Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΜΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΝΟΗΜΑ









Η (εκ του προχείρου) Ομιλία μου στην Πλατεία του Metro «Πανόρμου»

Γωνία Πανόρμου και Λουΐζας Ριανκούρ την Τρίτη 14.6.2011 στις 21:06

(Όπως, μέσες/άκρες, την θυμάμαι.!..)



Καλησπέρα.

Λέγομαι Μάνος Καζακόπουλος είμαι συνταξιούχος μηχανικός 71 ετών. Περαστικός από την συγκέντρωσή σας επειδή απόψε δεν μπορώ να βρίσκομαι στο Σύνταγμα, σας απευθύνω δυό λόγια.

Τα ΜΜΕ και τα παπαγαλάκια της βουλής αμφιβάλουν, λέει, για το αν έχει νόημα η διαμαρτυρία στο Σύναγμα.

Στο Σύνταγμα, Κυρίες και Κύριοι, πετύχαμε τρία βασικά πράγματα:

Πρώτον στείλαμε στην Βουλή των Ελλήνων, στους Πεταλωτήδες και τους άλλους δεκανείς της ΠΑΣΟΚικής χούντας το μήνυμα ότι το επαγγελματικό τους μέλλον κινδυνεύει. Τώρα οι εσωτερικές πιέσεις στο κόμμα θα αυξηθούν διότι οι πασόκοι κατάλαβαν ότι θα κάνουν πολλά χρόνια να ξαναδούν εξουσία. Στείλαμε στον λοχαγούλη δικτάτορα της χούντας το μήνυμα ότι το να πιστεύει ότι εμείς, ο λαός, είμαστε ζώα, είμαστε (να με συγχωρείτε Κυρίες μου για την έκφραση) η άμορφη μάζα του σκατού, που αποκλείεται να αντιδράσει, ήταν λάθος του. Μόλις αρχίσαμε μιαν αντίδραση που σίγουρα θα κλιμακωθεί.

Δεύτερον στείλαμε μήνυμα στους αλήτες, ΠΑΜΕ, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Σια  που αύριο πάλι κάνουν χωριστές διαδηλώσεις, άλλος στην Ομόνοια, άλλος στην Κλαυθμόνος και άλλος στο Ταμ-Τουμ π’ ‘ ούχει παχιές μαϊμούδες, ότι δεν έχουμε ανάγκη να μας εκπροσωπήσουν οι επαγγελματίες διαδηλωτές τους. Μπορούμε και μόνοι μας.!..

Και το σημαντικότερο: Όλοι μαζί οι αγανακτισμένοι της Ευρώπης στείλαμε μήνυμα στη Goldman Saks, το ΔΝΤ και τον υπόλοιπο συρφετό της μαφίας “των αγορών”, ότι η προέλασή τους στην Ευρώπη ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ απλός περίπατος.

Και τώρα τι.;..

Τώρα είμαστε χαμένοι από χέρι διότι μας έχουν μαντρωμένους στα στρατόπεδα συγκεντρώσεων που λέγονται: Alpha Bank, Εθνική, Τράπεζα Εργασίας, και δεν συμμαζεύεται. Ο καθένας μας έχει και τον αριθμό του, ο οποίος μπορεί να μην είναι στιγματισμένος στο μπράτσο του, όπως παλιά, αλλά είναι χαραγμένος στις ταυτότητές που όλοι έχουμε στις τσέπες μας και ευφημιστικά λέγονται πιστωτικές κάρτες. Μ’ αυτές μας κρατούν σιδεροδεμένους.

Μια λύση υπάρχει: Πόλεμος και αίμα.!..

Ο πόλεμος δεν γίνεται πια με ταραχές και όπλα. Γίνεται με οικονομικά μέσα αλλά το αίμα, έστω και συμβολικό, είναι το ίδιο.

Στάση πληρωμών Κυρίες και κύριοι.!.. Μην περιμένετε στάση πληρωμών από τον Γιωργάκη και το σινάφι του. Αυτοί για κάθε Ευρώ μας, ...που χαρίζουν στις “αγορές”, ...παίρνουν την μίζα τους, ...τα καπίκια τους.!.. Εμείς, Κυρίες και κύριοι, ο καθένας μας. Στάση πληρωμών στις τράπεζες ΤΩΡΑ.!..

Να μην αφήνουμε πεντάρα από τις αποδοχές μας στις Τράπεζες.!.. Άμεση ανάληψη.!..

Στάση Πληρωμών στα χρέη μας, ...στις δόσεις μας.!.. Όλοι μαζί.!.. Τι μπορούν να μας κάνουν.;.. Να μας πάρουν τα αυτοκίνητα.;.. Δεν έχουν που να τα βάλουν.!.. Να μας πάρουν τα σπίτια.!.. Δεν χρειάζονται τούβλα, χρήματα χρειάζονται.!.. Τα τούβλα δεν ξέρουν να τα διαχειριστούν.!.. Θα πελαγώσουν.!..

Βεβαίως μερικοί θα χάσουμε και τα αυτοκίνητά μας και τα σπίτια μας. Κανείς δεν αμφιβάλλει. Αλλά έχουμε πόλεμο.!.. Και πόλεμος χωρίς αίμα και θύματα δεν κερδίζεται.!..
Ευχαριστώ.!..

(Για την απόδωση)
Κάβο Πάπας
(κατά κόσμον) Μάνος Καζακόπουλος
_____________________________________________________________
Η απάθεια του εκπροσωπουμένου καθορίζει την ασυδοσία του εκπροσώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: