Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Μια άλλη άποψη για τα καύσιμα της Χρυσής Αυγής…




Είναι αφελείς, αυτοί που  άναψαν την φωτιά και τώρα νομίζουν πως θα τη σβήσουν ρίχνοντας περισσότερο λάδι με νέους νόμους και αντισυνταγματικές φυλακίσεις. Νομίζουν πως θα ανακόψουν την άνοδο των ναζιστών  περιορίζοντας την πολιτική τους δράση. Νόμισαν πως προβάλλοντας το ναζιστικό προφίλ τους θα ανακόψουν το ρεύμα. Διαψεύστηκαν όμως...

Το κοινό είναι αδιάφορο αν είναι ναζιστές, γιατί όταν πεινάς, όταν εκβιάζεσαι, όταν απειλείσαι, όταν κινδυνεύει η ζωή και η μικρή περιουσία σου το ιδεολογικό υπόβαθρο αυτού που απαντά στις προκλήσεις δεν πρόκειται να αποτρέψει μερίδα του εκλογικού σώματος να στραφεί  σε αυτή, την κατά την άποψή μας  υπό αίρεση, σανίδα σωτηρίας.
Είναι ουτοπικό και πέραν κάθε φαντασίας το να σκεφτεί κάποιος ότι η αντοχή και η ανοδική επανάκαμψη των Χρυσαυγιτών  στηρίζεται στις ιδεολογικές ταυτοποιήσεις του ταλαίπωρου ελληνικού λαού μαζί τους.  Είναι κυρίως το γεγονός ότι η ΧΑ εκφράζει ένα αντισυστημικό λόγο και  ότι στρέφεται εναντίον αυτών που κατηγορούνται ότι οδήγησαν, τις  τελευταίες δεκαετίες, την χώρα στην καταστροφή και που προσπαθούν να επιβάλλουν ψυχολογικά ότι συνυπεύθυνοι είναι όλοι οι  έλληνες. 
Τα τελευταία γεγονότα ανέδειξαν τις λαϊκές γειτονιές, άλλοτε παραδοσιακά κόκκινα κάστρα, σε γειτονιές με ισχυρότερους  πυρήνες και απήχηση της ακροδεξιάς. Τις γειτονιές αυτές που επί τριάντα και πλέον χρόνια πλήττονται από την αποβιομηχάνιση της χώρας λόγω των πολιτικών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Η πρώτη λοιπόν αιτία θα πρέπει να αναζητηθεί στο ότι το παρασιτικό πελατειακό σύστημα, που υπέθαλψαν τις τελευταίες δεκαετίες τα δύο κόμματα,  έχει δημιουργήσει στην Ελλάδα δυο κοινωνίες. Τους ημέτερους που είναι σήμερα εντός των μνημονιακών τειχών και ευνοούνται από τα μνημονιακά μέτρα κερδίζοντας και φοροδιαφεύγοντας και στους άλλους τους περισσότερους που βρίσκονται  στην αντίπερα όχθη και σηκώνουν τα βάρη της  από τριακονταετίας και πλέον χειρίστης πολιτικής των εμφανιζομένων σήμερα ως εθνοσωτήρων.

Ποια ανάπτυξη αλήθεια θα υπάρξει  με φόρους και μέτρα σοβιετίας και με την αρπακτική στάση των διεθνών και εγχώριων κορακιών που κατασπαράσσουν όχι μόνο τον μόχθο αλλά και το βιος των συνήθη υποζυγίων;
Δυστυχώς η ΧΑ συνιστά, για μια ικανή μερίδα του εκλογικού σώματος, ένα μέσο (ασφαλώς όχι το καλύτερο) στα τυφλά  για να πάρει το αίμα του πίσω και γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο που η ΧΑ κέρδισε το «θαυμασμό» και κάποιας αριστερού προσανατολισμού αντισυστημικής σέχτας ..

Η δεύτερη αιτία είναι το γεγονός πως βρισκόμαστε στην αρχή μιας περιόδου τεράστιας μετακίνησης πληθυσμών από την φτωχή περιφέρεια προς την πλούσια Δύση.

Το φαινόμενο της πίεσης της κοινωνίας από τη λαθρομετανάστευση δεν είναι παροδικό και θα εντείνεται για πολλά χρόνια. Αφορά όλη τη Δύση αλλά η Ελλάδα λόγω της θέσης της στα σύνορα της Δύσης και της διάλυσης του κράτους και της δημόσιας τάξης το βιώνει ακόμη πιο έντονα.

Από την μια πλευρά της Μεσογείου έχουμε ένα πληθυσμό νέων που αυξάνεται και πεινάει και από την άλλη πλευρά ένα πληθυσμό που γερνά, μειώνεται αλλά έχει τα ψυγεία και τα σκουπίδια γεμάτα τρόφιμα και τα σπίτια γεμάτα «καλούδια» που βλέπουν στην τηλεόραση.

Είναι θέμα χρόνου οι πεινασμένοι να περάσουν απέναντι. Έχουν αρχίσει να το κάνουν και θα συνεχίζουν με αυξανόμενο ρυθμό. Δεν είναι μόνο η Αίγυπτος, αλλά δεκάδες χώρες από το Μαρόκο και τη Νιγηρία μέχρι το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.

Οι μετανάστες αυτοί δημιουργούν θύλακες μέσα στην κοινωνία οι οποίοι αυξάνονται συνεχώς μέχρι που καταλαμβάνουν ολόκληρες γειτονιές εκτοπίζοντας τους ντόπιους και επιβάλλοντας τα δικά τους ήθη και έθιμα που είναι ξένα και ενίοτε αποκρουστικά προς τα δικά μας.  Υπάρχουν σκηνές σε γειτονιές όπου μουσουλμάνοι μετανάστες  βρίζουν δικά μας κορίτσια γιατί είναι άσεμνα ντυμένα σε σχέση με τον δικό τους «ηθικό» κώδικα.

Επιπλέον οι μετανάστες διεκδικούν ανειδίκευτες θέσεις εργασίας πιέζοντας τα μεροκάματα και εκτοπίζοντας τους ντόπιους ανειδίκευτους.

Όλο αυτό το σκηνικό δημιουργεί μια τεράστια πρώτη ύλη που αποτελεί εύκολη λεία για κηρύγματα μίσους σαν αυτά της ΧΑ.

Αυτά είναι τα δύο βασικά προβλήματα που τροφοδοτούν την άνοδο του ναζισμού στην Ελλάδα.
Δύο προβλήματα που θεραπεύονται μόνο με την αλλαγή του σημερινού πολιτικού σκηνικού και την ανάδειξη δυνάμεων που μπορούν και έχουν την θέληση να τα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: