Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΙΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ : ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ






                                       Κυβέρνηση του λαού  
                          και όχι των ανδρείκελων των Μνημονίων


Του
ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΓΚΙΒΑΛΟΥ
τ. Αναπληρωτή καθηγητή
Πολιτικής Επιστήμης
του Πανεπιστημίου Αθηνών

Για πρώτη φορά στη νεότερη πολιτική μας ιστορία ο πανικός, ο φόβος, οι εκβιασμοί και οι απειλές αντικαθιστούν πλήρως τις ιδεολογίες, τις πολιτικές θέσεις και τα προγράμματα, τα πολιτικά επιχειρήματα...

Η ακροδεξιά-νεοφιλελεύθερη «παράταξη» πού στεγάζεται κάτω από τον τίτλο «Νέα Δημοκρατία» εξαπέλυσε τις τελευταίες εβδομάδες έναν εμφύλιο πόλεμο κατά της κοινωνίας, κατά της κοινωνικής πλειοψηφίας, πού εκδήλωσε με σαφή τρόπο στις 6 Μαΐου την απόφαση της να σταματήσει την πορεία τού οικονομικού και κοινωνικού αφανισμού της χώρας.

Η Νέα Δημοκρατία χρησιμοποιήθηκε ως νομιμοποιητική πολιτική-κομματική «προκάλυψη» των μνημονιακών-σύστημικών συμφερόντων, τα οποία, για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια, διαπίστωσαν ότι η κοινωνία βγήκε από την παθητική στάση και τώρα παίρνει τις τύχες της στα χέρια της.Αυτήν την ιστορική εξέλιξη θέλουν να ανακόψουν και να αναστρέψουν τα συμφέροντα αυτά. Αντίπαλος τους δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η κοινωνική πλειοψηφία, είναι μια εξεγερμένη, μια συλλογική, κοινωνική συνείδηση, που πρέπει να κατασταλεί μέσω του φόβου, του πανικού, της τρομοκράτησης.

Οι έλληνες ψηφοφόροι δεν επιλέγουν αύριο ένα κόμμα. Επιλέγουν τη δυνατότητα της επιβίωσης τους, της αξιοπρέπειας τους. Επιλέγουν αν θέλουν να ζουν σε καθεστώς μιας ξένης κατοχής, σε μια πατρίδα που οι δυνάστες μας θα λοιδορούν τον λαό της και θα ληστεύουν τον πλούτο της. Επιλέγουν αν θέλουν να ζουν σε ένα δημοκρατικό καθεστώς ή να κυβερνώνται από μια κοινοβουλευτική δικτατορία, από μια πολιτική-κυβερνητική εξουσία που θα λειτουργεί ως εντολοδόχος των δυνάμεων κατοχής.

Ο δικομματισμός οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα μιας εθνικής καταστροφής. Ο Γ. Παπανδρέου παρέδωσε τη χώρα σιδηροδέσμια στο ΔΝΤ και στη διεθνή κερδοσκοπία. Ονείδισε, διέσυρε και ευτέλισε τον ελληνικό λαό και παρέδωσε την οικονομία, την παραγωγική δομή, τους κοινωνικούς θεσμούς βορά στην απόλυτη διάθεση του τραπεζικού - κερδοσκοπικού κεφαλαίου και του 4ου Ράιχ.

Σήμερα ο Α. Σαμαράς «φιλοδοξεί» να ολοκληρώσει το έργο του Γ. Παπανδρέου. Συνήργησε στην ψήφιση και «νομιμοποίηση» των Μνημονίων και των επονείδιστων δανειακών συμβάσεων, υπέγραψε δήλωση του προσωπικού του πολιτικού ευτελισμού και με δική του ευθύνη η χώρα βίωσε προεκλογικά ένα πρωτοφανές εμφυλιοπολεμικό κλίμα.

Εάν η ΝΔ κερδίσει τις αυριανές εκλογές, τότε ο «ρόλος» της είναι ήδη προκαθορισμένος: Από την επόμενη ημέρα οι υπογραφές του Α Σαμαρά θα γίνουν υποχρεωτικά πράξη. Τα ήδη εγκεκριμένα «μέτρα» ύψους 11,5 δισ. ευρώ θα επικυρώσουν την καταστροφή.

Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη ιστορική συγκυρία, όπου η Ευρώπη «φλέγεται», όπου το κατασκεύασμα της Ευρωζώνης και του ευρώ παρασύρει στον όλεθρο ισχυρές οικονομίες, όπως αυτές της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Ως μόνη διέξοδος σωτηρίας προβάλλει η συνολική ρύθμιση των χρεών της Ευρωζώνης και η ριζική αναθεώρηση της εφαρμοζόμενης περιοριστικής, νεοφιλελεύθερης στρατηγικής. Πού θα βρεθεί άραγε η Ελλάδα, πώς θα παρακολουθήσει και θα παρέμβει στις ιστορικές αυτές διεργασίες; Ποιο πολιτικό υποκείμενο, ποια πολιτική-κυβερνητική εξουσία είναι ικανή να προασπίσει τα συμφέροντα της χώρας και του λαού της;

Το μνημονιακό στρατόπεδο των υποτελών και των εντολοδόχων προβάλλει ως επιχείρημα την ίδια την υποτέλεια του ως «πλεονέκτημα», προκειμένου να μην «εκδιωχθεί» η Ελλάδα από την Ευρωζώνη και το ευρώ. Αναγκαίος όρος, η εκπλήρωση των όρων των Μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων...  Σ' αυτό το σενάριο οι μνημονιακοί εντολοδόχοι δεν μας έχουν προσδιορίσει εάν η έξοδος μας από την Ευρωζώνη θα γίνει λίγο πριν ή λίγο μετά την ολοκληρωτική μας καταστροφή.

Αυτό το «επιχείρημα» που διατυπώνουν για να εκβιάσουν και να τρομοκρατήσουν τον λαό είναι η νομοτελειακή κατάληξη της δικής τους πολιτικής... ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΟΔΟΥ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ. Ο φόβος και η απόγνωση που έσπειραν όμως θα γίνουν μπούμερανγκ για τους ίδιους.

Στις κρίσιμες ιστορικές στιγμές που διανύουμε, πρώτος και αναγκαίος όρος της εθνικής και κοινωνικής μας επιβίωσης είναι η συγκρότηση ενός ισχυρού κυβερνητικού σχήματος το οποίο θα διαθέτει τη βούληση, ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥ που θα του επιτρέψει να διαπραγματευτεί από μια νέα αφετηρία με τους δανειστές μας, με σοβαρότητα, με αποφασιστικότητα, με βάση ένα σαφές σχέδιο εθνικής ανάπτυξης.

Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει τις νόμιμες υποχρεώσεις της, όμως οι εταίροι και δανειστές μας θα πρέπει να σεβαστούν την εθνική μας αξιοπρέπεια και να συμβάλουν ώστε οι θυσίες του λαού μας να μην πάνε χαμένες.

Η ώρα της ατομικής αλλά και της συλλογικής μας ευθύνης έφτασε. Να έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μας, πίστη στις αρχές και στις αξίες μας, καθαρή και ψύχραιμη γνώμη και απόφαση στην επιλογή μας. Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα και να αγωνιστούμε για μια καλύτερη προοπτική. Αυτήν τη φορά όλα εξαρτώνται από τη δική μας στάση, από τη δική μας απόφαση.

Από "ΤΟ ΠΑΡΟΝ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: