Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Οι… «λίστες των ληστών»…






                                                   ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Οι… «λίστες των ληστών»…
Γράφει ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ

Ο πανικός της τραγελαφικής συγκυβέρνησης εκδηλώνεται πλέον ανοικτά. Δεν μπορεί να καμουφλάρει το γεγονός ότι υπακούει πειθήνια στις γερμανικές αρχές κατοχής και εφαρμόζει τις εντολές της. Τρέμει τις αποκαλύψεις για το σάπιο πολιτικό σύστημα και για τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν εκείνοι που κινούνται στο σκοτάδι, σε βάρος των εθνικών συμφερόντων.

Οι περίφημες λίστες, τις οποίες «δεν τις κοίταξε» ο Βενιζέλος, παρότι τις είχε στα χέρια του, αυτές που… «έχασε» ο Παπακωνσταντίνου, «καίνε» πολύ γνωστά πρόσωπα. Κρύβουν όμως αυτές οι «λίστες των ληστών» ένα τεράστιο εθνικό έγκλημα. Μια πράξη εσχάτης προδοσίας. Εκείνους που σκοπίμως διόγκωσαν το χρέος και μας έβαλαν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, χωρίς να υπάρχει ανάγκη. Καταγράφονται αμαρτωλές πολιτικές οικογένειες και άτομα που διαφεντεύουν τις τύχες μας. Άνθρωποι που ευθύνονται για το «ολοκαύτωμα» του ελληνικού λαού και παραμένουν ασύδοτοι και ατιμώρητοι. Αυτά όλα δεν μπορούν να καλυφθούν. Διαρρέουν, συζητούνται, σχολιάζονται και προκαλούν οργή. Έχουν λόγους κάποιοι από τη συγκυβέρνηση να μη γνωστοποιηθούν παραέξω, διότι θα ξεσπάσει τσουνάμι αγανακτήσεως των αγρίως φορολογουμένων Ελλήνων, που καταληστεύονται.

Το διεφθαρμένο «σύστημα» ελέγχει μεγάλο μέρος των ΜΜΕ. Υπάρχουν όμως και ακέραιοι δημοσιογράφοι, που δεν εννοούν να προδώσουν το λειτούργημά τους. Εκείνοι που επιμένουν να μην υπακούουν στις αρχές Κατοχής και προασπίζουν το συμφέρον και τα δίκαια των απλών πολιτών και όχι των «πλουτισάντων επί κατοχής»… Εκείνοι που δεν σκύβουν τον αυχένα στη Μέρκελ και πολεμούν τα επαίσχυντα Μνημόνια της ντροπής. Πανικόβλητη η συγκυβέρνηση, τους έβαλε στο στόχαστρο, επειδή δεν κλείνουν το στόμα τους. Ο Σπύρος Καρατζαφέρης συνελήφθη με τρόπο που θύμιζε εποχές ΕΣΑ και Ιωαννίδη, με μια απίθανη πρόφαση, το ίδιο βράδυ μετά τη λήξη της αποκαλυπτικής εκπομπής του, που έθιγε τα «κακώς κείμενα». Είχαν προηγηθεί ο Βαξεβάνης, οι δύο συνάδελφοι της πρωινής ζώνης της δημόσιας τηλεόρασης, οι απειλές κατά του Τράγκα. Η τραγική συγκυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι τέτοιες πράξεις γυρίζουν πίσω, γίνονται «μπούμερανγκ» εναντίον εκείνων που τις υποκινούν; Η συγκυβέρνηση είναι και ανιστόρητη, διότι έπρεπε να γνωρίζει πως όσοι κατά καιρούς προσπάθησαν να φιμώσουν και να διώξουν τον Τύπο όχι μόνον φανέρωσαν την αντιδημοκρατική νοοτροπία τους, αλλά δεν μπόρεσαν να σταθούν για πολύ στο σαθρό βάθρο τους. Και οι ετοιμόρροποι κατέρρευσαν!

Στις μελανές σελίδες της έγραψε διαχρονικά η Ιστορία τους διώκτες του Τύπου και στεφάνωσε τους υποστηρικτές της ελευθεροτυπίας. Αυτοί που φοβούνται την αλήθεια μισούν και τη δημοκρατία. Ο Μπερντιάεφ έγραφε ότι: «Η αλήθεια δεν μπορεί να λατρεύεται, παρά μόνο μέσα στην ελευθερία». Και την ελευθερία μάς την καταργεί η «τρόικα». Εμείς, οι παλαιότεροι, θυμόμαστε μεγάλες, ιστορικές δίκες εφημερίδων. Πρόχειρα φέρνω στη μνήμη μου τη δίκη της «Αθηναϊκής» τον Μάρτιο του 1962 για «περιύβριση αρχής». Μάρτυς υπερασπίσεως, ο Γεώργιος Παπανδρέου, που διεκήρυξε: «Η μεγάλη αρετή της Δημοκρατίας, η υπεροχή της έναντι όλων των άλλων πολιτευμάτων, είναι ότι ασκείται ο έλεγχος ως χαλινός και οδηγός των κυβερνήσεων. Υπό την έννοιαν αυτήν, η ουσία της Δημοκρατίας δεν είναι η κυβέρνησις, αλλά η αντιπολίτευσις…». Σήμερα φοβούνται κρατούντες και ξένοι κηδεμόνες τον έλεγχο της συγκυβέρνησης. Κι ο Ηλίας Τσιριμώκος, μάρτυς υπερασπίσεως της «Αυγής» το 1954, βροντοφώναξε στο δικαστήριο: «Μη δικάζετε τους δημοσιογράφους που καταγγέλλουν παρανομίας. Αλλά πατάξατε τας καταγγελλομένας υπερβασίας…». Η παραίνεσή του αποκτά σήμερα απίστευτη επικαιρότητα. Θα μπορούσε να γραφεί βιβλίο ολόκληρο για τις αγορεύσεις υπερασπιστών του Τύπου, όπως των Νίκου και Σάββα Παπαπολίτη, Σταύρου Κανελλόπουλου, Στ. Ηλιόπουλου, Γερ. Βασιλάτου και πλήθος άλλων. Αλλά έχουμε τον Νικόλαο Δημητρακόπουλο, που στην εισήγησή του για το Νομοσχέδιο περί Τύπου του 1911 έλεγε: «Το δικαίωμα του επικρίνειν τας πράξεις της κυβερνήσεως πρέπει να είναι απόλυτον…». Πόσω μάλλον πρέπει να είναι απόλυτον το δικαίωμα του «επικρίνειν» σε πράξεις εθνικής προδοσίας, που κατέστρεψαν την Ελλάδα και οι ένοχοι παραμένουν ασύδοτοι.

Στην πρωτοπορία του αγώνα για την εθνική αξιοπρέπεια και την κατάλυση της απολυταρχίας της «τρόικας» βρίσκεται «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» με τον Μάκη Κουρή. Κι είμαστε ευτυχείς όσοι συστρατευθήκαμε κοντά του. Κι ο αγώνας είναι τραχύς, διότι το τρικέφαλον κυβερνητικό έκτρωμα, με το Μνημόνιο και τις «μεταρρυθμίσεις» που ψηφίζει, παραδίδει την Ελλάδα στην κυριαρχία των ξένων, στην κηδεμονία της εχθρικής, νεοναζιστικής Γερμανίας. Επαναλαμβάνεται σε χειρότερη έκδοση ό,τι είχε συμβεί το 1825. Τότε, ενώ ο Κολοκοτρώνης πάσχιζε να σώσει το Μεσολόγγι, οι Άγγλοι προετοίμαζαν μεθοδικά μια μεγάλη επιχείρηση, να καταβροχθίσουν την Ελλάδα και να τη μετατρέψουν σε προτεκτοράτο. Το σχέδιο κατέστρωσε ο πρωθυπουργός Τζ. Κάνινγκ μαζί με τον Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο (τον Σαμαρά εκείνης της εποχής). Ο τελευταίος, εκτελώντας τις μυστικές οδηγίες του Κάνινγκ (που για την πιστή τους εφαρμογή ήταν εντεταλμένος ο Χάμιλτον [κάτι σαν τον… Ράιχενμπαχ!]), συγκάλεσε εσπευσμένα στ’ Ανάπλι το Υπουργικό Συμβούλιο και του υπέβαλε «σχέδιον αναφοράς», με το οποίο «το ελληνικόν έθνος έθετεν εκουσίως την ιεράν παρακαταθήκην της αυτού ελευθερίας, εθνικής ανεξαρτησίας και πολιτικής του υπάρξεως υπό την μοναδικήν υπεράσπισιν της Μεγ. Βρετανίας»!

Την ιεράν παρακαταθήκην της ελευθερίας μας δεν έχουμε δώσει σήμερα στη Γερμανία της Μέρκελ; Το σχέδιο του Μαυροκορδάτου, ντοκουμέντο εθελοδουλίας και αγοραπωλησίας ενός ευρωπαϊκού λαού, η πτοημένη κυβέρνηση του Αναπλιού το είδε σαν σανίδα σωτηρίας και το υπέγραψε αυθωρεί. Ο Μαυροκορδάτος, για να του δώσει περισσότερο κύρος, πήρε και τις υπογραφές των βουλευτών και το έστειλε στην Αγγλία. Μήπως θυμίζει κάτι αυτό; Και οι συζητήσεις που έγιναν τον Γενάρη του 1826 ανάμεσα στον Στράτφορντ Κάνινγκ και τους Μαυροκορδάτο και Ζωγράφο ήταν «διαπραγματεύσεις» αποικιοκρατών με κατοίκους προτεκτοράτου. Οι αντιπρόσωποι της κυβέρνησης δέχτηκαν ολοκληρωτικά τις αγγλικές θέσεις, ανάμεσα στις οποίες προεβλέπετο να εγκαταλείψει η Ελλάδα τις αξιώσεις της για πλήρη ανεξαρτησία και να δεχτεί την υποτέλεια στον σουλτάνο… Εμείς σήμερα έχουμε αποδεχθεί –η συγκυβέρνηση δηλαδή– την υποτέλεια στον σουλτάνο της «τρόικας» και στο σαράι της Ευρωζώνης.

Τα τρία κόμματα που συγκυβερνούν δεν θα ανθέξουν. Ο τυφώνας της λαϊκής οργής τούς πλήττει από παντού. Ιδιαίτερα, όμως, το ΠΑΣΟΚ, στις τάξεις του οποίου συμπεριλαμβάνονται οι σύγχρονοι Νενέκοι, οδεύει ολοταχώς για να καταλάβει τη θέση που του αρμόζει, στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας. Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, συνένοχοι του ξεπουλήματος της χώρας και της οικονομικής εξαθλιώσεως των πολιτών, αλληλοστηρίζονται με τους δεσμούς των μεγάλων ενόχων. Γνωρίζουν ότι εάν κάπου «λασκάρουν» οι κρίκοι που τους συνδέουν, θα διαλυθούν και θα σκορπίσουν. Δεν τολμούν οι προσκυνημένοι να αλλάξουν πορεία στην εξωτερική και οικονομική πολιτική. Δεν έχουν το σθένος να αποτινάξουν τα δεσμά της Ευρωζώνης, να σηματοδοτήσουν το ξήλωμά της, δίνοντας το παράδειγμα αντίστασης και στους άλλους λαούς του Νότου που στενάζουν. Τρέμουν τις «λίστες των ληστών», που κυκλοφορούν πλέον ευρύτατα, και τα διάφορα ονόματα «μεγαλόσχημων» συζητούνται και αναθεματίζονται. Πανικόβλητοι οι κυβερνώντες, δεν θίγουν αυτούς που περιέχονται στη «λίστα Λαγκάρντ» –τόσο γνωστοί τους!–, αλλά στρέφονται κατά των δημοσιογράφων που απειλούν να φέρουν στη δημοσιότητα αυτά τα ονόματα. Υπόγειες απειλές εκτοξεύονται από «υψηλές Πύλες» και ξένες πρεσβείες: «Τρομοκρατήστε τους δημοσιογράφους, αυτούς που δεν δέχονται να υπαχθούν στο σύστημα»! Ξαναχτίζεται το σκηνικό των μετεμφυλιακών χρόνων και της «Επταετίας»: Κάγκελα, αμπάρες, σύρματα. Μήπως η Μέρκελ θα διατάξει να αρχίσουν και εκτοπίσεις σε ξερονήσια για όσους δυσανασχετούν με τα Μνημόνια; Όλα να τα περιμένει κανείς, αφού βιώνουμε κατοχή κι έχουμε κατοχικές κυβερνήσεις. Οι Γερμανοί και οι άλλοι αυθέντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μας συμπεριφέρονται χειρότερα απ’ ό,τι οι Βαυαροί, που έστρεφαν καταπάνω μας τα «μπαγενέτα»! Ο Μακρυγιάννης περιέγραψε παραστατικότατα τι του είπε ωμά ένας από τους αντιβασιλείς, ο Άιντεκ: «Ό,τι σας λένε, αυτό θα κάμετε, και γνώμες δεν μπορείτε να δώσετε. Η Μπαυαρία έχει τριάντα χιλιάδες μπαγενέτα (ξιφολόγχες) και φέρνει εδώ και σας υποτάζει…»! Ο Σόιμπλε δεν χρειάζεται τριάντα χιλιάδες μπαγενέτα. Μας έστειλε την «τρόικα» για να μας υποτάξει… Και η κυβέρνηση Σαμαρά έσκυψε το κεφάλι…

http://www.paron.gr/v3/new.php?id=81227&colid=37&catid=34&dt=2012-11-11%200:0:0

Δεν υπάρχουν σχόλια: