Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΕΛ.ΑΣ : ΣΥΜΠΝΟΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ????

«Φωτιές» στην ΕΛΑΣ από βίντεο στα επεισόδια.



Άμεση έρευνα για την διαλεύκανση της υπόθεσης με το βίντεο που προβλήθηκε σήμερα το βράδυ στο κεντρικό δελτίου του τηλεοπτικού σταθμού ALTER ζήτησε από αρχηγό της ΕΛΑΣ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

Στο βίντεο, το οποίο τραβήχτηκε κατά την διάρκεια των επεισοδίων στην πλατεία Συντάγματος, εμφανίζονται δύο άτομα, ένας με κουκούλα και ένας με μάσκα, να φυγαδεύονται από τους αστυνομικούς προς το προαύλιο της Βουλής.

Από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ διατάχθηκε η άμεση διερεύνηση της υπόθεσης από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ παράλληλα, διατάχθηκε και η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης.


Πριν οι αστυνομικοί παροτρύνουν τα δύο αυτά άτομα να φύγουν προς τη Βουλή, συνομιλούσαν μαζί τους. Το ένα δε κρατούσε και ένα σιδερένιο αντικείμενο και έφερε τατουάζ στο μπράτσο του ενός χεριού του.

Η διαφυγή τους προς το προαύλιο έγινε υπό την προστασία των ΜΑΤ και δίπλα ακριβώς από τη σκοπιά που κάνουν βάρδιες οι αστυνομικοί- φρουροί του Κοινοβουλίου.

Την ώρα που καταγράφηκαν οι σκηνές αυτές στο βίντεο, ήταν σε εξέλιξη σοβαρά επεισόδια σε μικρή απόσταση από τον χώρο που φυγαδεύτηκαν οι δύο άγνωστοι.
Το επίμαχο βίντεο έγινε θέμα και στη Βουλή, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης το επικαλέστηκε για να αποχωρήσει το κόμμα του από το κοινοβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Παράλληλα, κάλεσε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον πρόεδρο της Βουλής να προχωρήσουν σε έρευνα για το περιστατικό και έκανε λόγο για “κλίμα αυταρχικής νοοτροπίας και αστυνομοκρατίας” με “συνέργεια ΜΑΤ και παρακρατικών”.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63183347

Νύχτα τρόμου στο κέντρο της Αθήνας








Συνεχείς συγκρούσεις 
κουκουλοφόρων και αστυνομίας


Επεισόδια και συγκρούσεις όλη τη νύχτα στο κέντρο της Αθήνας, με τους Αγανακτισμένους  να επιχειρούν πορείες, από διαφορετικά σημεία,  προς το Σύνταγμα, σε μια προσπάθεια να ανακτήσουν τον έλεγχο της πλατείας από τις αστυνομικές δυνάμεις. Απλός κόσμος έριχνε λουλούδια στους Αγανακτισμένους βγαίνοντας από τα μπαλκόνια, επευφημώντας με τον τρόπο του την προσπάθεια τους να επανέλθουν στην πλατεία Συντάγματος, έπειτα από την πρωτοφανή επίδειξη βίας των αστυνομικών δυνάμεων.

Ομάδα Αγανακτισμένων, στη διάρκεια πορείας από το Γκάζι προς το Σύνταγμα, λίγο πριν τη μία τα ξημερώματα, προχώρησε σε κατάληψη του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού 9,84.


Η πλατεία Συντάγματος, είχε εκκενωθεί νωρίτερα από την αστυνομία, καθώς οι δυνάμεις των ΜΑΤ συγκρούονται ανά τακτά διαστήματα με κουκουλοφόρους. Θέατρο των επεισοδίων κυρίως η Όθωνος και η περιοχή μπροστά από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

Καταγγελίες για υπέρμετρη αστυνομική βία και σκηνές πολέμου στο Μετρό


Συνεχής η χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης από τις αστυνομικές δυνάμεις για τις οποίες δεκάδες είναι οι καταγγελίες για υπέρμετρη χρήση βίας και χημικών.

Το σκηνικό του τρόμου εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Μετρό του Συντάγματος, όπου στήθηκε ένα πρόχειρο ιατρείο με μόλις ένα γιατρό και με τη βοήθεια των ανθρώπων του σταθμού, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι περιπτώσεις περίπου 500 ανθρώπων με τραύματα και αναπνευστικά προβλήματα.

Πολύς κόσμος, μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι, αναζήτησαν καταφύγιο στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, προκειμένου να ξεφύγουν από τα χημικά και την ανυπόφορη ατμόσφαιρα. Κάποια στιγμή, στο σημείο ήταν συγκεντρωμένα περί τα 2.000 άτομα, τα οποία οι αστυνομικοί, πετώντας κομμάτια από μάρμαρα, πέτρες και δακτυγόνα, είχαν εγκλωβίσει εντός του σταθμού.

Τελικά, με μεσολάβηση υπαλλήλων του Μετρό, οι δυνάμεις των ΜΑΤ άφησαν τους εγκλωβισμένους να αποχωρήσουν, ενώ περί τους 400 ανθρώπους με προβλήματα και τραυματισμούς αποχώρησαν με συρμούς του Μετρό. Εντός του σταθμού παρέμειναν περίπου 100 τραυματίες, για τους οποίους γινόταν έκκληση για την παροχή ιατροφαρμακευτικού υλικού, αλλά και για την αποστολή ασθενοφόρων, προκειμένου να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Αργότερα το βράδυ έγινε δυνατό να αποχωρήσουν και αυτοί.

Κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, επί της Πανεπιστημίου, καταστρέφοντας γραφεία και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματοκιβώτιο, το οποίο παραβίασαν, χωρίς ωστόνα βρουν χρήματα εντός του.

Με την εμφάνιση των αστυνομικών και τη χρήση χημικών ουσιών, οι ομάδες των κουκουλοφόρων διασκορπίστηκαν στους γύρω δρόμους, αλλά και προς την πλατεία Ομόνοιας, όπου εκτυλίχθηκαν οδομαχίες με τους αστυνομικούς. Τόσο στην Πανεπιστημίου όσο και στην Σταδίου, αλλά και στους γύρω δρόμους, διαδηλωτές είχαν στήσει οδοφράγματα και άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Οι αριθμοί των επεισοδίων

Από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι έχουν γίνει 30 προσαγωγές και 11 συλλήψεις. Συνολικά 31 αστυνομικοί έχουν μεταφερθεί, τραυματίες, στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Από την άλλη πλευρά, 28 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», 57 στο «Γεώργιος Γεννηματάς», εκ των οποίων σε έναν 15χρονο έγινε προληπτικά εισαγωγή, έξι στην Πολυκλινική Αθηνών, επτά στο νοσοκομείο «Ελπίς» και ένας στο «Σωτηρία».

Πηγή:
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=131175

ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ : Πώς μετέτρεψαν το Σύνταγμα σε Βαγδάτη





  Απεργία 29 Ιούνη 2011

Προβοκάτορες μαζί με ΜΑΤ (!???!)





Κωδικός «Να τελειώνουμε με την πλατεία!»





Υπερβολική χρήση χημικών, πρωτοφανής για τα ελληνικά χρονικά, ανεξέλεγκτη και ωμή βία σε βάρος απλών πολιτών και προκλητική ανοχή σε κουκουλοφόρους και ταραξίες… Είναι τα τρία στοιχεία που συνθέτουν το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ., που φέρει τον κωδικό «Τελειώστε την πλατεία» και έχει μετατρέψει το σύνταγμα σε Βαγδάτη, διασύροντας τη χώρα μας σε ολόκληρο τον κόσμο.

35 ημέρες μετά τις κινητοποιήσεις των Αγανακτισμένων και τα ηχηρά μηνύματα που έστελνε το «κίνημα της πλατείας Συντάγματος», έκαναν την πολιτική ηγεσία του τόπου να πάρει την απόφαση να δώσει τη χαριστική βολή στους ειρηνικά διαμαρτυρόμενους πολίτες. Αυτό άλλωστε δείχνει η αλλαγή, κατά 180 μοίρες, στη στάση της Αστυνομίας, που από διακριτικός «επόπτης» των πραγμάτων, μεταβλήθηκε σε επιθετικό καταστολέα, με τη χρήση μάλιστα νέων όπλων.

«Οι εντολές ήταν σαφείς… Η ιστορία με τη ρήψη χημικών και δακρυγόνων είναι μεγάλη» λέει στο protothema.gr μάχιμος αστυνομικός που γνωρίζει το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ των τελευταίων δύο ημερών και προσθέτει: «Το Σύνταγμα έπρεπε να αδειάσει από τους διαδηλωτές και αυτό έπρεπε να γίνει με κάθε τρόπο».
 
Βέβαια, πολλά ερωτήματα προκαλεί και η στάση κάποιων αστυνομικών των ΜΑΤ που, ξεπερνώντας κάθε όριο, πετούν πέτρες κατά διαδηλωτών, ψεκάζουν με χημικά πολίτες στο σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα, χτυπώντας ακόμη και γυναίκες χωρίς λόγο και αφορμή.

Η αρχή των επεισοδίων και η εντολή για να αδειάσει η πλατεία

Οι εντολές που πήραν οι αστυνομικοί των ΜΑΤ για τη σημερινή συγκέντρωση ήταν τελείως διαφορετικές από αυτές των προηγούμενων ημερών. Μηδενική ανοχή, άμεση χρήση δακρυγόνων και ξύλο, έτσι ώστε να διασπάζονται οι πυρήνες που ενδεχομένως μπορούν να προκαλέσουν επεισόδια. Έτσι, όταν στη 1.30 το μεσημέρι κάποιοι περίεργοι νεαροί με κουκούλες στο κεφάλι εμφανίστηκαν στη λεωφόρο Αμαλίας, το... πάρτι ξεκίνησε!

Για τρεις ολόκληρες ώρες και ενώ μέσα στο Κοινοβούλιο, βρισκόταν σε εξέλιξη η ψηφοφορία του μεσοπρόθεσμου σχεδίου, οι πολίτες δεν μπορούσαν να πλησιάσουν στην περιοχή του Συντάγματος, καθώς διεξάγονταν οδομαχίες και πετροπόλεμος μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και κουκουλοφόρων.

Μια εικόνα που θύμιζε θέατρο παραλόγου, αφού οι αστυνομικοί έδειχναν να «παίζουν» με τους κουκουλοφόρους μέχρι τις 4.30 το απόγευμα, όπου πήραν εντολή να αδειάσουν το Σύνταγμα. Διμοιρίες των ΜΑΤ κύκλωσαν την πλατεία, διώχνοντας τους πολίτες προς τα γύρω στενά, χρησιμοποιώντας χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, ενώ δεν επέτρεπαν σε κανέναν να πλησιάζει τόσο στη λεωφόρο Αμαλίας όσο και την πλατεία Συντάγματος.

Από τις 6.30 και μετά, τα πράγματα άρχισαν να ηρεμούν και οι τόνοι να πέφτουν… Αξίζει δε να τονιστεί πως σήμερα περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών μετείχαν στην επιχείρηση «Καθαρίστε την πλατεία». 

των Δημήτρη Πώποτα, Αριας Καλύβα

ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ 

ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 

29/6/2011







Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ 

στο μπλόκο του Hilton








Πηγή:

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=131154

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Το μεσοπρόθεσμο, ο «εφαρμοστικός» και οι αποδείξεις








Να λοιπόν που μάθαμε και την λέξη «εφαρμοστικός». Μέχρι τώρα γνωρίζαμε τα παράγωγα του μεταβατικού και σύνθετου ρήματος «εφαρμόζω» (επί + αρμόζω): εφαρμογή, εφαρμόσιμος, εφαρμοστής, εφαρμοστός και βέβαια εφαρμοστέος. Το «εφαρμοστικός», δεν το χρησιμοποιούσαμε και πολύ σωστά δεν χρησιμοποιείται  κατά την γνώμη μας, ως όρος αδόκιμος. Ας δούμε όμως την ουσία.

Ελλάδα, χώρα της ευρωζώνης, υπό πτώχευση. Κανείς πολίτης δεν θα ανησυχούσε, για το συγκεκριμένο θέμα, αν πράγματι γνώριζε ότι η πτώχευση είναι αδύνατο να συμβεί, με όρους που υπακούουν σε αυτό που αποκαλούμε «νομισματική ένωση». Είναι περίπου το ίδιο σαν να λέμε ότι θα πτωχεύσει (δηλαδή θα κηρύξει στάση πληρωμών) πχ, η πολιτεία του Τέξας στις ΗΠΑ. Σαφώς, υπάρχει η διαφορά, ότι οι ΗΠΑ έχουν την δυνατότητα του «Χολαργού», ενώ η αντίστοιχη δυνατότητα στην Ευρώπη του ευρώ (δηλαδή το εκδοτικό προνόμιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας), προσκρούει στον σκόπελο πλήθους κυβερνήσεων που εκπροσωπούν χώρες με διαφορετικά φορολογικά συστήματα και κουλτούρα.

Ωστόσο, η πτώχευση της χώρας είναι πλέον δευτερεύον θέμα και οι περισσότεροι πολίτες, σε αυτή την δύσκολη χρονική συγκυρία, προσπαθούν να ισορροπήσουν στο τεντωμένο σχοινί της φορολογικής λαίλαπας. Το μεσοπρόθεσμο είναι ένα σχέδιο δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας, όπως θα λέγαμε απλά, ένα καινούργιο μνημόνιο, η υλοποίηση του οποίου θα γίνει με σειρά νόμων. Η πρόταση των δανειστών μας που μάλλον ως απαίτηση εμφανίζεται, είναι ότι πρέπει να επιβληθούν επί πλέον φόροι.

Για να πάρουμε τις επόμενες δόσεις, αλλά και για να έχουμε την στήριξη των εταίρων μας, αφού είναι αδύνατο να αναζητήσουμε κεφάλαια από τις λεγόμενες αγορές, θα πρέπει να υπακούσουμε σε σκληρότερα μέτρα. Ο πρώτος νόμος, ο «εφαρμοστικός», θα αφαιρέσει εισόδημα, αγοραστική δύναμη από τα νοικοκυριά, με όλες τις αρνητικές συνέπειες για τις επιχειρήσεις και την απασχόληση. Η φοροδοτική ικανότητα των φορολογουμένων έχει εξαντληθεί και η δυνατότητα άντλησης εσόδων από τις ήδη ψαλιδισμένες αποδοχές των εργαζομένων, είναι μηδενική.

Μείωση του αφορολόγητου (άρα, αύξηση του φόρου εισοδήματος), ειδικές εισφορές, έκτακτες εισφορές (που τείνουν να γίνουν μόνιμες), τέλη επιτηδεύματος, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, παράπλευρες απώλειες από τις περικοπές σε δαπάνες που εκπίπτουν από το εισόδημα, ή μειώνουν τον φόρο, αλλαγή πορείας του ΦΑΠ (τουλάχιστον στην νέα του έκδοση  πέρυσι, με την κατάργηση του ΕΤΑΚ, δεν επαναλήφθηκε η λέξη «Μεγάλη»!), περαιτέρω αύξηση τεκμηρίων κ.λπ. Στόχος, να «μεταφερθούν» 7 περίπου δις ευρώ από τους φορολογούμενους στα δημόσια ταμεία. Όχι για να γίνουν έργα, όχι για να δοθούν σε έναν αναπτυξιακό σχεδιασμό, όχι για να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Απλά για να καλύψουν ελλείμματα και να διασφαλίσουν την αποπληρωμή του προηγούμενου χρέους.

Συγκέντρωση εσόδων από παντού. Ακόμη και από το ΕΚΑΣ του πλέον χαμηλοσυνταξιούχου. Είσπραξη εσόδων και από φόρους στα μη αλκοολούχα ποτά. Μέχρι τώρα πιστεύαμε, ως κοινωνία, ότι ο φόρος που επιβαλλόταν στο αλκοόλ, ήταν κυρίως αποτρεπτικός στην κατανάλωση των παραγώγων του, για λόγους προστασίας της υγείας των πολιτών. Λάθος! Να εισπραχθούν έσοδα ήταν ο στόχος.


Συνέχεια φόρων, χωρίς τέλος. «Φωτισμένος  νους» (ελπίζουμε όχι από το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά από κάπου αλλού) σκέφθηκε ότι ευκαιρία είναι να «διορθωθεί» η λάθος εκτίμηση που έγινε με το «κτίσιμο» του αφορολόγητου και κυρίως, με την επιδότηση του φορολογουμένου, ο οποίος θα προσκόμιζε μεγαλύτερο ποσό αποδείξεων. Σε προηγούμενο σημείωμα, εκφράσαμε την απορία ότι είναι αδιανόητο, στο Υπουργείο, να μην έκαναν «ασκήσεις επί χάρτου» για την αποτελεσματικότητα και την φορολογική  απόδοση του μέτρου αυτού. Επιχειρήθηκε λοιπόν, να ενσωματωθεί διάταξη στον «εφαρμοστικό» και  να απαιτηθεί από τους πολίτες να επιστρέψουν (!) την έκπτωση αυτή του φόρου που εξασφάλισαν προσκομίζοντας τις αποδείξεις που συνέλεξαν  το 2010, ευθυγραμμιζόμενοι με την φορολογική νομοθεσία. Ευτυχώς που λειτούργησε το πολιτικό ένστικτο του νέου υπουργού, αφού ήδη έχουν εκκαθαρισθεί περίπου 4 εκ. φορολογικές δηλώσεις.

Είναι δύσκολο να βρεθούν χαρακτηρισμοί για μια τέτοια σκέψη. Κατά την άποψή μας, είναι διαφορετικό πράγμα να αλλάζει ένας νόμος (για ποικίλους  λόγους), όπως θα γίνει τώρα με τις σχετικές διατάξεις περί του μηχανισμού αυτού («κτίσιμο αφορολόγητου κ.λπ.) και ανήκει σε άλλη σφαίρα ο συλλογισμός, να υπάρξει «αναδρομική διόρθωση» σε βάρος του φορολογούμενου, ο οποίος, στο τέλος της γραφής, βοήθησε το κράτος στην είσπραξη ΦΠΑ (όσο αυτό είναι δυνατόν, μέσα στο χάος της ύφεσης), με την απαίτηση της έκδοσης αποδείξεων από τους επιτηδευματίες.

Σκόπιμο είναι να αρχίσουμε να «βλέπουμε» τον πολίτη…

Πηγή:
https://www.epixeirisi.gr/ΣΗΜΕΙΩΜΑ-ΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗΣ/4738732/Το-μεσοπρόθεσμο,-ο-«εφαρμοστικός»-και-οι-αποδείξεις

Ψηφίστηκε με 155 «ναι» το μεσοπρόθεσμο.







Ολοκληρώθηκε στη Βουλή η κρίσιμη ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο, το οποίο υπερψηφίστηκε με 155 θετικές, 138 αρνητικές ψήφους και 5 “παρών”. Αρνητική ψήφος από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, “ναι” από Αθανασιάδη, Ρομπόπουλο καθώς και από την Ελσα Παπαδημητρίου που δήλωσε την ανεξαρτητοποίησή της από τη Νέα Δημοκρατία.

Στον Παναγιώτη Κόυρουμπλή περιορίζονται οι διαρροές του κυβερνώβντος κόμματος κατα την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή.

Στην ομιλία του που προηγήθηκε της ψηφοφορίας, ο ίδιος είχε μιλήσει για εκβιασμό από την ΕΕ, χωρίς να αποκαλύψει τις προθέσεις του επί της ψηφοφορίας.


Στη δήλωση που διένειμε μετά την καταψήφιση του νομοσχεδίου, ο βουλευτής σημειώνει:

“Πατριωτισμός κατά την αντίληψη μου είναι η σύγκρουση με την κοινωνική αδικία που δημιουργείται από την άνιση κατανομή των βαρών της κρίσης. Η απαξίωση των βουλευτών στην συνείδηση του λαού είναι αποτέλεσμα μιας στυγνής λογικής της περίφημης κομματικής πειθαρχίας που στραγγαλίζει την ουσία της πολιτικής”, προσθέτει ο κ. Κουρουμπλής και καταλήγει: “Το πατριωτικό και κοινωνικό καθήκον απέναντι στο τόπο και την κοινωνία είναι η στάση μου αυτή”.

Από την πλευρά του, και αίροντας – όπως ο ίδιος δήλωσε στην Βουλή – τις ενστάσεις του μετά την ομιλία του πρωθυπουργού και τις δεσμεύσεις του υπουργού Οικονομικών αλλά και αναγνωρίζοντας το κρίσιμο της ψηφοφορίας, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κοζάνης, Αλ. Αθανασιάδης, ψήφισε το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο.

Ανάλογη δήλωση έκανε, όταν κλήθηκε να ψηφίσει, και ο βουλευτής Βασίλης Γιουματζίδης.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63183298


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ




ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ
ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ

Κάλεσμα για 28 και 29 Ιουνίου: 

όλοι στους δρόμους. 

 

ΟΙ  ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ 

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ


Μας εξαπάτησαν
Μας υποτίμησαν
Νόμιζαν, ότι κοιμόμαστε στον εφιάλτη τους.
Μα εμείς ξυπνήσαμε
Βρεθήκαμε στις πλατείες
Γνωριστήκαμε
Αρχίσαμε να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα
Όλοι μαζί, ενωμένοι
Με αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια.
Τώρα μιλάμε εμείς και φοβούνται αυτοί
Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να πληρώσουν όλοι, όσοι μας έκλεψαν.

Δεν θα φύγουμε, αν δεν φύγουν όλοι, όσοι λεηλατούν τη ζωή μας και καίνε το μέλλον μας.






ΕΛΛΗΝΑ ΓΕΙΑ ΣΟΥ.







ΕΛΛΗΝΑ ΓΕΙΑ ΣΟΥ.
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Έλληνα γεια σου! Απευθύνομαι σε σένα νεαρέ Έλληνα! Εσένα, που γεννήθηκες την εποχή του μεγάλου μεταρρυθμιστή, του Χαρίλαου Τρικούπη. Εσένα, που η δημαγωγία του Δεληγιάννη σε βρήκε μαθητή του Γυμνασίου ή του Σχολαρχείου. Εσένα, που η εφηβεία σου σημαδεύτηκε από την ήττα του 1897. Εσένα, που έμελλε στην καρδιά της νιότης σου να περάσεις σ΄ έναν άλλο αιώνα, τον 20ο αιώνα.

Εσύ, μεγάλωσες δύσκολα, σε αντίξοες συνθήκες, με πολλές ελλείψεις, χωρίς μέσα, χωρίς πολυτέλειες. Ο κόσμος σου ίσα που έφτανε μέχρι την Πρωτεύουσα του Νομού και αυτό ήταν ένα μακρύ ταξίδι επί ώρες με το άλογο. Πως να πας στην Αθήνα, την Πρωτεύουσα; Πώς να έλθεις από την Καλαμάτα, με τον μουτζούρη (τρένο της εποχής); Ήθελες μια ολάκερη μέρα. Πως να έλθεις από την Κρήτη με τα καράβια «θαλασσοπνίχτρες». Πώς να έλθεις από την Άρτα;


Πολύ πιο δύσκολα ήταν να έλθεις από τα σκλαβωμένα Δωδεκάνησα. Δυο μέρες ήθελες να έλθεις από την Κατερίνη.  Πώς να κατέβεις; Παντού Τουρκιά. Τρέχα να περάσεις τα σύνορα. Και αν το μπορέσεις, πώς να γυρίζεις μετά να ξαναδείς τη φαμίλια σου; Σε δύσκολα χρόνια γεννήθηκες Έλληνα του 1880, του 85, του 90.΄ Τα δυσκολότερα όμως δεν έχουν έλθει ακόμα.

Τώρα που ετοιμάζεσαι να ανοίξεις σπίτι, κάποιοι ζωηροί συνομήλικοί σου, άντε ίσως καμιά δεκαριά χρόνια πιο μεγάλοι, με έναν κάποιο, Παύλο Μελά πάνε να ξεσηκώσουν τη Μακεδονία. Είναι πράγματι άμυαλοι. Δεν κάθονται στα αυγά τους. Πάνε να τα βάλουνε με την Αυτοκρατορία των Οθωμανών. Ο Σουλτάνος δεν τα σηκώνει αυτά. Άσε που από την εποχή του Ντισραέλι, του Άγγλου Πρωθυπουργού, εδώ και 20 χρόνια οι Τούρκοι έχουν την αβάντα της Μεγάλης Αυτοκρατορίας. Δεν θυμούνται τη ζημιά του ΄97; Που πάνε;

Και έχουν ανέβει και κάποιοι κουζουλοί από την Κρήτη που φαίνεται έχουν φουσκωμένα τα μυαλά από έναν επαναστάτη, ονόματι Βενιζέλο.

Αυτόν θα τον μάθεις σύντομα. Ώσπου να σου κάνει η κυρά το δεύτερο κουτσούβελο, θα τον φέρουν οι στρατιωτικοί Πρωθυπουργό.

Και μαζί με τον Γεροβασιλιά, όταν θα πλησιάζει αυτός, μισό αιώνα Βασιλείας, θα σε καλέσουν να ελευθερώσεις την υπόλοιπη Ελλάδα.

Αρχιστράτηγος θα είναι ο Διάδοχος. Δέκα χρόνια θα πολεμάς. Με χιόνια, χαλάζι, βροχές και λιοπύρι. Εσύ, θα τρέχεις σε βουνά και σε λαγκάδια να διώξεις τον Τούρκο. Θα πάρεις φόρα. Θα φτάσεις μακριά. Μια ανάσα από την Αγιά Σοφιά. Θα μπεις στη Σμύρνη Ελευθερωτής.

Δέκα χρόνια νεαρέ  Έλληνα έχεις το όπλο, εφ΄ όπλου λόγχη.

Δέκα χρόνια πόλεμος, κακουχίες. Θα τριπλασιάσεις την Ελλάδα. Θα ανταμώσεις τον Φίλιππο στη Μακεδονία, τον Αχιλλέα στην Τροία.

Ίσως εκεί κοντά στο  Γρανικό να ανταμώσεις και τον Αλέξανδρο.

Ο Γέρος του Μοριά θα σε καμαρώνει, μέχρι … μέχρι η φαγωμάρα από τον ξένο δάκτυλο που τον έκλεισε φυλακή στο Ναύπλιο να ξαναφωλιάσει στους πολιτικούς της, σχεδόν εκατό χρόνια μετά, για να ξαναπάρει ο τόπος την κάτω βόλτα. Θα ζήσεις τη σφαγή της Μικράς Ασίας και  θα ακολουθήσει ο ξεριζωμός του γένους. Θα σηκώσεις το βαρύ φορτίο της προσφυγιάς. Τα παιδιά σου θα είναι μεγάλα πια και εσύ  θα είσαι γέρος! Τις προάλλες, έγραφαν θαρρώ οι εφημερίδες «Εστία» και  «Ακρόπολις» για μια άμαξα που παρέσυρε γέροντα 40 ετών στην Κηφισιά. Τα βάσανα σου δεν έχουν τελειωμό.

Ενός κακού μύρια έπονται. Ζεις, εκτελέσεις στο Γουδί, κινήματα, αντικινήματα, για να φτάσει το ΄36 ο ήρωας του ΄12-΄13, ο Μεταξάς, να κάνει με τη σειρά του το δικό του κίνημα, όπως πριν από αυτόν ο Βενιζέλος, ο Κονδύλης, ο Πάγκαλος, ο Πλαστήρας και άλλοι. Αν και δικτατορία, κάτι αρχίζει να ροδίζει. Καλύτερες συνθήκες για δουλειά, κοινωνική ασφάλιση, αλλά και οργάνωση του Στρατού. Μετά από δέκα χρόνια στο Μέτωπο, έχει φοβηθεί το μάτι σου. Είναι και τα παιδιά σου πλέον σε ηλικία επιστράτευσης. Δεν θα το αποφύγεις και αυτό το ποτήρι Νεαρέ Γέροντα.

Ο φασισμός κτυπά πισώπλατα την Ελλάδα. Από το ΄12 έως το ΄22 πολεμούσες κοιτάζοντας Ανατολικά. Τώρα το παιδί σου θα πολεμήσει κοιτάζοντας Δυτικά. Άλλα 10 χρόνια, απέναντι σε δύο φασισμούς. Πρώτα τον Μαύρο και μετά τον Ερυθρό. Θα ξεκινήσει από την Πίνδο στις 28 Οκτώβρη του 40, για να ξαποστάσει το ΄49 μετά τον Γράμμο και το Βίτσι. Είσαι πια στα εβδομήντα. Οι Βασιλιάδες θα έχουν φύγει και θα έχουν ξαναγυρίσει πολλές φορές. Είδες πολλούς, από τον Γεώργιο που δολοφονήθηκε μετά την απελευθέρωση της Μακεδονίας μέχρι τον Αρχιστράτηγο της Νίκης, τον Κωνσταντίνο. Τον αδικοχαμένο από δάγκωμα πιθήκου Αλέξανδρο, τον αυταρχικό Γεώργιο και τον πράο Παύλο. Έζησες όλους τους Βασιλιάδες εκτός από τον τελευταίο.

Έζησες Δημοκρατίες, δικτατορίες, εξορίες, πείνες, εφευρέσεις. Είδες το άλογο να παραχωρεί τη θέση του στο αυτοκίνητο. Είδες τον άνθρωπο να πετάει. Είδες τη λάμπα πετρελαίου να παραχωρεί τη θέση της στον ηλεκτρισμό. Πολλά νέα πράγματα που το καθήκον για την Ελλάδα δεν σου επέτρεψε να τα απολαύσεις όσο ήθελες. Ίσως εκεί στα τριάντα χρόνια σου, να πρόλαβες να χορέψεις τσάρλεστον, να είδες την Παξινού ή την Κοτοπούλη σε κάποιο θέατρο. Όμως μέχρι εκεί. Τα χρόνια τρέχουν, νεαρέ Γέροντα. Ο Αρχάγγελος έχει ανοίξει το παρουσιολόγιο στον παράδεισο και έχει φθάσει στο όνομά σου. Τα παιδιά σου γεννήθηκαν στην πρώτη δεκαετία του Αιώνα, τα εγγόνια σου γεννημένα στα δύσκολα χρόνια του πολέμου έχουν ήδη αναρτήσει την εικόνα σου στο διαμερισματάκι τους στην Κυψέλη ή στο Παγκράτι. Εκεί γύρω, που έναν αιώνα μετά θα γεννηθεί το δισέγγονό σου. Όλοι μέχρι τότε προσπάθησαν και κατάφεραν να μεγαλώσουν την Ελλάδα σου και εσύ το δέχθηκες με χαρά, παρότι θυσίασες νιάτα και απολαύσεις.

Φθάσαμε όμως παππού, στην εποχή του Σοσιαλισμού και του «μεγάλου επαναστάτη», του Ανδρέα Παπανδρέου που ήταν κάτι σαν τον Δεληγιάννη, την εποχή που εσύ γεννιόσουν. Κουβέντες ωραίες, παραμύθια, πολλά «θα» και στο τέλος ο ηθικός και κοινωνικός εξευτελισμός. Η σοσιαλιστική λαίλαπα, των πρασινοφρουρών και των  «αυριανιστών», μέσα σε λίγα χρόνια μετέτρεψαν, το καφενείο του Στρατή σε pub, τα λαϊκά ταβερνεία, σε disco. Το τσιγάρο το έκαναν κοκαΐνη. Τον ελληνικό καφέ, «φραπέ». Οι σκελέες έγιναν σλιπάκια.

Ο θούριος έγινε hits. Το πρόσωπο σπαθί έγινε face control. Το φρόνημα έγινε «ωχ αδελφέ». Η πατρίδα μας έγινε πολυπολιτισμική. Το αίμα που έχυσες τόσα χρόνια για το καλό της έγινε Εθνικισμός. Τα ιερά και τα όσια είναι γι΄αυτούς παλιομοδίτικα.

Ο ξένος δάκτυλος των Άγγλων και των Γάλλων έγινε τώρα Αμερικανικός, παρά την συνθηματολογία του «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» και του «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες». Με την μεθοδολογία της άκρατης και αλόγιστης δανειοδότησης της χώρας, υποθηκεύσαμε το μέλλον σου. Ξένος δάκτυλος υπήρχε πάντα νέε του προηγούμενου αιώνα, αλλά με μια μικρή διαφορά από τους σημερινούς. Εσένα σε ενοχλούσε, αυτοί δείχνουν να το απολαμβάνουν.

Μετά ήλθε ο Μητσοτάκης, ο σοσιαλίσταρος εκσυγχρονιστής Σημίτης, ο νεώτερος Καραμανλής και τελευταία ο υιός Ανδρέα Παπανδρέου.

Αυτός ήλθε για να ξαναφέρει να σύνορα της πατρίδας μας από εκεί που τα πήρες εσύ, τον προηγούμενο αιώνα με το αίμα σου και τα έφθασες εδώ που είναι σήμερα. Ψήφισε πριν ένα χρόνο, μια Ευρωπαϊκή συνθήκη λεγόμενη Μνημόνιο που εξαθλιώνει τους Έλληνες και υποθηκεύει τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδος, παραιτούμενος ταυτόχρονα κάθε ασυλίας που πηγάζει από νόμους ή διεθνείς συνθήκες.

Εσύ, για ότι πολέμησες σήμερα θεωρείται  ταμπού. Οι Τούρκοι ξαναβρήκαν 558 χρόνια μετά ανοιχτή την κερκόπορτα. Βολτάρουν στο Αιγαίο όποτε γουστάρουν, όπου γουστάρουν και όσο γουστάρουν. Βλέπεις ο «Αβέρωφ» είναι χρόνια παροπλισμένος στο Φαληρικό Όρμο. Μαζί του και ο «Κουντουριώτης».  Τώρα στέλνουμε στην πόλη γιουσουφάκια που τραγουδάνε καλά, χορεύουν καλύτερα και δόξα τον Αλλάχ. Από την άλλη, αυτούς που πολέμησαν στο πλευρό των Ιταλών το ‘40 εσένα και τα παιδιά σου, τους Αλβανούς, τους μπάσανε μέσα. Τόσο μέσα, Έλληνα, που σου πήραν τις δουλειές, τα σπίτια, τα μαγαζιά, ακόμη και τις γυναίκες. Όμως δεν μας έφταναν αυτοί, βάλαμε μέσα και όλους τους Ασιάτες και δείχνουμε να το απολαμβάνουμε.

Ερωτώ, λοιπόν, την Ιστορία που τα ‘δε όλα μέσα στους αιώνες. Αυτή που πολλές φορές σου χάιδευε το πονεμένο μέτωπο ανταλλάσοντας τον πόνο σου με ρυτίδες. Ποιος έπραξε το σωστό;
Εσύ, που δεν γεύτηκες τις χαρές της νιότης σου για να ανδρωθεί η Ελλάδα και τα εγγόνια σου ή αυτοί που ακολουθούν το δικό τους story.

Μέσα σε 36 χρόνια χάσαμε την Κυρήνεια, την Αμμόχωστο. Οι Αλβανοί δημιουργούν θέμα Τσαμουριάς στη Θεσπρωτία, τα νησιά μας και το Αιγαίο μας αμφισβητείται, οι ξυπόλητοι Σκοπιανοί μας πήραν το όνομα της Μακεδονίας μας και τα Εθνικά μας Σύμβολα, οι Τούρκοι αλωνίζουν την Θράκη μας και το Τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή, προετοιμάζει ανενόχλητο το έδαφος για την προσάρτησή της. Στην Κρήτη υποκινούνται αυτονομιστικά κινήματα ανεξαρτησίας, από την μητέρα Ελλάδα.     

Άντε παιδιά κουράγιο. Λίγο δεβαριεδισμό, λίγο ακόμα παχυδερμισμό και θα φέρουμε πάλι τα σύνορα εκεί που ήταν το 1897.

Εσύ νεαρέ Έλληνα του 1904, του ΄12-΄13, του ΄19-΄22, του ΄40-΄41, του ΄74, ξύπνα και σήκω. Αρκετά ξαπόστασες στο μνήμα σου. Σήκω γιατί αν αρνηθείς αυτό το νέο προσκλητήριο κάποιοι απόγονοί σου είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν ακόμη και το μνήμα σου. Για την Ελλάδα που εσύ στερήθηκες νιάτα και ομορφιά, πολεμώντας με το καριοφίλι στο χέρι και την εικόνα του Χριστού στο στήθος.

Ξύπνα αγόρι μου, φόρεσε τα καλά σου, η Ελλάδα σε περιμένει. Εσένα και τη γενιά σου να σώσεις τη φαμίλια σου. Λίγο ακόμη παλικάρι μου γιατί η Ελλάδα δεν πρέπει να πεθάνει. Το ‘λεγες στα βουνά. Στην στρατώνα. Στις μάχες. Όλοι μαζί Λεβέντες μου.

Αφύπνισε και συμπαρέσυρε τους Έλληνες και κυρίως τους νέους με το φρόνημά σου και την αγωνιστικότητά σου, σε πανεθνικό ξεσηκωμό κατά της ψηφίσεως του μεσοπρόθεσμου νέου μνημονίου. Μαζί με σένα, όλοι οι Έλληνες, όλοι μια φωνή, μια καρδιά. Τώρα ξανά, σαν πρώτα.

Στείλε το μήνυμά σου, σε εκείνους τους επιλήσμονες πολιτικούς-βουλευτές αύριο που θα το ψηφίσουν και θα τοποθετήσουν την ταφόπλακα των ονείρων σου, της επιβίωσης της οικογένειάς σου και της ακεραιότητας της πατρίδος σου.

Εδώ και τώρα βροντοφώναξέ τους πως δεν θα ξεχάσεις τα ονόματα όσων ψηφίσουν το επαχθές μεσοπρόθεσμο και θύμισέ τους πως, έχει ο καιρός γυρίσματα και πως η Ιστορία επαναλαμβάνεται και εκδικείται.

Παναγιώτης Αποστόλου
http://gdailynews.wordpress.com/2011/06/28/οι-αναγνωστεσ-γραφουν-ελληνα-γεια-σου/

ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ








Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, 
ότι παρομοιάζετε τάφοις κεκονιαμένοις, 
οίτινες έξωθεν μέν φαίνονται ωραίοι, 
έσωθεν δε γέμουσιν οστέων νεκρών και πάσης ακαθαρσίας. 

Ούτω και υμείς 
έξωθεν μέν φαίνεσθε τοίς ανθρώποις δίκαιοι, 
έσωθεν δε μεστοί εστε υποκρίσεως και ανομίας.




Ψηφοφορία και… ό,τι βγει

 Δεν διάβασαν το Μνημόνιο, 
ήξεις αφήξεις για το Μεσοπρόθεσμο

 
 
Μέχρι τώρα δεν ήξεραν τι ψήφιζαν. Τώρα δεν ξέρουν για… τι ψηφίζουν. Για να αποφευχθεί η χρεοκοπία ή για να… οργανωθεί καλύτερα;

Μέσα σ’ ένα κλίμα γενικευμένης τρομοκρατίας, με επεισόδια που κατέστρεψαν το κέντρο της Αθήνας, που για άλλη μια φορά θυμίζει σήμερα βομβαρδισμένη πόλη, με αντεγκλήσεις και εσωκομματικά χτυπήματα στην Επιτροπή Οικονομικών και στην Ολομέλεια, με τις δηλώσεις Πάγκαλου περί τανκς να επιτυγχάνουν τον αποπροσανατολιστικό σκοπό τους – μια παγίδα μέσα στην οποία ξανάπεσαν μια χαρά όλοι – και με τους δανειστές μας να φάσκουν και να αντιφάσκουν περί του περίφημου «Σχεδίου Β», η πολιτική σκέψη και πρόβλεψη έχει πλήρως παραχωρήσει τη θέση της στο θυμικό και στον φόβο.

Η Βουλή παραμένει για δεύτερη μέρα ζωσμένη από τους «Αγανακτισμένους» που επέστρεψαν μετά τα φοβερά επεισόδια με κουκουλοφόρους – που όλως τυχαίως κάνουν την εμφάνισή τους όποτε υπάρχουν μεγάλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, γεγονός που κατήγγειλαν τα κόμματα της Αριστεράς.

Η γενική απεργία συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα, καθώς έχει παραλύσει τόσο ο δημόσιος, όσο και ο ιδιωτικός τομέας.

Η Ελλάδα παραμένει πρώτο θέμα σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, που συνδέουν τις εξελίξεις στη χώρα μας με την επιβίωση της ευρωζώνης.

Και οι Ευρωπαίοι, παρά το γεγονός ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες δήλωναν πως είναι προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο – και επομένως και για την απόρριψη από τη Βουλή του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου – επανήλθαν στην άκαμπτη στάση τους, επιμένοντας πως το Μεσοπρόθεσμο είναι μονόδρομος (Όλι Ρεν) και πως δεν υπάρχει Σχέδιο Β (Μπαρόζο).

Υποστηρίζουν δηλαδή πως το μοναδικό Σχέδιο Β που έχουμε μπροστά μας είναι η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία – σε αντίθεση με όσα είπε πρόσφατα ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών Σόιμπλε, σύμφωνα με τα οποία η Ευρώπη είναι προετοιμασμένη και για την περίπτωση που το ελληνικό κοινοβούλιο δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο.

Μάλιστα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ’ς, το Σχέδιο Β είναι έτοιμο, καθώς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα και να μην μεταδοθεί η κρίση στην υπόλοιπη Ευρώπη – κυρίως στην Ιρλανδία, στην Πορτογαλία και στην Ισπανία – με τρομερές συνέπειες στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.

Άλλωστε, ο Επίτροπος Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια ήταν ξεκάθαρος: Η ελληνική κρίση απειλεί να αποσταθεροποιήσει την οικονομία της ευρωζώνης και τη σωστή λειτουργία της νομισματικής ένωσης.

Και σα να μην έφθαναν όλα αυτά, υπάρχει η υπόνοια πως οι ιδιώτες πιστωτές με τους οποίους συζητούν η γαλλική και η γερμανική κυβέρνηση, δεν εμφανίζονται ιδιαίτερα πρόθυμοι να συμμετάσχουν εθελοντικά στο ελληνικό χρέος.

Διαφορετικά, τι νόημα είχε η σπουδή με την οποία ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Ρεν διευκρίνισε πως δεν διεξάγονται επίσημες διαπραγματεύσεις με τον ιδιωτικό τομέα, απλώς βρίσκονται σε εξέλιξη «ξεχωριστές επαφές».

Αλλά και ο επικεφαλής της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν, στο ίδιο μήκος κύματος βρέθηκε. Όπως είπε, χρειάζεται πολλή δουλειά για να καταλήξουν κάπου οι συζητήσεις, προσθέτοντας πως «πρέπει να μπουν στη βάρκα όλοι οι επενδυτές» - κι’ αυτό σημαίνει πως κάτι τέτοιο κάθε άλλο παρά έχει συμβεί, παρά τις γαλλογερμανικές εργώδεις προσπάθειες.

Σ’ αυτό το κλίμα, όπου κανείς δεν είναι σίγουρος για τίποτε, όπου όλα αναιρούνται, όπου πολλά ακούγονται αλλά το τοπίο παραμένει θολό, ο καθένας πια λέει το μακρύ του και το κοντό του.

Για παράδειγμα, ο Μίμης Ανδρουλάκης τάχθηκε υπέρ της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμού, παρομοιάζοντάς το με «κακογραμμένο μυθιστόρημα» που ίσως διορθωθεί στην πορεία από πλευράς σεναρίου, διαφορετικά θα πρέπει να επιλέξει κανείς ένα θρίλερ αιφνίδιου θανάτου.

Μ’ αυτήν την λογική, το Πολιτικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας αποφάσισε να αφήσει ελεύθερους τους βουλευτές του κόμματος να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Απόφαση που συνοδεύτηκε από την διφορούμενη ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, «η Δημοκρατική Συμμαχία αντιλαμβανόμενη τον άμεσο κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για να μην αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει»…

Με λίγα λόγια, ουδείς είναι σε θέση να μας πει με βεβαιότητα αν και πότε θα χρεοκοπήσει η χώρα και κάτω από ποιες προϋποθέσεις.

Κι’ αυτό σημαίνει πως επιβεβαιώνεται η εκτίμηση ότι ψηφίζοντας το Μεσοπρόθεσμο το μόνο που αποφεύγεται είναι η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Η ελεγχόμενη αποτελεί βεβαιότητα και θα έλθει το 2013…
 
Πηγή:
http://www.elzoni.gr/html/ent/959/ent.10959.asp

ΘΑ ΤΟΝ ΜΕΘΥΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ .... ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ .... ΟΧΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Επιτέλους ήρθε η ώρα της δικαίωσης και για αυτό...

Μετά απο 30 χρόνια εξευτελισμού, 
όντως "Ένα τραγούδι γίνεται ξανά δικό μας..."
Συγχαρητήρια στη Μυρσίνη Λοϊζου για αυτήν της την κίνηση.












Αθήνα 27/6/2011
ΑΠΟ: Μυρσίνη Λοΐζου
ΠΡΟΣ: Τον Πρωθυπουργό, και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
 Το σύνολο των ΜΜΕ
Ανοιχτή Επιστολή στον Πρωθυπουργό, και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
Κυρίες και Κύριοι της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ.
Γνωρίζω εκ των προτέρων, ότι αυτή η κίνησή μου είναι συμβολική, εν τούτοις η συνείδησή μου, και η αξιοπρέπειά μου ως ενεργού πολίτη μου επιβάλλει να σας γνωστοποιήσω τα εξής:
Ο πατέρας μου Μάνος Λοΐζος αγωνίστηκε με τον δικό του τρόπο, για αξίες όπως η Ελευθερία, η Δημοκρατία, και η Κοινωνική Δικαιοσύνη. Προσπάθησε να υπηρετήσει μέσω της τέχνης του, τα οράματα και τις αξίες ενός καταπιεζόμενου Λαού, ο οποίος με πολύ κόπο, αίμα και δάκρυα αγωνίστηκε για την Δημοκρατία, την οποία τόσο βάναυσα του την στερούσαν.
Αφού αυτός ο Λαός κατοχύρωσε με πολλούς αγώνες τα στοιχειώδη Δημοκρατικά δικαιώματα τα οποία στην Ευρώπη είχαν κατακτηθεί χρόνια πριν, έρχεστε σήμερα και όπου Δικαιώματα βάζετε ευκαιρίες. Τα Δικαιώματα στην εργασία, την υγεία, την Παιδεία, την ποιότητα ζωής, τον πολιτισμό, τα έχετε κάνει ένα απέραντο fast track έξυπνων επενδύσεων, ξεπουλώντας όχι μόνο τον Δημόσιο πλούτο αυτή της χώρας, αλλά και την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη.
Τόσα χρόνια σας ακούω να χρησιμοποιείτε το «Καλημέρα Ήλιε» στις Κομματικές σας συγκεντρώσεις. Παλιότερα, απλά με ενοχλούσε αισθητικά καθώς και με πλήγωνε, εξαιτίας αφενός της υποκρισίας σας, -διότι οι δικές σας αξίες επέβαλαν και έναν βαθιά εξουσιαστικό τρόπο ζωής, και δημιούργησαν σκλάβους αντί για ελεύθερους ανθρώπους, και ενεργούς πολίτες- και αφετέρου διότι οι δικές σας αξίες δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με αυτό που προσπαθεί να πει το συγκεκριμένο τραγούδι.
Τώρα όμως πλέον εξοργίζομαι, γιατί δείχνει ότι δεν έχετε καταλάβει τίποτα από τους αγώνες του Λαού και των εργαζομένων, πράγματα τα οποία ενέπνευσαν τον πατέρα μου, και του έδωσαν και μια αντίστοιχη στάση ζωής στην καθημερινότητά του ως πολίτη, και στις σχέσεις του με τους συνανθρώπους του.
Το τραγούδι αυτό καλημερίζει τον Ήλιο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη, και την προσμονή ενός ολόκληρου Λαού, για Δημοκρατία και Ελευθερία.
Εσείς όμως, είστε υπεύθυνοι για την πιο βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική, και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτός ο τόπος.
Ως εκ τούτου, σας απαγορεύω ρητά και κατηγορηματικά, να χρησιμοποιείτε έργο ή μέρος του έργου του Μάνου Λοΐζου, σε οποιαδήποτε κομματική σας εκδήλωση ή δραστηριότητα.
Βέβαια ίσως να απαντήσετε ότι το έργο του Μάνου Λοΐζου ανήκει στον Λαό. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο όμως και η συγκεκριμένη πράξη εκ μέρους μου.
Επειδή όπως αποδείχτηκε δεν είστε, και ούτε ήσασταν ποτέ μέρος αυτού του Λαού, και δεν έχετε πλέον κανένα δικαίωμα και καμία νομιμοποίηση να συνεχίζετε να τον εξαπατάτε.
Ο Ήλιος άλλωστε, είναι δικός μας, και όχι δικός σας.
Δεν μπορεί κανείς να μας τον πάρει. Και δεν θα μας τον πάρει.

Μυρσίνη Λοΐζου

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ 
ΜΥΡΣΙΝΗ

1936: Η Ελληνική κυβέρνηση, αρνήθηκε να συνεχίσει την εξυπηρέτηση... του δανείου







Γνωρίζετε  ότι το 1936, η Ελληνική κυβέρνηση, αρνήθηκε να συνεχίσει την εξυπηρέτηση... του δανείου, που είχε συναφθεί με τη βελγική τράπεζα Societe Commerciale de Belgique.


Η κυβέρνηση του Βελγίου προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο του Διεθνούς δικαίου, που είχε ιδρύσει η Κοινωνία των Εθνών, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι αθετεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις. Η Ελλάδα απάντησε ότι αδυνατεί να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, διότι δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την κατάσταση του Λαού και της χώρας!


Στο υπόμνημά της, η Ελληνική κυβέρνηση έλεγε: "Η Κυβέρνηση της Ελλάδος, ανήσυχη για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού και για τη διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση της υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, δεν θα μπορούσε να προβεί σε άλλη επιλογή. Όποια κυβέρνηση κι αν ήταν στην θέση της, θα έκανε το ίδιο" Το επιστέγασμα ήρθε με το υπόμνημα που κατέθεσε στο Διεθνές Δικαστήριο ο νομικός εκπρόσωπος της Ελληνικής κυβέρνησης το 1938, όπου τόνισε τα αυτονόητα: 


«.Ενίοτε μπορεί να υπάρξει μια έκτακτη κατάσταση, η οποία κάνει αδύνατο για τις Κυβερνήσεις να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους δανειστές και προς τον Λαό τους. Οι πόροι της χώρας είναι ανεπαρκείς για να εκπληρώσουν και τις δύο υποχρεώσεις ταυτόχρονα. Είναι αδύνατον να πληρώσει μια Κυβέρνηση το χρέος, και την ίδια στιγμή να παρασχεθεί στον λαό η κατάλληλη διοίκηση και οι εγγυημένες συνθήκες για την ηθική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στα δύο. 


Και φυσικά, το καθήκον του Κράτους να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημοσίων υπηρεσιών, ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ έναντι της πληρωμής των χρεών της. Από κανένα κράτος δεν απαιτείται να εκπληρώσει, μερικά ή ολικά, τις χρηματικές του υποχρεώσεις, αν αυτό ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών του, κι έχει σαν αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση της διοίκησης της χώρας (σας θυμίζει κάτι;.). Στην περίπτωση που η αποπληρωμή των χρεών θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ζωή και τη διοίκηση, η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διακόψει ή και να μειώσει την εξυπηρέτηση του χρέους.». (βλέπε Yearbook of the International Law Commission, 1980,v.l.,page 158 - παρατίθεται)

19. The Societe Commerciale de Belgique case {ibid.,
paras. 28-31) had been brought before the Permanent
Court of International Justice. By the terms of two
arbitral awards, Greece had been required to pay a
sum of money to the Belgian company in repayment of
a debt contracted with the company. The Greek
Government had not contested the existence of its
obligations, but had argued that it had been under an
"imperative necessity" to "suspend compliance with
the awards having the force of res judicata" (ibid.,
para. 29), maintaining that a State had a duty not to
execute an international obligation if public order and
social tranquillity might be disturbed by carrying out
the award or if the normal functioning of public
services might be jeopardized thereby. The entire
discussion had then centred on whether or not such an
"imperative necessity" had in fact existed. In the end,
the two parties themselves and the Court had
recognized the principle that, in international law, a
duly established state of necessity constituted a
circumstance precluding the wrongfulness of State
conduct not in conformity with an international
financial obligation.


Με αυτά τα επιχειρήματα λοιπόν, το Διεθνές δικαστήριο δικαίωσε την Ελλάδα, δημιουργώντας νομικό προηγούμενο, στο οποίο μάλιστα το 2003 στηρίχθηκε η Αργεντινή και ο αείμνηστος πρόεδρος της, Νέστωρ Κίχνερ, ο οποίος επέλεξε να διαγράψει μονομερώς το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους της χώρα του, αντί να την υποδουλώσει στο ΔΝΤ!

(Βλ. και http://www.inews.gr/article.php?r=http%3A%2F%2Ftro-ma-ktiko.blogspot.com%2F2010%2F12%2Fblog-post_7253.html&t=%CE%A4%CE%B1%20%CE%B4%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1%20%CF%84%CE%B7%CF%82%20%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82%20%CF%83%CF%84%CE%BF%20%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%B8%CF%8C%CE%BD).





ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 

Ο "ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ" ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ





Ιδού και κάτι άλλο από ομιλία του δικτάτορα Μεταξά:
"Καθώς και δεν εδίστασα προ των δαπανών αι οποίαι εχρειάζοντο δια την πνευματικήν και καλλιτεχνικήν ανάπτυξιν του Έθνους , ούτε προ των δαπανών αι οποίαι εχρειάζοντο προς ανακούφισιν της δυστυχίας και της πενίας. Το ότι η πολιτική μου αύτη επέβαλε και άλλα βάρη εις τους έχοντας το γνωρίζω..
ΕΥΑΘ.jpgΑλλά πάντοτε επίστευα ότι ο πλούτος δεν παρέχει δικαιώματα αλλά μόνον καθήκοντα και βάρη επιβάλλει»,
Έτσι έλεγε τότε ο Μεταξάς. Σήμερα όμως οι έχοντες και κατέχοντες είναι τα χαϊδεμένα παιδιά της εξουσίας, γιατί αυτοί είναι που τους στηρίζουν, άσε που πάρα πολλοί από αυτούς είναι από τα σπλάχνα του κόμματός τους. Οπότε όλοι μαζί μισούν τους Ελληνες πολίτες και έχουν βαλθεί τούτον τον τόπο να τον κάνουν τόπο ειλώτων, που θα τους υπηρετούν!


Όταν την Ιστορία τη διαβάζεις χωρίς παρωπίδες, εκπλήσσεσαι τί μπορεί να ανακαλύψεις για ανθρώπους, που μάθαμε να τους περιφρονούμε.

Πηγές: 
http://hopedies.pblogs.gr/2011/05/zhtw-o-diktatoras-iwannhs-metaxas.html
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2010/12/blog-post_6444.html

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Έφθασε στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο λίγο αργά αλλά αποτελεί πικρή χιουμοριστική αλήθεια. Απολαύστε το


Συναινεση : Το ενιαίο ψηφοδέλτιο


Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΣΥΝΤΡΙΨΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΜΕ



ΙΔΟΥ Η ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,
ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ.


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 25, 2011




  • ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΑΝΔΡΕΑΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΣΤΗΝ ΔΗΛΩΜΕΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ!
  • ΕΤΑΙΡΟΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΑΛΕΞΙΟΥ!
  • ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΥ ΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ “ΕΙΔΙΚΕΣ” ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  • ΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ.
  • ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ DOMAIN ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΔΗΛΩΝΕ ΩΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ!!
  • Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ;
  • ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΦΕΡΟΜΕΝΗ ΩΣ “ΜΚΟ” ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
Εδώ και ημέρες, ξεκινήσαμε την έρευνα για να δούμε που κατέληγαν οι χορηγίες κρατικών οργανισμών όπως το ΤΤ αλλά και υπουργειων, στα συνέδρια που φερόταν να οργάνωνε η εταιρεία “I4CENSE”, του αδελφού του πρωθυπουργού, κυρίου Ανδρέα Α. Παπανδρέου. Είχαμε αποκαλύψει ότι στο site της εταιρείας δεν υπήρχε ούτε διεύθυνση, ούτε τηλέφωνο. Δηλαδή τα στοιχεία της εταιρείας ήταν ΑΓΝΩΣΤΑ, μη προσβάσιμα στο κοινό. 

Παρ’ όλη την σοβαρότητα της καταγγελίας, ούτε ένας εισαγγελέας δεν ευαισθητοποιήθηκε, ούτε ένα κανάλι δεν ασχολήθηκε με το θέμα. Όπως και με το ότι ο αδελφός του πρωθυπουργού ακόμα και για την καταχώρηση του Domain της εταιρείας, δήλωσε ως διεύθυνση το …ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ!








 ΤΟ κτίριο στην οδό Vignerons 1A όπου στεγάζεται η εταιρεία του Α. Παπανδρέου


Σήμερα λοιπόν αποκαλύπτουμε την εταιρεία που διατηρεί ο Ανδρέας Α. Παπανδρέου στην Ελβετία, με μοναδικούς εταίρους αυτόν και την σύζυγο του κυρία Μαριάνθη Αλεξίου.

Δείτε τα στοιχεία της εταιρείας:


Η εταιρεία λοιπόν ονομάζεται Institute for Climate and Energy Security

Όνομα που ξεκάθαρα ταυτίζεται με το ακρωνύμιο “I4CENSE”, το δημοσιοποιημένο όνομα της εταιρείας δηλαδή, μέσω της οποίας λαμβάνονται χορηγίες από κρατικούς φορείς, οργανισμούς αλλά ακόμα και τη …SIEMENS!

Συνεχίζοντας την έρευνα διαπιστώσαμε ότι η επωνυμία της εταιρείας δεν βρισκόταν γενικώς στον τηλεφωνικό κατάλογο αλλά και στην συγκεκριμένη διεύθυνση δεν φαινόταν εταιρεία με αυτό το όνομα.


 

Σε αυτοψία λοιπον που κάναμε στο κτίριο (φωτό), είδαμε ότι όντως δεν υπήρχε ούτε ταμπελάκι, ούτε καν κουδούνι (!). Βλέποντας ότι ως αποδέκτη αλληλογραφίας ο κύριος Παπανδρέου είχε δηλώσει το όνομα Etude Häsler, είδαμε ότι στο ίδιο κτίριο στεγάζεται το γνωστό δικηγορικό γραφείο H&B LAW, , όπου υπεύθυνος είναι ο κύριος Hasler Marc.

Την αυτοψία επιβεβαιώνει και η καταχώρηση στον τηλεφωνικό κατάλογο.




Η εταιρεία του Ανδρέα Α. Παπανδρέου, στεγάζεται στο δικηγορικό γραφείο H&B LAW, γραφείο που φημίζεται για τις δραστηριότητες τους σε …Venture Capitals, συγχωνεύσεις και εξαγορές εταιρειών, δραστηριότητες με μεγάλη ζήτηση από ανθρώπους με διαθέσιμα κεφάλαια, για τους οποίους η Ελβετία είναι ακόμα “ασφαλές λιμάνι”. Δεν είναι τυχαίο ότι η εταιρεία έχει ειδικό division για Ρώσους πελάτες.

Το τι είδους εταιρείες στεγάζονται σε δικηγορικά γραφεία με τέτοιον τρόπο, ρωτήστε κάποιους ειδικούς να σας διαφωτίσουν όσοι δεν το γνωρίζετε.

Δείτε σκαναρισμένα αποσπάσματα του καταστατικού της εταιρείας, με την επίσημη σφραγίδα του Ελβετικού κράτους και τις υπογραφές τους.  Το καταστατικό είναι στην διάθεση των αρχών και των ΜΜΕ που θα θελήσουν να παρουσιάσουν το θέμα, αλλά κυρίως στην διάθεση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που πρόσφατα έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Στο μνημόνιο δεν γνωρίζατε τι ψηφίζατε κύριοι. Τώρα δεν μπορείτε να επικαλεστείτε άγνοια.

Ένα μεγάλο Μπράβο στους φίλους του Ολυμπία για την ανιδιοτέλεια και την αυτοθυσία τους.

Ένα μεγάλο Μπράβο στο παλικάρι που λέγεται ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ. Από το θάρρος και την μπέσα ενός άνδρα ξεκίνησαν όλες οι αποκαλύψεις αλλά και οι πολιτικές εξελίξεις. 




Τα υπόλοιπα στοιχεία εδώ:

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΩΡΕΑ ΣΤΗΝ ΜΚΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ… αλλά έχει ένα πρόβλημα.
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ο αδερφός του πρωθυπουργού δηλώνει ως διεύθυνση το …Πανεπιστήμιο Αθηνών!

 Πηγή:
http://olympia.gr/2011/06/25/andreas-papandreou-2/

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
ΕΤΣΙ  ΙΣΩΣ  ΝΑ  ΑΦΥΠΝΙΣΤΟΥΜΕ  ΟΛΟΙ.
 
ΑΥΤΕΣ  ΕΙΝΑΙ  ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ  ΟΥΣΙΑΣ 
ΚΑΙ  ΟΧΙ  Η  ΣΑΠΙΛΑ  ΤΟΥ  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ  
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ  ΟΜΩΣ ΠΟΛΥ  ΠΑΛΙΑ  ΙΣΤΟΡΙΑ
 ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ!!!
                             

                         Ο  ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ  ΕΛΛΗΝΑΣ  ΕΙΝΑΙ  ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ  ΕΛΛΗΝΑΣ !!!!



ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΕΡΤΑ ΤΩΝ ΒΑΡΩΝΩΝ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ! 

ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΒΟΛΕΥΤΕΣ Ή ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΜΑΣ ΠΝΙΓΕΙ


Χθες όλη μέρα στήθηκα στην τηλεόραση και παρακολούθησα στο Κανάλι της Βουλής τις ομιλίες των βουλευτών, υπουργών και του πρωθυπουργού.

Όταν τέλειωσε η συζήτηση έκανα zapping και έπεσα στην εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου στο ALTER.  Κυριολεκτικά τρελάθηκα με όσα είδα και άκουσα.

Το κερασάκι της τούρτας ήταν η συνέντευξη του Χριστόδουλου Ξηρού στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Άκουσα τα όσα ειπώθηκαν και σκέφθηκα:


ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΕΝΤΙΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΑ Σ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΚΛΕΧΤΗΚΑΝ;

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΕΝΑΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ 
ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ  ΤΟΥ ΛΑΟΥ 
ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ 
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Διαβάστε την σημερινή ανάρτηση στην zougla.gr και θα συμφωνήσετε μαζί μου.

Συνέντευξη Χρ. Ξηρού 

στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011, 05:46(http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&cid=4&aid=339117)
Στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο μίλησε μέσα από τις φυλακές του Κορυδαλλού ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Ολόκληρη η συνέντευξη προβλήθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή «Κίτρινος Τύπος».

«Αν αυτοί βρεθούν στο κελί, εγώ θα είμαι έξω», δήλωσε με νόημα ο Χριστόδουλος Ξηρός αναφερόμενος στους πολιτικούς. Επίσης μίλησε για το κίνημα των «Αγανακτισμένων» λέγοντας πως ο κόσμος έχει συνειδητοποιήσει την κατάσταση, για το Μνημόνιο, αλλά και για τον ρόλο των ΜΜΕ.

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο παρακάτω video:
 


Κύριοι Βουλευτές

Στην ψηφοφορία που θα ακολουθήσει σε λίγες ώρες έχετε την δυνατότητα να αποδείξετε με ποιους είστε 

ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ 
ή 
ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΜΑΣ 


Και κάτι  ακόμη. 

Είναι η ώρα να αποδείξετε 
αν είστε ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ 
που πονάτε τον τόπο και τον λαό που σας εξέλεξε 

ή 

αν είστε απλώς ΒΟΛΕΥΤΕΣ.


Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα

ENA E-MAIL ΓΕΜΑΤΟ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ




Έλαβα προ ολίγου το ακόλουθο ηλεκτρονικό μήνυμα που είναι μια φωνή γεμάτη αγανάκτηση. Πιστεύω ότι θα συμφωνείσετε και εσείς μαζί μου.




Θέλω να ρωτήσω… περήφανοι Έλληνες υπάρχουν πλέον;;; Που πήγε η περηφάνια των Ελλήνων;; Πως γίνετε να γίνανε τόσο ανθέλληνες, προδότες και τουρκόσποροι;;; Γιατί δεν αγαπάτε την πατρίδα μας άλλο;;; Ξεχάσαμε κιόλας το 1821;;;; Ξεχάσαμε κιόλας το 1940;;;; Ξεχάσαμε κιόλας τη Χούντα;;;; 

Τι έγινε μέσα σε 40 χρόνια και γίναμε τόσο προδότες;;; Πως κατάφεραν μερικοί πουλημένοι και διεφθαρμένοι πολιτικοί και μερικοί πουλημένοι δημοσιογράφοι να μας κάνουν  να μισήσουμε την πατρίδα μας;;; Να λέμε Εθνικό και να σκεφτόμαστε το φασισμό;;; Πως τα κατάφεραν μέσα σε 40 χρόνια;;;

Πατριώτες Έλληνες δεν υπάρχουν πουθενά και υψώσουν φωνή και να φωνάξουν…. ΕΛΛΑΣ… ΕΛΛΑΣ… ΕΛΛΑΣ….. ΝΑΙ ΡΕ, ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ!!!!

Πως γίνετε σε όλες τις αρμόδιες θέσεις της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης να είναι προδότες Έλληνες;;;  

Παντού προδότες, ανθέλληνες και τουρκόσποροι……

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΩΡΕ;;;;;;;