Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Οι Anonymous κατάφεραν σοβαρό πλήγμα στην Παιδική Πορνογραφία μέσω διαδικτύου

Αναστασία Νικολάου Σημαντικό πλήγμα κατά της διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου κατάφεραν οι Αnonymous, οι οποίοι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση σε περισσότερες από 40 ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας.

H εκστρατεία αυτή ξεκίνησε στις 14 Οκτωβρίου, όταν μέλη των Anonymous εντόπισαν προσωρινά αποθηκευμένες ιστοσελίδες πορνογραφικού υλικού, κατά την περιήγησή τους σε μια μυστική ιστοσελίδα που ονομάζεται Hidden Wiki.

To Hidden Wiki είναι ένας οδηγός για εκατοντάδες underground ιστοσελίδες, οι οποίες είναι αόρατες από τις μηχανές αναζήτησης και από τους συνηθισμένους χρήστες του Internet.
Oι "χακτιβιστές" των Anonymous ξεχώρισαν το "Lolita City" μια ιστοσελίδα διανομής αρχείων που χρησιμοποιείται από παιδεραστές και διέρρευσαν 1589 ονόματα ενεργών μελών της σελίδας, μέσω της υπηρεσίας Pastebin.

Στοχεύοντας σε ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας και εξηγώντας τις μεθόδους επίθεσης, τα άτομα των Anonymous που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, αποκάλυψαν μια βαθύτερα ενοχλητική και ανησυχητική πλευρά του Internet, άγνωστη στο ευρύ κοινό.

Το Darknet

Το επονομαζόμενο Darknet (από το οποίο πήρε το όνομά της η σχετική "Επιχείρηση Darknet") είναι οποιοδήποτε κρυφό μέρος του διαδικτύου, μη ορατό από το ευρύ κοινό, όχι μόνο πολύ δύσκολο στην πρόσβασή του, αλλά και σκόπιμα κρυμμένο.

Σε αυτή την περίπτωση, ένα "Darknet" φαίνεται να έχει αυξηθεί έξω από την ελεύθερη υπηρεσία TOR, η οποία προσφέρει ανώνυμη κρυπογραφημένη περιήγηση σε κάθε χρήστη.

Βασισμένο στο TOR, το εν λόγω darknet έχει εξελιχθεί ραγδαία σε μια ιδιωτική, κρυπτογραφημένη κοινότητα ιστοσελίδων που προσφέρουν ποικιλία παράνομων υπηρεσιών από ψεύτικες ταυτότητες και στεροειδή, μέχρι παραβίαση e-mails και οδηγίες για το πώς να δημιουργεί κανείς παρεμβολές σε αστυνομικές συχνότητες. Υπάρχει, μέχρι και κρυφή ιστοσελίδα που ονομάζεται "The last box" και αυτοχρεώνεται υποθέσεις (πληρωμένων) δολοφονιών.

Μόνον υπολογιστές με εγκατεστημένο το TOR στον περιηγητή, μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο darknet (που, όπως είπαμε, βασίζεται στο TOR), συμπεριλαμβανομένου του "οδηγού" του, Hidden Wiki, αναφέρει η υπηρεσία Infosec Island.

"Eπιχείρηση Darknet"

Σε άλλη ανάρτηση στην υπηρεσία Pastebin, οι χάκερ εξήγησαν ότι η εκστρατεία τους ενάντια στις ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας δρομολογήθηκε, όταν ανακάλυψαν στο Hidden Wiki μια ιστοσελίδα, την "Hard Candy", η οποία φιλοξενούσε συνδέσμους παιδικής πορνογραφίας.
Η ομάδα των χάκερ, προχωρώντας σε βαθύτερη έρευνα, ανακάλυψε ότι σχεδόν όλες οι πορνογραφικές ιστοσελίδες που είναι καταχωρισμένες στο Hidden Wiki, "μοιράζονταν ένα ψηφιακό αποτύπωμα με τον κοινόχρηστο διακομιστή φιλοξενίας στη 'Freedom Hosting'."

Στη συνέχεια οι συνεργαζόμενοι -με τους Anonymous- χάκερ, εξέδοσαν προειδοποίηση προς την "Freedom Hosting", ζητώντας να αφαιρέσει όσους ιστότοπους σχετίζονταν με παιδική πορνογραφία, από τον διακομιστή της. Η "Freedom Hosting" δεν συμμορφώθηκε κι έτσι η ομάδα, το πρωί της 14ης Οκτωβρίου, "έριξε" το διακομιστή της "Freedom Hosting", η οποία αποκατέστησε τη λειτουργία του την επομένη, για να ξαναπέσει (από τους Anonymous) το ίδιο βράδυ!




Στην ανακοίνωσή τους, τα μέλη των Anonymous, εξήγησαν τους στόχους τους καθώς και το πώς σκοπεύουν να τους πραγματοποιήσουν, μέσω της επαναλαμβανόμενης πίεσης και των επίμονων διαδικτυακών επιθέσεων.

"Οι ιδιοκτήτες και διαχειριστές στη 'Freedom Hosting' υποστηρίζουν ανοικτά την παιδική πορνογραφία και δίνουν την δυνατότητα στους παιδεραστές να δουν αθώα παιδιά και να τροφοδοτήσουν το υλικό τους, θέτοντας έτσι τα παιδιά σε κίνδυνο απαγωγής, παρενόχλησης, κακοποίησης, βιασμού ακόμα και θανάτου!"

"Γι' αυτό", συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση, "η 'Freedom Hosting', ανακηρύχθηκε ως ο Νο.1 εχθρός της Επιχείρησης Darknet. 'Ρίχνοντας' τη 'Freedom Hosting', περιορίζουμε κατά 40 και πλέον, τις ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας, μεταξύ των οποίων και η 'Lolita City', μια από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας η οποία, έως σήμερα περιέχει περισσότερα από 100GB υλικού παιδικής πορνογραφίας. Θα συνεχίσουμε, όχι μόνο να 'ρίχνουμε' το διακομιστή της 'Freedom Hosting', αλλά και οποιονδήποτε άλλο διακομιστή βρούμε ότι περιέχει, προωθεί ή υπστηρίζει την παιδική πορνογραφία".

Στην ανακοίνωση, έχει προστεθεί έκκληση στη 'Freedom Hosting' και άλλες εταιρείες που, στους διακομιστές τους φιλοξενούνται ιστοσελίδες περιεχομένου παιδικής πορνογραφίας.

"Αφαιρέστε όλο το περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας, από τους διακομιστές σας. Αρνηθείτε να παράσχετε υπηρεσίες φιλοξενίας σε κάθε ιστοσελίδα που διακινεί τέτοιο υλικό. Η δήλωση αυτή δεν στοχεύει μόνο στη 'Freedom Hosting', αλλά σε καθέναν στο διαδίκτυο.

Δεν έχει σημασία ποιοι είστε, εάν βρούμε ότι φιλοξενείτε, προωθείτε ή υποστηρίζετε την παιδική πορνογραφία, θα γίνετε στόχος!"

__________________
Α. Νικολάου για το 4women.gr

Πηγές:
- securitynewsdaily.com
- infosecisland.com
- pastebin.com
- hidden wiki
http://www.4women.gr/index.php/newsgeneral/344-anonymous-operation-darknet#

Δεν υπάρχουν σχόλια: