Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ψηφίστηκε με 155 «ναι» το μεσοπρόθεσμο.







Ολοκληρώθηκε στη Βουλή η κρίσιμη ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο, το οποίο υπερψηφίστηκε με 155 θετικές, 138 αρνητικές ψήφους και 5 “παρών”. Αρνητική ψήφος από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, “ναι” από Αθανασιάδη, Ρομπόπουλο καθώς και από την Ελσα Παπαδημητρίου που δήλωσε την ανεξαρτητοποίησή της από τη Νέα Δημοκρατία.

Στον Παναγιώτη Κόυρουμπλή περιορίζονται οι διαρροές του κυβερνώβντος κόμματος κατα την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή.

Στην ομιλία του που προηγήθηκε της ψηφοφορίας, ο ίδιος είχε μιλήσει για εκβιασμό από την ΕΕ, χωρίς να αποκαλύψει τις προθέσεις του επί της ψηφοφορίας.


Στη δήλωση που διένειμε μετά την καταψήφιση του νομοσχεδίου, ο βουλευτής σημειώνει:

“Πατριωτισμός κατά την αντίληψη μου είναι η σύγκρουση με την κοινωνική αδικία που δημιουργείται από την άνιση κατανομή των βαρών της κρίσης. Η απαξίωση των βουλευτών στην συνείδηση του λαού είναι αποτέλεσμα μιας στυγνής λογικής της περίφημης κομματικής πειθαρχίας που στραγγαλίζει την ουσία της πολιτικής”, προσθέτει ο κ. Κουρουμπλής και καταλήγει: “Το πατριωτικό και κοινωνικό καθήκον απέναντι στο τόπο και την κοινωνία είναι η στάση μου αυτή”.

Από την πλευρά του, και αίροντας – όπως ο ίδιος δήλωσε στην Βουλή – τις ενστάσεις του μετά την ομιλία του πρωθυπουργού και τις δεσμεύσεις του υπουργού Οικονομικών αλλά και αναγνωρίζοντας το κρίσιμο της ψηφοφορίας, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κοζάνης, Αλ. Αθανασιάδης, ψήφισε το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο.

Ανάλογη δήλωση έκανε, όταν κλήθηκε να ψηφίσει, και ο βουλευτής Βασίλης Γιουματζίδης.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63183298


Δεν υπάρχουν σχόλια: