Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΟΧΗ.... ΣΤΙΣ ΡΑΔΙΟΠΑΓΙΔΕΣ





Καθώς βρισκόμουν χθες μέσα στο αυτοκίνητό μου έτυχε να παρακολουθήσω μια «αντικειμενική» εκπομπή του ραδιοφωνικού Σκάϊ  όπου δύο δημοσιογράφοι του «κατέγραφαν» τις θέσεις των ακροατών τους που ήταν υπέρ ή κατά της συγκέντρωσης των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα.

Οι αναφερόμενοι δημοσιογράφοι αγνοώντας εσκεμμένα τον έντονα χρωματισμένο από τις διαμαρτυρίες των πολιτών χαρακτήρα και τόνο της συγκέντρωσης προσπαθούσαν να παρουσιάσουν τους ευρισκόμενους στο Σύνταγμα σαν ένα ξεβολεμένο δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο που διαμαρτύρεται γιατί του περικόψανε τις αποδοχές αγνοώντας στην ουσία ότι ο ακομμάτιστος κόσμος και όχι απλά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι αυτοί που συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα και στις άλλες πλατείες της χώρας..

Οι διαστρεβλωτές της αλήθειας δεν αντιλαμβάνονται ότι ο κόσμος βρίσκεται εκεί  γιατί δεν ανέχεται την κοροϊδία της Κυβέρνησης, των βιομηχάνων και των συνοδοιπόρων τους μέσων μαζικής αποχαύνωσης και διαμαρτύρεται - ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ - και για την δυστυχία και την μιζέρια στην οποία μας έχει ρίξει η σημερινή κυβέρνηση. Παράλληλα με την παρουσία τους εκεί οι αγανακτισμένοι προσπαθούν να ταρακουνήσουν το πολιτικό κατεστημένο μήπως και αντιληφθεί όχι μόνο το μέγεθος των ευθυνών του αλλά και το ότι πρέπει κάτι να πράξει και προς την πλευρά των εχόντων και κατεχόντων για να βελτιωθεί η κατάσταση.

Γιατί αν δεν καταφέρει το πολιτικό σύστημα να πατάξει την φοροδιαφυγή των εχόντων και αν δεν εμποδίσει την εκροή των κεφαλαίων τους σε οικονομικούς παραδείσους, ο τόπος δεν πρόκειται να δει άσπρη μέρα μόνο με τις συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Είναι δε φαιδροί οι «οπαδοί» του «κατά» που περιφέρουν τον λόγο τους μέσα στην πλήρη άγνοιά τους για το τι ακριβώς συμβαίνει εκεί. Όταν κάποια κυρία λέγει ότι δεν ξανακατεβαίνει γιατί οι συγκεντρωμένοι δεν διαμαρτύρονται για τους λερωμένους τοίχους των οικοδομών ή κάποιοι άλλοι γιατί έχασαν την δουλειά τους ενώ οι του δημοσίου εξακολουθούν να εργάζονται με μειωμένους μισθούς,  τότε τι να πούμε; Για μεν την κυρία ότι σαν άλλος Ραν-Ταν Πλαν ζεί στον κόσμο της και κακώς έχει δικαίωμα ψήφου για δε τον φουκαρά τον ιδιωτικό υπάλληλο που δεν αντιλαμβάνεται ότι έχασε την δουλειά του γιατί μειώθηκε η δυνατότητα άλλων να αγοράζουν προϊόντα από την εταιρεία που δούλευε και θα της επέτρεπαν να συνεχίσει να τον μισθοδοτεί και όχι να τον απολύσει για να μην μειωθούν τα κέρδη του επιχειρηματία. Όσο για τον μαγαζάτορα που έκλισε η επιχείρησή του ας αναλογιστεί και αυτός όχι μόνο την δυστυχία από τους κομμένους μισθούς και συντάξεις που βιώνει ο κοσμάκης και δεν μπορεί να μπει στο μαγαζί του και ας σκεφθεί  και την δική του συμπεριφορά όταν λ.χ. δεν έκοβε αποδείξεις ή δεν πλήρωνε τα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΦΠΑ. Ας αναλογιστεί ακόμα ότι και ο ίδιος δεν αντέδρασε όταν διεθνή εμπορικά μεγαθήρια εμπαιναν στην αγορά και του έτρωγαν το ψωμί κοματάκι-κοματάκι. 

Γιατί τα γράφω αυτά; Απλά γιατί μια φούχτα δημοσιογράφων υπακούοντας στις εντολές των πατρώνων τους ή απλά φοβούμενοι μήπως εναντιούμενοι στα θέλω της ιδιοκτησίας βρεθούν στο δρόμο, ασκούν φαιά προπαγάνδα υπέρ της σημερινής κυβερνητικής πολιτικής προσπαθώντας να διασπάσουν το γιγαντωνόμενο κίνημα διαμαρτυρίας που εμφανίστηκε από το πουθενά στην Ελλάδα.

Τα δύο άρθρα που ακολουθούν φανερώνουν καθαρά τον ρόλο των μέσων μαζικής αποχαύνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: