Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ "58" : ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ


ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ :  

Οι «58» θα βοηθήσουν στην έξοδο από την κρίση

Η ομιλία του Κώστα Σημίτη στο πρόσφατο συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη φαίνεται ότι λειτούργησε υπέρ της παρακίνησης των δυνάμεων της ευρύτερης παράταξης να συμμετάσχουν στον διάλογο με στόχο την κοινή κάθοδο στις προσεχείς ευρωεκλογές και δημοτικές εκλογές.

Ενθάρρυνε επί της ουσίας το ΠΑΣΟΚ να κινητοποιηθεί υπέρ της πρωτοβουλίας του Ευ. Βενιζέλου να καλέσει για κοινή κάθοδο τη ΔΗΜΑΡ και τις κινήσεις, ενώ κατηγόρησε χωρίς περιστροφές την ηγεσία της Αγ. Κωνσταντίνου -με αφορμή την αποχώρησή της από το κυβερνητικό σχήμα- για αριστερό κομφορμισμό.

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν άφησε να περάσουν πολλά εικοσιτετράωρα για να στηρίξει με δημόσια παρέμβασή του την πρωτοβουλία των «58». Οπως επαναλαμβάνει στους συνομιλητές του, «φιλοδοξεί» ότι θα βοηθήσουν για την έξοδο της χώρας από την κρίση, παρακολουθεί στενά τις κινήσεις τους και πιστεύει ότι διαμορφώνουν και επικαιροποιούν προτάσεις με προοδευτικό μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα που δίνουν λύσεις για τις διάφορες κοινωνικές ομάδες στη δύσκολη συγκυρία.

Εγκυρότατες πληροφορίες επισημαίνουν ότι το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερα στελέχη έχουν συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό για να ακούσουν την άποψή του, όχι μόνο για το εσωτερικό σκηνικό αλλά και για τις αποφάσεις που πρόκειται να ληφθούν στην Ευρώπη και αφορούν βεβαίως και τη χώρα. Τα στελέχη αυτά δεν είναι αποκλειστικά από το ΠΑΣΟΚ.

Αλλωστε οι γνωρίζοντες διαβλέπουν ότι στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ (τρεις ημέρες μετά την εκδήλωση στην Αθήνα) σημαντικές δυνάμεις θα περιγράψουν την κατάσταση και τους στόχους, όπως έκανε με δημόσιες παρεμβάσεις του και ο Σπ. Λυκούδης - επιδιώκοντας να μην κοπούν οι γέφυρες του διαλόγου με το ΠΑΣΟΚ και τις άλλες δυνάμεις.

Φώφη Γιωτάκη
 ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: