Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Χάνες Σβόμποντα:''H τρόικα τα έκανε ''μούσκεμα στην Ελλάδα''








O πρόεδρος των Ευρω-Σοσιαλιστών ζήτησε να αναπροσαρμοστούν οι όροι του ελληνικού οικονομικού προγράμματος


Την άποψη πως ήταν λανθασμένα όλα τα μέτρα που αξίωσε και επέβαλλε στην Ελλάδα η Tρόικα εξέφρασε ο Χάνες Σβόμποντα, πρόεδρος της ομάδας Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο κ. Σβόμποντα ζήτησε να αναπροσαρμοστούν οι όροι του ελληνικού οικονομικού προγράμματος. Στην κριτική του για όσα επιβλήθηκαν στην ελληνική κοινωνία ήταν τόσο αυστηρός, ώστε αξίωσε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αποφύγει την επέκταση των «αποικιοκρατικών συμπεριφορών της» σε βάρος και της Κύπρου!

Ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπογράμμισε ότι τα μέτρα που εκπόνησε η τρόικα επιδείνωσαν την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Για το εκλογικό αποτέλεσμα τόνισε:

«Οι ψηφοφόροι έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι επιθυμούν να παραμείνουν στην Ευρωζώνη και να έχουν σταθερή κυβέρνηση. Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, έστειλε το μήνυμα ότι χρειάζονται αλλαγές σε κοινωνικά θέματα».

πηγή:iefimerida



Bundesbank: Τηρήστε το μνημόνιο για να συνεχίσει η βοήθεια 




Εάν η τρόικα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το ελληνικό πρόγραμμα έχει εκτροχιαστεί, η Ελλάδα πρέπει να το επαναφέρει στο σωστό δρόμο, δήλωσε την Τετάρτη ο διοικητής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας (Bundesbank) Γενς Βάιντμαν.

Ο κ. Βάιντμαν είπε σε συνέντευξή του σε γερμανικό περιοδικό, σύμφωνα με το Reuters, ότι οι ελληνικές εκλογές δεν άλλαξαν το γεγονός ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τους όρους του Mνημονίου για να λάβει περαιτέρω βοήθεια.

«Εάν υπάρχουν αποκλίσεις (από το πρόγραμμα) πρέπει να αναλύσουμε τα αίτια, αλλά πρώτα απ' όλα είναι στο χέρι της Ελλάδας να επανορθώσει», σημείωσε.

Όσον αφορά τα ευρωομόλογα, ο επικεφαλής της Bundesbank επανέλαβε την αντίθεσή του στη θέσπισή τους

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
  




Γιούνκερ: Το ελληνικό πρόγραμμα θα μείνει ανέγγιχτο

Το πρόγραμμα λιτότητας της Ελλάδας θα παραμείνει «ανέγγιχτο», τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ».

Γιούνκερ: Το ελληνικό πρόγραμμα θα μείνει ανέγγιχτο

Ο κ. Γιούνκερ δήλωσε πως στη μακρά τηλεφωνική επικοινωνία του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, επισήμανε ότι μπορεί να γίνει συζήτηση για χρονοδιαγράμματα, αλλά όχι για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ανταγωνιστικότητα και την ουσία του προγράμματος λιτότητας και ότι τη θέση αυτή έχουν, όπως λέει, οι δημοκρατίες των χωρών-μελών της ζώνης του κοινού νομίσματος.

Μη θέλοντας να σχολιάσει το αίτημα του κ. Σαμαρά για παράταση του χρόνου υλοποίησης του προγράμματος κατά τουλάχιστον δύο χρόνια, ο κ. Γιούνκερ είπε πως αυτό θα εξεταστεί στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, αύριο, Πέμπτη. Στη σύνοδο, θα γίνει, επίσης, ανάλυση της κατάστασης της οικονομίας στην Ελλάδα, όπου, όπως συμπληρώνει ο ίδιος, «η ύφεση είναι βαθύτερη, από ό,τι νομίζαμε».

http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/186546/gioynker-to-elliniko-programma-tha-meinei-aneggihto

Δεν υπάρχουν σχόλια: