Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Αργεντινή και Grexit

Η Αργεντινή πάει περίφημα με τους Κίρτσνερ και το Argexit, γι’ αυτό οι εδώ Γκεμπελίσκοι έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους
Θεόδωρος Κατσανέβας
Το γράφημα που παρουσιάζεται πιο κάτω, το οποίο προέρχεται από την World Bank, μιλά από μόνο του για την ικανοποιητική έως εντυπωσιακή οικονομική πορεία της Αργεντινής. Το ίδιο θετικοί είναι και οι άλλοι δείκτες της οικονομίας της χώρας, με την ανεργία να έχει πέσει στο 7%, τον πληθωρισμό να ελέγχεται σε επίπεδα της τάξης του 10%. και το ισοζύγιο πληρωμών να βελτιώνεται σταθερά. Η Αργεντίνικη οικονομία μετά την αποδέσμευσή της από τη ζώνη του δολαρίου, κάτι αντίστοιχο δηλ. με την ευρωζώνη, και ύστερα από τη λήψη μέτρων αναπτυξιακής και κοινωνικής πολιτικής, πορεύεται με εντυπωσιακά ανοδικούς ρυθμούς. Αυτό το ζει ο Αργεντίνικος λαός επί δεκαπέντε συνεχόμενα χρόνια. Ο οποίος επί πλέον κέρδισε την αξιοπρέπειά του και γι’αυτό και στηρίζει σταθερά και αδιαλείπτως την κυβέρνηση που ακολούθησε την πολιτική του Argexit, σε αντιστοιχία με το Grexit.
«Προσοχή να μη γίνουμε Αργεντινή». Αυτό ήταν μέχρι πρόσφατα η κορυφαία φοβική ατάκα των Γκεμπελίσκων του ελληνικού κατεστημένου, οι οποίοι παρουσίαζαν την Αργεντινή ως απολωλός πρόβατο που έχασε το δρόμο του και παραπαίει στη φτώχεια και δυστυχία. Τα ελληνικά συστημικά ΜΜΕ ξεπέρασαν σε διαστρέβλωση της αλήθειας όλα τα διεθνή. Η σύγκρουση ανάμεσα στους Γύπες των αγορών και ιδιαίτερα του αρχιγύπα Πωλ Σίγκερ, είχε μόνο μία όψη. Όταν ο αρχιγύπας σημείωνε μια προσωρινή νίκη όπως η σύλληψη του Αργεντίνικου πολεμικού πλοίου σε μια χώρα ημιαποικία της Ανατολικής Αφρικής, αυτό γινόταν πρωτοσέλιδο. Όταν μετά από λίγο με απόφαση διεθνών δικαστηρίων, το πλοίο αφηνόταν ελεύθερο, η είδηση εξαφανιζόταν.
 Όταν κάποιοι κακοποιοί εισέβαλαν σε super market στο Μπουένος Αύρες σε περίοδο απεργίας των αστυνομικών ( ! ), αυτό εμφανιζόταν σαν λαϊκή εφόρμηση για προμήθειες τροφίμων από τον πεινασμένο Αργεντίνικο λαό. Οι κινητοποιήσεις, οι διαδηλώσεις της κατσαρόλας, οι αιματηρές συγκρούσεις πριν από τη μεγάλη αλλαγή στις αρχές του 2002, εμφανίζονταν στις τηλεοράσεις αδιευκρίνιστα ως σημερινά γεγονότα !


Ήταν τόσο μεγάλη η παραπληροφόρηση για το θέμα που ακόμα και ο επί Νέας Δημοκρατίας κυβερνητικός εκπρόσωπος, προειδοποίησε τον Αλέξη Τσίπρα που ήταν στην αντιπολίτευση τότε, «να προσέχει γιατί θα φύγει με ελικόπτερο, όπως έγινε και στην Αργεντινή!». Ακόμα και από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν τη γνώση ή την ετοιμότητα να του απαντήσουν ότι με ελικόπτερο έφυγε όχι ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης αλλά ο τότε Πρόεδρος Ντε Λα Ρούα, ο αντίστοιχος δηλ. Σαμαράς!
Έχουν περάσει δεκαέξι χρόνια από τον Ιανουάριο του 2002 που η Αργεντινή αποσύνδεσε το νόμισμα της, το πέσος, από το δολάριο, βγήκε δηλ. από τη νομισματική ζώνη του δολαρίου. Κάτι αντίστοιχο δηλ. το επισημαίνουμε και πάλι, με την ευρωζώνη. Το Μάιο του 2003  αναδεικνύεται Πρόεδρος της χώρας ο Νέστορ Κίρτσνερ, τον οποίο ύστερα από τον πρώιμο θάνατό του, τον  διαδέχεται η σύζυγός του Κριστίνα Κίρτσνερ. Οι Κίρτσνερ κυβερνάνε  μέχρι σήμερα τη χώρα με μεγάλη πλειοψηφία σε όλες τις εκλογές μέχρι σήμερα.
Παρ’ όλες τις λυσσαλέες επιθέσεις και υπονομεύσεις από το διεθνές κατεστημένο των ΜΜΕ σε αγαστή συνεργασία με τους Γύπες-Λωποδύτες των αγορών, η Αργεντινή, ύστερα από πολλές διεθνείς μάχες, κερδίζει τον πόλεμο. Δεκαπέντε συνεχόμενα χρόνια κλείνει η ίδια κυβέρνηση με τη συγκεκριμένη, σταθερή έξυπνη οικονομική και εξωτερική πολιτική και ο λαός συνεχίζει να τη στηρίζει δυναμικά. Δε γνωρίζουμε άλλο τέτοιο παγκόσμιο φαινόμενο με πραγματικές δημοκρατικές διαδικασίες.
Μετά την αδιαμφισβήτητη πλέον οικονομική και πολιτική επιτυχία των Κίρτσνερ και του Argexit, που φαίνεται από γραφήματα όπως αυτό της World Bank και όχι μόνο, οι εδώ Γκεμπελίσκοι, έχουν σιωπήσει για την Αργεντινοί.
Αλλά το παράδειγμα της Αργεντινής, οφείλουν να το δουν κατάματα επιτέλους οι εδώ «τρικυμιούντες εν κρανίω»,  και ας πράξουν αυτό που πρέπει. Αλλιώς, αλίμονο στη χώρα.
http://drachmi5.gr/politiki-apopseis/i-argentini-paei-perifima-me-toys-kirtsner-kai-argexit-gi-ayto-oi-edo- gkempeliskoi#sthash.124eHUtm.d85MaGe3.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: