Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Πρόστιμο για το σπίτι του σκύλου!

Λίγο καιρό πριν από την προχθεσινή συνεδρίαση του ανασυγκροτημένου Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Τοπίου της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και το τμήμα ελέγχου κατασκευών της Διεύθυνσης Πολεοδομίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου επέβαλε ένα πραγματικά καίριο χτύπημα σε όσους απεργάζονται την καταστροφή του δομημένου περιβάλλοντος του Αιγαίου.


Το  αυθαίρετο του «Τζόνι». Πρόστιμο ανέγερσης 327,72 ευρώ!


Το αυθαίρετο του «Τζόνι». Πρόστιμο ανέγερσης 327,72 ευρώ! Με έκθεση αυτοψίας έγινε γνωστό ότι στην αυλή σπιτιού στο χωριό Πολιχνίτος της Λέσβου, μεταξύ των άλλων υπάρχει και αυθαίρετο σπιτάκι σκύλου ονόματι «Τζόνι». Κατασκευασμένο από τσιμεντόπλινθους τοποθετημένους απλά ο ένας πάνω στον άλλον, διαστάσεων 1,9 επί 2,97 μέτρων, σχεδόν δηλαδή έξι τετραγωνικών μέτρων, ύψους περί το ένα μέτρο, σκεπασμένο με λαμαρίνες!

Γι' αυτά τα 5,64 τετραγωνικά μέτρα αυθαίρετης κατοικίας του «Τζόνι» επιβλήθηκε πρόστιμο ανέγερσης 327,72 ευρώ, ποσό που προσαυξάνεται κατά 10% κατ' έτος ως πρόστιμο διατήρησης!

Ας σημειωθεί εδώ ότι ο ιδιοκτήτης του αυθαίρετου... σκυλόσπιτου βρίσκεται εδώ και καιρό σε αντιδικία με γείτονά του, καταγγέλλοντας μεταξύ των άλλων την έκδοση οικοδομικής άδειας για ανέγερση σπιτιού σε οικόπεδο που δεν διέθετε συμβόλαιο ιδιοκτησίας!

Ως απάντηση στην καταγγελία του, δέχθηκε έλεγχο στο σπίτι του από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας, η οποία έφθασε να χαρακτηρίσει αυθαίρετο μέχρι και το σπίτι του σκύλου του. Κι αυτό την ώρα που στα γύρω οικόπεδα υπάρχουν δεκάδες τέτοιες κατασκευές ενώ εκατοντάδες αυθαιρεσίες διαπιστώνονται ακόμη και στην πόλη της Μυτιλήνης και ιδιαίτερα στο ιστορικό της κέντρο, τις οποίες η Πολεοδομία δεν ελέγχει αφού, όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζουν στελέχη της... δεν υπάρχουν σχετικές καταγγελίες! Αρα δεν υπάρχουν και αυθαιρεσίες. Παρά μόνο το σπιτάκι του καημένου του «Τζόνι», που με κάτι τέτοια θα μείνει άστεγος!

ΠΗΓΗ:

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=16/06/2010&id=173534

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Λέω τώρα... Αυτή είναι η εκδίκηση όταν κάποιος καταγγελει παρανομία;
Και έτσι περιμένουμε να φτιάξουμε και να σώσουμε την Ελλάδα;