Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ - ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΨΕΥΤΕΣ




Πρόσθετα μέτρα τη διετία 2015-16 προβλέπει το προσχέδιο του μνημονίου

Νίκος Φιλιππίδης30/11/2012 | 12:50Τελευταία Ενημέρωση: 12:50 30/11/2012

Πρόβλεψη για νέα μέτρα ύψους 6,4 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη διετία 2015 - 2016, που θα προσδιοριστούν το Μάρτιο του 2013 περιλαμβάνει το προσχέδιο του μνημονίου.

Θέτει σε ασφυκτικό έλεγχο τις ελληνικές αρχές για την εφαρμογή του προγράμματος.

Θέτει ρήτρα πρόσθετης περικοπής δαπανών σε περίπτωση απόκλισης του στόχου των αποκρατικοποιήσεων με ανώτατο πλαφόν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Στο κείμενο αναφέρεται ο στόχος μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 το 2015, ενώ τονίζεται ότι ως τα μέσα του 2013 θα πρέπει να έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα 25.000 υπάλληλοι.

Παράλληλα, η κυβέρνηση δεσμεύεται, στο πρώτο τρίμηνο του 2014 να επανεξετάσει το σύστημα των κατώτατων αμοιβών με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας, ενώ καλείται να προχωρήσει σε αλλαγές στο ασφαλιστικό βάσει αναλογιστικών μελετών ως το Σεπτέμβριο του 2013.

Παράλληλα γίνεται αναφορά στην αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος σε δύο δόσεις, μία τον Ιανουάριο και μία τον Μάρτιο.

Έως το Μάρτιο του 2013 θα πρέπει αν έχει προχωρήσει και σε διόρθωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων ώστε να ευθυγραμμιστούν περισσότερο με τις τιμές της αγοράς.


http://www.skai.gr/news/finance/article/218442/prostheta-metra-ti-dietia-2015-16-provlepei-to-proshedio-tou-mnimoniou/

Στου φορομπήχτη την πόρτα... η ανάπτυξη δεν πλησιάζει

Του ΘΑΝΑΣΗ ΛΥΡΤΣΟΓΙΑΝΝΗ
Η πολυνομία, η αδιαφάνεια και οι συχνές αλλαγές που χαρακτηρίζουν το φορολογικό σύστημα επιτρέπουν τις ηθελημένες ή αθέλητες παρερμηνείες. Ολη η Ελλάδα γνωρίζει ότι όχι μόνο κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της... φορολογίας, αλλά ότι είναι ολόκληρο σάπιο. Αποκαλυπτική της απαράδεκτης κατάστασης η ερμηνεία νόμων με εγκυκλίους και εγκυκλίων με άλλες εγκυκλίους.

Το γαϊτανάκι των εγκυκλίων κρατάει δεκαετίες τώρα, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά. Και τις συνέπειες πληρώνουν οι φορολογούμενοι, ιδίως οι συνεπείς, καθώς και οι συνειδητά εργαζόμενοι υπάλληλοι, ενώ το χάος και την αδιαφάνεια αξιοποιούν οι φοροφυγάδες και οι επίορκοι υπάλληλοι.

Με τη φορολογική μεταρρύθμιση περίμενε κανείς σημαντικές αλλαγές προς τη σωστή κατεύθυνση. Η προσδοκία είχε καλλιεργηθεί και με τις κατά καιρούς δηλώσεις για απλοποίηση, διαφάνεια, σύγχρονο φορολογικό σύστημα. Αλλά τελικά το σχέδιο που είδε το φως της δημοσιότητας μυρίζει μούχλα και φανερώνει πως τελικά επικράτησαν οι φορομπήχτες της Καραγεώργη Σερβίας.

Ενα απλό παράδειγμα. Την ώρα που όλη η προσπάθεια επικεντρώνεται στην πάση θυσία ανάπτυξη, μόνο αναπτυξιακό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το φορολογικό νομοσχέδιο. Πιο χαρακτηριστική περίπτωση η κατάργηση της απαλλαγής των τόκων του στεγαστικού δανείου για την αγορά πρώτης κατοικίας. Κι είναι να απορεί κανείς πώς θα πάρει εμπρός η οικονομική μηχανή αν δεν ξεκινήσει η ατμομηχανή της, η οικοδομή.

Την απάντηση την ξέρουν μόνο οι εμπνευστές της ρύθμισης που εμφορούνται από τη φορομπηχτική λογική, που μετά την κρίση κατάντησε την οικονομία κρανίου τόπο.

lyrtso@pegasus.gr
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22793&subid=2&pubid=63745569

Ποια ανάπτυξη φέρνει 1.000.000 θέσεις εργασίας;



Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Ανεπανόρθωτες είναι οι ζημιές που έχει υποστεί η ελληνική οικονομία αλλά και η εικόνα της Ελλάδας στα μάτια των Ευρωπαίων πολιτών εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο οι ελληνικές κυβερνήσεις χειρίστηκαν την κρίση και της μνημονιακής πολιτικής που κατεξευτέλισε τη χώρα μας σε ολόκληρη τη Γηραιά Ηπειρο. Μόνο ένα πικρό χαμόγελο οίκτου προκαλούν οι πρωθυπουργικοί ισχυρισμοί περί «αποκατάστασης της αξιοπιστίας της χώρας» και περί δήθεν επερχόμενης «ανάπτυξης», η οποία θα αποκαταστήσει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, που συνεχίζει να καταβαραθρώνεται ραγδαία.


Δεν ξέρει πού να κρυφτεί κανείς από ντροπή όταν ακούει να του διηγούνται καθημερινές εμπειρίες απλών Ελλήνων σε ευρωπαϊκές χώρες. Φοιτητές π.χ. που πάνε να νοικιάσουν σπίτι στην Αγγλία και οι ιδιοκτήτες τούς ζητούν... διπλάσιο αριθμό ενοικίων ως εγγύηση από όσα ζητούν σε άλλους ξένους ή αρνούνται εντελώς να νοικιάσουν το σπίτι τους σε Ελληνες! Παρέες Ελλήνων που πάνε να φάνε σε εστιατόριο στην Αυστρία, παραγγέλνουν και το γκαρσόνι απαιτεί να πληρώσουν... προκαταβολικά το φαγητό!

Υπάρχει πλήρης απαξίωση και περιφρόνηση προς οτιδήποτε ελληνικό στην Ευρώπη, όσο κι αν μας πληγώνει αυτό. Μόνο στο μυαλό κυβερνητικών παραγόντων υπάρχει υποτιθέμενη αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας, σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα. Δυστυχώς, θα χρειαστούν δεκαετίας για να αποκατασταθεί αυτή η ζημιά.

Αυτό όμως είναι το λιγότερο, όσο απαξιωτικό κι αν είναι για μας. Το κατά πολύ σοβαρότερο είναι αν και πότε η Ελλάδα θα μπορέσει να συνέλθει και να επανέλθει εκεί που βρισκόταν πριν από το ξέσπασμα της κρίσης. 

Ας γίνουμε σαφέστεροι.

Το 2007 η Ελλάδα είχε κάπου 370.000 ανέργους. Σήμερα κοντεύουν να φτάσουν το 1.300.000 και το 2013, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, θα ξεπεράσουν το 1.500.000. Το ερώτημα είναι απλό και δραματικό: Αυτή η ανάπτυξη που υπόσχεται ο πρωθυπουργός υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσει ένα εκατομμύριο και πάνω θέσεις εργασίας; Η απάντηση είναι εξίσου απλή, αλλά τραγική: Αποκλείεται! Θα χρειαστούν πολλές δεκαετίες.

Το 2013 θα είναι η έκτη συνεχής χρονιά συρρίκνωσης της ελληνικής οικονομίας και μάλιστα βίαιης μείωσης του ΑΕΠ. Δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα θα κλείσουν, προσθέτοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους στους ήδη υπάρχοντες. Σαν να μην έφτανε αυτό, θα αρχίσει και ο δημόσιος τομέας να παράγει δεκάδες χιλιάδες ανέργους μέσω διαθεσιμότητας ή και απολύσεων χωρίς προσχήματα, καθώς και δεκάδες χιλιάδες πρόσθετους συνταξιούχους.

Αντί δηλαδή ο κρατικός τομέας να είναι φορέας ανακούφισης αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, λόγω Μνημονίου, θα μετατραπεί σε ολέθριο καταστροφέα εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας για τα επόμενα χρόνια. Βεβαίως και το κράτος θα γλιτώνει λεφτά καθώς θα απολύει εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους του, θα εξαθλιώνει οικονομικά όσους συνεχίζουν να δουλεύουν στο Δημόσιο πληρώνοντάς τους πολύ λιγότερο, κλείνοντας σχολεία και νοσοκομεία κατακρημνίζοντας στα Τάρταρα την υγεία και τη μόρφωση του λαού μας. Υπάρχει όμως κανένας τίμιος άνθρωπος που να χαρακτηρίζει «ανάπτυξη» αυτό το ζοφερό μέλλον που απεργάζεται για τους Ελληνες η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη;

Οσο για τον βαρύτατα χειμαζόμενο ιδιωτικό τομέα, με τι λεφτά θα αναπτυχθεί; Δειλά δειλά τώρα κυβέρνηση και τραπεζίτες ομολογούν ότι καμιά ρευστότητα δεν θα φέρει αυτή καθαυτή η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Απλώς ελπίζουν ότι θα... ξαναγυρίσουν στις τράπεζες οι καταθέσεις και αυτά τα λεφτά των καταθετών θα δανείσουν οι τραπεζίτες στις επιχειρήσεις για να αναπτυχθούν! Υποκρίνονται ότι δεν αντιλαμβάνονται πως κανένα αξιόλογο ποσό δεν θα ξαναγυρίσει στις τράπεζες, γιατί απλούστατα ο κοσμάκης ξοδεύει όσα είχε στην άκρη προσπαθώντας αφενός να επιβιώσει και αφετέρου να πληρώσει το ληστρικό φορολογικό «γδάρσιμό» του από την κυβέρνηση.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22792&subid=2&pubid=63745540

Μπαμπινιώτης: Δωρικού χαρακτήρα ελληνική διάλεκτο μιλούσαν οι Αρχαίοι Μακεδόνες


ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ

Οι Αρχαίοι Μακεδόνες είχαν καλλιεργήσει φωνολογικά μια δωρικού χαρακτήρα ελληνική διάλεκτο, την οποία χρησιμοποιούσαν προφορικά, ανέφερε σε διάλεξή του στο πανεπιστήμιο Μελβούρνης ο καθηγητής της Γλωσσολογίας και λεξικογράφος, Γιώργος Μπαμπινιώτης.



Η διάλεξη δόθηκε στην αγγλική γλώσσα στο Wright Theatre της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης και οργανώθηκε από το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Μακεδονικών Σπουδών, το Ελληνικό Μουσείο και την Παμμακεδονική Ένωση Μελβούρνης στο πλαίσιο των ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ 2012.

Ο κ. Μπαμπινιώτης διευκρίνισε ότι διάλεκτος των Αρχαίων Μακεδόνων παρέμεινε η καθομιλουμένη του λαού, ενώ η βασιλική οικογένεια του Φιλίππου και το κράτος των Μακεδόνων για να ενώσει και την υπόλοιπη Ελλάδα είχε αποδεχτεί και χρησιμοποιούσε ως επίσημη γλώσσα την Αττική Διάλεκτο, όπως αυτό αποδεικνύεται άλλωστε από τις χιλιάδες επιγραφές που ανασύρονται από τα σπλάχνα της ελληνικής αλλά και σλαβικής και βουλγαρικής γεωγραφικά πλέον γης.

Ο Έλληνας γλωσσολόγος τόνισε ότι η αρχαία Μακεδονική διάλεκτος ομιλούνταν από τους ντόπιους, όπως με τις δικές τους διαλέκτους επικοινωνούσαν και οι κάτοικοι των πόλεων- κρατών της υπόλοιπης Ελλάδας.



Έχουν εντοπιστεί 250 Μακεδονικές λέξεις της προφορικής διαλέκτου

Σύμφωνα με τις έρευνες που ξεκίνησαν στις αρχές του 20ου αιώνα Γερμανοί γλωσσολόγοι αλλά και Βρετανοί και αργότερα ο μεγάλος γλωσσολόγος Γ. Χατζηδάκης και από το 1988 ο καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης, από μαρτυρίες, σχόλια και αναφορές ιστορικών, σχολιαστών και γεωγράφων έχουν ήδη εντοπιστεί περίπου 250 λέξεις, κυρίως ουσιαστικά, τα οποία αναφέρονται από τους αρχαίους Γραμματικούς ως μακεδονικές λέξεις, ως λέξεις της αρχαίας Μακεδονικής προφορικής διαλέκτου.




Ο κ. Μπαμπινιώτης στην αρχή της ομιλίας του διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει μία Αρχαία Ελληνική γλώσσα, αλλά τέσσερεις διάλεκτοι της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας. Οι τέσσερις αυτές διάλεκτοι είχαν γραπτή παράδοση και στις διαλέκτους αυτές γράφηκε η λογοτεχνία της συγκεκριμένης περιοχής. Η Αττική Διάλεκτος μετά το 480 π.Χ. επιβλήθηκε σε ολόκληρη σχεδόν της Ελλάδα και στη γλώσσα αυτή γράφτηκαν τα μνημεία του ελληνικού λόγου και των Ελλήνων ποιητών της Αθήνας και των φιλοσόφων της. Στη συνέχεια έδωσε τα χαρακτηριστικά της Μακεδονικής και της συγγένειάς της με τη Δωρική Διάλεκτο που ομιλούνταν στα Δωδεκάνησα, τη Ανατολική Πελοπόννησο και τη Μακεδονία.

Ακολούθως, ο κ. Μπαμπινιώτης αναφέρθηκε σε 240 λέξεις που εντοπίζονται σε μαρτυρίες σχολιαστών, αρχαίων Ελλήνων ιστορικών, λεξικογράφων και ποιητών, από την εποχή του Ομήρου και του Ηροδότου, τον Ησύχιο, τον Απολλώνιο τον Δύσκολο, τον Ευστάθιο αλλά και τα λεξικά του Σούδα αλλά και το ετυμολογικό Magnum, που παραπέμπουν σε λέξεις της αρχαίας Μακεδονικής διαλέκτου.

«Οι αρχαίοι Γραμματικοί, σχολιαστές και ιστορικοί συχνά παρέπεμπαν σε λέξεις και τη φωνολογία της αρχαίας Μακεδονικής διαλέκτου για να τονίσουν την προέλευση μιας λέξης, προκειμένου να δώσουν την ετυμολογία της και για να καθορίσουν την έννοιά της. Τα κύρια ονόματα που έφεραν οι αρχαίοι Μακεδόνες στην τοπική τους διάλεκτο παρέμειναν σε ολόκληρη την Αρχαιότητα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου χώρου της Μακεδονίας (Αλέξαρχος, Αλκέτας, Αλκίμαχος, Αμύντας, Αντίγονος, Αντίπατρος, Αργαίος, Αρριδαίος κλ.π)...

Ο κ. Μπαμπινιώτης αναφέρθηκε και στη σύγχρονη βουλγαροσερβική γλώσσα της ΠΓΔΜ. «Σεβόμαστε τη γλώσσα, την ιστορία και τα έθιμα των κατοίκων της γείτονος χώρας. Ωστόσο γίνεται φανερό με όσα είπα ότι ο όρος "Μακεδονική" που χρησιμοποιούν για τη γλώσσα τους προκαλεί σύγχυση και είναι ιστορικά και πολιτιστικά απαράδεκτη, διότι, όπως προκύπτει από την ανάλυση που προηγήθηκε, δεν έχει καμία σχέση με τη διάλεκτο των Μακεδόνων».

http://www.ethnos.gr/

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αρνήθηκε να ανοίξει ο φάκελος των βρώμικων swaps Σημίτη - Goldman Sachs



Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με σκανδαλώδη απόφαση, αρνείται να ρίξει φως και να καταστεί όργανο διαφάνειας. Κατά αυτό τον τρόπο αρνείται το δικαίωμα να μάθουμε πως μπήκε η Ελλάδα στην ΟΝΕ με τα περιβόητα swaps της κυβέρνησης Σημίτη, αφού απέρριψε την μήνυση του δικτύου Bloomberg που ζητούσε να μαθευτεί η αλήθεια.

Εδώ βέβαια δεν θέλουν να την μάθουν οι ελληνικές κυβερνήσεις που δεν κινήθηκαν νομικά, αντίθετα ανέλαβε το Bloomberg, το οποίο δεν θιγόταν άμεσα.

Επτασφράγιστο μυστικό θα παραμείνουν τα στοιχεία της ΕΚΤ για την κομπίνα με τα ελληνικά swaps με τα οποία η κυβέρνηση Σημίτη, προεξάρχοντος του σημερινού υπουργού Γιάννη Στουρνάρα και εκτελώντας τις εντολές του τραπεζικού λόμπι, έβαλε τη Ελλάδα εντελώς απροετοίμαστη στην Ευρωζώνη. Μάλιστα η είσοδος αυτή έγινε χωρίς  η Ελλάδα να πληρεί τις προϋποθέσεις βιωσιμότητας που είχε θέσει η Ευρωζώνη με αποτέλεσμα να μπει ο ελληνικός λαός  στην νομισματική φυλακή που βιωνουμε αυτή τη στιγμή. Έτσι αποφάσισε τελικά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο  με την απόφαση του  που απέρριψε τη μήνυση που είχε καταθέσει το Δεκέμβριο του 2010 το διεθνές δίκτυο Bloomberg.

Το δίκτυο ζητούσε από την ΕΚΤ πρόσβαση σε δυο έγγραφα για τα ελληνικά swaps, που συντάχθηκαν για χρήση από την εκτελεστική επιτροπή της ΕΚΤ και με τα οποία η ελληνική κυβέρνηση έκρυψε κάτω από το χαλί δάνεια της χώρας, για να μπορέσει να δικαιολογήσει την ένταξή της στην ΟΝΕ.
Το Bloomberg στράφηκε νομικά κατά της ΕΚΤ με στόχο να υποχρεώσει την κεντρική τράπεζα να δώσει τα αρχεία αυτά στο πλαίσιο των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ελευθερία των πληροφοριών.

Η ΕΚΤ αρνείται να τα δημοσιοποιήσει με το σκεπτικό ότι θα αναζωπυρώσουν την κρίση χρέους, ενώ φέρεται να δείχνουν πώς η Ελλάδα μέσω των συμφωνιών ανταλλαγής που συνήψε με την Goldman Sachs κατόρθωσε να κρύψει το χρέος της. Με την απόφασή του αυτή το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έρχεται  να δικαιώσει την ΕΚΤ, δηλαδή τους τραπεζίτες.

Πως μπορεί να πεισθεί κάποιος ότι δεν υπάρχει συγκάλυψη από τους Ευρωπαίους για να μην μαθευτεί η αλήθεια, και να μην αντιληφθεί ο κόσμος ότι τα πάντα ήταν προσχεδιασμένα από την αρχή, ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε αυτό το σημείο, για να ξεκινήσει ο διαμοιρασμός των ιμάτιών της.

Βλέπετε όλοι ήξεραν ότι η Ελλάδα ήταν "μαγαζί γωνία", εκτός από τον ίδιο το λαό της.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΜΜΟΝΗ ΣΑΜΑΡΑ - ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ




ΑΠΟ ΤΗΝ  ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
"ΤΑ ΝΕΑ"

Η ΕΜΜΟΝΗ ΚΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Εκπλήσσει - αρνητικά - η επιμονή του οικονομικού επιτελείου να καταργήσει τις φοροαπαλλαγές των νοικοκυριών με παιδιά χωρίς να απαντά στο μείζον - πως γίνεται να επιβαρύνεται περισσότερο  μια οικογένεια με περισσότερα παιδιά - αντιτάσσει το επίδομα παιδιών που θα δίνεται ολόκληρο για ετήσια εισοδήματα μόλις 6000 ευρώ!

Οι αρμόδιοι οφείλουν να βάλουν και πάλι στο τραπέζι τόσο την συγκεκριμένη ρύθμιση όσο και άλλες. Την ώρα που χιλιάδες έντιμοι φορολογούμενοι ανέμεναν κάποιο αντιστάθμισμα μετά τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, δεν είναι λογικό να προωθούνται ρυθμίσεις που είναι βέβαιο ότι θα ταυτιστούν με την έννοια της φορολογικής αδικίας.

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΘΥΕΛΑ ΞΕΣΗΚΩΣΑΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΕΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ




ΔΗΛΩΣΕΙΣ Ν.ΡΟΓΚΟΖΙΝ
Η Μόσχα κατακεραυνώνει τον Σ.Μπερίσα για τις αλυτρωτικές δηλώσεις και το Κόσοβο
H Ρωσία στέκεται απέναντι στον αλβανικό αλυτρωτισμό, όπως αυτός εκφράστηκε με πεντακάθαρο τρόπο από τον Αλβανό πρωθυπουργό Σάλι Μπερίσα στην περίφημη δήλωσή του που έχει ξεσηκώσει σάλο και προκάλεσε την ματαίωση της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών Δ.Αβραμόπουλου στα Τίρανα.

Με αντιδήλωσή του πριν λίγο από την Σερβία ο Ρώσος αντιπρόεδρος αρμόδιος το τομέα Άμυνας και Ασφάλειας της Ρωσίας Ν.Ρογκόζιν βάσει τα πράγματα στην θέση τους: "Η Ρωσία δεν δέχεται την ανεξαρτησία του Κοσόβου και απορρίπτει οποιαδήποτε σκέψη ενοποίησης με την Αλβανία, στηρίζοντας την θέση της Σερβίας" είπε μέσα σε θύελλα επιδοκιμασιών από τους Σέρβους που παρακολουθούσαν τις δηλώσεις του. 

"Υποστηρίζουμε την προστασία του διεθνούς δικαίου και αυτό βρίσκεται με την Σερβία. Δεν πρόκειται να αλλάξουμε την θέση μας, η οποία είναι ευθεία αποδοκιμασία της ανακήρυξης ενός ακόμα αλβανικού κράτους στο Κόσοβο όπως αυτό που μονομερώς ανακηρύχθηκε το 2008". 

Με αυτές τις θέσεις έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα στα Τίρανα "να μαζευτούν". Και βέβαια, πίσω από τα Τίρανα, βρίσκονται οι συνήθεις κύκλοι της ανωμαλίας που αιματοκύλισαν το Κόσοβο το 1999, με την Τουρκία να έχει αναλάβει αναβαθμισμένο ρόλο, εσχάτως.

Ο Σ.Μπερίσα δήλωσε «Αποτίω φόρο τιμής στην Αυλώνα, στους πολίτες της, στον Ισμαήλ Κεμάλι Βλόρα και τους άλλους άνδρες του έθνους, οι οποίοι ανακήρυξαν στην αιώνια αυτή πόλη, στις 28 Νοεμβρίου 1912, την ανεξαρτησία της Αλβανίας, την ανεξαρτησία της Εθνικής Αλβανίας, της Αλβανίας όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα. Αιώνιος ο σεβασμός για τον πατέρα της ανεξαρτησίας της Αλβανίας, τον Ισμαήλ Κεμάλ Βλόρα, τους άνδρες που υπέγραψαν την πράξη ανακήρυξης της ανεξαρτησίας, τους πολίτες της Αυλώνας και όλης της Αλβανίας! Χρόνια πολλά για την 100η επέτειο!».

Η Ρωσία δήλωσε ότι ενέργειες, όπως η αποστολή στρατιωτικού τμήματος από τον "Στρατό" του Κοσόβου, που παρέλασε στα Τίρανα στην επέτειο των 100 χρόνων από την ανεξαρτησία της Αλβανίας, και η έκφραση μεγαλοϊδεατικών-αλυτρωτικών σκέψεων για την δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας "από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο και από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα" αποτελούν μείζονα πρόκληση και απειλή για το σύνολο των ορθόδοξων λαών της Βαλκανικής που γειτονεύουν με την Αλβανία και εστία εντάσεων.
  

ΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΕΡΙΣΑ
Ματαίωσε στο «παρά 1'» ο υπ. Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος το ταξίδι του στα Τίρανα

Την επίσκεψή του στα Τίρανα ακύρωσε κυριολεκτικά στο "παρά ένα" ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος όπου επρόκειτο να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της ανεξαρτησίας της Αλβανίας.

Ο Έλληνας  υπουργός Εξωτερικών αποφάσισε να ακυρώσει το ταξίδι στα Τίρανα εξαιτίας των προκλητικών δηλώσεων του Σαλι Μπερίσα, ο οποίος σε ένα παραλήρημα προχώρησε σε αλυτρωτικές δηλώσεις μιλώντας για μια ακόμη φορά για μια «Μεγάλη Αλβανία» που θα εκτείνεται από την ... Πρέβεζα μέχρι την Ποντγκόριτσα.

Η παραπάνω δήλωση ήταν απλά το «κερασάκι στην τούρτα» καθώς το κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών ήταν ήδη  επιβαρυμένο τόσο από τις αλλεπάλληλες δηλώσεις Μπερίσα αναφορικά με τη «Μεγάλη» ή τη «Φυσική» Αλβανία όσο και από άλλες δηλώσεις και πράξεις των αλβανών όπως η μετονομασία κεντρικής πλατείας των Τιράνων σε Τσαμουριάς.

Η αντίδραση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλου εκτός της ακύρωσης  του ταξιδιού στα Τίρανα συνοδεύτηκε και από σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ στην οποία αναφέρονται τα εξής:

"Ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος ματαίωσε, την τελευταία στιγμή, την επίσκεψή του στα Τίρανα, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης για τις δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού της  επετείου για τα εκατό χρόνια από την ανεξαρτησία της Αλβανίας", αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

"Δηλώσεις σαν και αυτές, δεν συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος φιλίας, εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών, και στην ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως στον πολιτικό, οικονομικό και ενεργειακό τομέα", σημειώνει το υπουργείο.

Η εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Μπερίσα, Έρλα Μεΐλι, προσπάθησε να "τα μαζέψει" και να ανασκευάσει τις απίστευτες δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού περί "Αλβανίας που ξεκινά από την Πρέβεζα"!

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της αλβανικής κυβέρνησης [www.km.gov.al] η εκπρόσωπος του Αλβανού πρωθυπουργού τόνισε ότι η παραπάνω δήλωση αναφέρεται «στο ιστορικό πλαίσιο 100 χρόνων πριν και δεν εκφράζει καμία εδαφική διεκδίκηση σε βάρος των γειτόνων μας, στο Νότο, το Βορρά ή την Ανατολή».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr         

Η Ελλάδα ψηφίζει υπέρ Παλαιστίνης





''Η Ελλάδα αποφάσισε να υπερψηφίσει, κατά την αυριανή συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, την Απόφαση για την αναβάθμιση του καθεστώτος της Παλαιστίνης σε κράτος μη-μέλος του ΟΗΕ''.Έτσι  ξεκινά η ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών που εκδόθηκε πριν από λίγο για την αναγνώριση της Παλαιστίνης

''Η απόφασή μας αυτή - συνεχίζει- είναι συνεπής προς την πάγια θέση αρχής της χώρας μας για την επίλυση του Μεσανατολικού προβλήματος στην βάση των δύο κρατών, ήτοι ενός ανεξάρτητου και βιώσιμου Παλαιστινιακού κράτους, που θα συμβιώνει με ειρήνη και ασφάλεια με το κράτος του Ισραήλ.

Με τις ιστορικές εξελίξεις στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, η Ελλάδα πιστεύει ότι ήλθε πλέον η ώρα Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι να ζήσουν, όπως έχουν αναφαίρετο δικαίωμα, με ασφάλεια στα κράτη τους. Η λύση των δύο κρατών, που περιγράφεται σε διαδοχικές Αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και επιβεβαιώνεται στο σχέδιο Απόφασης που είναι ενώπιόν μας, είναι η μόνη που διασφαλίζει μακροχρόνια τα συμφέροντα των δύο λαών και την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή.

Επισημαίνουμε,συνεχίζει η ανακοίνωση, για πολλοστή φορά, ότι η επίλυση του προβλήματος δεν μπορεί παρά να είναι αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο μερών, τα οποία φέρουν την ευθύνη να επιλύσουν, με ρεαλισμό και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, όλα τα θέματα του τελικού καθεστώτος. Θεωρούμε λοιπόν ως άκρως θετική την πρόβλεψη του σχεδίου απόφασης για άμεση και χωρίς προϋποθέσεις επιστροφή των δύο μερών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων''.

Και καταλήγει η ελληνική ανακοίνωση:''Εκφράζουμε την ελπίδα ότι τα δύο μέρη θα επωφεληθούν από την νέα αυτή ευκαιρία για ειρήνευση και θα αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια θα μπορούσε να δυναμιτίσει το κλίμα και να υπονομεύσει τις απευθείας διαπραγματεύσεις''. 

http://www.onalert.gr/stories/palaistini-israel-ellada-oie

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ 
ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ

Ο αριθμός των χωρών, που είναι έτοιμες να υποστηρίξουν την αίτηση της Παλαιστίνης να αποκτήσει καθεστώς κράτους παρατηρητή στον ΟΗΕ, αυξάνονται.

Την πρόθεσή τους να ψηφίσουν υπέρ αυτού του καθεστώτος ανακοίνωσαν σήμερα η Ισπανία, η Ελβετία, η Νορβηγία και η Δανία.

Τις επόμενες ώρες ο επικεφαλής του ΥΠΕΞ της Μ.Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ σκοπεύει να ενημερώσει τα μέλη του Κοινοβουλίου ότι το Λονδίνο θα υποστηρίξει την αίτηση των Παλαιστινίων.

Χθες ανακοίνωσε την υποστήριξή της η Γαλλία. Η ψηφοφορία για το ζήτημα αυτό προγραμματίζεται στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου. Για την υιοθέτηση του ψηφίσματος είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η πλειοψηφία των 193 χωρών μελών της Γενικής Συνέλευσης. 132 εξ αυτών αναγνωρίζουν την Παλαιστίνη ως κράτος.

 Υπέρ του αιτήματος της Παλαιστινιακής αρχής στον ΟΗΕ 
και η Ρωσία

Υπέρ του αιτήματος της Παλαιστίνης να της αναγνωριστεί το καθεστώς του «κράτους παρατηρητή» στον ΟΗΕ πρόκειται να ψηφίσει αύριο και η Ρωσία στη Γενική Συνέλευση του οργανισμού, όπως ανέφερε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

«Όπως έχουμε πει επανειλημμένα η Ρωσική Ομοσπονδία θα ψηφίσει υπέρ της απόφασης αυτής, σύμφωνα με τη θέση μας» στο θέμα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Η υποστήριξη αυτής της απόφασης στη Γενική Συνέλευση υπαγορεύεται επίσης από το γεγονός ότι οι Παλαιστίνιοι δεν θεωρούν αυτό το διάβημα μια εναλλακτική στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, κάτι που αναφέρεται ρητά στο προσχέδιο της απόφασης», προσθέτει το ρωσικό υπουργείο.

«Σε αυτό το στάδιο οι διεθνείς και περιφερειακές προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν στην επιστροφή χωρίς καθυστέρηση στις άμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Μέχρι στιγμής η Γαλλία, η Αυστρία, η Ισπανία, η Ελβετία, η Δανία και η Νορβηγία έχουν ανακοινώσει ότι θα ψηφίσουν υπέρ της αναγνώρισης της Παλαιστίνης ως «κράτους μη μέλους-παρατηρητή» του ΟΗΕ. Η Παλαιστίνη σήμερα βρίσκεται στον οργανισμό με το καθεστώς παρατηρητή.

Αντίθετα η Γερμανία επεσήμανε ότι δεν θα εγκρίνει το αίτημα αυτό και η Βρετανία μάλλον θα απέχει.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Το μεγάλο κόλπο της επαναγοράς ομολόγων



Το μεγάλο κόλπο της επαναγοράς ομολόγων

Μετά το χθεσινό δημοσίευμα περί "Προειδοποίησης-απειλής Σαμαρά στους Ευρωπαίους ότι αν δεν δώσουν την δόση θα πέσει η κυβέρνηση" η βρετανική εφημερίδα Guardian, επανέρχεται σήμερα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της το οποίο αμφισβητεί ότι δόθηκε έστω μία βραχυπρόθεσμη λύση αποκαλύπτοντας σειρά λεπτομερειών της συμφωνίας (μείωση επιτοκίων, επιστροφή κερδών από τα ομόλογα, παράταση στην ωρίμανση των δανείων κοκ) και προβλέπει εξαιρετικά δυσάρεστες εξελίξεις στο άμεσο μέλλον.

Την ίδια στιγμή προβληματισμό προκαλεί η τιμή επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων στην δευτερογενή αγορά που καθορίστηκε στα 35 λεπτά. Κάποιοι θα βγάλουν πολλά-πολλά δισεκατομμύρια ευρώ στην πλάτη της χώρας από την χθεσινη απόφαση του Eurogroup

"Μετά από 12ωρη συζήτηση για τρίτη φορά σε ένα δεκαπενθήμερο, οι υπουργοί, το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και η Κομισιόν αγωνίζονταν να καταλήξουν σε ομοφωνία, υποδηλώνοντας την έλλειψη εμπιστοσύνης ότι η προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας θα αποδώσει ή ότι τα τρία χρόνια εφαρμογής των πολιτικών αυτών έφεραν πραγματικά αποτελέσματα. Η αλήθεια είναι ότι δεν κατάφεραν τίποτα σπουδαίο. Το χρέος είναι εδώ και εξακολουθεί να μην είναι βιώσιμο".

Υπενθυμίζει μάλιστα την ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους που είχε κάνει την περασμένη εβδομάδας στην οποία αποκάλυπτε ότι το επίπεδο του χρέους θα είναι 144% του ΑΕΠ το 2020 χωρίς να υπάρξει διαγραφή του

Φυσικά θα καταλάβατε ότι πρόκειται για άλλη μια "καλοστημένη" παράσταση από την οποία κάποιοι θα θησαυρίσουν (με την επαναγορά ομολόγων) ενώ ο ελληνικός λαός οδεύει για άλλη μια φορά στο οικονομικό "ικρίωμα" για να απαγχονιστεί. Να θυμίσουμε ότι τα ελληνικά ομόλογα διαπραγαμτεύονταν στην δευτερογενή αγορά από την περασμένη άνοιξη μέχρι χθες μεταξύ 12 και 25 λεπτών και τώρα θα δανειστεί η Ελλάδα για να τα αγοράσει ... 35 λεπτά στο 1 ευρώ!. Φαντασθείτε αυτούς που αγόρασαν μεσοσταθμικά στα 18 λεπτά, ότι τώρα διπλασιάζουν τα λεφτά τους μέσα σε λίγους μήνες άκοπα, ενώ αυτοί που είχαν αγοράσει στα 11 και 12 λεπτά θα τα διπλασιάσουν!

Οι τιμές των ελληνικών ομολόγων στην δευτερογενή αγορά από τα 11 και 12 λεπτά ανά ευρώ αξίας, πήραν την ανιούσα όταν άρχισε να παίζεται το σενάριο της επαναγοράς χρέους. Ποιος είπε ότι κάποια fund με προσβάσεις στην τρόϊκα  δεν είχαν εσωτερική πληροφόρηση;

Οπως αποφάσισε το Eurogroup και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για το σκοπό αυτό θα διατεθούν περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ από. Τα χρήματα για την επαναγορά θα προέλθουν από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς.

Με το κεφάλαιο των 10 δισεκατομμυρίων θα επαναγοραστεί ελληνικό χρέος ονομαστικής αξίας περίπου 30 δισ.ευρώ. Τα κέρδη αυτών που γνώριζαν και αγόραζαν ελληνικά ομόλογα υπολογίζονται σε 5 δισ. ευρώ μεσοσταθμικά!

Στη νέα του ταινία "All You Need Is Kill" ο Τομ Κρουζ ζει κάθε μέρα το θάνατό του, σαν την ημέρα της Μαρμότας.

Παρομοίως κάθε τρεις μήνες ο Ελληνικός λαός ζει την δικιά του Μαρμότα με την οικονομική του εκτέλεση που παίζεται κατ'έπανάληψη ακριβώς ίδια, με τον ίδιο μονότονο τρόπο. Αναζητείται αυτός που θα μας βγάλει από αυτή την χωροχρονική ανωμαλία.

Source :  defencenet.gr
 
http://geopolitical-team.blogspot.gr/2012/11/blog-post_1000.html

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΙΚΑΚΗΣ : ΕΝΑΣ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΣ ΗΡΩΑΣ ΜΑΣ


Μανώλης Μπικάκης: 
Ο Κρητικός που κατατρόπωσε τους εισβολείς του Αττίλα



Η άγνωστη ιστορία του, από τότε που δημοσιεύτηκε κυρίως στο διαδίκτυο, κάνει τους Έλληνες που νοιάζονται να ριγούν από συγκίνηση, μα και να σφίγγουν τα δόντια από αγανάκτηση!
Όμως ένα είναι βέβαιο. Καθένας που θα διαβάσει για τούτο το παλικάρι, θα νιώσει πως δίκαια του αξίζει μια θέση δίπλα στους μεγαλύτερους Ήρωες του Ελληνισμού! Και καθένας θα θελήσει να γίνει «Μπικάκης» σαν έρθει η ώρα να ξοφλήσει η Ελλάδα τους λογαριασμούς της με τους παρανοϊκούς Στρατηγούς της Τουρκίας, που κρατώντας σε στρατιωτική κατοχή τη μισή σχεδόν Κύπρο για 35 ολόκληρα χρόνια και παραβιάζοντας σχεδόν καθημερινά την Ελλάδα, παραβιάζουν την Ειρήνη, αλλά και την υπομονή του Θεού, που θα αποδώσει κάποτε Δικαιοσύνη…

ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΙΚΑΚΗΣ: Ο Έλληνας «Ράμπο»

«...Η προδοσία της Κύπρου βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Αττίλας προχωρά και οι Καταδρομείς βρίσκονται στην Μεγαλόνησο να υπερασπιστούν τα πάτρια εδάφη. Ανάμεσα σ’ αυτούς ένας απόγονος των Μινωιτών τοξοτών, του Δασκαλογιάννη, του Γιαμπουδάκη, ο καταγόμενος από το χωριό Ασή Γωνιά, στα σύνορα Ρεθύμνου – Χανίων, καταδρομέας Μπικάκης, μια ηρωική μορφή των μαχών, ανάμεσα σε όλες τις άλλες των Ελλήνων πολεμιστών της Α΄ Μοίρας της ΕΛΔΥΚ και των Κυπρίων καταδρομέων.

Η μοίρα χωρίζεται σε ζευγάρια έχοντας βαρύ οπλισμό, μερικά οπλοπολυβόλα και ΠΑΟ. Σε ένα από αυτά ο Μπικάκης μαζί με τον έτερο κρητικό Μπιχανάκη καλούνται να υπερασπιστούν την περιοχή αριστερά της αντιπροσωπίας της “Ford”, γνωστό ως ανώνυμο λόφο αφού οι Τούρκοι προωθούνται στα προάστια της Λευκωσίας.

Ο Μπιχανάκης μεταφέρει και εναποθέτει 8 βλήματα ΠΑΟ και ο Μπικάκης με το ΠΑΟ του παρατηρεί τον χώρο και το πεδίο βολής που του έδινε.

Υπό συνεχή βροχή από όλμους των 4,2 χιλιοστών των Τούρκων, ο Μπικάκης μετακινείται προς άλλο σημείο, πιστεύοντας ότι ο Μπιχανάκης τον είχε αντιληφθεί, όμως απορροφημένος από την μεταφορά των βλημάτων, δεν είδε την μετακίνηση του Μπικάκη και αμέσως άρχισε να τον καλεί χωρίς να λαμβάνει απάντηση. Γύρισε πίσω και ανάφερε την απώλεια του συντρόφου του. Όμως ο Μπικάκης ζει και με την σειρά του ψάχνει τον σύντροφο του, νομίζοντας ότι σκοτώθηκε. Δεν παίρνει απάντηση, αφού το μόνο που ακούει είναι οι εκρήξεις από τους όλμους των Τούρκων!

Παρόλο που γνωρίζει ότι είναι μόνος, δεν λιποψυχεί αλλά μένει στη θέση του, ακολουθώντας τις εντολές που είχε. Μία ανεπανάληπτη και ανορθόδοξη αναμέτρηση ανάμεσα στον ΑΝΘΡΩΠΟ και στις μηχανές.

Τοποθετεί το βλήμα, φέρνει το ΠΑΟ στον ωμό του και το μάτι του στην διόπτρα. Έρχονται 6 άρματα Μ-48-Α2 και πίσω τους ένα Τουρκικό Τάγμα Πεζικού!

Στα 300 μέτρα εγκλωβίζει το 1ο άρμα και στα 270 μέτρα το κάνει παλιοσίδερα, αναγκάζοντας τα δυο άτομα του πληρώματος να το εγκαταλείψουν!

Αλλάζει θέση, εγκλωβίζει το 2ο άρμα και το τυλίγει στις φλόγες χωρίς να γλιτώσει κανείς!

Στα 200 μέτρα καταστρέφει και το 3ο άρμα, ενώ οι Τούρκοι τον ψάχνουν σαν τρελοί, αλλάζει θέση και καταστρέφει και το 4ο μην αφήνοντας κανένα ζωντανό!!!

Τα δυο εναπομείναντα άρματα φοβούνται και κρύβονται, όμως το 5ο κάνει το λάθος και εμφανίζεται δίνοντας την ευκαιρία στο Μπικάκη να το στείλει από εκεί που ήρθε!

Το 6ο και τελευταίο οπισθοχωρεί ελπίζοντας ότι θα γλιτώσει 700 μέτρα μακριά από τον Μπικάκη, αυτός όμως το καταστρέφει και αυτό! Τα πληρώματά τους, που μέρες πριν έκαιγαν άμαχους, γυναίκες, ιερείς και παιδιά, κάηκαν σε λίγα λεπτά από τον μοναχικό Κρητικό εκδικητή! Θαρρείς κι ήταν ένα μακάβριο παιγνίδι θανάτου, που από Θεία θέληση έπρεπε να το κερδίσει ο Άνθρωπος…

Οι Τούρκοι πεζικάριοι βλέποντας το θάνατο μπροστά τους τρέχουν να καλυφθούν στη σχολή Γρηγορίου. Τα δυο εναπομείναντα βλήματα του Μπικάκη ρίχνονται στο ισόγειο και στον δεύτερο όροφο του κτιρίου! Ποσά πτώματα μέτρησαν οι Τούρκοι στο κτίριο δεν μαθεύτηκε ποτέ…

Παρέμεινε τέσσερις μέρες χωρίς τροφή, πολεμώντας με ένα πολυβόλο, που βρήκε πεταμένο στον διπλανό λόφο και έχοντας δίπλα του τη φωτογραφία της Ελένης που τον περίμενε στη Κρήτη!.

Ο Καταδρομέας Μπικάκης (όπως και κανένας άλλος Αξιωματικός ή οπλίτης από όσους έλαβαν μέρος στην άνιση τούτη Μάχη) δεν έλαβε ποτέ κάποια ηθική αμοιβή ή έπαινο! Η πρόταση του Διοικητού του, για άμεση απονομή του Χρυσούν Αριστείου Ανδρείας, έμεινε για πάντα στα συρτάρια των "ΗΓΕΤΩΝ".

Από ένοχη σιωπή; Από ντροπή; Από προκατάληψη; Κανένας ποτέ δεν έμαθε…

Όταν απολύθηκε από το Στρατό, εργάστηκε σαν οικοδόμος. Έκανε οικογένεια και παιδιά. Άφησε την τελευταία του πνοή σε τροχαίο ατύχημα το 1994, στην εθνική οδό Αθηνών Πατρών, φεύγοντας από τη ζωή - όπως κι άλλοι μαχητές Καταδρομείς, Ελδυκάριοι και κυβερνήτες των Νοράτλας - με την πίκρα της μη αναγνώρισης…

Τιμήθηκε μετά θάνατον από την Λέσχη Καταδρομέων Ημαθίας. Η τιμητική πλακέτα απεστάλη από τον - εν ζωή τότε - Πρόεδρο της Λέσχης Δρούγκα Στέφανο, στους Γονείς του στην Κρήτη…

Κανένας Δάσκαλος ή ιστορικός δεν μίλησε ποτέ στους μαθητές του γι αυτόν… Κανένας ποιητής δεν αφιέρωσε λίγη απ τη σοφία του για κάποιες αράδες από λέξεις…έστω για ένα τραγούδι.

Σε ολάκερη την Ελλάδα, μήτε στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη, δεν υπήρξε ποτέ κάποιος δρόμος που να χωρέσει το όνομά του…»

Εμμανουήλ Μπικάκης, ένας μεγάλος, σύγχρονος εθνικός Ήρωας Πολέμου,

που κρύψανε οι άνανδροι, για να μην φαίνεται τόσο ανυπόφορη η ανανδρία τους…

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ

Η ιστορία του Μανώλη Μπικάκη αλλά και η φράση στο τέλος "Κανένας ποιητής δεν αφιέρωσε λίγη απ τη σοφία του για κάποιες αράδες από λέξεις…έστω για ένα τραγούδι" συγκίνησε ιδιαίτερα τον συμπατριώτη του ποιητή Γώργο Βολουδάκη που ένοιωσε υποχρεωμένος να γράψει κάτι για τον μεγάλο αυτόν ήρωα. Προτίμησε να γράψει ένα Κρητικό τραγούδι που ταιριάζει στην λεβεντιά και την αντρειωσύνη του.

Του νέου Ακρίτα το αντάμωμα

Ριζίτικο ή Ανωγιανό, σούστα ή πεντοζάλι
εγώ ποτέ δεν έγραψα ούτε θα γράψω πάλι

Μά για τον ήρωα τούτονε της Κρήτης το περβόλι
τον θρύλο των καταδρομών που λέγανε Μανώλη
θα γράψω ώς τον ουρανό σαν δάκρυ ένα στιχάκι
να μάθει ο Ελληνισμός  Μανώλη τον Μπικάκη.

Μόνος στη Κύπρο τάβαλε έξω απ΄τη Λευκωσία
με ένα τάγμα τουρκικό!!! Ακούστε αυτοθυσία!

Έξι άρματα κατέστρεψε με το αντιαρματικό του
του χάρου έστειλε πολλούς τούρκους στο μερτικό του.

Τέσσερις μέρες ύστερις χωρίς να σταματήσει
πολέμαε θεονήστικος, οι τούρκοι είχαν σαστίσει...

Για όλα αυτά, δεν έλαβε ανταμοιβή καμμία
ούτε ανδρείας  παράσημο, ούτε εύφημο μνεία

Απ΄την πατρίδα του ποτέ δεν πήρε ούτε ένα χάδι
και με την πίκρα αυτή έφυγε μια μέρα για τον άδη.

Όμως για μας τους Έλληνες είναι αντρειωμένος
Ένας ακόμη Διγενής Ακρίτας καμμωμένος
από ουρανό και πέλαγο, από όνειρο κι αγάπη
Και της Ελλάδας η καρδιά χρυσά "Μπικάκης" γράφει...

Γ. Βολουδάκης
http://www.briefingnews.gr/national/item/38576 

Η απόφαση του Eurogroup δεν λύνει το πρόβλημα


του ΣΤΑΘΗ από "ΤΟ ΠΑΡΟΝ"

"ΑΠΛΑ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ"
Σκεπτικισμός των αγορών για την απόφαση του Eurogroup 
- "Δεν λύνει το πρόβλημα"

Με σκεπτικισμό, τουλάχιστον, για να μην πούμε με αρνητικά σχόλια και σε εντελώς αντίθετο από το πανηγυρικό κλίμα που προσπαθεί να δώσει η κυβέρνηση στην χθεσινή συμφωνία στο Eurogroup, υποδέχθηκαν οι διεθνείς αγορές την συμφωνία στο Eurogroup.
Όλοι συμφωνούν ότι απλά "αγοράστηκε χρόνος για να αποφευχθούν άμεσα τα χειρότερα για την ευρωζώνη", όπως ακριβώς σημείωνε από το πρωί σήμερα το defencenet.gr (αντίθετα με τα "μεγάλα" ΜΜΕ που πανηγύριζαν, υπάρχουν ακόμα κάποιοι που σκέπτονται και σας ενημερώνουν...) και βέβαια όλοι οι αναλυτές των ξένων τραπεζών σημειώνουν ότι "Με την συμφωνία η Ελλάδα αγοράζει χρόνο , αλλά χωρίς ένα «κούρεμα» του χρέους που κατέχουν οι δανειστές της   δεν μπορεί να υπάρξει  «τελική λύση»".
Το αυτονόητο δηλαδή που δεν μπορούν να το δουν μόνο όσοι φοράνε γυαλιά που ... παραμορφώνουν την πραγματικότητα λόγω της κρατικής και τραπεζικής διαφήμισης που ρέει στα ταμεία τους, αλλά και της γενικότερης διαπλοκής, ειδικά των τραπεζών.
Απλά να θυμήσουμε ότι τα ίδια έγραφαν και τον Ιούλιο του 2011 και τον Μάρτιο του 2012 με τις άλλες δύο συμφωνίες "κουρεματος". Το ποιοι επιβεβαιώθηκαν και ποιοι όχι, είναι φανερό από τις εξελίξεις...
Ας δούμε λοιπόν μία-μία τις αντιδράσεις: Η Societe Generale εκτιμά ότι θα απαιτηθούν επιπλέον μέτρα για να βοηθήσουν στη διαχειρισιμότητα του ελληνικού χρέους, είτε πριν, είτε μετά τις γερμανικές εκλογές. Σημειώνει ότι "Η μείωση στο βάρος του χρέους θα εξαρτηθεί σε αυτή την φάση  από την απόφαση της επαναγοράς των ομολόγων, αλλά τίποτα δεν εγγυάται το μέλλον του ελληνικού χρέους".
"Η συμφωνία που επιτεύχθηκε είναι θετική μόνο γιατί η Ελλάδα αποφεύγει τα χειρότερα για την ώρα", παρατηρούσε η Merrill Lynch - Bank of America, ενώ "Η χώρα αγοράζει χρόνο σχετικά με την συνέχιση των διαπραγματεύσεων για ένα «κούρεμα» που κατέχουν οι επίσημοι δανειστές της".Και βέβαια, τονίζει αυτό που σημειώναμε το πρωί: "Η πιθανότητα αστοχιών στην εφαρμογή των μέτρων λιτότητας και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων είναι το ένα ρίσκο, όμως η πραγματική ανησυχία αφορά το ενδεχόμενο αν θα επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη, καθώς το βάθος της ύφεσης  εξηγεί την υπέρβαση του στόχου της αναλογίας  χρέους προς ΑΕΠ".
"Η συμφωνία εξαρτάται από την επιτυχημένη επαναγορά ομολόγων και από την πιθανότητα ενός PSI μετά το 2015-16. Φαίνεται εξαιρετικά χαμηλή η πιθανότητα να επιτύχει το όλο σχέδιο σε αυτό το στάδιο", εκτιμά η Nomura.
Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, δεν έχουν ξεκαθαριστεί οι λεπτομέρειες της πρωτοβουλίας για την επαναγορά ομολόγων, πέραν της ευχής αυτή να πραγματοποιηθεί σε τιμές που δεν θα είναι υψηλότερες των τιμών της 23ης Νοεμβρίου 2012 (δηλαδή από 25 έως 34 σεντς στο ευρώ για διάφορες λήξeiς των νέων ελληνικών ομολόγων). 

"Από τη στιγμή όπου τα νέα ελληνικά ομόλογα διέπονται από τον βρετανικό νόμο και διαφυλάσσονται με μια συμφωνία συγχρηματοδότησης με το EFSF, τα κίνητρα που δίνονται στους ομολογιούχους να πουλήσουν τα ομόλογα που κατέχουν σε τόσο χαμηλές τιμές πιθανότατα θα είναι λίγα. Το ΔΝΤ έθεσε ως όρο για τη συνέχιση της στήριξής του προς την Ελλάδα, μεταξύ άλλων, την επιτυχή έκβαση της επαναγοράς ομολόγων" καταλήγει η ανάλυση της Nomura.
Φυσικά να μην ξεχάσουμε και την έκθεση των επίσημων πιστωτών που πρώτο ανέδειξε στην Ελλάδα το defencenet.gr και περιλαμβάνεται στο περίφημο δημοσίευμα της WSJ, σύμφωνα με το οποίο "Οι υπολογισμοί των επίσημων πιστωτών της Ελλάδας εμφανίζουν ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από το Eurogroup, εξακολουθούν να αφήνουν το χρέος της Ελλάδας στο 126,6% του ΑΕΠ το 2020, υψηλότερα από τον ανακοινωθέντα στόχο του 124% του ΑΕΠ". Άσχετα αν δημοσίως είπαν άλλα χθες στο Eurogroup, σύμφωνα με έγγραφο  που ήρθε στην κατοχή της Wall Street Journal.
Ίσως το μοναδικό θετικό στην όλη υπόθεση είναι ότι η συμφωνία προβλέπει το ενδεχόμενο για μελλοντικές διαγραφές δανείων του επίσημου τομέα των δανειστών  -ίσως γι' αυτό ζήτησε το ΔΝΤ πρόσθετη ασφάλιση από την ευρωζώνη
"Το να επιτύχει η Ελλάδα τους στόχους της θα αποδειχθεί πολύ δύσκολο, καθώς η πολιτική κόπωση αυξάνεται και η οικονομία συνεχίζει να συρρικνώνεται" σύμφωνα με την Citigroup.
Όπως βλέπουμε οι γνωρίζοντες, πέρα από τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών και τους σποεκουλαδόρους, ελάχιστα συμμερίζονται την αισιοδοξία της κυβέρνησης...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr




ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ : "Νέο, μεγαλύτερο κόμμα αν μας θέσουν εκτός νόμου"!



ΡΕΛΑΝΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
 
"Νέο, μεγαλύτερο κόμμα αν μας θέσουν εκτός νόμου"!



Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε site με την ονομασία ethnikismos.net, ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, ερωτώμενος για τις δημοσκοπήσεις υποστηρίζει ότι η Χρυσή Αυγή έχει μεγαλύτερο ποσοστό απ' όσο της δίνουν.

"Αυτό αποδεικνύει", λέει, "ότι βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση, ότι ένα σεβαστό μέρος του λαού μας αποδέχεται και ότι είχαν άδικο όσοι μας έλεγαν «να βάλουμε νερό στο κρασί μας». Δεν βάλαμε νερό στο κρασί μας και διπλασιάσαμε την δύναμή μας."

Λεει επίσης ότι δεν βλέπει πολύ πιθανό να γίνουν εκλογές μέσα στο 2013 και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση.

Υποστηρίζει επίσης ότι είναι αποκλεισμένο το κόμμα του από τα ΜΜΕ και μιλά για σκοτεινούς παρακρατικούς μηχανισμούς που προσπαθούν να εμποδίσουν το νόμιμο πολιτικό αγώνα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ακόμη και στους δρόμους και τις πλατείες.

Όταν ερωτάται αν είναι εφικτό να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή και πως θα αντιδράσει σε μια τέτοια περίπτωση, απαντά:

"Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν μπορεί να τεθεί εκτός νόμου. Εάν σκεφθούν κάτι τέτοιο απλά θα διπλασιάσουν το ποσοστό μας. Εξάλλου τίποτε δεν μας εμποδίζει να ιδρύσουμε ένα νέο κόμμα και να γνωρίζουν ότι αυτό θα το έχουμε κάνει στον κατάλληλο χρόνο πριν μας θέσουν εκτός νόμου…"
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ : 1ος ο ΣΥΡΙΖΑ, 3η η ΧΑ - Το 60% δεν έχει να πληρώσει φόρους





Πρώτο κόμμα στην πρόθεση  ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς αναγωγή των αναποφάσιστων) με διαφορά 2,2% που σημαίνει πάνω από 3,5% με αναγωγή των αναποφάσιστων, αλλά σταθερή η ΝΔ σε ότι αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά (έστω και αν η Marc ανέκαθεν τα χρόνια του Μνημονίου έβγαζε θετικές δημοσκοπήσεις για τις μνημονικές κυβερνήσεις) με καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Αντώνης Σαμαρά.  Πιο κατάλληλη  κυβέρνηση για να διαχειρισθεί την  κρίση η σημερινή σε σχέση με μια  κυβέρνηση με βασικό πόλο τον ΣΥΡΙΖΑ κλπ κλπ. αναδεικνύει δημοσκόπηση της εταιρείας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. 

Πάντως προκαλεί εντύπωση η απαισιοδοξία του κόσμου και αυτό αποτελεί έναν δείκτη που δεν πρέπει να αφήσει αδιάφορη την κυβέρνηση: Περισότερο από το 60% των πολιτών βλέπει να έρχεται ανάκαμψη από πέντε χρόνια μετά από σήμερα ή και πολύ αργότερα από το 2020! Ας δούμε τους πίνακες:

Είναι ενδεικτικό το γεγονός  πως σε ποσοστό 59,5% οι συμμετέχοντες  στη δημοσκόπηση εκτιμούν πως  μέσα στην επόμενη χρονιά δεν θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις και αυτό είναι ένα σημάδι εντελώς αρνητικό που δείχνει ότι μπορεί οι σχεδιασμοί από χάρτου της τρόϊκα και της κυβέρνησης να δείχνουν ότι "Θα πληρώσουν οι Έλληνες", αλλά οι πολίτες έχουν διαφορετική γνώμη! 
Εντύπωση προκαλεί και  το εύρημα που θέλει τους ερωτηθέντες, στο συντριπτικό ποσοστό του 76,7% να θεωρούν ως μείζον πρόβλημα της  οικονομίας την φοροδιαφυγή, για  την οποία μάλιστα δηλώνουν πως  δεν μειώνεται καθώς δεν υπάρχει  η αντίστοιχη πολιτική βούληση.
Στα αμιγώς πολιτικά ερωτήματα  της δημοσκόπησης, ποσοστό 25,8% των ερωτηθέντων εκτιμά πως η σημερινή κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας, έναντι ποσοστού 19,9% που επιλέγει μια κυβέρνηση με βασικό πόλο τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση το 54,3% των ερωτηθέντων απάντησε πως καμία από τις δύο δεν είναι η … ιδεατή για να διαχειρισθεί την κρίση.
Στη δημοτικότητα των πολιτικών  αρχηγών πρώτος είναι ο Φώτης  Κουβέλης με 47,3%, έναντι 43,2% του Αντώνη Σαμαρά και 37,3% του Αλέξη Τσίπρα, καταλληλότερος για πρωθυπουργός όμως είναι ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 46,4% έναντι 31,7% του Αλέξη Τσίπρα.
Στο ερώτημα τέλος του εάν είχαμε σήμερα εκλογές ποιο κόμμα  θα ψήφιζαν, οι ερωτηθέντες έδωσαν πρωτιά στην πρόθεση ψήφου στο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 23% έναντι 20,8% στη ΝΔ. Τρίτο  κόμμα η Χρυσή Αυγή με 9,8%, τέταρτοι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,7% και  έπονται ΠΑΣΟΚ με 5,1%, ΔΗΜΑΡ με 4,8% και ΚΚΕ με 4,5%.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΣΕΧΟΙ!

ΤΟ 1938 ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ
ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΣΕΧΟΙ!
 
Έμαθαν ότι είμαστε "μπανανία" και εκβιάζουν με την δόση 
για την απελευθέρωση κατασκόπων!


Θέμα εθνικής κυριαρχίας τέθηκε ξαφνικά κατά τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες την Παρασκευή, μετά από την απαίτηση του πρωθυπουργού της Τσεχίας  Πετρ Νέτσας προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για να αφεθούν ελεύθεροι δύο Τσέχοι, οι Μάρτιν Πέζλαρ και Ιβάν Μπούχτα, που είχαν συλληφθεί στις 9 Σεπτεμβρίου για κατασκοπεία στην Λήμνο και στην κατοχή τους είχε βρεθεί πλούσιο οπτικό υλικό από τις περισσότερες στρατιωτικές μας εγκαταστάσεις στο νησί, μεταξύ των οποίων και των επάκτιων πυραυλικών συστημάτων MM-40 Exocet στο Μούδρο!
 
Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας σε μία απειλητική για την Ελλάδα προσέγγιση του όλου θέματος, ζήτησε από τον Α.Σαμαρά «να εξασφαλίσει ότι οι ελληνικές αρχές θα δώσουν προσοχή στο θέμα, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε παρεξήγηση που θα μπορούσε να βλάψει τις διμερείς σχέσεις» εννοώντας ότι αν δεν αφεθούν ελεύθεροι οι δύο κατηγορούμενοι για κατασκοπεία, δεν θα συναινέσει στο να δοθεί η δόση των 31,5 δισ. στο Eurogroup!
 
Ο πρόεδρος της Τσεχίας Βάτσλαβ Κλάους άσκησε επίσης πίεση στον έλληνα ομόλογό του Κάρολο Παπούλια και πλέον τίθεται θέμα του αν η Ελλάδα είναι μπανανία που θα υποκύψει ακόμα κα έναντι της Τσεχίας (!) ή χώρα που εν πάση περιπτώσει διατηρεί κάποια ίχνη αξιοπρέπειας.
 
Οι διωκτικές αρχές και ο εισαγγελέας λένε ότι οι δύο Τσέχοι είχαν αποτυπώσει με αξαιρετική ακρίβεια, όλα τα μέτρα φύλαξης των στρατοπέδων και τις οδικές προσβάσεις σε αυτά.
 
Σήμερα ομάδα περίπου 150 ατόμων πραγματοποίησε διαδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από την ελληνική πρεσβεία στην Πράγα, ζητώντας την απελευθέρωση των δύο Τσέχων κατηγορούμενων για κατασκοπεία στην Ελλάδα, οι οποίοι είχαν συλληφθεί να φωτογραφίζουν απόρρητες εγκαταστάσεις στην Λήμνο. Οι δύο Τσέχοι που συνελήφθησαν  ειδικεύονται στον σχεδιασμό στρατιωτικών βιντεοπαιχνιδιών , είχαν δηλαδή ένα άριστο "άλλοθι". 
 
Αν κριθούν ένοχοι, κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε κάθειρξη 20 ετών, αλλά δυστυχώς σπάνια στην Ελλάδα επιβάλλονται πλέον τέτοιες ποινές σε κατηγορούμενους για κατασκοπεία.

Στην Πράγα οι Τσέχοι, υπέβαλαν επίσης στους υπαλλήλους της πρεσβείας μας αίτημα με 21.000 υπογραφές για την απελευθέρωσή τους. Ιδού και η αφίσα της εκδήλωσης:



Μετά τη σύλληψή τους, οι δύο Τσέχοι είχαν πει στην ελληνική αστυνομία ότι σχεδιάζουν το «Arma 3», ένα φουτουριστικό βιντεοπαιχνίδι βολών και μάχης (shoot them up) που θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος και του οποίου η δράση λαμβάνει χώρα στα νησιά της Λήμνου και του Άη Στράτη, που διαθέτουν και τα δύο μεγάλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Ο εργοδότης τους, η εταιρεία Bohemia Interactive Studio, διαβεβαίωσε ότι οι δύο άνδρες ήταν σε διακοπές στην Ελλάδα, άρα δεν είχαν κανένα λόγο να εργάζονται.
 
Όπως αναφέρουν στο defencenet.gr πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών, πολλές φορές η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών χρησιμοποιεί άτομα με τέτοιο ακριβώς προφίλ, όπως οι συλληφθέντες, για να μπορέσει να αποκτήσει πρόσβαση σε λεπτομέρειες των ελληνικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων, αφού οι δορυφόροι μπορούν να αποτυπώσουν πολλά, αλλά όχι τα κενά στην ασφάλεια των στρατοπέδων που θέλουν κοντινή φωτογράφιση. Παλιότερα είχαν συλληφθεί Ολλανδοί, Ουκρανοί, Πολωνοί, Βρετανοί κλπ που υποδύονταν τους plane spotters (χομπίστες αεροφωτογραφιών), οι οποίοι στις περισσότερες περιπτώσεις είχαν αποδειχθεί πράκτορες των Τούρκων.
 
Σε οποιαδήποτε περίπτωση, είναι πραγματική ξεφτίλα οι ηττημένοι του ψυχρού πολέμου και αυτοί που έσκυψαν το κεφάλι στον Χίτλερ χωρίς να ρίξουν ούτε μία σφαίρα το 1936, να εκβιάζουν τους νικητές και να προσπαθούν να επιβάλλουν την κατάργηση των ελληνικών νόμων που προασπίζονται την ακεραιότητα της χώρας μας...
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr