Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Καμία πολιτική δολιότητα και ανηθικότητα δεν μπορεί να σώσει την κυβέρνηση των εντολοδόχων


Γράφει ο Μαγια

Ολοένα και πιο ορατή γίνεται η προοπτική να κατισχύσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, ενώ οι συστημικές εταιρίες δημοσκοπήσεων δεν μπορούν πλέον να αποκρύψουν το διαρκώς αυξανόμενο προβάδισμά του. Κάθε μέρα που περνά όλο και πιο πολλοί στην Ελλάδα και το εξωτερικό συμφιλιώνονται με την ιδέα, πως ο Α. Σαμαράς, μετά και τις νέες βάρβαρες αξιώσεις της Τρόικας για τη λήψη πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων και την υπογραφή νέου μνημονίου, θα συρθεί σε πρόωρες εκλογές, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η ΝΔ θα κινδυνεύσει να ακολουθήσει την πορεία του ΠΑΣΟΚ: Να εξαϋλωθεί από την απαξίωση.

Η θεωρία του success story έχει εξαντλήσει τα όριά της. Το λένε πια και οι φιλικές δυνάμεις των εγχώριων εντελοδόχων, ενώ κανείς δεν βγαίνει μπροστά για να τους υπερασπιστεί. Το σημαντικότερο είναι πως σοβαρά γερμανικά έντυπα απαξιώνουν πλήρως τους Σαμαρά και Βενιζέλο, γεγονός που υποδηλώνει ότι τους θεωρούν ήδη πολιτικά «τελειωμένους».

Η τρομοκρατία της προπαγάνδας είναι το τελευταίο χαρτί της κυβέρνησης των «επιστατών» στην απέλπιδα προσπάθειά της να «ξυπνήσει» τα συντηρητικά ανακλαστικά των νοικοκυραίων, αλλά και των μεσαίων στρωμάτων που συνθλίβονται οικονομικά, προκειμένου να αποτρέψει την πολιτική μετακίνησή τους. Πιστεύει ότι, η κοινωνία -καθημαγμένη και απειλητικά σιωπηλή- θα υποταχθεί και πάλι, προσκυνώντας ευλαβικά τους θύτες. 

Το παζλ της εμφυλιοπολεμικής ρητορικής με αιχμή την τρομοκρατία και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, συμπληρώνουν εκβιασμοί, ψεύδη, ανοησίες, επινοήσεις, κατασκευές, φτήνια και αηδία…

Η κυβέρνηση Σαμαρά, αυτά τα «όπλα» χρησιμοποιεί για να αποφύγει τα βασανιστικά ερωτήματα και να «αγοράσει» πρόσθετο πολιτικό χρόνο, μπας και διασωθεί. Τόσο φαιά και σκουριασμένα που την καθιστούν καταγέλαστη και τον καλύτερο διαφημιστή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, καμία πολιτική δολιότητα και ανηθικότητα δεν μπορεί να σώσει την κυβέρνηση των εντελοδόχων. Ό,τι και να κάνει θα προκαλεί τη χλεύη, την αηδία και τη θυμωμένη κραυγή της ελληνικής κοινωνίας: «Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί»!

http://olympia.gr/2014/01/25/καμία-πολιτική-δολιότητα-και-ανηθικό/

Δεν υπάρχουν σχόλια: