Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

ΜΙΑ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΑΛΛΑΓΗ




ΜΙΑ   ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΑΛΛΑΓΗ
Θα διαπιστώσατε σήμερα την αλλαγή στη προμετωπίδα της πρώτης σελίδας του blog μας. Έφυγε το απόσπασμα από το ποίημα του Ι. ΠΟΛΕΜΗ :
«Μὴ σκιάζεστε στὰ σκότη! Ἡ λευτεριὰ
σὰν τῆς αὐγῆς τὸ φεγγοβόλο ἀστέρι
τῆς νύχτας τὸ ξημέρωμα θὰ φέρει».
Αναγκαία η αλλαγή γιατί από σήμερα μια πατριωτική κυβέρνηση ανέλαβε την διακυβέρνηση της πατρίδας μας συνοδευόμενη από τις ευχές και τις ελπίδες του Ελληνικού Λαού.
Από το 2009 ζήσαμε δύσκολες ημέρες και σε προσωπικό επίπεδο έζησα κάποιες πολύ δύσκολες στιγμές εξαιτίας της αντιμνημονιακής τοποθέτησής μου.
Με είπαν ημιμαθή, με είπαν ανόητο, μου είπαν ότι δεν ήξερα τι έλεγα, με είπαν μαύρο προπαγανδιστή. Τσακώθηκα για τις ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΜΟΥ ΘΕΣΕΙΣ με κάποιους καλούς φίλους ετών καθώς και με κάποιους ομοϊδεάτες μου της προ μνημονίου εποχής. Λυπάμαι για αυτό αλλά ελπίζω ότι όταν η Ελλάδα αναστηθεί και όταν η ξενοκίνητη απειλή θα γίνει απλά μια κακή στιγμή του παρελθόντος θα μπορέσουμε να συναντηθούμε σε ένα προοδευτικότερο ιδεολογικά χώρο απαλλαγμένο από εξαρτήσεις και βαρίδια.
Ο Ελληνικός Λαός, την Κυριακή που μας πέρασε, απέδειξε με την ψήφο του ότι αυτά που υποστήριζα σχετικά με την δυστυχία, την καταστροφή, την απελπισία που έφερε η μνημονιακή πολιτική στο λαό μας δεν ήταν φαντασίωση αλλά μια ζοφερή πραγματικότητα. Μιλούσα για την δυστυχία, για την αγανάκτηση του κόσμου, για τις αυτοκτονίες, τους ανέργους, τους άστεγους, το ψάξιμο στα σκουπίδια για φαγητό, τα συσσίτια, την κοινωνική καταστροφή, την υποβάθμιση της αξίας της ζωής και του ΑΘΡΩΠΟΥ αλλά και για την διάλυση του κράτους δικαίου και της κράτους αρωγού, και για τα καραβάνια των ελλήνων νέων επιστημόνων που μετανάστευαν αναγκαστηκά για να επιβιώσουν και τέλος προσπαθούσα να τους ξυπνήσω, αυτούς τους παρασυρμένους ή όχι ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ φίλους για να ανοίξουν τα μάτια τους και τα αυτιά τους και να αντιληφθούν την ζοφερή πραγματικότητα στην οποία μας έφεραν τα μνημόνια των "φίλων" τους.
 Όσο εγωιστικό και αν είναι χαίρομαι για την δικαίωση μου που ήλθε με την συνεργασία των ΑΝ.ΕΛΛ και ΣΥΡΙΖΑ και θέλω να πιστεύω ότι παρά την καταστροφή που παραλαμβάνει η νέα κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας θα προχωρήσει στην βελτίωση της κατάστασης με ΣΤΑΘΕΡΑ ΒΗΜΑΤΑ ξαναφέρνοντας την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ στην τόσο ταλαιπωρημένη Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό.
Εδώ αξίζει να επαναλάβω κάτι που έγραψε σήμερα η δημοσιογράφος κα Ρίτσα Μασούρα στο facebook "Προβλέψεις δεν μπορώ να κάνω για το παραμικρό. Κι εγώ όπως οι πάντες παρακολουθώ τις εξελίξεις με μεγάλο ενδιαφέρον. Αλλά ήδη αντιλαμβάνομαι ότι αποκλείεται να πλήξω. Κι αυτό.... με εξιτάρει!!!!"
Καλή επιτυχία λοιπόν ΣΥΡΙΖΑ. Καλή επιτυχία ΑΝ.ΕΛΛ. Εμείς είμαστε εδώ και θα παρακολουθούμε τα βήματά σας έτοιμοι να επικροτούμε κάθε καλή σας ενέργεια  ή για να σας ασκούμε καλοπροαίρετη κριτική όταν και όπου αυτό απαιτείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: