Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΙ

Θωρηκτό «Αβέρωφ»





Του Λάζαρου Μαύρου

Όταν ο Ελληνισμός είχε Ηγέτη τον νικηφόρο Ελευθέριο Βενιζέλο, οραματιστή και δεξιοτέχνη της στρατηγικής (γι’ αυτό και μετέφρασε ο ίδιος, από τα αρχαία, τον Θουκυδίδη), η Ελλάς είχε τα κότσια να παραλαμβάνει στο Φάληρο το φθινόπωρο του 1911, το τότε υπερόπλο της, το Θωρηκτό «Αβέρωφ». Αντίθετα: Όταν ο Ελληνισμός είχε χεσμένους και δειλούς ηγέτες ταπεινωνόταν «εξορίζοντας» το 1999 τους S-300 στην Κρήτη...

Π Ρ Ω Τ Ι Σ Τ Η έγνοια της Ανορθωτικής Κυβερνήσεως Βενιζέλου, αφ’ ότου ανέλαβε το 1910 την εξουσία στη μικρή Ελλαδίτσα «της Μελούνας», η πρόσκτηση στρατιωτικής ισχύος και η οικονομία. Ο ίδιος ο Βενιζέλος ανέλαβε προσωπικά και το υπουργείο Στρατιωτικών. Για να καταστήσει την Ελλάδα ΙΣΧΥΡΗ, ικανή να διεκδικήσει διά της Ισχύος την απελευθέρωση του τότε υπόδουλου Ελληνισμού. Ο «Αβέρωφ» στοίχισε 950.750 λίρες Αγγλίας, εκ των οποίων οι 300.000 πληρώθηκαν από το κληροδότημα του εθνικού ευεργέτη Γεωργίου Αβέρωφ (1818-1899).

ΗΔΗ παραλαμβάνονταν από τον Ελληνικό Στρατό τα καλύτερα, τότε, στον κόσμο επαναληπτικά τυφέκια Μάνλιχερ - Σονάουερ, με περιστροφικό γεμιστήρα πέντε φυσιγγίων, διαμετρήματος 6,5 χιλ. Της αυστριακής Στάγερ, προς 79 χρυσά φράγκα έκαστο, για την αντικατάσταση των παλιών μονόβολων Γκράδων,11 χιλ. του 1874. Αυξάνοντας τις δαπάνες για την άμυνα, στις 19.12.1911 ο Βενιζέλος έλεγε στη Βουλή και για την αναγκαία κατ’ έτος κατανάλωση 5 εκατομμυρίων φυσιγγίων πεζικού, «ίνα και η εκγύμνασις των ανδρών γίνηται καλυτέρα διά της χρησιμοποιήσεως πολύ περισσότερων βολών ή εις το παρελθόν και όπως ανανεώνται διαρκώς αι αποθήκαι των πυρομαχικών εντός του αναγκαίου χρόνου».

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ του «Αβέρωφ», το ελληνικό ναυτικό κατέστη το κύριο «διαβατήριο» με το οποίο έγινε δεκτός στη Βαλκανική Συμμαχία κατά της Τουρκίας ο Βενιζέλος. Εξασφάλιζε την κυριαρχία στο Αιγαίο, εμποδίζοντας τη μεταφορά τουρκικών ενισχύσεων στα θέατρα του πολέμου. Ρόλος καθοριστικός στις περίλαμπρες νίκες των απελευθερωτικών Βαλκανικών Πολέμων του 1912-13, που διπλασίασαν την ελλαδική επικράτεια

ΤΗΝ ,5η Οκτωβρίου του 1912, που η Ελλάς εισερχόταν στον πόλεμο, ο Ελευθέριος Βενιζέλος έσπευσε στον φαληρικό όρμο για να κατευοδώσει τον στόλο. Επί της ναυαρχίδος «Αβέρωφ» εκφώνησε την ακόλουθη προσταγή στον Ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη και στους 550 ναύτες του:«Η πατρίς αξιοί από υμάς όχι απλώς να αποθάνητε υπέρ αυτής. Αυτό θα ήταν το ολιγώτερον. Αξιοί να νικήσετε». Και το έκαμαν. Με τις ναυμαχίες της «Έλλης» 3.12.1912 και της «Λήμνου» 5.1.1913 το Αιγαίο κατέστη άβατο για τους Τούρκους. Οι σύγχρονοί μας ηγετίσκοι του παρακμάζοντος Ελληνισμού, απλώς «οραματίζονται»… αποστρατιωτικοποιήσεις! Όχι της Τουρκίας, βέβαια, αλλά της Κύπρου…

http://www.ellinikos-stratos.com/forum/forum_posts.asp?TID=5880&PN=1



Το Αβέρωφ σε νηοπομπή

Και πως να μην συμβαίνουν αυτά όταν ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ δεν σέβονται την ΙΣΤΟΡΙΑ τους και τα ΣΥΜΒΟΛΑ τους!!!!! Διαβάστε παρακάτω....






Το νεόνυμφο ζευγάρι Πατίτσα- Χρουσαλά είχε τη φαεινή ιδέα να μετατρέψει σε γαμήλιο πάρτι την εκδήλωση της ναυτιλιακής εταιρείας «AtlasMaritime» -που ανήκει στην οικογένεια Πατίτσα- με αφορμή την λήξη της έκθεσης «Ποσειδώνια 2010», την περασμένη βδομάδα. Φωτογραφίες τις εκδήλωσης είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από «ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» όπου είχαμε την ευκαιρία να δούμε πως μπορεί να καταντήσει το σύμβολο για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, το θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ για να κάνουν το κέφι τους δύο κακομαθημένοι νεόνυμφοι.

Στο Αβέρωφ δημιουργήθηκε ειδικός μπουφές με ποτά και καλάθια με κουφέτα σε διάφορα χρώματα πάνω στο κατάστρωμα ενώ φωτορυθμικά φώτιζαν ολόκληρο το πλοίο και δεκάδες μοντέλα και εγχώριοι σελέμπριτις κουνούσαν το κορμάκι της υπό τους ρυθμούς της μουσικής.

Το ζευγάρι το μόνο που έκανε για να υπερασπιστεί τη χαζομάρα του, ήταν να υποστηρίζει ότι η ναυτιλιακή εταιρία του Λέοντα Πατίτσα είχε όλες τις νόμιμες άδειες για την διεξαγωγή της εκδήλωσης ενώ ήδη διώκεται εκείνος που έδωσε την άδεια από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού!

http://www.katina.gr/2010/06/14/xrousala-averof-gamilio-parti/

ΚΛΑΜΠ ΓΙΑ ΜΟΝΤΕΛΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ.. ΟΠΟΙΑ ΞΕΦΤΙΛΑ!

«Εξηγήσεις» από το διευθυντή του παροπλισμένου θωρηκτού Αβέρωφ ζήτησε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού αντιναύαρχος Δημήτρης Ελευσινιώτης μετά την αποκάλυψη από το Πρώτο Θέμα ότι την προηγούμενη Πέμπτη ο εφοπλιστής Πατίτσας διοργάνωσε πραγματικό γλέντι με μοντέλα στο κατάστρωμα του ιστορικού πλοίου που έχει χαρακτηριστεί μουσείο.

Αφότου το Πρώτο Θέμα αποκάλυψε τις φωτογραφίες από το «πανηγύρι» πάνω στο θωρηκτό Αβέρωφ και κυρίως μετά τη δημοσίευση των εικόνων με διάφορα μοντέλα που φορούσαν μίνι να ποζάρουν σε ιδιότυπες στάσεις μπροστά από τα κανόνια του θωρηκτού, στο.. Γενικό Επιτελείο Ναυτικού προκλήθηκε αναστάτωση.

Κι αυτό η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού που παραχώρησε την άδεια για να γίνει η σχετική εκδήλωση πάνω στο πλοίο μουσείο θεωρούσε ότι επρόκειτο για μια απλή δεξίωση με κοκτέιλς και αναψυκτικά στο πλαίσιο της έκθεσης Ποσειδώνια 2010. Στην άκρως απολογητική ανακοίνωση που εξέδωσε το Γεν αναφέρεται ότι «το ΓΕΝ είχε ενημερωθεί ότι επί του ΠΝΜ Γ. Αβέρωφ επρόκειτο να πραγματοποιηθεί, την Πέμπτη 10 Ιουνίου εκδήλωση για την ολοκλήρωση των "Ποσειδωνίων 2010", τη διοργάνωση της οποίας είχε αναλάβει η ναυτιλιακή εταιρείας Atlas Maritime. Για το λόγο αυτό άλλωστε το ΓΕΝ προχώρησε στην παραχώρηση του».

Τελικώς αντί για συζητήσεις και ποτά υπό τους ήχους απαλής μουσικής, τα μοντέλα και οι εφοπλιστές ξεσήκωσαν το θωρηκτό με χορούς, τραγούδια και φωτογραφήσεις νεαρών κυριών με light εμφάνιση.

Η ηγεσία του Πολεμικού ναυτικού έχει ήδη διατάξει έρευνα για να διακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη στο θωρηκτό την προηγούμενη Πέμπτη και μ ευθύνη ποίων. Ήδη ο διευθυντής του Αβέρωφ, έφεδρος αρχιπλοίαρχος Ευάγγελος Γαβαλάς έχει κληθεί να δώσει «έγγραφες εξηγήσεις για το τι ακριβώς έγινε στο χώρο». Το ΓΕΝ προαναγγέλλει ότι εφόσον «προκύψουν ευθύνες για συγκεκριμένα πρόσωπα, αυτές θα καταλογιστούν».

Ενώ όμως η «τιμωρία» μοιάζει να αφορά μόνο το διευθυντή του πλοίου μουσείου, παραμένει κρίσιμο το ερώτημα ποιοι αξιωματικοί από την ηγεσία του ΓΕΝ συναίνεσαν να γίνει το πάρτι πάνω στο θωρηκτό Αβέρωφ και κυρίως ποιες εγγυήσεις έλαβαν ότι η δεξίωση θα γίνει σε κόσμιο πλαίσιο, τέτοιο που να ταιριάζει στην ιστορική βαρύτητα του χώρου.

http://trelokouneli.blogspot.com/2010/06/blog-post_444.html


Σχόλιο μας : Δεν απομένει τίποτε άλλο παρά το επόμενο πάρτυ πάρτι του ζεύγους γίνει , με τις ευλογίες των αρμοδίων, στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ή ακόμα καλίτερα και για ρομαντικούς λόγους στην ΑΚΡΟΠΟΛΗ υπό το σεληνόφως.

ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ !!!!

15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

Απομάκρυνση αρχιπλοιάρχου

Στην εφεδρεία, από όπου είχε ανασυρθεί το 2008 για να τοποθετηθεί στη θέση του διευθυντού του πλωτού ναυτικού μουσείου «Αβέρωφ», επέστρεψε χθες ο αρχιπλοίαρχος Ευάγγελος Γαβαλάς. Το πάρτι που στήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο κατάστρωμα του θωρηκτού «Αβέρωφ» και έλαβε χαρακτήρα γαμήλιας δεξίωσης προκάλεσε εσωτερική έρευνα στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και σύγκληση του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου, που αποφάσισε την απόλυση του αρχιπλοιάρχου.

Οπως έγινε γνωστό από το ΓΕΝ, το αίτημα για οργάνωση εκδήλωσης στο θωρηκτό «Αβέρωφ» από την εταιρεία Atlas Maritime είχε υποβληθεί πριν από αρκετούς μήνες και είχε εγκριθεί τον περασμένο Μάρτιο. Αφορούσε, δε, την οργάνωση και παρουσίαση αφιερώματος για τα εκατό χρόνια από την καθέλκυση του ιστορικού πλοίου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα «Ποσειδώνια 2010». Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που εγκρίνεται αίτημα για πραγματοποίηση κάποιας εκδήλωσης, κατά κανόνα πολιτιστικού χαρακτήρα, στο «Αβέρωφ». Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση τα πράγματα ξέφυγαν από το πλαίσιο που έχουν συνήθως οι εκδηλώσεις που φιλοξενούνται εκεί.

Αμέσως μετά τη δημοσίευση από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» περιγραφής και φωτογραφιών των όσων έγιναν την περασμένη Πέμπτη στο κατάστρωμα του «Αβέρωφ», από το ΓΕΝ διατάχθηκε η διενέργεια έρευνας και, ταυτόχρονα, ζητήθηκε από τον διευθυντή του πλωτού μουσείου να υποβάλει εγγράφως εξηγήσεις. Μετά την ολοκλήρωση, χθες, της έρευνας, αποφασίστηκε η απόλυση του αρχιπλοιάρχου Γαβαλά. Συνεργάτες του υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου μετέφεραν την οργισμένη αντίδρασή του για το περιστατικό. Φαίνεται, πάντως, ότι ο καταλογισμός ευθυνών δεν θα επεκταθεί σε άλλα πρόσωπα.

Για το θέμα ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο υπεύθυνος του τομέα Εθνικής Αμυνας της Ν. Δ. κ. Θ. Λεονταρίδης, ο οποίος αναφέρεται σε «βαρύ ατόπημα» και ζητεί εξηγήσεις. Ερώτηση προς τον κ. Βενιζέλο κατέθεσε και ο βουλευτής της Ν. Δ. κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Πηγή:
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_15/06/2010_404548

Δεν υπάρχουν σχόλια: