Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Άφραγκος έχει μείνει ο Έλληνας...




Όλο και πιο βαθιά βουλιάζουμε
Άφραγκος έχει μείνει ο Έλληνας...
Το 75% δεν έχει να πληρώσει τα χρέη του και την ίδια ώρα έρχεται νέα φοροεπιδρομή το 2017 και καταιγίδα κατασχέσεων!
Δεν πρέπει να ζουν εδώ, σε αυτήν τη χώρα, όσοι αποφασίζουν για τη ζωή των Ελλήνων και παίρνουν μέτρα που μόνο στη ζητιανιά και στα κάτεργα οδηγούν.
Και αυτό το πιστοποιούν οι ψυχροί αριθμοί, που τους έχει θεοποιήσει ο κ. Σόιμπλε αλλά και οι κυβερνώντες, ενώ σημαία του τους έχει και ο Μητσοτάκης, ο οποίος αδημονεί να γίνει πρωθυπουργός για να μας σώσει κι αυτός, ξεχνώντας ότι το κόμμα του, τότε που ήταν κυβέρνηση, μας φόρεσε παρέα με το ΠΑΣΟΚ τις χειροπέδες των Μνημονίων. Η φτώχεια έχει εγκατασταθεί σε κάθε σπίτι. Τρεις στους τέσσερις Έλληνες, δηλαδή το 75%, δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους, σύμφωνα με την έρευνα «European Consumer Payment Report», την οποία έκανε τον περασμένο Σεπτέμβριο η σουηδική εταιρεία Intrum Justitia, που δραστηριοποιείται στην είσπραξη οφειλών και στη διαχείριση «κόκκινων» δανείων. Μάλιστα, είναι τέτοια η οικονομική κατάρρευση, που το 65% των Ελλήνων δηλώνει ότι μετά την πληρωμή των φόρων του δεν του μένουν χρήματα για να καλύψει τις ανάγκες του!
Την ίδια ώρα...
• οι άνεργοι έχουν φθάσει στους 1.126.455,
• 700.000 είναι οι απολύσεις που έγιναν στα χρόνια των Μνημονίων,
• έκλεισαν 60.000 επιχειρήσεις που απασχολούσαν από 1 μέχρι 20 εργαζομένους,
• 800.000 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από έναν μέχρι και πέντε μήνες και
• τα λουκέτα δεν έχουν σταματημό.
Αυτό είναι το... θαύμα που έχει συντελεστεί και δεν μπορεί να παραπονεθεί κανένα κόμμα –ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ– ότι δεν έχει βάλει κι αυτό το χεράκι του...
Και η τραγωδία συνεχίζεται...
Έρχεται τσουνάμι να κάνει ποδαρικό για τον νέο χρόνο. Η φοροκαταιγίδα θα έχει... μποφόρ 2,4 δισ. ευρώ, πέραν των περικοπών δαπανών γύρω στο 1,5 δισ. ευρώ.
Οι φόροι που κουβαλάει ο προϋπολογισμός του 2017 είναι ανά... κατηγορία οι εξής:
• 716 εκατ. ευρώ αύξηση συντελεστών φορολογίας εισοδήματος
• 668,5 εκατ. ευρώ αύξηση εισφοράς αλληλεγγύης
• 218,4 εκατ. ευρώ πλήρης εφαρμογή συντελεστή ΦΠΑ 24%
• 12,5 εκατ. ευρώ αύξηση τελών κυκλοφορίας
• 91 εκατ. ευρώ αύξηση φόρου εισοδήματος επιχειρήσεων
• 142 εκατ. ευρώ αύξηση φόρου κατανάλωσης στα τσιγάρα (και στα ηλεκτρονικά)
• 439,6 εκατ. ευρώ αύξηση των ΕΦΚ σε καύσιμα και πετρέλαιο θέρμανσης
• 19,3 εκατ. ευρώ αναμόρφωση της φορολογίας στα επενδυτικά σχήματα
• 14,6 εκατ. ευρώ επιβολή τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση
• 25,8 εκατ. ευρώ αύξηση του ΕΦΚ στην μπίρα
• 62 εκατ. ευρώ επιβολή φόρου στον καφέ, και
• 54,2 εκατ. ευρώ επιβολή τέλους στη σταθερή τηλεφωνία.
Μεγάλο ξεσηκωμό θα προκαλέσουν οι κατασχέσεις
Την ώρα που τα νοικοκυριά έχουν περιορίσει ακόμη και τα απαραίτητα για το φαγητό (τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί η μείωση του τζίρου των σούπερ μάρκετ στα είδη διατροφής κατά 7%), το υπουργείο Οικονομικών εξαπολύει ορυμαγδό κατασχέσεων για οφειλές προς το Δημόσιο, κατόπιν απαίτησης των δανειστών!
Ό,τι διατάξουν και η κυβέρνηση παρουσιάζει όπλα...
Και όπως έχει ανακοινωθεί, μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι έτοιμο το... στρατηγικό σχέδιο για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που –αισίως– έχουν φθάσει στα 92 δισ. ευρώ.
Καλά, κανένας από τους... φωστήρες που μας κυβερνούν δεν έχει καταλάβει για ποιον λόγο έχουν πλησιάσει τα 100 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη, όταν το 2009, που ανέλαβε την εξουσία το ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Παπανδρέου, ήταν μόλις 30 δισ. ευρώ; Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι, χρόνο με τον χρόνο, με την κατάρρευση του τζίρου στην Αγορά λιγόστευαν τα λεφτά στο Ταμείο της επιχείρησης;
Έτσι και αρχίσουν οι κατασχέσεις σε επιχειρήσεις –μικρές και μεγάλες–, πολλές από τις οποίες έχουν ακόμη εργαζομένους, θα γίνει ο χαμός. Θα δούμε εικόνες σαν εκείνες από τα δικαστήρια στις δίκες για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.
Ας το έχουν υπόψη τους οι κυβερνώντες, με πρώτο τον υπουργό Οικονομικών, και οι περιβόητοι «θεσμοί», γιατί αυτοί θα έχουν την ευθύνη για ό,τι συμβεί...
Παρουσία δικαστικού η εισβολή στα σπίτια
Προ των αντιδράσεων για την απόφαση να μπαίνουν εφοριακοί και στα σπίτια για να διενεργούν ελέγχους και να μαζεύουν στοιχεία, με μοναδική προϋπόθεση την έκδοση εντολής από τον αρμόδιο Εισαγγελέα, ψηφίστηκε διάταξη που ορίζει ότι είναι απαραίτητη η παρουσία δικαστικού, διαφορετικά οι φοροελεγκτές θα διαπράττουν αδίκημα.
Σώζει η παραοικονομία...
Προς το παρόν, πάντως, αν δεν έχει βγει ακόμη ο κόσμος στους δρόμους για τις μειώσεις των αποδοχών, την ανεργία και τους συνεχείς φόρους είναι γιατί όλο και κάτι έχει απομείνει κάτω από το στρώμα, όπως προκύπτει από έρευνα μέτρησης της παραοικονομίας στην Ελλάδα, από την οποία διαπιστώθηκε ότι ο καθένας μας χαλάει πάνω από 750 ευρώ τον χρόνο για αγορές προϊόντων και υπηρεσιών που δεν δηλώνονται.
Σύμφωνα με την έρευνα, η μαύρη οικονομία ανέρχεται στα 40 δισ. ευρώ τον χρόνο και το Δημόσιο χάνει περίπου 16 δισ. ευρώ ετησίως από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.
Σημειώνεται ακόμη ότι το 2010 η μαύρη οικονομία ήταν 59 με 60 δισ. ευρώ και στα... μνημονιακά χρόνια συρρικνώθηκε κατά 20 δισ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος στα τέλη Οκτωβρίου το μαύρο χρήμα που κυκλοφορεί –είναι εκτός τραπεζικών λογαριασμών– μειώθηκε στα 14,5 δισ. ευρώ από 20,9 δισ. ευρώ που ήταν τον Οκτώβριο του 2015.
Πρόκειται για χρήμα που βρίσκεται σε θυρίδες και σε στρώματα, κι αν προστεθούν κι αυτά που έχουν στην «τσέπη τους» οι Έλληνες, φθάνει στα 43,8 δισ. ευρώ.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: