Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Νέα γερμανική αθλιότητα της Bild






Νέα γερμανική αθλιότητα της Bild για τους Ελληνες που κάνουν πάρτι και δεν πληρώνουν φόρους

 
Νέα γερμανική αθλιότητα. Η εφημερίδα Bild που έχει αναλάβει εργολαβικά τις άθλιες επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας και των Ελλήνων.

Σε ρεπορτάζ που διακρίνεται για το ρεσιτάλ χολής παρουσιάζει Έλληνες, αυτούς που δεν δίνουν δεκάρα για το τι συμβαίνει στη χώρα και απολαμβάνουν τις διακοπές τους σκορπώντας με ευκολία τα ευρώ. Σε δημοσίευμά της υποστηρίζει πως λεφτά υπάρχουν. Μόνο που ξοδεύονται σε ταξίδια, σαμπάνιες και σε πάρτι. Αυτό παρουσιάζει σε ρεπορτάζ η Bild που δείχνει την άλλη πλευρά της Ελλάδας.

«Παρά την κρίση οι πλούσιοι Έλληνες απολαμβάνουν την πολυτέλεια», αναφέρεται, με τον ρεπόρτερ της να φωτογραφίζεται σε κότερα πλουσίων και να δίνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις παραλίες.

Με δήθεν αθώο ύφος και προσποιητό ενδιαφέρον θέτει υποκριτικά ερωτήματα και δίνει προκλητικές απαντήσεις με στόχο όχι την κριτική, αλλά την κατασυκοφάντηση της χώρας στην κοινή γνώμη της Γερμανίας.

«Σε μια εβδομάδα μετά τις βουλευτικές εκλογές η χώρα απειλείται με έξοδο από το ευρώ. Την ώρα που η ανεργία καλπάζει με 22%, την ώρα που όλο και περισσότερο άνθρωποι απειλούνται από την πείνα, η ελίτ της χώρας περιχαρακώνεται. Δεν πληρώνει φόρους και θωρακίζει τα λεφτά της στο εξωτερικό», συμπληρώνει.

«Ρωτάμε τους πλούσιους Έλληνες γα τις ευθύνες τους, πώς είναι δυνατόν να βγαίνουν 200 δισ. ευρώ στην Ελβετία, πώς είναι δυνατόν μόνο 25.000 Έλληνες να δηλώνουν εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ ετησίως; Τους ρωτάμε αν πληρώνουν φόρους. Και εκείνοι απαντούν: γιατί να πληρώσουμε φόρους; Για να τα βουτήξει το διεφθαρμένο κράτος»; καταλήγει ο δημοσιογράφος.

http://www.polispress.gr/lang/gr/archives/119443


Η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει, για να παραδειγματισατεί η υπόλοιπη Ευρώπη




Την απόλυτη επιμονή της στην τήρηση των επαχθών μέτρων που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα δήλωσε και πάλι η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, διαχωρίζοντας μάλιστα την περίπτωση της Ισπανίας όπου το πρόβλημα εντοπίζεται μόνον στον τραπεζικό τομέα και όχι στο σύνολο της κρατικής λειτουργίας.

Η κυρία Μέρκελ μιλώντας χθες σε στελέχη του οικονομικού συμβουλίου του κόμματός της ήταν «κάθετη» στις απόψεις της και εξαιρετικά κυνική.

Η λιτότητα που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα, είπε χαρακτηριστικά η καγκελάριος είναι «αναγκαία καθώς εκτός των άλλων αποτελεί και το παράδειγμα για όλη την Ευρωζώνη.»

Και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Το ερώτημα εάν η Ελλάδα θα φέρει σε πέρας το οικονομικό πρόγραμμά της δεν είναι απλά το ερώτημα εάν το πρόγραμμα θα έχει, ή όχι, επιτυχία, είναι μάλλον το ερώτημα εάν οι υποχρεώσεις στη μελλοντική Ευρώπη θα τηρούνται».

Με τον τρόπο αυτό η κυρία Μέρκελ, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου είναι σαφές ότι επιχειρεί ανεξαρτήτως του τι θα γίνει την 18η Ιουνίου να υποδηλώσει ότι δεν είναι διατεθειμένη να συζητήσει την ουσία των όρων της νέας δανειακής σύμβασης.

Μιλώντας ταυτοχρόνως για την περίπτωση της Ισπανίας, η κυρία Μέρκελ επισήμανε ότι ο δανεισμός της εξαρτάται από τη μεταρρύθμιση του τραπεζικού τομέα στη χώρα διαβεβαιώνοντας ότι η κατάσταση σε αυτή είναι διαφορετική από ό,τι στην Ελλάδα, στην Πορτογαλία και στην Ιρλανδία.

«Θα υπάρξουν φυσικά όροι για την Ισπανία… θα απαιτηθεί μια αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα ώστε (οι ισπανικές τράπεζες) να μπουν σε μια βιώσιμη οδό».

«Οι όροι, κατέληξε θα είναι διαφορετικοί, απ εκείνους που επιβλήθηκαν σε ένα ολόκληρο κράτος, το σύνολο του μακροοικονομικού προγράμματος του οποίου τίθεται σε διάσωση».


Δεν υπάρχουν σχόλια: