Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ


 ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Με επίκληση στον ιστορικό ηγέτη της ΝΔ Κωνσταντίνο Καραμανλή και την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο νυν πρόεδρος της ΝΔ στέλνει μήνυμα ότι η παραμονή της χώρας στην πορεία αυτή εξαρτάται από την γαλάζια παράταξη. Ακόμα και η μία ψήφος λέει είναι σημαντική, προκειμένου να μην οδηγηθεί η χώρα σε ακυβερνησία. Και όλα αυτά τα λέει την παραμονή του καταποντισμού του από το βάρος των πολιτικών αμαρτωλών επιλογών  του.
Θεωρούμε ότι η  επίκληση από τον Αντώνη Σαμαρά του Μεγάλου Ηγέτη της ΝΔ αποτελεί βεβήλωση της μνήμης του όταν είναι γνωστό στους παλιούς Νεοδημοκράτες ότι είναι αυτός που οδήγησε την Νέα Δημοκρατία μακριά από τις αρχές της και την μετέτρεψε σε συνιστώσα του ΠΑΣΟΚ.
Επειδή φαίνεται ότι ο κ. Σαμαράς διαθέτει κοντή και επιλεκτική  μνήμη του παραθέτουμε κάποιες βασικές αρχές της Νέας Δημοκρατίας που αγνόησε αν και ήταν παρών όταν διατυπώθηκαν.
Το Σάββατο 5 Μαΐου 1979, από το βήμα του πρώτου συνεδρίου του κόμματος, ο Πρόεδρός της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής διατύπωνε τις θεμελιώδεις ανθρωποκεντρικές  αρχές  πάνω στα οποίες στηριζόταν η Νέα Δημοκρατία. 



Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είπε :

Η "ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,, πιστεύει στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Σε μια δημοκρατία όμως μαχόμενη και όχι παράλυτη. Σε μια δημοκρατία ικανή να προστατεύει αποτελεσματικά την ελευθερία και την πρόοδο του κοινωνικού συνόλου. Σε μιά δημοκρατία, πού να συνδυάζει την ελευθερία με την τάξη και την τάξη με την κοινωνική δικαιοσύνη. Γιατί δεν μπορεί να υπάρξει ελευθερία χωρίς τάξη, όπως δεν μπορεί να υπάρξει και τάξη χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη.

Η "ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,, δεν δέχεται, ότι μπορεί να υπάρχουν οικονομικοί και κοινωνικοί στόχοι, για την επίτευξη των όποιων αξίζει να θυσιαστούν οι δημοκρατικές ελευθερίες. Καμιά σκοπιμότητα δεν είναι ιερότερη από το δικαίωμα τού πολίτη να αποφασίζει ό ίδιος για την μοίρα του. Δεν δέχεται όμως εξ ίσου ή "ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,, την κατάχρηση της ελευθερίας, πού υπονομεύει την δημοκρατία και τελικά την αποσυνθέτει

Ή "ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,, αποβλέπει στην κοινωνική δικαιοσύνη. Πιστεύει, ότι ή δημοκρατία δεν μπορεί να εδραιωθεί και να λειτουργήσει ομαλά και αποδοτικά χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη.

Η "ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,, θεωρεί όλους τους Έλληνες ίσους, όχι μόνον απέναντι του νόμου, αλλά και απέναντι των ευκαιριών πού διανοίγει ό πολιτικός, οικονομικός και κοινωνικός βίος. Ό κάθε πολίτης πρέπει να συμμετέχει στην κατανομή του εθνικού προϊόντος κατά το μέτρον της συμβολής του στη δημιουργία του. Για να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο ή δημοκρατία πρέπει κάθε πολίτης να είναι απαλλαγμένος από την αβεβαιότητα για το μέλλον, εξασφαλίζοντας μόνιμη απασχόληση, δίκαιη αμοιβή του μόχθου του και πλήρη ασφάλιση για το μέλλον αυτού και των παιδιών του.

Όταν ένας λαός δεν μπορεί να επιτύχει την κοινωνική δικαιοσύνη στα πλαίσια της δημοκρατίας, κλονίζεται ή εμπιστοσύνη του στην Ιδέα της δημοκρατίας. Και τότε κερδίζει έδαφος ή προπαγάνδα των ολοκληρωτικών κινημάτων, πού προσπαθούν να πείσουν τον λαόν ότι, αν αποδεχθεί να θυσιάσει τις ελευθερίες του, θα τον οδηγήσουν σε κάποια γη της επαγγελίας. 'Αλλά ή κατάργηση της ελευθερίας του δεν πρόκειται να τον οδηγήσει στην βελτίωση τού βιοτικού του επιπέδου. Αντίθετα. Στη δουλειά του θα προσθέσει και την στέρηση, γιατί, όπως απέδειξε ή πράξη, τα ολοκληρωτικά καθεστώτα υστερούν σε ανάπτυξη έναντι των δημοκρατικών. Έξ άλλου όταν ένας λαός ευρίσκεται στο έλεος μιας αυθαίρετης εξουσίας, χάνει την δυνατότητα να καταστήσει σεβαστά τα δικαιώματα του, με την ελεύθερη κριτική και την συνδικαλιστική του δράση.

Οι νεοδημοκράτες που θα βρεθούν αύριο μπροστά στην κάλπη ας τα σκεφτούν όλα τα παραπάνω, ας προβληματιστούν και ας απαντήσουν στο ερώτημα κατά πόσο αυτές οι ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ έγιναν σεβαστές και τηρήθηκαν από τον σημερινό μνημονιακό  αρχηγό της ΝΔ και ας δώσουν με την ψήφο τους την λύση.

 

Επιλογές ψήφου μακράν της ΝΔούλας του Αντώνη Σαμαρά έχουν οι Νεοδημοκράτες. Ο Πάνος Καμμένος με τους ΑΝ.ΕΛΛ είναι μια καλή επιλογή. Εκείνο που έχει πάντως σημασία είναι να δούμε την μεγάλη πατριωτική ΝΔ να κλείνει ένα κύκλο φθοράς και ασυνέπειας αποκαθηλώνοντας τον κύριο υπεύθυνο αυτής της καταστροφικής πορείας  δημιουργώντας παράλληλα τις προϋποθέσεις ώστε μέσα από την ήττα να υπάρξει η ανάδειξης μιας νέας ηγεσίας που θα απαλλαγεί από πολιτικά βαρίδια και θα βρεθεί κοντά στον ελληνικό λαό που υπέφερε όλα αυτά τα χρόνια. Ας γίνει λοιπόν το αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου η κολυμβήθρα της κάθαρσης και μια νέα αρχή μακριά από το κακό πρόσφατο παρελθόν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: