Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Βουλιάξαμε και τα εθνικά μας θέματα

 

 Βουλιάξαμε και τα εθνικά μας θέματα

Τα φώτα είναι μόνιμα στραμμένα τα τελευταία πέντε χρόνια στην οικονομική κρίση, που έχει ρημάξει ό,τι κυκλοφορεί και αναπνέει στη χώρα μας, και κανείς δεν ασχολείται με τα εθνικά μας θέματα. Ούτε η κυβέρνηση ούτε η αντιπολίτευση.

Δυστυχώς! Αλλά και στα ΜΜΕ είναι ζήτημα αν θα βρεις ένα μονόστηλο στις εφημερίδες και αν θα ακούσεις κάποια λέξη στο τέλος των δελτίων ειδήσεων, εκτός από κάποιες, πολύ λίγες, μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού, εξαιρέσεις. «Δεν πουλάνε», είναι η δικαιολογία που προβάλλουν μόνιμα για αυτό το σιωπητήριο, όταν η Ελλάδα και όλος ο Ελληνισμός έχουν πολλές ανοικτές πληγές, που καμία άλλη χώρα δεν έχει σε τέτοια έκταση. Και σε τέτοιο βαθμό επικινδυνότητας, από τη στιγμή που γείτονές μας επιμένουν να αμφισβητούν κομμάτια της εθνικής μας κυριαρχίας.

Η Κύπρος έχει πάρει φωτιά με το νέο Σχέδιο Ανάν, που νομιμοποιεί τον «Αττίλα» και βάζει συνέταιρο την Τουρκία. Η Ελλάδα αναγνωρίζει το ψευδοκράτος από τη στιγμή που ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποδέχεται τον εκπρόσωπό του. Και για την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση πέρα βρέχει...

Η Τουρκία αλωνίζει στο Αιγαίο, στον αέρα και στη θάλασσα, και στη Θράκη πλέον γίνεται κάθε βδομάδα κατάληψη από τους τούρκους υπουργούς που πηγαινοέρχονται, ενώ όλο και περισσότερο το βαθύ τουρκικό κράτος απλώνει τα πλοκάμια του μέσω του μουσουλμανικού στοιχείου και οι έλληνες χριστιανοί αρχίζουν να νιώθουν μειονότητα!

Το Σκοπιανό, που άλλοτε ο Αντώνης Σαμαράς το είχε κάνει σημαία του, σήμερα δεν υπάρχει στην ατζέντα του και ο Γκρούεφσκι όλο και ανεβάζει τον πήχη και έχει γεμίσει τα Σκόπια με αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου...

Και στην Αλβανία, κατορθώσαμε να είμαστε κι εκεί οι χαμένοι...

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να επικαλεστεί την οικονομική κρίση για αυτήν την αδράνεια, την παραμέληση των εθνικών μας θεμάτων, την παντελή απουσία της Ελλάδας από την πρώτη γραμμή, γιατί όπως επισημαίνει ο πρέσβης ε.τ. και πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών κ. Χρήστος Ζαχαράκις, «καμία τέτοια δυσκολία δεν αίρει την ευθύνη της κυβέρνησης και την ισότιμη συνευθύνη των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων για την περιθωριοποίηση της εθνικής εξωτερικής πολιτικής και τη συνακόλουθη παραμέληση των εθνικών θεμάτων. Τα οποία απαιτούν αδιάπτωτη και ενεργή επαγρύπνηση, καθώς άπτονται της ίδιας της υπόστασης της Πατρίδας, προς αποτροπή αναπόφευκτων συνεπειών που, σε αντίθεση με την οικονομική ανάκαμψη, είναι, μακροχρόνια τουλάχιστον, απείρως τραγικότερες και συχνά μη αναστρέψιμες».

Τα καταφέραμε, εκτός από τα οικονομικά, να βουλιάξουμε και τα εθνικά μας θέματα... Μας αξίζουν πράγματι συγχαρητήρια... Να κάνουμε τον σταυρό μας να μην έχουμε απώλειες, γιατί αυτή θα είναι η κατάληξη έτσι και περάσει το νέο Σχέδιο Ανάν και όλα εκείνα που προβλέπει για τη συνέχεια... Γι' αυτό και η ευθύνη της Ελλάδας θα είναι τεράστια αν δεν επαναληφθεί εκείνο το βροντερό ΟΧΙ του 2004. 
Τoυ ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ
ΑΠΟ "ΤΟ ΠΑΡΟΝ" 

Δεν υπάρχουν σχόλια: