Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Χ. Θεοχάρης: Θα δηλώνονται τόκοι μόνο άνω των 250 ευρώ

Η συντριπτική πλειοψηφία των φορολογουμένων, δηλ. μισθωτοί και συνταξιούχοι, θα πληρώσει φέτος μικρότερο φόρο, σε σύγκριση με τον περυσινό, δηλώνει ο ΓΓ Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

Ο κ. Θεοχάρης επανέλαβε ότι γίνεται προσπάθεια και είναι πολύ πιθανό να δοθούν από τις τράπεζες τα στοιχεία με τους τόκους του 2012 στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι εφόσον δεν υπάρχει μέχρι στιγμής συμφωνία οι φορολογούμενοι θα πρέπει να μεταβούν στα τραπεζικά υποκαταστήματα για να παραλάβουν τις σχετικές βεβαιώσεις.

Η αναγραφή είναι υποχρεωτική στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος για τόκους άνω των 250 ευρώ από καταθέσεις, σημείωσε ο Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και εκτίμησε ότι περίπου το 90% των καταθετών τίθεται εκτός αυτής της υποχρέωσης, καθώς έχει μικρότερα ετήσια έσοδα από το συγκεκριμένο ποσό.

Επίσης, ο ίδιος διευκρίνισε ότι στις περιπτώσεις συνδικαιούχων σε τραπεζικούς λογαριασμούς, το εισόδημα από τόκους μπορεί να δηλώσει οποιοσδήποτε συνδικαιούχος το επιθυμεί.

Σπ. Δημ.
http://www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: