Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΝΑ ΠΟΙΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΑΤΕ !!!!



Τα διεθνή ΜΜΕ για τις εκλογές στην Ελλάδα

thumb 
Τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στην Ελλάδα μονοπωλούν τα δημοσιεύματα και τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Η γερμανική Bild αναφέρει σε κύριο άρθρο της πως οι Έλληνες ψήφισαν για το ευρώ και κάνουν λόγο για εκλογή θρίλερ, η οποία είχε αίσιο τέλος.




«Τα κόμματα που είναι υπέρ της διάσωσης της Ελλάδας εξασφαλίζουν κυβερνητική πλειοψηφία» είναι ο τίτλος του θέματος που φιλοξενεί το πρακτορείο Reuters, στο οποίο τονίζεται ότι έχασε με μικρή διαφορά η ριζοσπαστική αριστερά, η οποία απέρριψε τη λιτότητα. Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος και για ανακούφιση στη ζώνη του ευρώ.



Όσον αφορά στα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, ο τίτλος της εφημερίδας The Australian είναι «παγκόσμια ανακούφιση».

«Το εκλογικό αποτέλεσμα ανακούφισε κυβερνήσεις και αγορές», σημειώνεται στο αναλυτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας που φιλοξενεί ακόμα τις διαβεβαιώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά για παραμονή στην ευρωζώνη αλλά και τις «προειδοποιήσεις» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για συνέχιση του αντιμνημονιακού αγώνα.

«Οι Έλληνες ψήφισαν υπέρ του ευρώ», γράφει η εφημερίδα The Age. Στο ρεπορτάζ υπογραμμίζεται ότι «τουλάχιστον για την ώρα αποφεύχθηκε ένα παγκόσμιο οικονομικό τσουνάμι».

Στο ρεπορτάζ του SBS καταγράφονται δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη Ανχελ Γκουρία ότι «ήταν τόσο βίαιες και ξαφνικές οι προσαρμογές και μεταρρυθμίσεις για τους Έλληνες πολίτες, που σίγουρα υπάρχουν σημαντικά περιθώρια για αναπροσαρμογή των όρων του προγράμματος στήριξης». Ωστόσο, σημαντική μερίδα δημοσιογράφων και αναλυτών υποστηρίζει ότι «ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, η χώρα κινείται προς την έξοδο από την ευρωζώνη. Εάν νικητής αναδεικνυόταν ο ΣΥΡΙΖΑ, η έξοδος απλώς θα πραγματοποιείτο ταχύτερα απ΄ ότι τώρα που νικητής είναι η ΝΔ, το κόμμα που υποστηρίζει το Μνημόνιο», ενώ σημειώνεται ότι «τα μέτρα του Μνημονίου, που πρόκειται να εφαρμοστούν, θα είναι τόσο επώδυνα και τραγικά, ώστε η κοινωνική αναταραχή που θα ακολουθήσει θα εξαπλωθεί ταχύτατα όχι μόνο στην ελληνική κοινωνία αλλά και στην ισπανική και στην ιταλική».

«Σε αναζήτηση κυβέρνησης η Ελλάδα, την στιγμή που τα μετρητά λιγοστεύουν και η Ευρώπη απαιτεί νέα μέτρα», αναφέρει το Bloomberg, το οποίο φιλοξενεί και τις δηλώσεις του Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο οποίος ανέφερε ότι η Ευρωζώνη θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας.

http://topontiki.gr/article/37022#.T97KRsPlekw.twitter 

Τι αναφέρει ο ιταλικός Τύπος για τις εκλογές στην Ελλάδα

Εκτενείς είναι οι αναφορές του ιταλικού Τύπου για τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Ελλάδα.

Τι αναφέρει ο ιταλικός Τύπος για τις εκλογές στην Ελλάδα

Λα Ρεπούμπλικα: «Η Ευρώπη μπορεί να πάρει ανάσα ανακούφισης. Η κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατία, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση», τονίζει ο απεσταλμένος της ιταλικής εφημερίδας, Έττορε Λιβίνι.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ πάλεψε με νύχια και με δόντια μέχρι την τελευταία στιγμή και προμηνύει μαχητική αντιπολίτευση», εκτιμά η προοδευτική εφημερίδα της Ρώμης. Σύμφωνα με τον Λιβίνι «το πρώτο βήμα του Αντώνη Σαμαρά θα είναι μια επίσκεψη στις Βρυξέλλες, όπου πρόκειται να ζητήσει, με την βοήθεια των κομμάτων που τον στηρίζουν, να μαλακώσουν τα μέτρα που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα».

Κορριέρε Ντέλλα Σέρα: «Οι ελληνικές εκλογές, έχουν νικητή: την κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατία, που κερδίζει το τεράστιο μπόνους του εκλογικού νόμου», μεταδίδει ο Αντόνιο Φερράρι.
«Με τους σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ, που σημειώνουν πτώση, η κεντροδεξιά μπορεί να συνθέσει κυβέρνηση. Πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα ναι στο ευρώ, στο μνημόνιο και στις δεσμεύσεις της χώρας» προσθέτει o απεσταλμένος της Κορριέρε.
«Εντυπωσιάζει το ότι τουλάχιστο το 30% των Ελλήνων εκλογέων, μέσα σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα, άλλαξε πολιτική επιλογή. Δυο οι πόλοι έλξης, ο θυμός, με τον ΣΥΡΙΖΑ, και, με την Νέα Δημοκρατία, μια προσπάθεια να αποφευχθεί το βάραθρο που φοβίζει», υπογραμμίζει ο Φερράρι.

Ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa: «Η Ευρώπη έχει μόνο λίγες ημέρες για να αποδείξει ότι διαθέτει την αναγκαία πολιτική βούληση, είναι οι λίγες ημέρες που αποφάσισαν να τις διαθέσουν οι Έλληνες ψηφοφόροι.
Η εναλλακτική είναι η δημιουργία μιας ισχυρής, πολιτικά, Ευρώπης, με την παραχώρηση μεγάλου μέρους της κυριαρχίας στις Βρυξέλλες, ή, η ακινησία, η ουσιαστική παράδοση των όπλων και η υπερίσχυση των εθνικών εγωισμών», καταλήγει το Ansa.

http://www.newsbomb.gr/media-agb/story/185735/ti-anaferei-o-italikos-typos-gia-tis-ekloges-stin-ellada 

Βερολίνο: Αδιαπραγμάτευτη η ουσία των ελληνικών μεταρρυθμίσεων



«Είμαι ανακουφισμένος από την έκβαση των εκλογών αλλά η δουλειά δεν έχει ακόμη τελειώσει», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε.
Αδιαπραγμάτευτη παραμένει η ουσία του ελληνικού μεταρρυθμιστικού προγράμματος μετά την πρωτιά μνημονιακού κόμματος στις εκλογές, όπως διεμήνυσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε. Σημείωσε πάντως πως η χώρα του είναι πρόθυμη να συζητήσει το χρονοδιάγραμμα των μεταρρυθμίσεων.

«Είμαι ανακουφισμένος από την έκβαση των εκλογών αλλά η δουλειά δεν έχει ακόμη τελειώσει», δήλωσε ο Βεστερβέλε στο γερμανικό ραδιόφωνο, σχολιάζοντας τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές.

Όπως τόνισε, «η ουσία των μεταρρυθμίσεων είναι αδιαπραγμάτευτη». «Όποια κυβέρνηση συγκροτηθεί» είπε ο Γερμανός ΥΠΕΞ, «θα πρέπει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα με την Ευρώπη».

Παρατήρησε, ωστόσο, πως «χάθηκε χρόνος» με τις εκλογές και πως «θα πρέπει να συζητήσουμε τι σημαίνει αυτό για τις μεταρρυθμίσεις». «Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για το χρονοδιάγραμμα, καθώς δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις χαμένες εβδομάδες και δεν θέλουμε να υποφέρει ο κόσμος εξαιτίας αυτού του γεγονότος.»
Πηγή: Reuters
http://www.naftemporiki.gr/finance/story?id=2195522

Δεν υπάρχουν σχόλια: