Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

"Κοράκια" πάνω από τα Προσφυγικά της Λεωφ. Αλεξάνδρας


Άλλα 167 ακίνητα του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων και τα "Προσφυγικά" της λεωφόρου Αλεξάνδρας, μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ για ιδιωτικοποίηση. Τη μεταβίβαση αποφάσισε η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, ενώ, παράλληλα, μεταφέρεται στο ΤΑΙΠΕΔ και το δικαίωμα παραχώρησης του Κωπηλατοδρομίου στον Σχοινιά.

Μεταξύ των υπό ιδιωτικοποίηση ακινήτων περιλαμβάνονται ακόμη ακίνητο της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον που αποκτήθηκε από το Δημόσιο το 1949, οικόπεδο της περιοχής Hatfield στην Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής, έκτασης 1.766 τ.μ. που αγοράστηκε το 1996, καθώς και ακίνητο στο Ερεβάν της Αρμενίας, συνολικού εμβαδού 1.156,7 τ.μ.

Αναφορικά με τα Ολυμπιακά Ακίνητα, στο ΤΑΙΠΕΔ πέρασαν το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου, έκτασης 92 στρεμμάτων με όλα τα υφιστάμενα κτήρια και εγκαταστάσεις, που είχε απαλλοτριωθεί το 2001 και ανήκει στην ΕΤΑΔ και το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου, εκτάσεως 100 στρεμμάτων, που είχε απαλλοτριωθεί το 2000. Ακόμη μεταβιβάζεται όχι η κυριότητα, αλλά το δικαίωμα παραχώρησης σε τρίτους, μέσω σύμβασης, της εκμετάλλευσης του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου Σχοινιά, επιφάνειας 2.000 στρεμμάτων.

Στο ΤΑΙΠΕΔ μεταβιβάστηκε και σειρά ακινήτων που βρίσκονται στην Πλάκα, ενώ μεταβιβάζονται γεωτεμάχια στο Τουρκολίμανο Ελευσίνας (17 στρέμματα), το αγρόκτημα Νέας Ηράκλειας της Χαλκιδικής (27 στρέμματα), καθώς και οι εκτάσεις του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, Δασάκι - Κρυονέρι (134 στρέμματα) και Τρανό Λειβάδι (230 στρέμματα). Παράλληλα, το ΤΑΙΠΕΔ αποκτά τις παραλίες Αρκούδι Πηνειού Ηλείας (13 στρέμματα) και Πλύτρα - «Παχιά Άμμος» Μονεμβασιάς Λακωνίας (15 στρέμματα).

Στο ΤΑΙΠΕΔ μεταβιβάστηκαν, επίσης, το Ξενία του Πλαταμώνα, καθώς και ακίνητα του Ταμείου Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτηρίων (ΤΑΧΔΙΚ). Το ένα βρίσκεται στη Μεσσήνη Μεσσηνίας, έχει έκταση 660 τ.μ. και απαλλοτριώθηκε το 1974. Το δεύτερο βρίσκεται στη θέση «Κάτω Πορόια» του Δήμου Σιντικής Σερρών, έχει έκταση δύο στρεμμάτων και περιήλθε στην κυριότητα του ΤΑΧΔΙΚ μετά από τη συγχώνευση του τελευταίου με το Ειδικό Ταμείο Ανέγερσης Δικαστικού Μεγάρου και Φυλακών Σερρών, στο οποίο είχε πωλήσει το ακίνητο το Ελληνικό Δημόσιο.

http://www.avgi.gr/article/2055658/-korakia-pano-apo-ta-prosfugika

Σχετικά με τα προσφυγικά της Λεωφ. Αλεξάνδρας διαβάστε την ανάρτησή μας :Τα "Προσφυγικά" της Λεωφ. Αλεξάνδρας : Η ιστορία τους και η εξαθλίωση τους  εδώ :
http://boraeinai.blogspot.gr/2012/12/blog-post_8845.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: