Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Πανελλαδική απεργία και πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας

Μεγάλη η συμμετοχή των πολιτών στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ. Τουλάχιστον 100.000 διαδηλωτές αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Αθήνας.

Μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών είναι σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας, με δεκάδες χιλιάδες πολίτες να διαδηλώνουν κατά των νέων μέτρων λιτότητας.
Λίγα λεπτά μετά τις 13:00  σημειώθηκε ένταση κοντά στο Πολυτεχνείο. Ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με μολότοφ και πέτρες εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, στην οδό Καποδιστρίου.
Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και το επεισόδιο δεν πήρε έκταση.

Ωστόσο αυτή τη στιγμή επικρατεί ένταση μπροστά από το μεταλλικό φράκτη στη Βασ. Σοφίας. Ρίψη μπουκαλιών από διαδηλωτές, απάντηση με χημικά από τους αστυνομικούς.

Μέγα πλήθος, μέγα πάθος

Εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, πολίτες κάθε ηλικίας, έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους της Αθήνας.
Αγανακτισμένοι πολίτες έξω από το κοινοβούλιο φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, των βουλευτών, αλλά και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το πλήθος ξεκινά από το Σύνταγμα και φτάνει μέχρι το Πεδίον του Άρεως.

Η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έχει ακινητοποιηθεί καθώς συνάντησε τους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ. Ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο η Πανεπιστημίου.

Η πορεία του ΠΑΜΕ, ξεκινά από τη Φιλελλήνων και η ουρά της φτάνει στην Ομόνοια. Ομάδες περιφρούρησης  βρίσκονται από νωρίς στο Σύνταγμα, όπου χιλιάδες πολίτες έχουν περικυκλώσει τη Βουλή.

 
 
Τουλάχιστον 100.000 διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας αυτή τη στιγμή. Συνεχής η προσέλευση πολιτών στο Σύνταγμα, όπου όλα κυλούν ειρηνικά.

 
  Αυστηρά μέτρα ασφαλείας-Επίθεση σε αστυνομικούς

Λίγο μετά τις 11:00 σημειώθηκε επίθεση σε αστυνομικούς της ΔΙΑΣ που βρίσκονταν στην πλατεία Καισαριανής. Ομάδα νεαρών τους επιτέθηκε με πέτρες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικός. Δεν υπήρξαν συλλήψεις ή προσαγωγές.

Επίσης, επίθεση με πέτρες και καρέκλες δέχθηκε διμοιρία των ΜΑΤ στην οδό Βεραντζέρου, χωρίς να υπάρξουν συλλήψεις ή τραυματισμοί.

  Έξω από το Κοινοβούλιο, έχουν παραταχθεί από τα ξημερώματα διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ έχουν κλείσει όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα.



Αποκλεισμένη με όχημα της ΕΛ.ΑΣ. είναι η Ηρώδου Αττικού, ενώ ισχυρή είναι η παρουσία αστυνομικών κατά μήκος της Πανεπιστημίου μέχρι τα Προπύλαια.

  Στη Βασ. Σοφίας έχει στηθεί ο γνωστός μεταλλικός φράκτης, ενώ, τριπλή σειρά από σχοινιά έχει τοποθετηθεί μπροστά από τη Βουλή, ώστε να μην υπάρχει πρόσβαση προς τον άγνωστο στρατιώτη.
Διμοιρίες των ΜΑΤ, βρίσκονται κοντά στο μνημείο, ενώ κλούβες σταθμεύουν και στην Ομόνοια. Κλειστοί θα παραμείνουν οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα και Ευαγγελισμό.






ΟΤΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΤΡΑ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ  ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ  
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΥΤΑΠΑΤΗ 
ΟΤΙ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ;

ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ;

Ο ΛΑΟΣ ΣΑΣ ΖΗΤΑ 
ΝΑ ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ 
ΑΛΛΩΣ ΠΩΣ ΘΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ 
ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: