Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Στόχος όλων μας η Πατριωτική Αναγέννηση


ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ


Μίκης: θα φθάσω μέχρι το τέρμα...
 

Από την απαγορευμένη πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης ο Μίκης Θεοδωράκης ξεκαθάρισε, για να μην τρέ­φουν η εξουσία και το πολιτικό σύστημα αυταπάτες ότι «εί­μαστε αέρας, ένα κακό όνειρο, ένας εφιάλτης που θα σβήσει».

«Όταν ξεκίνησα με την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών, ξεκίνη­σα με σκοπό να φτάσω ως το τέρμα. Χωρίς να υπολογίζω εμπόδια και θυσίες. Και το τέρμα έχει ένα όνομα: Είναι η οριστική απαλλαγή της Ελλάδος από την ξένη εξάρτηση. Και γι' αυτό ο πρώτος μας στόχος είναι η Εθνική Ανε­ξαρτησία», τόνισε με έμφαση προς κάθε κατεύθυνση ο Μίκης. 



θα ζήσω και θα παλεύω μα ζωή

Τελικός στόχος, προσέθεσε, είναι η Πατριωτική Αναγέννηση «αφού αντικαταστήσουμε το σημερινό σύστημα εξουσίας με νέο Σύνταγμα, νέους Θεσμούς, νέες σχέσεις, καινούργιο αμυντικό δόγμα και εξασφαλίσουμε την εδαφική μας ακεραιότητα και ε­γκαταστήσουμε τον Λαό στον θρόνο της Εξουσίας, τότε θα έχου­με εκπληρώσει τον δεύτερο στόχο, δηλαδή την Παλλαϊκή Εξου­σία με στόχο την Άμεση Δημοκρατία.

Από κει και πέρα επεξεργαζόμαστε από σήμερα, με τη σύστα­ση επιτροπών από επιστήμονες και απλούς πολίτες, ένα πλήρες πρόγραμμα οικονομικής ανάκαμψης και ανάπτυξης, με επίκε­ντρο την άνοδο του οικο­νομικού, μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου της ελληνικής κοινωνίας, γεγονός που θα οδηγή­σει και πάλι τη χώρα μας στον υψηλό βαθμό της εκτίμησης, του κύρους και της ακτινοβολίας που της αξίζει».

Και δείχνονται την α­ποφασιστικότητα του ο Θεοδωράκης, υπογράμ­μισε, δίνονται απάντηση σε εκείνους που λένε ότι έχει χάσει το μυαλό του: «Στα Προπύλαια δή­λωσα ότι δεν σκοπεύω να πεθάνω προτού να δω αυτή τη μεγάλη νίκη του Ελληνικού Λαού. θα ζήσω και θα παλεύω στην πρώτη γραμμή. Αν οι εχθροί μου θέλουν να είμαι "αφελής γέρος, “παράλυτος", με "ελατ­τωμένη νόηση και με αλτσχάιμερ", τόσο το καλύ­τερο.

Αν εξακολουθήσουν να είναι απέναντί μας τό­σο τυφλοί όσο ήταν έως σήμερα, τόσο το καλύτε­ρο για μας. θα φτάσουμε έτσι πιο εύκολα στον τελικό μας στόχο.
Προς το παρόν έχω τη δυνατότητα να διαδηλώνω και να βιώ­νω αυτή την απέραντη χαρά που δίνει η επαφή μου μαζί σας».

Στο ερώτημα που ακούγεται από παντού, «υπάρχει λύση έξω από το Σύστημα, υπάρχει προοπτική, υπάρχει άλλη λύση ρεαλι­στική»; η απάντηση του Μίκη είναι:

«Ναι, υπάρχει τέτοια λύση που για να είναι ρεαλιστική θα πρέ­πει να στηρίζεται στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας. Αυτό α­παιτεί η Δημοκρατία. Αυτό απαιτεί το συμφέρον της χώρας. Έτσι πιστεύω.

Μονάχα μια ανεξάρτητη κυβέρνηση που θα έχει τη δύναμη να αντικαταστήσει το σημερινό εξαρτημένο σύστημα εξουσίας (κι αυτό μπορεί να το κάνει μόνο αν έχει πίσω της την μεγάλη πλειο­ψηφία του ελληνικού λαού) θα μπορέσει να χαρακτηρίσει το σύ­νολο των οικονομικών και άλλων δεσμεύσεων μας ως δεσμεύ­σεις απεχθείς που έγιναν πίσω από την πλάτη του λαού και επο­μένως είναι εθνικά απαράδεκτες και άκυρες.

Μια κυβέρνηση που θα επιδιώξει τη σύναψη συμφωνιών με τις ίδιες δυνάμεις για τη δημιουργία κοινοπραξιών με στόχο την εκμετάλλευση του εθνικού μας πλούτου με γνώμονα το εθνικό μας συμφέρον, ώστε να επιτύχει την οριστική απαλλαγή μας από κάθε είδους δεσμεύσει και στη συνέχεια να προχωρήσει στην ε­φαρμογή ενός προγράμματος οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, στηριγμένου στη θεσμοθετημένη λαϊκή κυριαρχία με στόχο την Άμεση Δημοκρατία και με αποκορύφωμα την πατριωτι­κή Αναγέννηση.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, αν θέλουμε να γίνουμε Ανεξάρ­τητοι, Ελεύθεροι και Κυρίαρχοι. Βέβαια ο δρόμος αυτός είναι δύσκολης και θα χρειαστούν σκληροί αγώνες και μεγάλες Θυσίες. Γι' αυτό χρειάζεται αγάπη για την Πατρίδα και απόλυτη αφοσίωση και πίστη στα ιδανικά της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ευτυχίας του Λαού. Και να μην ξεχνάμε πως η Λευτε­ριά δεν χαρίζεται αλλά κερδίζεται».

Στο χαρέμι του πασά...
Είπε ο Μίκης:
- «θυμάμαι ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος με χαρακτήριζε κάποτε ως "ζων μνημείο" του ελ­ληνικού πολιτισμού. Λέτε να με βγάλουν κι εμένα στο σφυρί; Φανταστείτε να με πουλήσουν και να βρεθώ σαν γιουσουφάκι στο χαρέμι του πασά Γιούνκερ ή του βεζυρη Όλι Ρεν. Ευτυχώς που ο σουλτάνος Στρος-Καν βρίσκεται στη φυλακή. Είναι κι αυτό κάτι!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: