Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Μέτρα κατά της πειρατείας και στη Βρετανία


Μια λίστα Βρετανών που παραβιάζουν τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων στο Διαδίκτυο θα δημιουργήσουν οι μεγαλύτεροι πάροχοι της χώρας, μετά την πρόταση που έγινε από την ρυθμιστική αρχή της χώρας την Ofcom.

Η πρόταση έγινε με την ελπίδα της αντιμετώπισης του παράνομου download και έτσι τα ονόματα και οι φορές που οι χρήστες παραβίασαν τη νομοθεσία θα περιλαμβάνονται στις λίστες. Επίσης, οι δισκογραφικές και κινηματογραφικές εταιρείες θα μπορούν να ζητούν λεπτομέρειες των χρηστών, ώστε να αποφασίσουν οι ίδιες για την κίνηση νομικών και άλλων διαδικασιών.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι όλοι οι ύποπτοι θα λαμβάνουν μέχρι και τρεις προειδοποιητικές επιστολές πριν την ανάληψη οποιασδήποτε άλλης δράσης από τις αρχές. Οι επιστολές θα περιλαμβάνουν εύκολα κατανοητές πληροφορίες για τη φύση των κατηγοριών, καθώς και όσα μπορεί να κάνει ο χρήστης τόσο για να αντικρούσει τις κατηγορίες αλλά και για την προστασία του δικτύου του από πιθανούς επιτήδειους που μπορεί να το χρησιμοποιούν για να κατεβάζουν παράνομα υλικό.

Σύμφωνα με την Ofcom το μέτρο θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ στις αρχές του 2011, ενώ, επεσήμανε ότι το μέτρο θα περιλαμβάνει ακόμη και την εκπαίδευση των καταναλωτών για την παραβίαση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας αλλά και την προώθηση των νόμιμων εναλλακτικών λύσεων.

Πηγή:
http://www.itmag.gr/2/1/internet/britain-ofcon/

Δεν υπάρχουν σχόλια: