Translate -TRANSLATE -

Τρίτη, 28 Μαΐου 2013

Μαγνητική καταιγίδα και πράσινα άλογα

Μαγνητική καταιγίδα στην Ελλάδα σήμερα – Κίνδυνοι και επιπτώσεις

 

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι ειδικοί καθώς ενδέχεται να χτυπήσει τη χώρα μας μαγνητική (ή αλλιώς ηλιακή) καταιγίδα.

Αιτία της καταιγίδας είναι μια έκρηξη στον ήλιο στις 22 Μαΐου που δημιούργησε βροχή από φορτισμένα σωματίδια στο μαγνητικό πεδίο της γης.

Αναλυτικότερα, η μαγνητική καταιγίδα είναι αποτέλεσμα ηλιακών εκρήξεων, που έχουν ως συνέπεια την εκτόξευση τεραστίων ποσοτήτων φορτισμένων σωματιδίων από την επιφάνεια του ήλιου στη Γη με ταχύτητες που φτάνουν τα 1.200 χλμ/δευτερόλεπτο.

Οι ηλιακές καταιγίδες προκαλούν προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες, στα ραδιοτηλεοπτικά σήματα, στους δορυφόρους τηλεπικοινωνίας και στην πλοήγηση των διαστημοπλοίων.

Πιθανές είναι ακόμα οι παρεμβολές στα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας, πόσω μάλλον όταν δεν διαθέτουν ενσωματωμένες συσκευές προστασίας για την περίπτωση γεωμαγνητικής καταιγίδας.

Οι μαγνητικές καταιγίδες θεωρείται ακόμα ότι έχουν επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία και συγκεκριμένου εκείνους που πάσχουν από υπέρταση, υπόταση και καρδιακές παθήσεις. Ευθύνονται ακόμα, σύμφωνα με τον επιστημονικό συνεργάτη του Δημόκριτου, Νίκο Κατσαρό, για πονοκεφάλους, ζαλάδες, αϋπνία, πτώση της πίεσης και νωθρότητα.

Πρόσφατες έρευνες αναφέρουν ότι επηρεάζεται και η πορεία αποδημητικών πουλιών και τα ταχυδρομικά περιστέρια.

—Οι τρεις κατηγορίες ηλιακής καταιγίδας

Οι επιστήμονες κατατάσσουν τις ηλιακές καταιγίδες σε τρεις κατηγορίες. Η κατηγορία X θεωρείται η ισχυρότερη καθώς μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη λειτουργία των δορυφόρων και τις επίγειες υποδομές, όπως δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος. Η δεύτερη κατηγορία είναι η M που προκαλεί το φαινόμενο γνωστό ως Βόρειο Σέλας. Η λιγότερο ισχυρή κατηγορία είναι η C που δεν επηρεάζει τη δραστηριότητα στη Γη.

Η υπεριώδης ακτινοβολία που εκπέμπεται κατά τη διάρκεια της ηλιακής καταιγίδας προκαλεί επιπλοκές στην τροχιά των δορυφόρων καθώς θερμαίνει την ατμόσφαιρά αυξάνοντας την ελκτική της δύναμη. Η NASA εκτιμά πως ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός “κατεβαίνει” περισσότερα από 300 μέτρα σε περιόδους έντονης ηλιακής δραστηριότητας. Οι ηλιακές καταιγίδες επηρεάζουν επίσης τις τηλεπικοινωνίες καθώς αδρανοποιούν τους δορυφόρους.

Ωστόσο, αντίθετα με τους δορυφόρους, τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας δεν έχουν ενσωματωμένες συσκευές προστασίας για την περίπτωση γεωμαγνητικής καταιγίδας.

Οι γεωμαγνητικές καταιγίδες μπορεί να πυροδοτήσουν κύματα που προκαλούν υπερθέρμανση, πυρκαγιά ακόμα και την έκρηξη δικτύων ηλεκτρισμού, με τις συνέπειες να είναι καταστροφικές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, το μαγνητικό πεδίο της Γης μάς προστατεύει από τέτοια φαινόμενα τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την ανθρώπινη ζωή, ωστόσο τα άτομα τα οποία έχουν προβλήματα υγείας όπως υπέρταση, υπόταση ή καρδιοπάθειες καλό θα ήταν στο διάστημα 28 με 31 Μαΐου να μην κάνουν πολλές μετακινήσεις, καθώς όπως προκύπτει, η μαγνητική καταιγίδα ενδέχεται να τους προκαλέσει δυσφορία, ενώ σύμφωνα με έρευνες Ρώσων επιστημόνων, φαίνεται πως επηρεάζεται και η συμπεριφορά ορισμένων ανθρώπων, οι οποίοι μπορεί να νιώσουν ένα είδος κατάθλιψης, λόγω του ότι επιβραδύνεται η ροή του αίματος και έτσι μειώνονται τα ποσοστά οξυγόνου στον εγκέφαλο.

econews
www.newsbomb.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ "ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ" . . . 

(ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ)


https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQx4L8nrTkrUt9AcAjPt6OTjI7b3tkvz24xYmcW3M3uemAaxV_Eeg
Διαβάσαμε το παρακάτω άρθρο το οποίο εκφράζει μια άλλη άποψη για την μαγνητική καταιγίδα το οποίο και παραθέτουμε, και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΠΟΛΥ-ΔΙΑΦΗΜΙΣΜΕΝΗ» ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ...

ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΘΑ ΗΘΕΛΕ 1 – 3 ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΘΑ ΧΤΥΠΟΥΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΡΑΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΧΩΡΑ ΟΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ.

ΑΠΟ ΤΙΣ 22 ΜΑΙΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΔΙΑΔΙΔΕΤΑΙ Η ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ Η ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΘΑ ΕΦΤΑΝΕ ΣΤΙΣ 28 ΜΑΙΟΥ, 6 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ, ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΠΟΜΠΗ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΚΗΛΙΔΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟ ΠΟΛΥ ΣΕ 3 ΜΕΡΕΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΗ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΕΥΕΙΣ 6 ΜΕΡΕΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ, ΔΙΟΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΑΝ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΟΥΤΕ ΕΣΤΙΑΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ & ΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΙΣΩΣ ΕΧΕΙ ΟΡΑΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΑΡΕΜΒΟΛΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ (ΚΙΝΗΤΑ, ΡΑΔΙΟ, ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΣΗΜΑ ΚΤΛ) ΠΡΟΦΑΣΙΣΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΙΝΔΥΝΕΨΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ. Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΟΜΙΧΛΟΠΑΓΙΔΑ (Επίγειοι ψεκασμοί σε συνδυασμό με χαμηλές συχνότητες, ELF),

ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΨΕΚΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ HAARP ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΝΕΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ, ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΣΟΒΑΡΩΝ ΘΕΡΙΝΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΜΨΟΥΝ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ.

ΕΙΜΕΘΑ ΒΕΒΑΙΟΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΟΠΩΣ ΑΡΜΟΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΟΓΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗ.
(Hellas-now)

ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΜΠΑΡΑΖ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΪ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!


ΜΕ ΒΑΡΙΟ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΦΥΤΑ ΚΑΙ OI ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΛΕΤΗΡΕΣ ΛΕΝΕ: "ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ"!
Δείτε πάνω από την Αττική τι γίνεται. Ένα ανελέητο μπαράζ αεροψεκασμών έχει ξεκινήσει εδώ
από τις πρωϊνές ώρες πάνω από την Αττική. Αεροπλάνα πετούν σε μεγάλο ύψος και αδειάζουν τα χημικά αέρια τα οποία σε λίγο φτιάχνουν τεχνητή νέφωση μπουχτισμένη με βάριο, αλουμίνιο και ό,τι άλλο θανατηφόρο μείγμα έχουν ετοιμάσει για τους Έλληνες οι παγκοσμιοποιητές. Αυτοί που θέλουν να μας κάνουν φυτά, πειραματόζωα, πειθήνεια όργανα στα χέρια τους.Εάν το αίμα των Ελλήνων είναι γεμάτο από αλουμίνιο, κάποιους δεν τους προβληματίζει καθόλου. Τα πολιτικά σκύβαλα που μας έχωσαν στα δίχτυα του ΔΝΤ και στα νύχια της Μέρκελ και του Δ'΄Ράϊχ κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτε.Εάν οι Έλληνες πατριώτες δεν αντιδράσουν και δεν πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, σε λίγα χρόνια-λίγες δεκαετίες, δεν θα υπάρχουμε παρά ως μουσειακό είδος!
Δείτε τις φωτογραφίες που τραβήξαμε το πρωί.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: