Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ : Ο Γόρδιος δεσμός



ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Ο Γόρδιος δεσμός
Γράφει ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ

Στις 31 Μαΐου του 1957, αμερικανικό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο σμηνίας Μάριο Μουζάλι, εσκότωσε στον Άλιμο τον στρατηγό Στέφανο Σαράφη. Ο δράστης δεν τιμωρήθηκε λόγω… «ετεροδικίας»! Επρόκειτο για επαίσχυντο καθεστώς αποικιοκρατίας και ασυδοσίας των ξένων πατρώνων. Η κυβέρνηση της ΕΡΕ, τότε, έσπευσε να κυρώσει τη συμφωνία περί ετεροδικίας, που είχε υπογράψει στις 6-6-1957.

Ο Ηλίας Ηλιού, σε αγόρευσή του στη Βουλή, εχαρακτήρισε αυτή τη συμφωνία «αδίκημα εσχάτης προδοσίας» επειδή παραχωρούσε αποικιακής μορφής προνόμια ασυλίας και προστασίας σε ξένους -και ιδιαίτερα σε Αμερικανούς- που ζούσαν στην Ελλάδα. Εάν, λοιπόν, η ετεροδικία εχαρακτηρίσθη τότε αδίκημα εθνικής προδοσίας (για τους λόγους που προαναφέραμε), πώς θα έπρεπε να χαρακτηρίσουμε σήμερα την ένταξή μας στην Ευρωζώνη και στο ευρώ αφού οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έκαναν τη χώρα μας αποικία της Γερμανίας εκχωρώντας ουσιαστικά την εθνική μας κυριαρχία; Γίναμε υπόδουλοι, αφού θα μας έχουν για πάντα χρεωμένους. Κάποιοι πρώην πρωθυπουργοί, υπουργοί και άλλοι θα έπρεπε να παραπεμφθούν σε ειδικό δικαστήριο με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, διότι εγκλημάτισαν σε βάρος της χώρας και κατέστρεψαν τον λαό μας. 

Κατηγορητήριο κατά των ολετήρων της Ελλάδος αποτελεί το εξαιρετικά ενδιαφέρον και αποκαλυπτικό βιβλίο του ομότιμου καθηγητού του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώργου Κασιμάτη με τίτλο: «Το απάνθρωπο καθεστώς δανεισμού της Ελλάδας» (εκδόσεις Λιβάνη). Το βιβλίο αποκαλύπτει όλες τις πτυχές του ελληνικού δράματος και του ανήκουστου εγκλήματος που διεπράχθη κατά της χώρας μας από ξένους, αλλά, κυρίως, από τους δικούς μας υπηρέτες των ξένων συμφερόντων. Ο τραγικός χώρος στο Γουδί θα έπρεπε να ξαναλειτουργήσει ώστε να υπάρξει κάθαρσις και Νέμεσις. Αυτό το βιβλίο θα πρέπει να το διαβάσουν όλοι οι πολιτικοί, αλλά και οι απλοί πολίτες που προσπαθούν να καταλάβουν πώς βρεθήκαμε σ' αυτό το χάλι. Να το διαβάσει και ο λαλίστατος κ. Βενιζέλος διότι το αμαρτωλό κόμμα του -υπό διάφορες ηγεσίες- φέρει τεράστιες ευθύνες. Ας χαμηλώσει, λοιπόν, ο κ. Βενιζέλος τον αλαζονικό τόνο και ας μην παριστάνει τον κήνσορα των πάντων, διότι το ΠΑΣΟΚ επήρε ήδη τη θέση του στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας. Η στήλη αυτή δεν υπεισέρχεται στα «χωράφια» της βιβλιοκριτικής. Άλλωστε ο γράφων δεν έχει την επιστημονική κατάρτιση που θα του επέτρεπε να επιχειρήσει να «κριτικάρει» ένα τόσο σπουδαίο επιστημονικό πόνημα που φέρει τη σφραγίδα της πείρας και του κύρους του κ. Κασιμάτη, του «Σβώλου της εποχής μας». Απλώς και μόνο ως ταπεινός χειρώνακτας του πνεύματος, ύστερα από διακονία 50 ετών στη δημοσιογραφία και στη συνεχή ενασχόληση με την ιστορική έρευνα, πιστεύω ότι όσα χρόνια κι αν περάσουν, το βιβλίο αυτό θα είναι χρήσιμο ως ιστορικό ντοκουμέντο του μεγαλύτερου εγκλήματος που διεπράχθη μεταπολεμικά κατά της χώρας μας. Και ακόμη θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να στοιχειοθετηθεί ένα αμείλικτο κατηγορητήριο σε μια μελλοντική νέα «δίκη Νυρεμβέργης». Διότι πολύ σοφά είχε συμβουλεύσει ο Τσώρτσιλ ότι: «Η Γερμανία πρέπει να βομβαρδίζεται κάθε 50 χρόνια. Δεν έχει σημασία να ξέρεις τον λόγο. Τον ξέρουν αυτοί…»! 

Τον ξέρουμε όμως κι εμείς, όπως γνωρίζουμε και τον άθλιο ρόλο όλων εκείνων των δικών μας ευρωλάγνων που θα έπρεπε να δικαστούν ως δωσίλογοι, αφού εξυπηρέτησαν τα σχέδια των τραπεζιτών και του Δ' Ράιχ. Το 1922 εκτελέστηκαν οι «έξι» (πέντε πολιτικοί και ο αρχιστράτηγος) ως υπαίτιοι της Μικρασιατικής καταστροφής. Διέπραξαν μεγάλα στρατιωτικά λάθη, αλλά δεν τους έλειψε ο πατριωτισμός. Όμως η Ιστορία στάθηκε αυστηρή απέναντί τους. Οι σημερινοί συντελεστές της ελληνικής τραγωδίας ενσυνείδητα προκάλεσαν τη συμφορά και στερούνται πατριωτισμού, διότι πάνω από το συμφέρον της Ελλάδας θέτουν τις εντολές των ξένων και τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία καθοδηγείται από τη Γερμανία. Ένας λαβύρινθος ραδιουργιών και τρόμου είναι πλέον η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως την κατάντησαν οι υπηρέτες του καπιταλισμού. Κι επειδή ο απάνθρωπος δανεισμός και το οικονομικό πρόγραμμα, με όλα τα παράνομα μέτρα και όρους, δεν μπορούσαν να επιβληθούν με διαδικασίες της συνταγματικής νομιμότητας, μεθοδεύτηκε η επιβολή τους με άνομο τρόπο παραπλάνησης του ελληνικού λαού. Ο Σημίτης μας έβαλε στο ευρώ, γνωρίζοντας ότι βάζει την Ελλάδα σε ένα στρατόπεδο «εκσυγχρονισμένου Άουσβιτς». Ο δε Γιώργος Παπανδρέου άρχισε να διαβουλεύεται -ήδη πριν από την εκλογή του κόμματός του για τη διακυβέρνηση, και εν όψει αυτής- σχετικά με την προσφυγή στο ΔΝΤ για δανεισμό. Πρόκειται για έγκλημα εσχάτης προδοσίας, αφού οι πάντες γνωρίζουν ότι το σύστημα δανεισμού από αυτόν τον οργανισμό κρύβει απάνθρωπη σκληρότητα που καταλήγει σε τραγωδία. Αυτές τις εντολές του έδωσαν.

Πρέπει να λογοδοτήσουν όλοι αυτοί που δέχτηκαν τη δέσμευση της δημόσιας περιουσίας και της όλης οικονομικής πολιτικής, διότι σκοπός της δέσμευσης ήταν η οικονομική και πολιτική χειραγώγηση της Ελλάδας ως εθνικού κράτους, ώστε η οικονομία και η πολιτική να «περάσουν» στην πλήρη εξουσία του υπερεθνικού καπιταλισμού και ιμπεριαλισμού αντίστοιχα. Και μη λησμονούμε ότι οι ραδιούργοι αφέντες της Ευρωζώνης, με πλήρη περιφρόνηση προς τον «ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό», εφήρμοσαν το βάρβαρο ιδιωτικό δίκαιο της Αγγλίας. Σκοπίμως τα γεράκια του καπιταλισμού ανέθεσαν τη σύνταξη των συμβάσεων δανεισμού των 16 κρατών της Ευρωζώνης σε ιδιωτικό δικηγορικό γραφείο του Λονδίνου. Αυτά και πλείστα άλλα που συνθέτουν την «κόλαση της Ευρωζώνης» θα τα δει κανείς με λεπτομέρειες στο βιβλίο του κ. Κασιμάτη. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ έχουν απύθμενο θράσος να παριστάνουν τους κήνσορες όταν βλέπουμε τις ευθύνες τους για την τραγωδία μέσα στις σελίδες του βιβλίου για το «απάνθρωπο καθεστώς δανεισμού της Ελλάδας». 

Τώρα, ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αγωνίζονται για να δώσουν μια ανάσα στον ελληνικό λαό. Δεν είναι εύκολο. Τιμούμε απόλυτα τις προθέσεις και τον αγώνα τους. Θα τους στηρίξουμε μέχρι τέλους. Αλλά το Δ' Ράιχ και τα κοράκια του καπιταλισμού των Βρυξελλών, δεν πρόκειται να μας λυπηθούν. Κάνουν απλώς κάποιους ελιγμούς και θα σφίξουν τον βρόγχο γύρω από τον λαιμό μας. Θέλουν να εκδικηθούν τον Τσίπρα διότι -όπως λέει και το τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη- «δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις»! Διότι έφερε μια πνοή επαναστατική μέσα στη νέα Ιερά Συμμαχία των σημερινών Μετερνίχων. Είναι η ίδια επαναστατική πνοή που έφερε ο Ρήγας Βελεστινλής στον βαλκανικό χώρο. Εκείνον τον έπνιξαν τον Ιούνη του 1798 στο κάστρο της Νεμπόιζας και πέταξαν οι Τούρκοι το πτώμα του στο αφρισμένο ρέμα του Δούναβη. Τον Τσίπρα θέλει να πνίξει ο Σόιμπλε με τα σχοινιά των «συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων και των δεσμεύσεων».

 Όσοι ακόμα αρέσκονται στις αυταπάτες της «ευρωπαϊκής προοπτικής» ας ξυπνήσουν. Η Γερμανία θα παραμένει πάντα ο αιώνιος εχθρός μας. Χρειάζεται ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Να σπάσουμε τις αλυσίδες της Ευρωζώνης. Να αποχωρήσουμε και να τη διαλύσουμε. Να σχεδιασθεί άμεσα στροφή της εξωτερικής και οικονομικής πολιτικής. Στροφή προς Ρωσία, Κίνα, αραβικό κόσμο. Στα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια οι καπιταλιστές διετύπωναν τον φαιδρό ισχυρισμό ότι η προσπάθεια της αμερικανικής κοσμοκρατορίας γινόταν για να μην «υποδουλωθεί» ο κόσμος στη Σοβιετική Ένωση. Σήμερα οι καπιταλιστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβάλλουν την κοσμοκρατορία τους χωρίς καμία δικαιολογία. Δεν υπάρχει κανένα «επειδή» και καμία πρόφαση. Το 1947 ο αείμνηστος ηγέτης Ηλίας Τσιριμώκος, αναφερόμενος στην αμερικανική παντοκρατορία, έγραφε σε ένα άρθρο του στη «Σοσιαλιστική Επιθεώρηση»: «Μπήκαμε σε μια νέα στιγμή της Ιστορίας του καπιταλισμού, όπου μια δύναμη κυριαρχεί στο οικονομικό πεδίο, και τείνει να σχηματίσει γύρω της μπλοκ του παγκόσμιου καπιταλισμού…». Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει στις μέρες μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μόνο που στη θέση της Αμερικής βρίσκεται η Γερμανία. Κι αυτός ο σημερινός απαίσιος κι απάνθρωπος γερμανικός καπιταλισμός δεν σκοπεύει να μας αφήσει περιθώρια αναπνοής. Ο Αλέξης Τσίπρας ας μην περιορίζεται να χαλαρώσει τους κόμπους των «μεταρρυθμίσεων» που μας επιβάλουν οι δήμιοι Σόιμπλε, Ντάισεμπλουμ και η συμμορία τους. Εδώ χρειάζεται το παράδειγμα με τον Γόρδιο δεσμό. 

http://www.paron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: