Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Διαδηλωτές ήρθαν στα χέρια με αναρχικούς











ΟΤΑΝ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ" ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 

ΤΟΤΕ


ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

ΩΣΤΟΣΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΙΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΝΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ.

ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΒΛΕΜΜΑ ΜΙΑΣ ΠΑΡΑΠΑΙΟΥΣΑΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΩΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.








Διαδηλωτές ήρθαν στα χέρια με αναρχικούς

Απώθησαν τους κουκουλοφόρους οι Αγανακτισμένοι


Κατάφεραν να απωθήσουν τους κουκουλοφόρους οι Αγανακτισμένοι μετά τις συγκρούσεις στο κέντρο της Αθήνας, όπου χιλιάδες διαδηλωτές έχουν πλημμυρίσει όλους τους δρόμους από Βασ. Κωνσταντίνου μέχρι Φιλελλήνων και από Ομόνοια μέχρι Σύνταγμα.

Επεισόδια σημειώθηκαν τόσο σε Σύνταγμα όσο και σε Ρηγίλλης. Κουκουλοφόροι έριξαν βόμβες μολότοφ στον περίβολο της Βουλής, ενώ οι Αγανακτισμένοι που μετείχαν στη συγκέντρωση προσπάθησαν -και κατάφεραν, τελικά- να τους αποτρέψουν, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένταση και μεταξύ διαδηλωτών.

Λίγο πιο πάνω, οι διαδηλωτές κατάφεραν από νωρίς να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στη Ρηγίλλης και να φτάσουν μία ανάσα πριν το Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο. Η αστυνομία προχώρησε σε χρήση χημικών για να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος. Και εκεί δεν έλειψαν τα επεισόδια.

Ένας αστυνομικός, καθώς κα άλλα τέσσερα άτομα φέρονται να έχουν τραυματιστεί. Με ντουντούκες, οι διαδηλωτές καλούσαν τον κόσμο να επιστρέψει στη συγκέντρωση μπροστά από τη Βουλή και να διαδηλώσει ειρηνικά, καθώς οι ταραξίες είχαν απομακρυνθεί.
Η συμμετοχή σήμερα στη συγκέντρωση είναι από νωρίς πολύ μεγάλη. Μία λαοθάλασσα δημιουργήθηκε γύρω από το κτήριο της Βουλής, αν και λόγω των επεισοδίων πολλοί διαδηλωτές έχουν οπισθοχωρήσει.

Λίγο μετά τις 11:00 στην πλατεία Συντάγματος έφτασε και η πορεία του ΠΑΜΕ, ενώ η πορεία της ΓΣΕΕ βρίσκεται στη Σταδίου.

Η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας ήταν πολύ ηλεκτρισμένη από νωρίς το πρωί με συνεχείς μικροεντάσεις, ενώ η αστυνομική παρουσία ήταν πιο αισθητή από ποτέ. Διαδηλωτές στο ύψος της Β. Σοφίας ανα διαστήματα προσπαθούσαν να ρίξουν κάτω τον σιδερένιο φράχτη που ύψωσαν τα ξημερώματα οι αστυνομικοί στο ύψος των ανθοπωλείων δίπλα στη Βουλή.

Οι διαδηλωτές γιούχαραν τα αυτοκίνητα των βουλευτών, αλλά και του πρωθυπουργού όταν αυτά περνούσαν από τη Βασ. Κωνσταντίνου, στη συμβολή της με τη Βασ. Γεωργίου με κατεύθυνση προς το ελληνικό κοινοβούλιο. Μερικοί μάλιστα εκτόξευσαν αυγά και μπουκάλια νερού, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 12 προσαγωγές, αλλά τελικά οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Κλειστός είναι ακόμα και ο Εθνικός Κήπος, όπως και όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας (από το ύψος του Χίλτον).

Σήμερα περίπου 5.000 αστυνομικοί και 32 διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για τις κινητοποιήσεις -σε τέσσερα σημεία της Αθήνας- από συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους «αγανακτισμένους» πολίτες αλλά και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Βασικός στόχος του σχεδιασμού της ΕΛ.ΑΣ. είναι αφενός να μην προκληθούν επεισόδια και αφετέρου να μην υπάρξει αποκλεισμός της Βουλής όπου συζητείται το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Χαρακτηριστικό της κινητοποίησης είναι ότι έχουν έχουν κληθεί στην Αθήνα 12 διμοιρίες των ΜΑΤ από την επαρχία, ενώ παράλληλα έχει ζητηθεί απ' όλο το προσωπικό να βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας.

Χθες στην πλατεία Συντάγματος βρέθηκαν για 21η συνεχή ημέρα οι Αγανακτισμένοι πολίτες, ενώ επικράτησε ένταση  λίγο μετά τις 8 το βράδυ όταν ένα μεγάλο μέρος των διαδηλωτών επιχείρησαν να κάνουν «ντου» στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, καθώς υπήρχαν φήμες ότι στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, δειπνούσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Τελικά η «επιδρομή» αποφεύχθηκε  αλλά εκατοντάδες Αγανακτισμένοι παρέμειναν για αρκετή ώρα έξω από το ξενοδοχείο, φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα.

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=128056

Δεν υπάρχουν σχόλια: