Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Καταπολεμήστε το κρυολόγημα σε χρόνο ντε-τε!



Καταπολεμήστε το κρυολόγημα σε χρόνο ντε-τε!

Είναι η εποχή που η γρίπη σέρνεται και δύσκολα κάποιος γλιτώνει από τα χέρια της. Το δύσκολο με το κρυολόγημα είναι ότι σε καταβάλει τόσο πολύ που δεν έχει κουράγιο να σηκωθείς από το κρεβάτι. Μύτη που τρέχει ακατάπαυστα, μάτια που καίνε και δακρύζουν και μια υπερβολική κόπωση. Στόχος είναι, πιστεύω για όλες μας, να ξεπεραστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αυτή η «κατάντια». Μπορείς να καταφέρεις να το καταπολεμήσεις πολύ πιο γρήγορα από ότι θα περίμενες.

Μείνε σπίτι στον καναπέ σου

Μη διανοηθείς και πας στη δουλειά! Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να νιώσεις και να καταλήξεις πιο άρρωστη από ότι πριν. Πάρε ρεπό και γίνε ένα με τον καναπέ και το κρεβάτι σου. Το κρυολόγημα όπως σου είπα, φέρνει αυτή την κούραση που σε διαλύει. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να ξεκουράσεις το σώμα σου. Δεν στο λέω έτσι για να πάρεις ρεπό. Οι γιατροί είναι αυτοί που πρώτοι λένε ότι για το κρυολόγημα, η καλύτερη κίνηση είναι ξεκούραση! Πάρε κουβερτούλα, κουκουλώσου και βόλτες από καναπέ σε κρεβάτι και τούμπαλιν.

Ζεστά ντουζ

Το ζεστό ντουζ μπορεί να βοηθήσει πολλαπλά. Για αρχή, θα χαλαρώσει το σώμα σου και θα νιώσεις κάπως καλύτερα. Επίσης, το ζεστό νερό και οι υδρατμοί θα ανοίξουν τα ιγμόρεια οπότε και η μύτη σου θα αποσυμφορηθεί και αυτό θα βοηθήσει και στα μάτια σου να σταματήσουν να τρέχουν και να τσούζουν. Το ζεστό ντουζ είναι σαν να λέμε ένα φυσικό αποσυμφορητικό, το οποίο σε χαλαρώνει ταυτόχρονα!

Το Physiomer κάνει θαύματα

Ξέχνα τα Otrivin και Ronal. Πέρα από το γεγονός ότι δεν κάνει να τα χρησιμοποιείς συχνά, δε βοηθάνε και πάρα πολύ. Καλύτερα να χρησιμοποιείς Physiomer το οποίο είναι φυσιολογικός ορός και μπορείς να κάνεις πλύσεις όποτε μπουκώνεις. Άλλη εξαιρετική και διαχρονική λύση για να ξεβουλώσει η μύτη σου, είναι το προσωπικά αγαπημένο μου- και που πάντα υπάρχει στο κομοδίνο μου- Vicks! Το Βιξ που έχουμε αγαπήσει από τις γιαγιάδες που μας έκαναν εντριβές όταν αρρωσταίναμε και αυτή η έντονη μυρωδιά από ευκάλυπτο που με μαγικό τρόπο σε έκανε να νιώθεις καλύτερα.

Σουπίτσες

Θα μου πεις πόσες σούπες να φας χωρίς να πεις έλεος φτάνει. Τα καλά νέα είναι ότι ευτυχώς μπορείς να κάνεις εύκολα πολλές και διαφορετικές σούπες-πέρα από την κλασική κοτόσουπα, βραστό, φιδέ. Τα κακά νέα είναι ότι για αυτές τις 2 μέρες θα πρέπει να κάνεις μια υπομονή με τις σούπες. Βοηθούν και καταπραΰνουν τη δυσφορία που σου φέρνει το μπούκωμα.

Ζεστά ροφήματα

Τα ζεστά ροφήματα και ιδιαίτερα τα τσάγια είναι πάρα πολύ καταπραϋντικά τόσο για τον λαιμό σου αν έχεις βήχα, όσο και για το μπούκωμα. Λίγο λεμόνι και μέλι αν προσθέσεις θα είναι ακόμα καλύτερα. Ξέρω ότι είναι βαρετό να πίνεις μόνο τσάι, για αυτό η εναλλακτική που προτείνω είναι στον καφέ σου να βάλεις μια κουταλιά μέλι. Ξέρω ακούγεται περίεργο όμως είναι πάρα πολύ καλό για το λαιμό και επίσης είναι και πάρα πολύ νόστιμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: