Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ!









ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ!


Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Γ. ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ, ως ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, την 29-4-1941 απεύθυνε διάγγελμα προς τον υπόδουλο Ελληνικό Λαό.

Στο Διάγγελμα αυτό, μεταξύ των άλλων:

1. Yπενθυμίζει στους Ελληνες, ότι αμύνθηκε ως Στρατηγός, του πατρίου εδάφους, α λ λ ά υποχρεώθηκε, ως Ανώτατος Διοικητής των Ελληνικών Στρατευμάτων, να δώσει εντολή, να καταθέσουν, οι Ελληνες Μαχητές, τα όπλα, «για να σταματήσει, η άσκοπη αιματοχυσία.
2. Τους γνωστοποιεί, πως, υπάρχει Ελληνική Κυβέρνηση, υπό τον ίδιο, η οποία, «στοργικώς», θα προσπαθήσει, ν’ ανακουφίσει τους Ελληνες, από το βαρύ φορτίο, που, επισώρευσε ο πόλεμος.
3. Τους διαβεβαιώνει, πως, θα κυβερνήσει, «μακράν παντός ξένου συμφέροντος, «οδηγούμενος, μόνο», υπό το ακραιφνές ελληνικό συμφέρον.»
4. Τους καλεί να προσπαθήσουν να ζήσει η Ελλάδα και να εξασφαλιστεί στον Λαό, ειρήνη και «εργασία».
5. Τους βεβαίωσε πως, βασίζεται, στον πατριωτισμό, του, καθ’ ενός.
-Σημειώνεται, πως, χρησιμοποιείται, ακριβώς, η φρασεολογία του διαγγέλματος.- 
Για την εθνική υποδούλωση, από την σκληρή και απάνθρωπη Γερμανική Μπότα, ο ΣΩΤΗΡΑΣ, ΣΙΩΠΑ!!
ΣΙΩΠΑ και για την οικονομική αθλιότητα, στην οποία περιέρχονταν, ο, υπό κατοχή λαός. (πέθαινε στους δρόμους από πείνα).
Δεν έκανε βέβαια, ούτε υπονοούμενο, για ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ του δολοφόνου κατακτητή.


Κάθε πολίτης, καλείται σήμερα, να βρεί ομοιότητες, των όσων συνέβαιναν τότε, με τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα τώρα.
Με όμοιους αυτουργούς, συνεργούς και θύματα. Πάντως, λίγες διαφορές, θα βρεθούν τελικά. 
Σε κάθε περίπτωση τότε, προείχε, η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ από τον σκληρό κατακτητή. Σήμερα, προέχει, η «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ». Η απόσειση του χρέους, από τον οικονομικό δολοφόνο «δανειστή».







1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να εχουμε υπ οψη μας ότι ο Γεωργιος Τσολάκογλου υπηρξε Πρωθυπουργος υπο ομηρια .Προσεξτε την φωτογραφια τηης ορκομοσιας της κυβερνησης του .Είναι σαν να βρισκεται σε κηδεια. Μηπως νομιζετε ότι μπορουσε να διαταξει φανερα την αντισταση?Πρεπει να μπορούμε να καταλάβουμε τα νοηματα πισω από τα λεγομενα .Το 1940 η Γερμανια ηταν ένα θηριο και ο Γ.Τσολακογλου επρεπε να το τιθασευσει . Αντισταση εκανε κρυφα Διαφυγη με ψαροκάικα--- προσφερθεντα στους Γερμανους για να τους προμηθευουν αλιευματα !!!---των εφεδρων και των κρητων στη Μεση Ανατολη 15000. Πληροφοριες στα υποβρυχια για τις αποστολες στρατου και πυρομαχικων των Γερμανων στην Αφρικη καιβυθηση τους .Ανατιναξη πυρομαχικων στην αποβαθρα του Πειραια .Συνεργασια με διερμηνεις και εργαζομενους στην Κεσταπο για κάθε είδους πληροφοριες.Αφου όμως και ο διερμηνεας της κεσταπο ΤΕΟ συνεργάτης πληροφοριοδότης του τσολακογλου κριθηκε προδότης από λαικο δικαστηριο ηταν επομενο να γινει το αυτό για τον Τσολάκογλου .Σκέφτομαι μηπως τωρα μας βρηκε η αμαρτια ? Ε.Π Μ.