Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Franz Josef Wagner : Η δική μου καρδιά -αν και Γερμανός- χτυπά για τους Έλληνες



Bild: Η Ελλάδα έχει μόνο άγονα βουνά, ξερές ελιές και αδέσποτες γάτες… 

 

Ο συντάκτης της Bild, Franz Josef Wagner, δημοσιεύει επιστολή προς τους Έλληνες στο site της γερμανικής εφημερίδας όπου εργάζεται, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι δύσκολο να κερδίσεις όσους δεν έχουν τίποτα να χάσουν -γιατί το μόνο που έχουν πια οι Έλληνες, είναι μερικά άγονα βουνά, μερικές ξερές ελιές και αδέσποτες γάτες». 

Bild: Η Ελλάδα έχει μόνο άγονα βουνά, ξερές ελιές και αδέσποτες γάτες…


Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή στη Bild:

«Αγαπητοί Έλληνες,

Ο Θεός του ποδοσφαίρου πρέπει πραγματικά να είναι κυνικός, αφού έριξε τη ζαριά και η μονομαχία θα γίνει ανάμεσα στη Γερμανία και την Ελλάδα.

Και ξαφνικά το παιχνίδι «γυρνάει» εναντίον της Μέρκελ

Οι εφημερίδες της Ελλάδας εκλιπαρούν την Εθνική Ομάδα:

«Φέρτε μας τη Μέρκελ», «Άνγκελα ετοιμάσου», «οι χρεωκοπημένοι είναι έτοιμοι».

Την Παρασκευή θα έχουμε έναν φοβερό αγώνα:

Οι φτωχοί Έλληνες, εναντίον των πλούσιων Γερμανών.

Ωστόσο η δική μου καρδιά -αν και Γερμανός- χτυπά για τους Έλληνες.

Για τους Έλληνες με τα άδεια πορτοφόλια, που δεν έχουν χρήματα να πιουν ένα ποτήρι κρασί, δεν έχουν χρήματα για ένα πακέτο τσιγάρα, δεν έχουν χρήματα να πάνε στον οδοντίατρο ή να πληρώσουν το ενοίκιό τους. Και η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να κερδίσεις όσους δεν έχουν τίποτα να χάσουν - γιατί το μόνο που έχουν πια, είναι μερικά άγονα βουνά, μερικές ξερές ελιές και αδέσποτες γάτες.

Όποιος κι αν κερδίσει το παιχνίδι, εγώ θα εξακολουθώ να στηρίζω την Ελλάδα…»

epistoli

http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/186610/bild-i-ellada-ehei-mono-agona-voyna--xeres-elies-kai-adespotes-gates



Γερμανικός Τύπος: "Φτωχοί Ελληνες, στο ματς δεν θα σας βοηθήσει κανένα πακέτο στήριξης"

Αποκορύφωμα αποτελεί το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Hamburger Morgenpost


Από την πρώτη ημέρα της οριστικοποίησης του ζευγαριού Ελλάδα – Γερμανία στην προημιτελική φάση του Euro 2012 ο γερμανικός Τύπος έδωσε πολύ μεγαλύτερη έμφαση συγκριτικά με τον ελληνικό στην πολιτική διάσταση του αγώνα.

Αποκορύφωμα αποτελεί το σημερινό δημοσίευμα της (πολιτικής) εφημερίδας Hamburger Morgenpost (www.mopo.de στην διαδικτιακή έκδοσή της) το οποίο έχει ως κύριο τίτλο τον εξής: «Griechen wollen uns leiden sehen», δηλαδή «Οι Ελληνες θέλουν να υποφέρουμε».

Επίσης στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας αναφέρεται: «EM-viertelfinale als Rache fur Μerkels Eurosparpolitik», δηλαδή «ο προημιτελικός του Euro σαν εκδίκηση για την πολιτική λιτότητας της Μέρκελ».
Στις εσωτερικές σελίδες φιλοξενείται δισέλιδο αφιέρωμα στον αγώνα της Παρασκευής.

Εκεί... αρχίζουν οι υπερβολές. «Gegen Jogi hilft kein Rettungsschirm» αναφέρεται, δηλαδή: «Ενάντια στον Γιόγκι (υποκοριστικό του Γιόακιμ Λεβ, προπονητή της εθνικής Γερμανίας) δεν θα σας βοηθήσει κανένα πακέτο στήριξης».

Eπίσης τονίζεται: «Arme Griechen, die nächste Pleite gibt's geschenkt”, ήτοι: «Φτωχοί Έλληνες, η επόμενη χρεοκοπία είναι δωρεάν». Επίσης, στο αφιέρωμα υπογραμμίζεται ως βασικός τίτλος ότι «Οι Ελληνες φωνάζουν: Φέρτε μας την Μέρκελ».

Επισημαίνεται ότι την Πέμπτη θα διεξαχθεί η σύσκεψη για τη λήψη μέτρων, ότι στην Πολωνία (όπως και σε όλες τις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις) έχει μεταβεί από την αρχή της διοργάνωσης κλιμάκιο του τμήματος πρόληψης αθλητικής βίας και ότι τα μέτρα που θα ληφθούν για να μην “»εράσουν» στις κερκίδες πανό με υβριστικό και ειρωνικό περιεχόμενο κατά της Μέρκελ και της Γερμανίας αναμένεται να είναι πολύ αυστηρά.

Hamburger Morgenpost




Πηγή: Skainews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: