Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Νικητές σήμερα, ηττημένοι αύριο




Νικητές σήμερα, ηττημένοι αύριο
 
Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Οι εκτιμήσεις, οι υπολογισμοί και οι προβλέψεις της στήλης τις τελευταίες 42 ημέρες απεδείχθη πως ήταν επιθυμίες και… ευσεβείς πόθοι, παρά το γεγονός ότι ο γράφων προέβλεψε τη μείωση των ποσοστών του ΚΚΕ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Υποτίμησε, ωστόσο, το συνολικό αποτέλεσμα της σφοδρότητας των συκοφαντικών επιθέσεων και των τρομοκρατικών διλημμάτων εκ μέρους τεράστιων εξωγενών τε και ενδογενών συμφερόντων. Και όχι μόνο αυτό. Ο γράφων αγνόησε επιπολαίως την αιφνίδια έκρηξη κατά 12,55% του Γενικού Δείκτη τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 14 Ιουνίου, την οποία ερμήνευσαν ορθά οι μεταπηδήσαντες στη ΝΔ. (Εκ των υστέρων αποκαλύφθηκε από την ANSA ότι η αιφνίδια χρηματιστηριακή έκρηξη προκλήθηκε από στοχευμένη –και αδρά πληρωμένη– δημοσκόπηση της ΝΔ, που μοιράστηκε ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ, καθότι οι δημοσκοπήσεις απαγορεύονταν, στους κατάλληλους ανθρώπους και ιδίως σε εκείνους που κινούν τα νήματα στο Χρηματιστήριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω δημοσκόπηση αποτύπωνε ΤΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ με οριακή απόκλιση: ΝΔ 29% και ΣΥΡΙΖΑ 26%!)

Το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής –και ανεξάρτητα από τους τρόπους με τους οποίους επετεύχθη– ομολογώ ότι με απογοήτευσε (όπως, άλλωστε, και την πλειονότητα των Ελλήνων, με ΔΕΔΟΜΕΝΗ την καταγεγραμμένη αντιμνημονιακή τους στάση). Με απογοήτευσε, όμως, ως πρώτη φυσιολογική αντίδραση. Διότι δεν άργησα να κάνω δεύτερες σκέψεις, και μάλιστα λίαν ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΣ. Σκέψεις στηριζόμενες στο διαχρονικής ισχύος απόφθεγμα: «ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ».

Και εξηγούμαι αμέσως. Η κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, καθαρά μνημονιακή, παρά τα για το θεαθήναι τσαλίμια του ρητά αντιμνημονιακού Κουβέλη, θα αναγκαστεί να εφαρμόσει σωρεία επιπλέον εξουθενωτικών, για τους ήδη εξαθλιωμένους πολίτες, οικονομικών μέτρων. (Εβδομήντα επτά τέτοια μέτρα υφίστανται, σύμφωνα με την οικονομική υπηρεσία του αλήστου μνήμης ανθέλληνα πρωθυπουργού Παπαδήμου!)

Υπάρχει μήπως καμιά αμφιβολία περί αυτού; Εορτάζοντας τον επινίκιο θρίαμβό του, ο Αντ. Σαμαράς δήλωσε κατά λέξη: «Θα σεβαστούμε ασφαλώς την υπογραφή και τις υποχρεώσεις της χώρας. Η Ελλάδα έχει συνέχεια, συνέπεια και αξιοπρέπεια»! «Θα σεβαστούμε ασφαλώς την υπογραφή και τις υποχρεώσεις της χώρας». Ερώτημα: Ποιος ΕΒΑΛΕ την υπογραφή και ποιος ΑΝΕΛΑΒΕ τις υποχρεώσεις της χώρας; Απάντηση: Ο άγνωστος Χ; «Η Ελλάδα έχει συνέχεια, συνέπεια και αξιοπρέπεια». Προδήλως. Ερώτημα αναπάντητο: Οι Έλληνες έχουν αξιοπρέπεια και θα έχουν συνέχεια; (Όσο για τη συνέπεια, έχουν τη «συνέπεια» που τους δίδαξαν οι πολιτικοί του δικομματισμού!)

Πέρα, όμως, από τα ήδη λεχθέντα υπό μορφήν ερωτημάτων, επισημαίνω ότι ο κ. Σαμαράς έκανε γαργάρα την ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ, την οποία είχε καταστήσει προεκλογικά φλάμπουρο του κόμματός του. Γιατί άραγε; Τις επινίκιες δηλώσεις του τις διατύπωσε και εις την αγγλικήν διά να τις εμπεδώσουν (και να ευφρανθούν) οι ξένοι επικυρίαρχοι και οι μέσω ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ τοκογλύφοι δανειστές μας. Απέφυγε, ωστόσο, να εκστομίσει, έστω και ΜΟΝΟ στα ελληνικά, τη λέξη ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ!

Η τρικομματική κυβέρνηση, απαρτιζόμενη από τη ΝΔ με την πιο ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ και πιο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ έκφανσή της, από το ΠΑΣΟΚ της ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ του πρώτου Μνημονίου (που υπήρξε ΔΗΘΕΝ «μονόδρομος») καθώς και από τη φρικαλέα τσόντα της ΜΝΗΜΟΝΙΟΦΡΟΝΩΣ… αντιμνημονιακής ΔΗΜΑΡ, ενσαρκώνει ό,τι χειρότερο γνώρισε η Ελλάδα μετά τη ναζιστική κατοχή. Θα είναι αποδεδειγμένα ο ΠΕΙΘΗΝΙΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ των εντολών, ακόμα και των πιο εξωφρενικών, του 4ου οικονομικού Ράιχ. Ως εκ τούτου, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΚΡΟΗΜΕΡΕΥΣΕΙ.

Ταυτόχρονα με τις εικαζόμενες δραστηριότητες μιας τέτοιας κυβέρνησης –δραστηριότητες που θα εξαγριώνουν όλο και περισσότερο τον εξανδραποδιζόμενο λαό–, ο ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη πλευρά του λόφου, θα έχει την ευκαιρία να οργανωθεί καλύτερα, να διευρύνει μεθοδικά το πλατύ λαϊκό κίνημα που τον στηρίζει, να επεκτείνει τους ήδη σφυρηλατημένους δεσμούς του με την κοινωνία και να καταστήσει την παρουσία του ΚΥΡΙΑΡΧΗ εντός και εκτός Ελλάδας.

Παράλληλα θα φροντίσει να εξαλείψει τις υπαρκτές αδυναμίες του. Οφείλει να αμβλύνει τις «γωνίες» μεταξύ ορισμένων στελεχών του και να ομογενοποιηθεί. Πρέπει επίσης να αναδείξει και νέα ικανά στελέχη τα οποία θα πλαισιώσουν σε θέσεις αιχμής –τράπεζες, οργανισμούς πάσης φύσεως, πολιτιστικές και αθλητικές συλλογικότητες– την κυβέρνηση που, αργά ή γρήγορα, μετά βεβαιότητος θα σχηματίσει. Και θα τη σχηματίσει επειδή, σύμφωνα με τη μη επιδεχόμενη αντίρρηση ρήση του Αλέξη Τσίπρα, «δεν είμαστε ούτε διεφθαρμένοι ούτε φθαρμένοι».

Παρά τις προαναφερθείσες αδυναμίες του, ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ και έχει αποκτήσει ΣΥΝΕΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΛΟΓΟ. Στρατηγική και προγραμματικό λόγο που θα τα αξιοποιήσει στη Βουλή ως αξιωματική αντιπολίτευση. Και καταλήγω επαναλαμβάνοντας το διαχρονικής ισχύος απόφθεγμα: «ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ». Απόφθεγμα που θα φέρει πανηγυρικά στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ.


http://www.paron.gr/v3/new.php?id=77689&colid=67&dt=2012-06-24
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: