Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

"Οι νεοοθωμανικές τάσεις ορισμένων εκ των γειτόνων, σε αυτή τη χώρα δεν περνάνε"



Μπορεί οι κομματικές ισορροπίες και τα ενδοκυβερνητικά παζαρέματα να μην επέτρεψαν να επικρατήσει η κοινή λογική, κι έτσι ο Υπηρεσιακός Υπουργός Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος να μην παραμείνει στην θέση του, παρά τις περί του αντιθέτου εισηγήσεις που δέχτηκε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Στον ένα μήνα που υπηρέτησε την Πατρίδα ως ΥΠΕΘΑ, οι ΕΕΔ έκαναν αισθητή την παρουσία τους, σε μια περίοδο κρίσιμη όχι μόνο από οικονομικής αλλά και από Γεωστρατηγικής πλευράς σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο. Με μηδενικό χρόνο προσαρμογής από την ανάληψη των καθηκόντων του, το συστημα Ταχείας Αντίδρασης υπό τον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μ.Κωσταράκο ασκήθηκε με τρόπο πρωτόγνωρο και ωφέλιμο, τόσο επιχειρησιακά όσο και πολιτικά-διπλωματικά.

Η ομιλία του κατά την διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής του ΥΠΕΘΑ στον νέο υπουργό Πάνο Παναγιωτόπουλο, και τους δύο υφυπουργούς Ναύαρχο Ελευσινιώτη και Στρατηγό Καράμπελα, είναι χαρακτηριστική του Ανδρός. Λόγος μεστός και ουσιαστικός , χωρίς ωραιοποιήσεις, ακομπλεξάριστος και τσεκουράτος.

Αξίζει να την διαβάσετε :


Παρασκευή, 22 Ιουν 2012

Ομιλία του απερχόμενου Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Φ. Φράγκου κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας:


« Κύριε Υπουργέ,

Πάνο Παναγιωτόπουλε,

κύριοι Υφυπουργοί,

Στρατηγέ Παναγιώτη Καράμπελα,

Επίτιμε Αρχηγέ του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Ναύαρχε κύριε Δημήτρη Ελευσινιώτη.
Είναι μεγάλη χαρά του υπηρεσιακού Υπουργού Αμύνης να έχει την τιμή να προσφωνήσει τη νέα ηγεσία, τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Αισθάνομαι την ανάγκη να αναφερθώ στη προσωπικότητα και του κυρίου Υπουργού και των δύο Υφυπουργών και να τονίσω, ότι άριστη από κάθε πλευράς και άξιοι άνδρες, έρχονται να ηγηθούν των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κύριος Υπουργός με πτυχία της νομικής και του πολιτικού μηχανικού, εκλέγεται από το 2000. Υπουργός Απασχόλησης, ενεργό μέλος στην Αναθεώρηση του Συντάγματος και με μεγάλη δραστηριότητα, αναλαμβάνει σήμερα την ηγεσία του Υπουργείου ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Οι Υφυπουργοί, καταξιωμένοι συνάδελφοι, οι οποίοι διέγραψαν όλη την πορεία τους και τη σταδιοδρομία τους στις Ένοπλες Δυνάμεις και είναι καταξιωμένοι, θα βοηθήσουν τον κύριο Υπουργό στο έργο του.

Μετά από 35 ημέρες, όπου η υπηρεσιακή κυβέρνηση είχε να επιτελέσει το έργο της ομαλής διεξαγωγής των εκλογών, σήμερα όπως και είχα ευχηθεί, με αμεσότητα δημιουργήθηκε κυβέρνηση και εγώ παραδίδω στον αιρετό Υπουργό.

Όπως είχα αναφερθεί όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου, δεν υπάρχει στη σκέψη κανενός από εμάς, και εννοώ ένστολους και μη, οιαδήποτε παραχώρηση σε θέματα εθνικής κυριαρχίας ή οποιαδήποτε διολίσθηση σε θέματα γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής, επειδή η χώρα διέρχεται δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Χθες το βράδυ είχα την ευκαιρία επί ένα δίωρο να ενημερώσω τον κύριο Υπουργό και να είστε βέβαιοι ότι με πολύ ενδιαφέρον, θα έλεγα με τεράστια προσοχή, άκουσε τα θέματα τα οποία απασχολούν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και μάλιστα του είπα, ότι εδώ επάνω στο γραφείο μου το πρώτο θέμα που θα σας παραδώσω, είναι αυτό το οποίο θα επιτρέψει τη συνέχιση αξιοπρεπούς διαβίωσης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους.

Διότι έχουν υποστεί βαρύτατες περικοπές στη μισθοδοσία τους, που κυμαίνονται από 21% ως 35%. Θα του το παραδώσω τώρα αμέσως και είναι το μισθολόγιο το οποίο προτείνουνε οι κλάδοι σε συνεργασία και με το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως μετά από συνεννόηση με την ΕΛ.ΑΣ.

Για τα υπόλοιπα θέματα τα οποία θα ήθελα να αναφερθώ, δεν ονειροβατούμε. Πλην όμως, έχουμε όραμα ότι πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και για να το πετύχουμε αυτό, τη παρούσα περίοδο δεν θέλουμε νέα οπλικά συστήματα. Απαιτούμε όμως από την Πολιτεία να μας χορηγήσει το μέσο και τον τρόπο, ώστε να έχουμε τα διαθέσιμα πυρομαχικά, ανταλλακτικά και καύσιμα.

Και ότι οι περικοπές στο λειτουργικό προϋπολογισμό δεν επιτρέπουν να λειτουργήσουμε πέραν ορισμένου χρόνου. Αρκεί να αναφερθώ ότι μόνο για καύσιμα να γίνουν 100 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτά έχουν τεθεί στον κύριο Υπουργό και όχι απλά θα βοηθήσει, είμαι βέβαιος εκεί που εμμένω, έχουμε άριστο ηθικό, υψηλό φρόνημα και κανείς δεν πρέπει να το συγχέει με το θέμα της αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Με αυτά τα λόγια καλωσορίζω τη νέα πολιτική ηγεσία. Εύχομαι από καρδιάς επιτυχία στο έργο τους. Είμαι σίγουρος για το αποτέλεσμα και ότι το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, το προσωπικό μας, το οποίο είναι περήφανο, είναι άριστοι επαγγελματίες, αλλά πάνω από όλα έχουν μέσα στη καρδιά τους την Ελλάδα, θα επιτελέσουν το καθήκον τους και μάλιστα στον υπέρτατο βαθμό, όπου και όταν απαιτηθεί, όπως το κάνουν σε καθημερινή βάση, είτε στη ξηρά, είτε στη θάλασσα, είτε στον αέρα.

Οι νεοοθωμανικές τάσεις ορισμένων εκ των γειτόνων, σε αυτή τη χώρα δεν περνάνε.

Ευχαριστώ πάρα πολύ ».

Εμείς σ' ευχαριστούμε Στρατηγέ κι ευχόμαστε να σε ξαναδούμε σύντομα σε θέση ευθύνης!




http://www.enkripto.com/2012/06/blog-post_26.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: