Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Φιλίτσα Αρβανίτη : Περί Έρωτος




Περί Έρωτος
Γράφει η Φιλίτσα Αρβανίτη*
Όλα ή τίποτα, πάντα ή ποτέ; Με τον έρωτα, οι όροι είναι πάντα ακραίοι. Δε συμβιβαζόμαστε, ζητάμε τα πράγματα με απόλυτο τρόπο και, φυσικά, τα βρίσκουμε μπαστούνια. Καταρχάς, ποιος μπορεί να ζητάει τα πάντα αν δε δίνει τα πάντα για αντάλλαγμα; Κι αν έχει τα πάντα, γιατί να θέλει κι άλλα; Ο έρωτας είναι ένα άνθος σπάνιο, που συντηρείται με πολλή φροντίδα σε ένα θερμοκήπιο με όνομα αγάπη, που ζει και βασιλεύει στην καρδιά και στο πνεύμα και που δεν σπιλώνεται από συμφέροντα, υποψίες, απιστίες και φιλοδοξίες, παρανοήσεις και ανταγωνισμούς.
ΕΙΝΑΙ μια σχέση γεμάτη μυστήριο και υποσχέσεις που το χρώμα της το αποκτά από μια βαθιά ανάγκη για επικοινωνία και ουσιαστική επαφή, μια ανθρώπινη σχέση πέρα από βλέψεις, έξω από συμφέροντα ή κοινωνικές επαφές.
ΖΕΙ μέσα στις καρδιές μας, ριζώνει βαθιά και ανθίζει δίνοντας καλλιέργεια στην ύπαρξή, δεσμούς ολοκλήρωσης, πίστη, ευτυχία και πνευματική γαλήνη.
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ, φροντίζει, αγκαλιάζει και μετουσιώνει. Όσοι συμμετέχουμε ή είχαμε την τύχη να συμμετέχουμε σε μια τέτοια σχέση είναι σαν να κατακτάμε κάτι τόσο πολύτιμο όσο έναν λαμπρό ήλιο, όπου ανταποδίδει αγάπη στην αγάπη και στηρίζεται στην αμοιβαιότητα των ανθρώπων.
Ο έρωτας πρέπει να δημιουργεί την αίσθηση της ελευθερίας, της κατανόησης και της μοναδικότητας του ατόμου, που ξεχνά το ΕΓΩ και αλληλοσυμπληρώνει το ΕΜΕΙΣ. Η ελευθερία αυτή περιέχει ευελιξία και ομορφιά, δε γνωρίζει ανεξέλεγκτες καταστάσεις, ούτε αχαλίνωτες συμπεριφορές. Απαραίτητο συστατικό του είναι η αθωότητα, ώστε η γνώση των πραγμάτων να χρωματίζει σκέψεις και συναισθήματα που θα πάλλονται μέσα από το χρώμα της βαθιάς αγνότητας, χωρίς προσωπικές βλέψεις και ωφέλειες. Μέσα από μια τέτοια είδους σχέση οι ψυχές αρχίζουν ένα μοναδικό ταξίδι, σαν συνοδοιπόροι προς μια πορεία εξέλιξης όπου τα άστρα θα λάμπουν παντού μέσα από τις ψυχές…
 Όπως όλα όμως τα μεγάλα πράγματα είναι πολύ ευαίσθητος και σύντομα μπορεί να αρρωστήσει και η αρρώστια, αν δεν έρθει ευθύς αμέσως η μεταμέλεια, και η συγγνώμη, γίνεται θανάσιμη. Και όταν πεθάνει ένας έρωτας δεν ανασταίνεται.
Σίγουρα ο έρωτας, ο πραγματικός έρωτας, είναι μια ιστορία χωρίς ιστορία. Κάποιοι τον ζουν με τρόπο σύντομο και έντονο, μερικές φορές ακόμα και τραγικό, ενώ άλλοι περιορίζονται να τον ζουν με τρόπο προσεκτικό και ολοκληρωμένο. Είναι θέμα του καθενός να αποφασίσει ποια είναι η καλύτερη επιλογή απλά να θυμάστε ότι ο έρωτας «μαγεύει» καρδιά και μυαλό. cool-love-hd-wallpapers-background
Χρόνια πολλά σε ερωτευμένους και μη!
*Φιλίτσα Αρβανίτη , ΒSc, MA Επικοινωνιολόγος
arvanitifilitsa@gmail.com
http://www.globalview.gr/φιλίτσα-αρβανίτη-περί-έρωτος/

Δεν υπάρχουν σχόλια: