Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Στυλιανή Προφυλλίδου: Έϊ κορίτσια για προσέχτε!!!



Η διαδικτυακή φίλη μου Στυλιανή Προφυλλίδου είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που χαίρεσαι να διαβάζεις τις αναρτήσεις της. Είναι μια γυναίκα με τσαγανό που δεν μασάει τα λόγια της και για αυτό μου αρέσει το γράψιμό της. Δεν σας κρύβω ότι πολλές φορές με έχει κάνει να γελάσω με το σαρκαστικό χιούμορ της, άλλες φορές να «θυμώσω» με τα γραφόμενά της και τις θέσεις της σε κάποια θέματα που οι απόψεις μας διαφέρουν, όμως στο μεγαλύτερο μέρος τους οι αναρτήσεις της με βρίσκουν να συμφωνώ και να επικροτώ τα γραφόμενά της. Μια τέτοια περίπτωση είναι και η σημερινή. Φτάνοντας σε μια ώριμη ηλικία και καθώς έχουν δει πολλά τα μάτια μου δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί της κρατώντας και κάποιες επιφυλάξεις. Άλλωστε  ας μην ξεχνάμε και τον πολύ γνωστό διάλογο μεταξύ του Βυζαντινού Αυτοκράτορα Θεόφιλου και της Κασσιανής όταν ο πρώτος έψαχνε να βρει σύζυγο.  Τρεις βυζαντινοί χρονικογράφοι, ο Συμεών ο μεταφραστής, ο Γεώργιος Αμαρτωλός και ο Λέων ο Γραμματικός, αναφέρουν ότι έλαβε η Κασσιανή μέρος στην τελετή επιλογής νύφης για τον αυτοκράτορα Θεόφιλο, την οποία είχε οργανώσει η μητριά του Ευφροσύνη. Σε αυτή, που τοποθετείται χρονικά ή στο 821 ή στο 830, ο αυτοκράτορας επέλεγε τη σύζυγο της αρεσκείας του δίνοντας της ένα χρυσό μήλο. Θαμπωμένος από την ομορφιά της Κασσίας, ο νεαρός αυτοκράτορας την πλησίασε και της είπε: «ς ρα διά γυναικός ρρύη τ φαλα» «Από μία γυναίκα ήρθαν στον κόσμο τα κακά [πράγματα]», αναφερόμενος στην αμαρτία και τις συμφορές που προέκυψαν από την Εύα. Η Κασσία, ετοιμόλογη, του απάντησε: «λλά κα διά γυναικός πηγάζει τά κρείττω» «Και από μία γυναίκα [ήρθαν στον κόσμο] τα καλά [πράγματα]», αναφερόμενη στην ελπίδα της σωτηρίας από την ενσάρκωση του Χριστού μέσω της Παναγίας. Με βάση την παράδοση ο ακριβής διάλογος ήταν:
    -Εκ γυναικός τα χείρω.
    -Kαι εκ γυναικός τα κρείττω.
Κυρίες μου και φίλοι μου απολαύστε τα γραφόμενα της Στυλιανής και προβληματιστείτε : 

Έϊ κορίτσια για προσέχτε!!!

Υπάρχει μία μαθηματική εξίσωση που κυκλοφορεί εδώ και χρόνια στο φέης, και αποδεικνύει ότι γυναίκα ίσον πρόβλημα.
Μετά από βαθυστόχαστη σκέψη, και πολύχρονη έρευνα και μελέτη, έχω να ανακοινώσω το εξής συγκλονιστικό:
Η εξίσωση έχει δίκιο!
Είμαστε η αιτία κάθε κακού.
Από την μήτρα μας ξεκινάει ο Κόσμος, και από το μυαλό μας καταστρέφεται.
Είμαι σίγουρη ότι πίσω από κάθε προδότη πολιτικό, πίσω από κάθε παιδί χωρίς αξίες... κρύβεται μία γυναίκα.
Η οικογένεια διαλύθηκε από την γυναίκα.
Κανένας άντρας δεν έχει την δύναμη να το κάνει αυτό.
Και αυτό μπορώ να το αποδείξω :
Οι γυναίκες είμαστε πιο δυνατοί χαρακτήρες. Τα Ψυχιατρεία είναι γεμάτα άντρες. Αυτοί είναι πολύ ευάλωτοι ψυχικά, γι αυτό και τρελαίνονται γρηγορότερα! Για τον ίδιο λόγο φοβούνται και τα παρατάνε στις δυσκολίες γρηγορότερα από εμάς. Και στα κοινωνικά θέματα, και στα χρέη, και στα ερωτικά. Και μιλάω από ίδια πείρα!
Η γυναίκα μπορεί και να ανεβάσει, αλλά και να καταστρέψει οποιονδήποτε. Και δυστυχώς από τότε που έγινε μόδα μία από τις μεγαλύτερες απάτες της Ανθρωπότητας, η Ισότητα, η γυναίκα έπεσε στην παγίδα, προσπαθώντας να αποφύγει την υποτίμηση που υπέστη όλα τα προηγούμενα χρόνια, και έτσι παρασύρθηκε στον βωμό της δήθεν απελευθέρωσης, και κατέστρεψε η ίδια της το αριστούργημά της, την Οικογένεια. Καταστράφηκε η οικογένεια, και ακολούθως όλος ο κοινωνικός ιστός. Αξίες, Ηθική, και Σεβασμός, πήγαν στράφι μπροστά στην λάμψη του χρήματος.
Και φτάνουμε στο σήμερα, η αχρηστίλα, η ανηθικότητα, και η φτήνια.. να είναι στην κυριολεξία όλες γένους θηλυκού..!
Λυπάμαι κορίτσια, αλλά αυτή είναι η αλήθεια.
Εμείς δημιουργήσαμε τον Κόσμο, εμείς τον καταστρέψαμε, και μόνο εμείς θα μπορέσουμε, αν και πότε και πως, να τον ξανακερδίσουμε.
Facebook/Στυλιανή Προφυλλίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: