Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Αμαρτίαι προγόνων κακουργήματα τέκνου


Αμαρτίαι προγόνων κακουργήματα τέκνου


Πότε θα μιλήσουμε επιτέλους έξω από τα δόντια; Πότε θα αφήσουμε τους υπαινιγμούς, τα μισόλογα και τις εύκολες ειρωνείες; Πότε θα αντιληφθούμε ότι οι επιείκειες, οι δικαιολογίες και η ΑΝΟΧΗ σε εξόφθαλμα ανοσιουργήματα πλήττουν καίρια τη χώρα μας; Και πότε θα κατορθώσουμε -αν κατορθώσουμε- να προτάξουμε το γενικό και όχι το ατομικό συμφέρον;


Γνωρίζω ότι αυτά και άλλα ανάλογα ερωτήματα τίθενται κατόπιν εορτής. Διότι ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΓΙΝΕΙ. Ένα ΚΑΚΟ μάλιστα που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟ. Ένα ΚΑΚΟ επιπλέ­ον που θα επιφέρει νέες καταστροφές στην πατρίδα μας. Εννοώ τις αποφασισθείσες εκ μέρους της σπαρασσόμενης -και αυστηρότατα επιτηρούμενης- κυβέρνησής μας ουκ ολίγες αποκρατικοποιήσεις. Δηλαδή, για να ακριβολογήσω, ΤΟ ΟΣΟ ΟΣΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥΣ.


Σύμφωνα με δημοσιεύμα­τα της Πέμπτης (27.5.2010), οι ανεγκέφαλοι... φωστήρες που μας κυβερνούν ετοιμάζονται να βγάλουν στο σφυρί: τουριστικά και ολυμπιακά ακίνητα, αεροδρόμια, λιμάνια, καζίνα, την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ, τον ΟΣΕ, τη ΛΑΡΚΟ, πακέτα μετοχών σε αποκρατικοποιημένες ΔΕΚΟ. Επίσης οι εν λόγω εμπνευστές του ξεπουλήματος των, πλην ΟΣΕ, τιμαλφών που μας απέμειναν, αναζητούν στρατηγικούς επενδυτές για την ΚΡΑ­ΤΙΚΗ Αγροτική Τράπεζα και το ΚΡΑΤΙΚΟ Ταχυδρομικό Τα­μιευτήριο. (Επισημαίνω ότι η σωρεία αυτή των ιδιωτικοποιή­σεων θα συνεπάγεται αυξημένες κατά το δοκούν τιμές για τους ήδη βάναυσα πληττόμενους καταναλωτές.)


Το ΜΕΓΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ τον ανεκδιή­γητο, ανερμάτιστο και παγίως ψευδόμενο Παπανδρέου τον τρίτο -το «απολειφάδι» πάππου και πατρός, όπως τον χαρα­κτήρισε πρώην συνεργάτης του Ανδρέα- είναι η ΠΡΟΕΚΛΟ­ΓΙΚΑ αποφασισθείσα προσφυγή στο ΔΝΤ. Έναν ανάλγητο οργανισμό που η... θαυματουργή τεχνογνωσία του κατέ­στρεψε και καταστρέφει χώρες και χώρες, λαούς και λαούς. Το απάνθρωπο του Παπανδρέου του τρίτου είναι ότι έσπευ­σε να πάρει -πλην του ασφαλιστικού και του συνταξιοδοτι­κού που μας επέβαλε η αποκαλούμενη τρόικα, συν αύξηση του ΦΠΑ- μέτρα επαχθέστατα και εξουθενωτικά για τους Έλληνες ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ οι αμερικανοευρωπαίοι... προστάτες μας!


Μεγάλη συμμετοχή στο προαναφερθέν ΕΓΚΛΗΜΑ έχουν όχι μόνο οι υπουργοί του -άβουλοι και μοιραίοι οι πλείστοι- αλλά και ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Πράξη που θα τους συνοδεύει διά βίου ως ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ ΣΤΙΓΜΑ. Το ισχυρίζομαι αυτό, διότι τα δεινά που θα ακολουθήσουν θα είναι απερίγραπτα. Και δεν συμ­μερίζομαι ασφαλώς τους ευσεβείς πόθους των κερδοσκό­πων που προβλέπουν εξωπέταγμά μας από την ΕΥΡΩΖΩΝΗ. Το ισχυρίζομαι, επειδή ο λαός μας θα φτύσει αίμα -αν δεν έχει ξεκληριστεί μέχρι τότε ένα τμήμα του- επί τουλάχιστον μία δεκαπενταετία. (Οι αισιόδοξοι -με γεια τους με χαρά τους!- ας βαυκαλίζονται με την ασύστολη προπαγάνδα ΤΩΝ ΥΠΑΙΤΙΩΝ ότι σε τρία, το πολύ πέντε χρόνια, θα έχουμε δή­θεν περάσει τον κάβο...)


Όσα υφιστάμεθα και όσα θα υποστούμε ακόμα οφείλο­νται αποκλειστικά και μόνο ΣΤΟ ΜΕΓΑ ΨΕΥΔΟΣ ότι η προκριθείσα λύση ήταν ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ. Διότι μονόδρομοι δεν υπάρχουν σε καμία έκφανση της ζωής, όταν και το άτομο και ομάδες ατόμων διαθέτουν μυαλό, φαντασία και αποφα­σιστικότητα. Ο κάθε είδους μονόδρομος αποτελεί διέξοδο για τους μικρόνοες, τους οκνηρούς και τους μοιρολάτρες. Γι' αυτούς και μόνο. (Και όμως τα περί ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥ, που υποστήριξε ο κατ' επίφαση πλέον πρωθυπουργός, έπεισαν μεγάλο ποσοστό της κοινής γνώμης. Πώς; Η απάντηση είναι απλούστατη: Με τη σκανδαλώδη αρωγή των εξωνημένων ΜΜΕ και κυρίως των ραδιοτηλεοπτικών. Τα οποία έκαναν καθημερινή πλύση εγκεφάλου στους συνήθως καλόπιστους Έλληνες.)

Τα ίδια αυτά ΜΜΕ, για την ακρίβεια τα πολύ περισσότερα, αποθεώνουν τον Παπανδρέου τον τρίτο για το... έργο του και τις... επιτυχίες του -ο πρωθυπουργός έκανε ετούτο, ο πρωθυπουργός έκανε εκείνο- χωρίς να τον επικρίνουν για τίποτα. Διαθέτει, βλέπεις, ο άνθρωπος ΚΑΙ ραδιοτηλεοπτική ασυλία. Για μένα -και δεν είμαι ο μόνος- οι σχεδόν επτά μήνες της... παντοκρατορίας του προκάλεσαν ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥ­ΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ από τα πεντέμισι χρόνια της πρωθυπουργίας του Καραμανλή, παρά τις ευθύνες του για τη διόγκωση του χρέους και του ελλείμματος (για τα οποία φταίνε και οι προκάτοχοι του). Αν βάλουμε μάλιστα στο ζύγι την εξωτερική πολιτική του Καραμανλή, με δεδομένες τις τρικλοποδιές της Ντόρας, με την αντίστοιχη εξωτερική πολι­τική του σημερινού διαδόχου του -το «παραχωρήσαμε εθνι­κή κυριαρχία» θα μείνει στην Ιστορία- η σύγκριση είναι συ­ντριπτική υπέρ του Καραμανλή.


Δεν έχω προσωπικές διαφορές (ούτε είχα ποτέ) με τον «3ο τον μακρύτερο», σύμφωνα με τον συνεχώς επαναλαμ­βανόμενο χαρακτηρισμό του σκιτσογράφου της «Ελευθερο­τυπίας» Γιάννη Καλαϊτζή. Αντίθετα μου ήταν συμπαθέστα­τος, καθώς τον γνώριζα από την εποχή της εφηβείας του. Υποκειμενικά με ενόχλησε ότι δέχθηκε το δαχτυλίδι της δια­δοχής από τον θρασύδειλο Σημίτη ΛΟΓΩ ΕΠΩΝΥΜΟΥ και ότι θέλησε να ξαναεκλεγεί αρχηγός μετά τη συντριβή του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2004. Αντικειμενικά τον θεωρώ ακατάλληλο και ανεπαρκή για αρχηγό ενός μεγάλου κόμματος, πολύ περισσότερο μάλιστα για πρωθυπουργό τώρα που δοκιμάστηκε και απέτυχε οικτρά. Η σκληρή κριτική που του ασκώ, επομένως, δεν προέρχεται από προσωπική εμπάθεια, αλλά είναι απόρροια της πολιτείας του ως επιφανούς δημοσίου ανδρός. Τα γράφω αυτά για να μην υπάρχει αμφισβή­τηση ως προς τα κίνητρα των διατυπούμενων απόψεων μου.


ΥΓ.: Για τις αθλιότητες του Μαντέλη δεν θα πω τίποτα! Έχω μείνει εμβρόντητος. Βάφτισε τις μίζες... χορηγία, όπως οι καλόγεροι του Μεσαίωνα το κρέας ψάρι - και καθάρισε! Με αφορμή αυτήν την εκκωφαντική αποκάλυψη πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι το πολιτικό μας σύστημα είναι εκ θεμελίων σαθρό και χρειάζεται ριζική ανακαίνιση ΘΕΣΜΩΝ και ΠΡΟΣΩΠΩΝ. Είμαστε ΟΛΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ - ακό­μα και όσοι δεν τα πιάσαμε ποτέ. Οφείλουμε το δυσώδες αυ­τό σύστημα να το ενταφιάσουμε ολοσχερώς. «Μόνο εκεί που υπάρχουν τάφοι γίνονται αναστάσεις», λέει μια υποθε­τική, αλλά παραστατική ρήση του Νίτσε. Εμείς όλο αναστάσεις είμαστε στον... ύπνο μας. Ετσι, εδώ θα μείνουν μόνο τάφοι νεκρών που «ου δικαιωθήσονται».

Θα κλείσω το υστερόγραφο μ' ένα ρητορικό ερώτημα: Με εκ δεξιών του και εξ ευωνύμων -ή και αντίστροφα- τον Μαντέλη και τον Τσουκάτο, ο Σημίτης θα παριστάνει τον «οργι­σμένο» άμωμο;

Αντιπαραθέσεις
Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
τ. βουλευτή, τ. ευρωβουλευτή
και τ. αντιπροέδρου της Ευρωβουλής

Πηγή:

Εφημερίδα "ΤΟ ΠΑΡΟΝ"


Δεν υπάρχουν σχόλια: