Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΡΑΪΧ: «ΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΝ!»…






ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
ΡΑΪΧ: «ΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΝ!»…
 
Γράφει ο Γεώργιος Λεονταρίτης


Όταν στις αρχές Φεβρουαρίου του 1944 ο στρατηγός Ντε Γκολ συναντήθηκε στο Κρεμλίνο με τον Στάλιν, η πρώτη κοινή τους διαπίστωση ήταν ότι απέναντι στον γερμανικό κίνδυνο η κοινή δράση ήταν φυσιολογική και απαραίτητη. Ο Στάλιν είπε στον ηγέτη των Ελευθέρων Γάλλων ότι ήταν επιβεβλημένη μια συνθήκη μεταξύ των δύο χωρών, «με σκοπό να εμποδίσουμε την επιθετικότητα της Γερμανίας». Κι ο Ντε Γκολ στα απομνημονεύματά του, αναφερόμενος σε εκείνη τη συνάντηση στο Κρεμλίνο, σημείωνε: «Συμφωνήσαμε αμέσως πάνω στη βασική αρχή, ότι η Γερμανία έπρεπε να πάψει πλέον να είναι ικανή να βλάψει κανέναν».

Δυστυχώς, οι σωστές αυτές εκτιμήσεις των δύο ιστορικών προσώπων λησμονήθηκαν πολύ γρήγορα και τώρα πληρώνουμε το τίμημα. Θα έπρεπε και ο κ. Ολάντ να διαβάσει τα απομνημονεύματα του Ντε Γκολ, διότι θα είχε πολλά να διδαχτεί. Όταν αγνοείς την Ιστορία, εκείνη κάποια μέρα θα σε εκδικηθεί. Διότι όσα έγιναν κατά το παρελθόν επαναλαμβάνονται. Μπορεί με διαφορετικό τρόπο, μέσα σε άλλα πλαίσια, αλλά η ουσία παραμένει. Ο γάλλος Πρόεδρος πρέπει να έχει υπ' όψη του ότι ο γερμανικός κίνδυνος δεν πρόκειται να αφήσει αλώβητη τη χώρα του. Χτυπάει πρώτα τις χώρες του Νότου, αλλά και η Γαλλία θα υποστεί την αλαζονεία του Βερολίνου. Ο προσεκτικός μελετητής της Ιστορίας θα διαπιστώσει ότι το σημερινό Δ' Ράιχ ακολουθεί την ίδια μεθοδολογία με το προηγούμενο, θα το αναλύσουμε αυτό στη συνέχεια.

 Όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης, οι πυροβολαρχίες της τρομοκρατίας του Βερολίνου και των ντόπιων συνεργατών του εντείνουν την προπαγάνδα τους. Προσπαθούν να εκφοβίσουν τους έλληνες ψηφοφόρους για να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία ή ΠΑΣΟΚ. Αυτή η εμφανής προτίμηση και εύνοια των ξένων, κάτι δείχνει. Μέρκελ, Σόιμπλε, Ράιχενμπαχ και όλη η συμμορία των «εταίρων» μας απειλούν για «το τι θα πάθουμε» εάν δεν τους ακούσουμε. Μέσα στον πανικό τους, δεν αποκρύπτουν αυτό που πραγματικά τρέμουν: Ότι, δηλαδή, εάν φύγουμε εμείς από την Ευρωζώνη ή το ευρώ, ο αντίκτυπος θα κλονίσει όλο το δικτατορικό τους οικοδόμημα και η «Ευρώπη των τραπεζιτών και των τοκογλύφων» θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος. Κι αυτό κάποτε -αργά ή γρήγορα- θα πρέπει να συμβεί, ώστε να επανακτήσουν οι λαοί την εθνική ανεξαρτησία τους.

Το πρακτορείο Ρόιτερς μετέδωσε την πληροφορία ότι ο Παπαδήμος ζήτησε από τον Μπαρόζο να προβεί σε σκληρή δήλωση, προκειμένου να επηρεάσει και να τρομοκρατήσει τους ψηφοφόρους, ώστε να ψηφίσουν τον δικομματισμό. Ο τραπεζίτης Παπαδήμος το διέψευσε, αλλά δεν έπεισε. Άλλωστε, οι μέχρι τούδε επίσημες δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού, αυτό το νόημα έχουν. Προσθέτουμε και την παρέμβαση των γερμανών αξιωματούχων, ότι «πάση θυσία» πρέπει να εκλεγεί κυβέρνηση μνημονιακή. Αυτές οι δύο παρεμβάσεις φέρνουν στη μνήμη μου τις παραμονές των εκλογών του 1961 (της βίας και νοθείας).

Όταν ο αρχηγός των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, πτέραρχος Νόρσταντ, μετεβλήθη σε προπαγανδιστής της ΕΡΕ, κατά τον λόγο που εξεφώνησε στην εναρκτήριο συνεδρίαση του συνεδρίου του ΝΑΤΟ - ο Νόρσταντ εκολάκευσε ανοικτά τον Κων. Καραμανλή, για την απάντηση που έδωσε στον ηγέτη της ΕΣΣΔ, τον Χρουστσόφ - ήταν τότε, που ο σοβιετικός ηγέτης είχε επισημάνει τον κίνδυνο καταστροφής της Ακροπόλεως από τους πυραύλους. Έτσι και τώρα, οι ξένοι πάτρωνες παρεμβαίνουν στην προεκλογική περίοδο, υπέρ των εκλεκτών τους.  

Σαμαράς και Βενιζέλος είναι τα «πρώτα βιολιά» στη «συναυλία της τρομολαγνείας», με ξένο μαέστρο. Κι αποφεύγουν να πουν στους ψηφοφόρους τι θα σημάνει γι' αυτούς, εάν τηρηθεί το επαίσχυντο Μνημόνιο. Τους το δευκρινίζουν όμως τα χαρτιά της εφορίας που έρχονται βροχή και στέλνουν τους πολίτες στην γκιλοτίνα. Οι αρχηγοί Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ αρέσκονται να κάνουν λόγο για την… «ανάπτυξη» η οποία θα έρθει προσεχώς, εάν τους ψηφίσουμε!

Οι δύο αρχηγοί, χωρίς να έχουν τη χάρη του χιούμορ, διαθέτουν την αδυναμία της αυταπάτης. Εκτός εάν ψεύδονται ασυστόλως. Λες και η «ανάπτυξη» είναι μια ωραία κυρία και οι δύο αρχηγοί τής έδωσαν ραντεβού για τις 18 Ιουνίου, έξω από το… Μέγαρο Μαξίμου! Απορώ και με τη δήλωση του προέδρου του ΣΕΒ. Πού είδε ο κ. Δασκαλόπουλος τον… «αναθεωρητικό άνεμο»; Οι ελπίδες για αλλαγή του κλίματος έξω είναι μάλλον… «φτερό στον άνεμο»!

Ανάλγητοι οι «εταίροι», συνεχίζουν το «τροπάρι» για την «τήρηση των δεσμεύσεών μας». Των δεσμεύσεων, δηλαδή, που υπέγραψαν Παπανδρέου και Σαμαράς, χωρίς να ρωτήσουν κανένα. Συνυπεύθυνος και ο νεόκοπος Βενιζέλος. Αποσιωπούν οι δύο αρχηγοί και τα ελεγχόμενα ΜΜΕ το καθημερινό πλέον «δελτίο αυτοκτονιών» των εξαθλιωμένων πολιτών. Στα άκρα της απογνώσεως έφερε τον λαό ο δικομματισμός. ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία είναι συνυπεύθυνοι για την εθνική τραγωδία. Και θα έλθει η ώρα που οι ένοχοι θα δώσουν λόγο των πράξεών τους. Να είναι βέβαιοι ότι η λαϊκή Νέμεσις θα είναι αδυσώπητη!

Εξοργίζει όμως ο κυνισμός και η υποκρισία της κατηγόρου μας, αυτής της κυρίας Λαγκάρντ. Η εν λόγω μαντάμ, που -όπως γράφει ο ξένος Τύπος- εκάλυψε φοροφυγάδες στη Γαλλία, είναι πάμπλουτη και κερδίζει 600.000 δολάρια, ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ! Είναι αυτή, που μας κουνάει το δάκτυλο απειλητικά. Κι όταν οι δημοσιογράφοι τη ρώτησαν για τα έσοδά της, απάντησε ψυχρά: «Μάλιστα κύριοι, δεν πληρώνω φόρους»! Απαιτεί όμως, χωρίς αιδώ, να πληρώνουμε εμείς τα χαράτσια… Σαμαράς και Βενιζέλος απέφυγαν να σχολιάσουν την πρόκληση.

Είπαμε προηγουμένως ότι η Μέρκελ και η παρέα της εφαρμόζουν κατά γράμμα τις μεθόδους του Γ' Ράιχ. Κυριολεκτούμε. Το 1933 οι ναζί ίδρυσαν τη συνδικαλιστική οργάνωση με τον… αισιόδοξο τίτλο: «Η δύναμη διά της χαράς»! Ο ιδρυτής της, Ρόμπερτ Λέι, διεκήρυσσε: «Πρέπει να αφαιρέσουμε από τον λαό μας το περιττό λίπος, για να αποκτήσει το σώμα την αναγκαία ένταση»! Τώρα αφαιρούν από εμάς το ανύπαρκτον λίπος, προκαλώντας κοινωνική ένταση! Στις αρχές του 1940, ο Γκέρινγκ είχε καταστρώσει ευρύ σχέδιο οικονομικής διεισδύσεως στις χώρες που θα κατακτούσε το Ράιχ. Έτσι, ενώ τα μεγάλα γερμανικά συγκροτήματα Κρουπ, Φλικ, Φάρμπεν κ.ά. έπαιρναν τις καίριες θέσεις στην ευρωπαϊκή βιομηχανία, τα κράτη που κατακτήθηκαν υποβλήθηκαν σε βαριές φορολογίες για τη συντήρηση των δυνάμεων κατοχής. Μιλώντας προς τους εκπροσώπους του Ράιχ στις κατεχόμενες χώρες, ο Γκέρινγκ εδήλωσε κυνικά: «Δεν με ενδιαφέρει ότι ο πληθυσμός των περιοχών σας πεθαίνει της πείνας. Ας πεθάνει, πριν πεθάνει από την πείνα έστω κι ένας Γερμανός».

Νομίζει κανείς ότι ακούει τη Μέρκελ, τον Σόιμπλε ή τον Ράιχενμπαχ. Και κατά το πρότυπο της οργανώσεως του Ρόμπερτ Λέι, έχουμε την «τρόικα», που είναι «Η δύναμη διά του θράσους»!

Αυτήν θέλουν να μας ξαναφέρουν την επομένη των εκλογών οι αρχηγοί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι δεν ενοχλούνται από τον ύμνο των νεοναζί του Βερολίνου, που ξενακούγεται στην Ευρώπη: «Η Γερμανία υπεράνω όλων…». Κι αυτή η Γερμανία εξοργίζεται στη σκέψη ότι ο ελληνικός λαός απαιτεί την καταγγελία των δανειακών συμβάσεων, δηλαδή των Μνημονίων, αναδιαπραγμάτευση από μηδενική βάση, με σκοπό την αναγωγή του παράνομου υπερδανεισμού στο μη επαχθές και νόμιμο μέτρο του δανείου. Ο λαός μας είναι αποφασισμένος, και μόνο ο Ευάγγελος Βενιζέλος έντρομος, κάποια στιγμή στη Βουλή παραδέχτηκε την αδυναμία του να υψώσει ανάστημα στον κατακτητή: «Οι Βρυξέλλες δεν ακούν τίποτε για νομιμότητα»… Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του δυνάστη. Και σ' αυτόν τον δυνάστη δεν πρέπει να υποκύψουμε.

Ο καθηγητής κ. Κασιμάτης, σε ένα άρθρο του, έθεσε ένα καίριο ερώτημα: Αφού όλοι οι οικονομολόγοι συμφωνούν ότι η συνέχιση του προγράμματος με το δεύτερο Μνημόνιο είναι καταστροφική, γιατί οι δανειστές και τα μνημονιακά κόμματα επιμένουν σ' αυτήν την αποτυχημένη «δέσμευση»;

Όλοι τους επαναλαμβάνουν μονότονα, χωρίς να παρέχουν πειστικές εξηγήσεις, ότι χωρίς το ολέθριο αυτό πρόγραμμα θα έλθει το χάος και θα χρεοκοπήσουμε. Ξαφνικά, λόγω προεκλογικής περιόδου, τα μνημονιακά κόμματα ευαισθητοποιήθηκαν για τα εκατομμύρια των ανέργων νέων και υπόσχονται «δουλειές» και «ανάπτυξη». Όταν δέχονταν τα Μνημόνια και υπέγραφαν δηλώσεις υποταγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δεν γνώριζαν τις επιπτώσεις; Έπρεπε να φάνε το χαστούκι των προηγουμένων εκλογών, με την άνοδο του Τσίπρα, για να βγουν από τον μακάριο ύπνο και την ραστώνη τους; Κι αντί να συνέλθουν και να συμβάλλουν -έστω καθυστερημένα- σ' ένα ενιαίο εθνικό μέτωπο κατά των τοκογλύφων, και να επεξεργαστούν εναλλακτικό οικονομικό πρόγραμμα, ωθούν σε νέο εθνικό διχασμό. Θέτουν το ψευτοδίλημμα περί «ευρωπαϊστών» και «αντιευρωπαϊστών». Διοχετεύονται «πληροφορίες» ότι εάν η κάλπη δεν τους ευνοήσει, θα υπάρξουν «ανώμαλες λύσεις». Η πραγματική ανωμαλία, όμως, είναι παρούσα. Την εδημιούργησαν αυτοί που έδωσαν τις υπογραφές τους στο Μνημόνιο. Πέραν όλων των άλλων, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία κατέστρεψαν, ήδη, δύο τουλάχιστον γενιές παιδιών. Η νεολαία είναι ανάστατη, απελπισμένη και εξοργισμένη. Απαξιώνει συνολικά το πολιτικό σύστημα και μας εγκαλεί όλους, διότι με την ανάπηρη μεταπολιτευτική δημοκρατία, φέραμε τη χώρα σ' αυτό το κατάντημα. Δεν υποκύπτει στην τρομολαγνεία του δικομματισμού. Δεν ακούει κανέναν και θα είναι απρόβλεπτη. Το ερώτημα των νέων παιδιών, που έχουν καταστραφεί, βαρύνει όλους μας: Γιατί αφήσαμε πολιτικούς αγύρτες να οδηγήσουν την πατρίδα σε τέτοια σήψη και παρακμή; Τέτοιες κηλίδες τίποτα δεν είναι ικανό να τις καθαρίσει. Ούτε το σβήσιμο της γενεάς που τις έχει προκαλέσει. Οι γενεές φεύγουν, αλλά μένουν οι σελίδες της Ιστορίας, για να θυμίζουν την ντροπή. Μένουν οι μεταγενέστεροι, που θα ζητούν ευθύνες από τη στάχτη μας…

http://www.paron.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: