Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Τα λαχανικά φάρμακο κατά του καρκίνου




Τα λαχανικά φάρμακο κατά του καρκίνου
Μειώνουν τον αριθμό των οιστρογόνων
Η διατροφή που είναι πλούσια σε λαχανικά και ιδιαίτερα σε κραμβολάχανο, λάχανο Βρυξελλών, μπρόκολα και κουνουπίδι μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού.
Οι γιατροί του ερευνητικού αντικαρκινικού εργαστηρίου Straang Cornell στη Νέα Υόρκη ανακάλυψαν ότι η ένωση (indole-3-carbinol, l-3-C)ινδό-λιο-3-καρβινόλη που βρίσκεται στα παραπάνω λαχανικά, μπορεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να μειώσει τον αριθμό των οιστρογόνων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη των περισσότερων περιπτώσεων καρκίνου του μαστού.
Τα οιστρογόνα παίρνουν πολλές και διαφορετικές μορφές στο σώμα της γυναίκας. Η πλούσια σε l-3-C διατροφή μειώνει τα οιστρογόνα που ευθύνονται για την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού (γνωστά ως 16-άλφα-υδροξυεστρόνη), ενώ αυξάνει τα οιστρογόνα που δεν έχουν καμιά σχέση με την ασθένεια (γνωστά ως 2-υδροξυεστρόνη).
Σύμφωνα με τον δρα J. Leon Bradlow, διευθυντή του εργαστηρίου βιοχημικής ενδοκρινολογίας στο Strang, παλαιότερες μελέτες που έγιναν σε ζώα, έδειξαν ότι η λήψη 400 χλστγρ l-3-C σε καθημερινή βάση, μειώνει στο ήμισυ το ποσοστό ανάπτυξης όγκων στο στήθος.
Πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 80 γυναίκες από το Ισραήλ και παρουσιάστηκε από τον δρα Bradlow στο 16ο ετήσιο Συνέδριο με θέμα τον καρκίνο του μαστού, αποκάλυψε ότι οι 57 από τις γυναίκες που είχαν προσθέσει στο καθημερινό τους γεύμα το 1/3 ενός κραμβολάχανου, παρουσίασαν μείωση στον αριθμό των οιστρογόνων που συνδέονται με τον καρκίνο, έπειτα από πέντε ημέρες. Και αυτή η μείωση συνεχίστηκε σ' όλο το διάστημα της τρίμηνης μελέτης. Επίσης ο δρ Bradlow προσθέτει ότι η έντονη άσκηση και η φτωχή σε λίπη διατροφή, βοηθούν το σώμα να μετατρέψει τα οιστρογόνα δίνοντας περισσότερο τη μη καρκινώδη μορφή και λιγότερο τη μορφή που συμβάλλει στην ανάπτυξη του καρκίνου.
ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: