Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Βασίλης Θεμιστοκλής, ο φοιτητής που άφησε "άφωνους" τους πολιτικούς




Kοινοποιoύμε αυτό εδώ το video, στο οποίο ένα απλό παιδί, με απλή αριθμητική, παραθέτει το δράμα που βιώνουν οι νέοι σήμερα και κυρίως τα νέα ζευγάρια. Αντικειμενικά το να κάνουν έστω ενα παιδί, μοιαζει λάθος, αφού η δική τους ...επιβίωση, μόνο δεδομένη δεν ειναι. Η επόμενη γενιά Ελλήνων, ειναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα ειναι αισθητά συρρικνωμένη. Η οικονομική καταστροφή γίνεται πλέον κοινωνική και εθνική. Το δε κεντρικό σύνθημα του Πολυτεχνείου, "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία", τραγικά πλέον επίκαιρο.
 
 
 CNN: Σπάει κάθε ρεκόρ το ρεπορτάζ του για τους νεόπτωχους στην Ελλάδα  

Η υπό εξαφάνιση μεσαία τάξη της Ελλάδας εξιτάρει τους χρήστες του διαδικτύου που κλικάρουν με μανία το θέμα με αποτέλεσμα να το έχουν εκτινάξει στα πέντε δημοφιλέστερα ρεπορτάζ του  CNN με εκατομμύρια επισκέψεις από τις 25 Σεπτεμβρίου 2012, που αναρτήθηκε για πρώτη φορά στην ιστοσελίδα του.
Ο ανταποκριτής του CNN στην Αθήνα ακολουθεί, αρχικά, μία πρώην νοσοκόμα, που έχασε πριν από ένα χρόνο τον άνδρα της και με 200 ευρώ επίδομα το μήνα προσπαθεί να επιβιώσει. Άδεια ντουλάπια, άδειο ψυγείο και αγωνία για τα επίσης άδεια πιάτα των παιδιών συνθέτουν το σκηνικό της επταμελούς οικογένειας που δυσκολεύεται να επιβιώσει.
Όμως το σκηνικό είναι παρόμοιο και στους γείτονες καθώς οι περισσότεροι είναι άνεργοι και χωρίς κοινωνική ασφάλιση. Προσωρινή λύση και καταφύγιο για τους νεόπτωχους της Αθήνας η αλληλεγγύη και η φιλανθρωπία. Οργανώσεις, εκκλησία και μεμονωμένοι πολίτες βοηθούν καθημερινά προσφέροντας σχολικά είδη και ρούχα σε παιδιά, τρόφιμα σε χιλιάδες άπορες οικογένειες και άστεγους καθώς όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ η μεσαία τάξη στην Ελλάδα εξαφανίζεται.



Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια: