδριάζοντες", και επίσης θα κλείσει και η μεγάλη θερινή ντίσκο της περιοχής, για να μην τους ενοχλεί....

Οι κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι στο Sitges τις τελευταίες μέρες βρίσκονται εκατοντάδες πράκτορες, οι οποίοι φυλάν την περιοχή και τους έχουν ενημερώσει να μην φοβηθούν αν δουν πολλούς άνδρες μαζεμένους στις τριγύρω περιοχές μιας και θα ανήκουν στα σώματα ασφαλείας και θα αποτρέψουν τυχόν ενοχλήσεις. Επίσης τους ενημέρωσαν να μην κατευθύνουν οποιουδήποτε τύπου κάμερα προς το ξενοδοχείο γιατί θα κατασχεθεί! Τέλος αυτές τις μέρες δεν μπορούν να καλέσουν οποιονδήποτε στο σπίτι τους αφού και οι ίδιοι για να περνάν με το αμάξι θα πρέπει να δίνουν άδεια και ταυτότητα!!!


Η μεγαλύτερη εφημερίδα της Ισπανίας η El Pais γράφει:


H λέσχη Bildeberg συνεδριάζει από σήμερα στο Sitges. Την συνάντηση θα παρακολουθήσει και η Ελληνίδα Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία, όπως και ο πρωθυπουργός Θαπατέρο. Οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το γεγονός δεν μπορούν να πλησιάσουν σε ακτίνα μικρότερη των 500 μέτρων. Συνεχίζει λέγοντας και αυτή ότι οι γείτονες δεν μπορούν να δεχτούν επισκέψεις ενώ και οι ίδιοι θα πρέπει να πιστοποιούν την ταυτότητα τους, και ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιούν κάμερες, ενώ επίσης αναφέρει ότι μέσα από το ξενοδοχείο δεν μπορούν ούτε να επιβεβαιώσουν ούτε να αρνηθούν την παρουσία προσώπων σε αυτό, τις μέρες της συνεδρίασης.


H εφημερίδα El Mundo πάει ακόμα παραπέρα και δημοσιεύει και φωτογραφία με έλεγχο από πράκτορα, σε κάτοικο της περιοχής:


Και οι αναφορές συνεχίζονται σε πάρα πολλά ακόμα ενημερωτικά site!


Τέλος στη Λέσχη Bilderberg αφιέρωσε χθες τον μονόλογο του ο διασημότερος κωμικός της ισπανικής τηλεόρασης (παίζει να παίρνουν ιδέες από κει και οι δικοί μας...) ο Buenafuente. Το video μπορείτε να το δείτε στο http://www.lasexta.com/sextatv/buenafuente/el_club_bilderberg/157282/161 (για όποιον ξέρει ισπανικά), ενώ παρακάτω μεταφράζω τα επίμαχα (γιατί λέει και πολλά που μόνο αν ζεις στην Ισπανία έχουν πλάκα και τα πιάνεις)

  • Αύριο αρχίζει η ετήσια συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Ξέρετε τι είναι; Είναι μια ομάδα όπου συναντιούνται τα άτομα με την μεγαλύτερη επιροή και το περισσότερο χρήμα στον κόσμο. Άτομα τόσο πλούσια που θα μπορούσαν να ζήσουν σε ένα σπίτι φτιαγμένο από ferrero rocher! ;)
  • Κάποιοι λένε ότι σε αυτές τις συναντήσεις αποφασίζεται το τι θα συμβεί στον κόσμο, η Γρίππη Α, η άνοδος του πετρελαίου......
  • Άλλοι σημαντικοί Ισπανοί (πέραν του Θαπατέρου) που παρακολουθούν τη συνάντηση είναι η Βασίλισσα Σοφία, ο ιδρυτής της El Pais, η κόρη του ιδρυτή της μεγαλύτερης ιδιωτικής τράπεζας της Ισπανίας κτλ...
  • Καταλαβαίνεις ότι είσαι σε μία συνάντηση με άτομα με επιρροή όταν για να σπάσεις τον πάγο ρωτάς "ποιος θα πάρει το champions league" και σου απαντάν: "ποιος θέλεις να το πάρει;;" ;))
  • Δεν ξέρουμε σίγουρα ποιος διευθύνει αυτή την λέσχη. Κάποιοι λεν ότι την διευθυνει ο πολυεκατομμυριουχος 95χρονος Ροκφελερ
  • Εγώ δεν πιστεύω σε αυτά τα πράγματα... αν η Λέσχη Μπιλντεμπεργκ είχε τόση δύναμη εγώ δεν θα μπορούσα να τελειώσω αυτό το μονόλογο λέγοντας τι πραγματικά πιστεύω για.... (ένας συνεργάτης του φέρνει "και καλά" ένα χαρτί... το διαβάζει και συνεχίζει...) για... για αυτό το σύλλογο καταπληκτικών ατόμων!! ;)

Για να κλείσω με το θέμα... όλα αυτά μάλλον δείχνουν ότι τόση κουβέντα δεν γίνεται για το τίποτα.....



Αλλά ποια είναι η Λέσχη Bilderberg;


Από ότι λέγεται συνομωσιολογικά πρόκειται για ένα από τα ανώτατα κλιμάκια της σχεδιαζόμενης και πιθανά υπαρκτής μυστικής παγκόσμιας κυβέρνησης που ρυθμίζει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ τις τύχες του κόσμου.

Ο Alex Jones είναι αρκετά αποκαλυπτικός.




Από την άλλη πλευρά η κα Αννα Διαμαντοπούλου η οποία είναι τακτικά προσκεκλημένη της Λέσχης είναι περισσότερο ... καθησυχαστική.






Ας δούμε όμως τι αναφέρουν και δύο άλλες πηγές








Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ή Ομάδα Μπίλντερμπεργκ, είναι μια ανεπίσημη ετήσια διάσκεψη 130 περίπου ατόμων, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι άτομα επιρροής στους τομείς της πολιτικής, των επιχειρήσεων και των τραπεζών. Η συμμετοχή γίνεται μόνο κατόπιν πρόσκλησης. Αυτή η ελίτ ομάδα συνεδριάζει κάθε χρόνο σε πολυτελή ξενοδοχεία και θέρετρα σε όλο τον κόσμο - συνήθως στην Ευρώπη - και μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες ή τον Καναδά. Η διάσκεψη του 2008 έγινε στο Σαντιγί της Βιρτζίνια και του 2009 στην Αθήνα (14-16 Μαΐου).

Η αρχική διάσκεψη Μπίλντερμπεργκ πραγματοποιήθηκε στο Hotel de Bilderberg, κοντά στο Άρνεμ της Ολλανδίας, από τις 29 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 1954. Ξεκίνησε σαν ιδέα από διάφορα άτομα, μεταξύ των οποίων ο Τζόζεφ Ρέτινγκερ, από την ανησυχία τους για την ανάπτυξη του αντι-αμερικανισμού στη Δυτική Ευρώπη.

Ο Ρέτινγκερ πρότεινε μια διεθνή διάσκεψη, κατά την οποία οι ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών και των Ηνωμένων Πολιτειών θα πρέπει να συγκεντρωθούν και να συνεδριάσουν, με στόχο την προώθηση της κατανόησης μεταξύ των πολιτισμών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Δυτικής Ευρώπης.

Λόγω της μυστικότητας των συνεδριάσεων, η λέσχη κατηγορείται συχνά για μυστικοπαθείς και ειδεχθείς συνωμοσίες σε διεθνές επίπεδο. Τέτοιες θεωρίες έχουν υιοθετηθεί συχνά από ακραίες και λαϊκίστικες πολιτικές οργανώσεις [1]. Κριτική στην λέσχη έχουν ασκήσει μεταξύ άλλων η οργάνωση "John Birch Society"[2], καθώς και συγγραφείς όπως ο Καναδός Daniel Estulin, Ο Βρετανός David Icke, και ο Αμερικάνος Jim Tucker και ο ραδιοφωνικός σχολιαστής Alex Jones. Ο τελευταίος ισχυρίζεται ότι η λέσχη Bilderberg σκοπεύει να υπονομεύσει την ακεραιότητα των Η.Π.Α, καθώς και άλλων χωρών, με την συνένωση τους σε μια υπερεθνική δομή με το όνομα Βορειοαμερικανική Ένωση, αντίστοιχη με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Jonathan Duffy, γράφοντας για το BBC, αναφέρει:

Κανένας ρεπόρτερ δεν προσκαλείται εντός των συνεδριάσεων της λέσχης και παρόλο που καταγράφονται πρακτικά, δεν σημειώνονται ονόματα... Το κενό που δημιουργείται από αυτή την απόμακρη μυστικότητα, έρχεται να το καλύψει μια θεωρία συνωμοσίας που χτίστηκε γύρω από την Λέσχη, σύμφωνα με την οποία η μοίρα του κόσμου αποφασίζεται κατά κύριο λόγο από την Λέσχη Bilderberg.[3]

Άτομα που έχουν λάβει μέρος σε συνεδριάσεις της λέσχης, δηλώνουν σε έρευνα του BBC [4] πως πρόκειται για συναντήσεις ατόμων που εκπροσωπούν κορυφαίες επιχειρήσεις και πολιτικούς, ώστε να επηρεάσουν τον τρόπο που λειτουργεί ο κόσμος με βάση την απλή "κοινή λογική". Στην ίδια έρευνα διατυπώνεται η άποψη πως αυτή η "κοινή λογική" δεν μπορεί παρά να είναι εναρμονισμένη με τα συμφέροντα των κύριων συμμετεχόντων, δηλαδή μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων και προφανώς θα ενθαρρύνονται πολιτικοί που δίνουν προτεραιότητα σε αυτά ακριβώς τα συμφέροντα.

  1. [http://www.publiceye.org/rightwoo/rwooz9.html#P8_45 "Right Woos Left"
  2. John Birch Society: “the Bilderberg” http://www.publiceye.org/rightwoo/rwooz9-04.html
  3. Jonathan Duffy (2004-06-03). Bilderberg: The ultimate conspiracy theory. BBC News
  4. Inside the secretive Bilderberg Group. BBC News (2005-09-29)

Από την WIKIPEDIA



Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς, είναι αδύνατο να υπάρχουν πλήρεις και εξακριβωμένες πληροφορίες για την οργάνωση και τον τρόπο λειτουργίας της. Η Λέσχη των χειραγωγών του κόσμου είναι οργανωμένη κατά το αξεπέραστο ολοκληρωτικό μοντέλο της χριστιανικής, μασονικής, ναζιστικής και κομμουνιστικής οργάνωσης, που της επιτρέπει να αυτο-αναπαράγεται διαρκώς, να αποφασίζει για τα σημαντικότερα ζητήματα του πλανήτη και να μη λογοδοτεί ποτέ και σε κανένα.

Σύμφωνα με το «Πληροφοριακό Δελτίο» της Bilderberg του 2002 (που διατίθεται από το Γραφείο της στο Leiden της Ολλανδίας), η «Λέσχη» είναι οργανωμένη πυραμιδικά σε τρία επίπεδα, με τρόπο ώστε όλη η εξουσία να εκπορεύεται από και να επικεντρώνεται στην κορυφή της πυραμίδας:

1) Επίπεδο πρώτο: Στην κορυφή της οργανωτικής πυραμίδας βρίσκεται η Συμβουλευτική Επιτροπή ή «Εσωτερικός Κύκλος» (που αντιστοιχεί με το «Πολιτικό Γραφείο» των Κομμουνιστικών Κομμάτων). Αποτελείται από τους αυτοδιορισμένους εκπροσώπους ορισμένων οικονομικών αυτοκρατοριών, από τους οποίους επιλέγονται τα μέλη του δεύτερου οργανωτικού επιπέδου (της Διοικητικής ή Διαχειριστικής Επιτροπής ή «Εξωτερικού Κύκλου»).

2) Επίπεδο δεύτερο: Αμέσως μετά, βρίσκεται η Διοικητική ή Διαχειριστική Επιτροπή ή «Εξωτερικός Κύκλος» (που αντιστοιχεί με την «Κεντρική Επιτροπή» των Κομμουνιστικών Κομμάτων). Τα μέλη της επιλέγονται από τον «Εσωτερικό Κύκλο». Το 2002, τα μέλη της «Διαχειριστικής Επιτροπής» ανέρχονταν σε 35 (στα οποία περιλαμβάνονται και τα 4 μέλη της «Συμβουλευτικής Επιτροπής»). Οι μόνοι Έλληνες που συμμετείχαν στη «Διαχειριστική Επιτροπή» της Bilderberg είναι οι: Κώστας Καρράς, πρόεδρος της εταιρείας Πόρτο Καρράς, και Γεώργιος Δαβίδ, πρόεδρος της εταιρείας Coca-Cola.

3) Επίπεδο τρίτο: Στη βάση της οργανωτικής κλίμακας βρίσκονται οι «Προσκαλεσμένοι» στις ετήσιες συνόδους της Λέσχης, οι οποίοι επιλέγονται από την «Διαχειριστική Επιτροπή», ανάλογα με τις σκοπιμότητες που πρέπει να εξυπηρετηθούν σε κάθε χρονική στιγμή σε διάφορες χώρες. Οι «προσκαλεσμένοι» (που αντιστοιχούν με την «Οργάνωση Βάσης» των Κομμουνιστικών Κομμάτων):

• Αναλαμβάνουν να «διαχύσουν» τον προσανατολισμό και τις αποφάσεις της Bilderberg στο πολιτικό και οικονομικό τους περιβάλλον και στην κοινή γνώμη της χώρας τους, και
• Διαθέτουν επιρροή ή παίζουν ή προορίζονται να παίξουν κάποιο σημαντικό ρόλο στις χώρες από τις οποίες προέρχονται.

Συνεπώς, για ευνόητους λόγους, είναι εξόχως αναγκαία και χρήσιμη η συστηματική παρακολούθηση και αποτίμηση της δημόσιας συμπεριφοράς και της εξέλιξης των μελών της Bilderberg στην εσωτερική πολιτική σκηνή κάθε χώρας.

http://www.e-forum.gr/phpbb3/viewtopic.php?f=88&p=3926


Νομίζω όμως ότι για να συμπληρώσετε την εικόνα αξίζει να διαβάσετε και το δημοσίευμα

στο «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στις 17 Μαϊου του 2009 πού είχε τον τίτλο :

«Η ταυτότητα των «Μπίλντερμπεργκερς»

Για τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ έχουν γραφτεί τόσα πολλά που δύσκολα μπορεί να βρει κάποιος πού σταματά η αλήθεια και πού το ψέμα ή ο μύθος. Ο άνθρωπος στον οποίον αποδίδεται η ιδέα της ίδρυσης της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ είναι ο Γιόζεφ Ρέντιγκερ. Πολωνός εμιγκρέ, ο οποίος είχε μεταξύ άλλων θεωρηθεί μέλος μασονικής στοάς, πράκτορας του Βατικανού, των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών και της κυβέρνησης του Μεξικού, ο Ρέντιγκερ ήταν σίγουρα άνθρωπος με άριστες διασυνδέσεις, τις οποίες ήξερε πώς να εκμεταλλεύεται για να επιτυγχάνει τους σκοπούς του. Η φήμη πάντως ότι σήκωνε το τηλέφωνο και συνομιλούσε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ ελέγχεται για την ακρίβειά της...

Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ο Ρέντιγκερ εργάστηκε για λογαριασμό των Βρετανών ως κατάσκοπος. Μετά το 1945, συγκεκριμένα το 1948, «έστησε» την Αμερικανική Επιτροπή για την Ενωμένη Ευρώπη (ΑCUΕ). Πρόεδρός της ήταν ο Γουίλιαμ Ντόνοβαν , επικεφαλής της ΟSS, προκατόχου της αμερικανικής CΙΑ. Αντιπρόεδρος ήταν ο Αλεν Ντάλες, ο οποίος στη συνέχεια ανέλαβε επικεφαλής της CΙΑ. Το 1948 ο Ρέντιγκερ συνάντησε τον πρίγκιπα Βερνάρδο της Ολλανδίας και αναζήτησαν τρόπους για να αντιμετωπίσουν τον αντιαμερικανισμό στην Ευρώπη. Η ιδέα αυτή μετουσιώθηκε σε πράξη. Τον Σεπτέμβριο του 1952, σε ένα μικρό διαμέρισμα στο Παρίσι, συναντήθηκε ο πρώτος ευρωπαϊκός πυρήνας της Λέσχης.

Δύο χρόνια αργότερα, το 1954, η πρώτη (επίσημη) συνάντηση με συμμετοχή και Αμερικανών έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Μπίλντερμπεργκ της ολλανδικής πόλης Οοστερμποϊκ.

Από εκεί έμελλε να ονομαστεί Λέσχη Μπίλντερμπεργκ. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν κατά καιρούς δημοσιευθεί, χορηγοί ήταν η κυβέρνηση της Ολλανδίας και η CΙΑ. Η έδρα της Λέσχης βρίσκεται στην ολλανδική πόλη Λάιντεν. Ο πρίγκιπας Βερνάρδος έμεινε πρόεδρος ως το 1976. Τον διαδέχθηκαν ο λόρδος Χόουμ, πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, ο Γουόλτερ Σιλ, πρώην πρόεδρος της τότε Δυτικής Γερμανίας, ο λόρδος Ρολ, ο λόρδος Κάρινγκτον, πρώην ΓΓ του ΝΑΤΟ και- πλέον- ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ετιέν Νταβινιόν.

Οι συμμετέχοντες δεν ξεπερνούν συνήθως τα 140 άτομα. Το ένα τρίτο αυτών είναι πολιτικοί από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες (Σοσιαλδημοκράτες και Συντηρητικοί, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί, αντιστοίχως σε ίση εκπροσώπηση), το ένα τρίτο εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρήσεων (αυτοκινητοβιομηχανία, αεροπορικές εταιρείες, ασφάλειες και φυσικά τράπεζες) και το υπόλοιπο ένα τρίτο ακαδημαϊκοί, νομπελίστες και γνωστοί δημοσιογράφοι από μέσα ενημέρωσης όπως οι «Financial Τimes», οι «Νew Υork Τimes», η «Εl Ρais» και ο «Εconomist». Οι συζητήσεις διεξάγονται σε 15 τραπέζια και συμμετέχουν οι πάντες. Οι ομιλητές μιλούν επί συγκεκριμένου θέματος για επτά λεπτά. Οι υπόλοιποι έχουν δικαίωμα να παρέμβουν για να ρωτήσουν, να προσθέσουν ή να κάνουν παρατηρήσεις. Εχουν στη διάθεσή τους ένα λεπτό.

Στο τέλος κάθε συνόδου εκδίδεται ένα μικρό βιβλίο με την περίληψη των θεμάτων που συζητήθηκαν. Ποτέ όμως δεν αναφέρεται ποιος είπε τι. Η «ομερτά» της σιωπής είναι πολύ ισχυρή και οι «διαρροές» απαγορεύονται. Μόνο το 1999, όταν εφημερίδες στη Γιουγκοσλαβία είχαν ισχυριστεί ότι οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ αποφασίστηκαν στη σύνοδο της Λέσχης, το περιοδικό των αστέγων του Λονδίνου δημοσίευσε μέρος των πρακτικών βάσει των οποίων μεγάλο μέρος των συμμετασχόντων είχαν εκφράσει σοβαρές αμφιβολίες για τη νατοϊκή επέμβαση.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=268425&ct=32&dt=17/05/2009


Ποιοι Έλληνες συμμετέχουν φέτος;


Στο ισπανικό ξενοδοχείο Dolce Sitges, νότια της Βαρκελώνης, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της Λέσχης Μπίλτερμπεργκ μεταξύ 3 και 6 Ιουνίου 2010. Σύμφωνα με τη λίστα συμμετεχόντων που έχει διαρρεύσει, θα συμμετάσχουν οι ακόλουθοι. Αρχικά δίνεται ο κωδικός της χώρας τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ



AUT Austria
• BEL Belgium
• CHE Switzerland
• CAN Canada
• DEU Germany
• DNK Denmark
• ESP Spain
• FRA France
• FIN Finland
• GBR Great Britain
GRC Greece
• IRL Ireland
• INT International
• ITA Italy
• NOR Norway
• NLD Netherlands
• PRT Portugal
• SWE Sweden
• TUR Turkey
• USA United States of America


BEL Davignon, Etienne F. Honorary Chairman, Bilderberg Meetings; Vice Chairman,
Suez Tractebel

DEU Ackermann, Josef Chairman of the Management Board and the Group Executive
Committee, Deutsche Bank AG

USA Alexander, Keith B. Director, National Security Agency

GRC Alogoskoufis, George Member of Parliament

USA Altman, Roger C. Chairman and CEO, Evercore Partners, Inc.

GRC Arapoglou, Takis Chairman and CEO, National Bank of Greece

TUR Babacan, Ali Minister of State and Deputy Prime Minister

GRC Bakoyannis, Dora Minister of Foreign Affairs

NOR Baksaas, Jon Fredrik President and CEO, Telenor Group

PRT Balsemão, Francisco Pinto Chairman and CEO, IMPRESA, S.G.P.S.; Former Prime
Minister

FRA Baverez, Nicolas Partner, Gibson, Dunn & Crutcher LLP

ITA Bernabè, Franco CEO Telecom Italia SpA

SWE Bildt, Carl Minister of Foreign Affairs

SWE Björklund, Jan Minister for Education; Leader of the Lìberal Party

CHE Blocher, Christoph Former Swiss Counselor; Former Chairman and CEO, EMS Group

FRA Bompard, Alexandre CEO, Europe 1

USA Boot, Max Jeane J. Kirkpatrick Senior Fellow for National Security Studies, Council
on Foreign Relations

AUT Bronner, Oscar Publisher and Editor, Der Standard

FRA Castries, Henri de Chairman of the Management Board and CEO, AXA

ESP Cebrián, Juan Luis CEO, Grupo PRISA

BEL Coene, Luc Vice Governor, National Bank of Belgium

USA Collins, Timothy C. Senior Managing Director and CEO, Ripplewood Holdings, LLC

GRC David, George A. Chairman, Coca-Cola Hellenic Bottling Co. (H.B.C.) S.A.

GRC Diamantopoulou, Anna Member of Parliament

ITA Draghi, Mario Governor, Banca d'Italia

USA Eberstadt, Nicholas N. Henry Wendt Scholar in Political Economy, American Enterprise Institute for Public Policy Research

DNK Eldrup, Anders President, DONG Energy A/S

ITA Elkann, John Chairman, EXOR S.p.A.; Vice Chairman, Fiat S.p.A.

DEU Enders, Thomas CEO, Airbus SAS

ESP Entrecanales, José Manuel Chairman, Acciona

AUT Faymann, Werner Federal Chancellor

USA Ferguson, Niall Laurence A. Tisch Professor of History, Harvard University

IRL Gleeson, Dermot Chairman, AIB Group

USA Graham, Donald E. Chairman and CEO, The Washington Post Company

NLD Halberstadt, Victor Professor of Economics, Leiden University; Former Honorary Secretary General of Bilderberg Meetings

NLD Hirsch Ballin, Ernst M.H. Minister of Justice

USA Holbrooke, Richard C. US Special Representative for Afghanistan and Pakistan

NLD Hommen, Jan H.M. Chairman, ING N.V.

INT Hoop Scheffer, Jaap G. de Secretary General, NATO

USA Johnson, James A. Vice Chairman, Perseus, LLC

USA Jordan, Jr., Vernon E. Senior Managing Director, Lazard Frères & Co. LLC

FIN Katainen, Jyrki Minister of Finance

USA Keane, John M. Senior Partner, SCP Partners; General, US Army, Retired

USA Kent, Muhtar President and CEO, The Coca-Cola Company

GBR Kerr, John Member, House of Lords; Deputy Chairman, Royal Dutch Shell plc

DEU Klaeden, Eckart von Foreign Policy Spokesman, CDU/CSU

USA Kleinfeld, Klaus President and CEO, Alcoa Inc.

TUR Koç, Mustafa V. Chairman, Koç Holding A.S.

DEU Koch, Roland Prime Minister of Hessen

TUR Kohen, Sami Senior Foreign Affairs Columnist, Milliyet

USA Kravis, Henry R. Senior Fellow, Hudson Institute, Inc.

INT Kroes, Neelie Commissioner, European Commission

GRC Kyriacopoulos, Ulysses Chairman and Board member of subsidiary companies of the S&B Group

FRA Lagarde, Christine Minister for the Economy, Industry and Employment

INT Lamy, Pascal Director General, World Trade Organization

PRT Leite, Manuela Ferreira Leader, PSD

ESP León Gross, Bernardino General Director of the Presidency of the Spanish Government

DEU Löscher, Peter CEO, Siemens AG

GBR Mandelson, Peter Secretary of State for Business, Enterprise & Regulatory Reform

INT Maystadt, Philippe President, European Investment Bank

CAN McKenna, Frank Former Ambassador to the US

GBR Micklethwait, John Editor-in-Chief, The Economist

FRA Montbrial, Thierry de President, French Institute for International Relations

ITA Monti, Mario President, Universita Commerciale Luigi Bocconi

ESP Moratinos Cuyaubé, Miguel A. Minister of Foreign Affairs

USA Mundie, Craig J. Chief Research and Strategy Officer, Microsoft Corporation

CAN Munroe-Blum, Heather Principal and Vice Chancellor, McGill University

NOR Myklebust, Egil Former Chairman of the Board of Directors SAS, Norsk Hydro ASA

DEU Nass, Matthias Deputy Editor, Die Zeit

NLD Beatrix, H.M. the Queen of the Netherlands

ESP Nin Génova, Juan Maria President and CEO, La Caixa

FRA Olivennes, Denis CEO and Editor in Chief, Le Nouvel Observateur

FIN Ollila, Jorma Chairman, Royal Dutch Shell plc

GBR Osborne, George Shadow Chancellor of the Exchequer

FRA Oudéa, Frédéric CEO, Société Générale

ITA Padoa-Schioppa, Tommaso Former Minister of Finance; President of Notre Europe

GRC Papahelas, Alexis Journalist, Kathimerini

GRC Papalexopoulos, Dimitris Managing Director, Titan Cement Co. S.A.

GRC Papathanasiou, Yannis Minister of Economy and Finance

USA Perle, Richard N. Resident Fellow, American Enterprise Institute for Public Policy Research

BEL Philippe, H.R.H. Prince

PRT Pinho, Manuel Minister of Economy and Innovation

INT Pisani-Ferry, Jean Director, Bruegel

CAN Prichard, J. Robert S. President and CEO, Metrolinx

ITA Prodi, Romano Chairman, Foundation for Worldwide Cooperation

FIN Rajalahti, Hanna Managing Editor, Talouselämä

CAN Reisman, Heather M. Chair and CEO, Indigo Books & Music Inc.

NOR Reiten, Eivind President and CEO, Norsk Hydro ASA

CHE Ringier, Michael Chairman, Ringier AG

USA Rockefeller, David Former Chairman, Chase Manhattan Bank

USA Rubin, Barnett R. Director of Studies and Senior Fellow, Center for International Cooperation, New York University

TUR Sabanci Dinçer, Suzan Chairman, Akbank

CAN Samarasekera, Indira V. President and Vice-Chancellor, University of Alberta

AUT Scholten, Rudolf Member of the Board of Executive Directors, Oesterreichische
Kontrollbank AG

USA Sheeran, Josette Executive Director, UN World Food Programme

ITA Siniscalco, Domenico Vice Chairman, Morgan Stanley International

ESP Solbes, Pedro Vice-President of Spanish Government; Minister of Economy and Finance

ESP Sophia, H.M. the Queen of Spain

USA Steinberg, James B. Deputy Secretary of State

INT Stigson, Bjorn President, World Business Council for Sustainable Development

GRC Stournaras, Yannis Research Director, Foundation for Economic and Industrial Research (IOBE)

IRL Sutherland, Peter D. Chairman, BP plc and Chairman, Goldman Sachs International

INT Tanaka, Nobuo Executive Director, IEA

GBR Taylor, J. Martin Chairman, Syngenta International AG

USA Thiel, Peter A. President, Clarium Capital Management, LLC

DNK Thorning-Schmidt, Helle Leader ofThe Social Democratic Party

DNK Thune Andersen, Thomas Partner and CEO, Maersk Oil

AUT Treichl, Andreas Chairman and CEO, Erste Group Bank AG

INT Trichet, Jean-Claude President, European Central Bank

GRC Tsoukalis, Loukas President of the Hellenic Foundation for European and Foreign Policy (ELlAMEP)

TUR Ugur, Agah CEO, Borusan Holding

FIN Vanhanen, Matti Prime Minister

CHE Vasella, Daniel L. Chairman and CEO, Novartis AG

NLD Veer, Jeroen van der Chief Executive, Royal Dutch Shell plc

USA Volcker, Paul A. Chairman, Economic Recovery Advisory Board

SWE Wallenberg, Jacob Chairman, Investor AB

SWE Wallenberg, Marcus Chairman, SEB

NLD Wellink, Nout President, De Nederlandsche Bank

NLD Wijers, Hans Chairman, AkzoNobel NV

GBR Wolf, Martin H. Associate Editor & Chief Economics Commentator, The Financial
Times

USA Wolfensohn, James D. Chairman, Wolfensohn & Company, LLC

USA Wolfowitz, Paul Visiting Scholar, American Enterprise Institute for Public
Policy Research

INT Zoellick, Robert B. President, The World Bank Group

GBR Bredow, Vendeline von Business Correspondent, The Economist (Rapporteur)

GBR McBride, Edward Business Editor, The Economist (Rapporteur)

http://farosradio.gr/el/faros-news/item/417-bilderberg-club.html

http://troktiko.blogspot.com/2010/06/bilderberg-2010.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: