Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Για τους συλλέκτες γραμματοσήμων και όχι μόνο



 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Ένα από τα αγαπημένα μου ενδιαφέροντα ήταν από τα μαθητικά μου ακόμα χρόνια η συλλογή γραμματοσήμων.
Kαθώς περνούσαν τα χρόνια το ενδιαφέρον μου αυτό για τον φιλοτελισμό γινόταν ακόμα πιο έντονο μιας και παράλληλα με την ευχαρίστηση, που μου έφερνε η συλλογή αυτών των μικρών πολύχρωμων χαρτιών, μου πρoσφερόταν επίσης απλόχερα γνώση και καινούργιοι φίλοι στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Φυσικά το ένα έφερνε το άλλο και έτσι με την πάροδο του χρόνου βρέθηκα, κάποια στιγμή, με ένα αριθμό επιστολικών φακέλων στοιβαγμένων σε κουτιά που περίμεναν υπομονετικά μήπως και κάποια στιγμή ασχοληθώ μαζί τους.
Έτσι και έγινε. Λίγο καθυστερημένα βέβαια αλλά πήρε "σάρκα και οστά" με την δημιουργία ενός ιστολογίου όπου ξεκίνησα να παρουσιάζω αυτούς τους φακέλους και που το ονόμασα WORLD PHILATELIA.
Το ιστολόγιο ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2009  και μέχρι που σταμάτησε τον Νοέμβριο του ίδιου έτους είχε παρουσιάσει 599 αναρτήσεις προκαλώντας αρκετό ενδιαφέρον και πετυχαίνοντας μάλιστα να αποκτήσει 87 σταθερούς φίλους. Αυτοί οι φίλοι ήταν που το κράτησαν ζωντανό με τις επισκέψεις τους και την αποστολή επιστολών στην ταχυδρομική διεύθυνση του blog (WORLD PHILATELIA ,   c/o KON. GREKIOTIS / P.O.BOX 60010 /GR-15310 AGIA PARASKEVI / GREECE ) έστω και στην κατάσταση απραξίας που είχε περιέλθει λόγω της οικονομικής κρίσης που δεν άφηνε περιθώρια ηρεμίας για να σχοληθώ με το ιστολόγιο αυτό μιας και το όλο το βάρος έπεσε στο boraeinai.blogspot.gr.
Τις τελευταίες μέρες αποφάσισα να ξαναζωντανέψω to World Philatelia πάνω σε μια διαφορετική βάση που μου συνιστούσαν και αρκετοί φίλοι του blog από το εξωτερικό. Έτσι η επανεκκίνηση έγινε πάνω σε αυτή την νέα μορφή που σας το παρουσιάζω σήμερα. Πλέον η παρουσίαση των  ειδικών επιστολικών φακέλων (των cover) θα γίνεται με παράλληλη παρουσίαση του κάθε γραμματοσήμου και μια σύντομη αναφορά επί του θέματος που παρουσιάζεται σε αυτά. Παράλληλα θα δίνονται, άν είναι δυνατό και τα ειδικά χαρακτηριστικά του κάθε γραμματοσήμου.
Φυσικά θα συνεχίσουμε και την παρουσίαση καρτών (postcards), που μας στέλνουν διάφοροι φίλοι, καθώς και φιλοτελικών άρθρων, βιβλίων, περιοδικών και φιλοτελικών ειδήσεων που φθάνουν στο ιστολόγιο μας.
Αν κάποιοι φίλοι, που διαβάζουν αυτή την ανάρτηση, επιθυμούν να συνεργαστούν με το φιλοτελικό ιστολόγιο μου μην διστάσουν να το κάνουν. Οι συνεργασίες τους  θα είναι πάντα ευπρόσδεκτες.
Καλώ λοιπόν τους φίλους φιλοτελιστές να ρίξουν μια ματιά στο WORLD PHILATELIA στην διεύθυνση http://worldphilatelist.blogspot.gr/ και να μου στείλουν την γνώμη τους με κρίσεις και τυχόν υποδείξεις στο e-mail greekphilatelist@gmail-com.
Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση της παρούσας ανάρτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: