Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Σκεφτόμαστε τα ζώα - ψηφίσαμε ανθρώπους;







Σκεφτόμαστε τα ζώα - ψηφίσαμε ανθρώπους;

Πώς η προστασία των τετραπόδων περνάει μέσα από την κάλπη...

Δεν υπέφερα ποτέ από αυταπάτες. Αυτές οι τελευταίες μέρες μονοπωλήθηκαν από την αγωνία του καθενός μας για τις ωδίνες της κάλπης. Εντούτοις, στο ηλε­κτρονικό ταχυδρομείο της στήλης, τα γράμματα που σωρεύο­νται δεν έχουν να κάνουν με την πολιτική κρίση και το εκλογικό αποκορύφωμα της. Μια φωτο­γραφία που θα με στοιχειώνει για πάντα εικονίζει ένα αδέσποτο σκυλί με ανατιναγμένες τις δύο γνάθους. Κάποια ανήλικα τέρα­τα στην ελληνική επαρχία γιόρ­τασαν το Άγιο Πάσχα χώνοντας δυναμίτες στο στόμα του. Μάρτυρες δηλώνουν ότι του έδεσαν και το στόμα πρόχειρα με ένα σύρμα, για να εξασφαλίσουν το θεαματικό αποτέλεσμα.

Ένα βίντεο στο youtube δεί­χνει τρία ανήλικα -δεν είναι ού­τε δέκα χρόνων- που διασκεδά­ζουν κλωτσώντας επανειλημμέ­να ένα γατί μέσα στην πισίνα ξενοδοχείου. Ο περήφανος εικονολήπτης σχολιάζει: «Κυρίες και κύριοι, τώρα θα μάθουμε κολύ­μπι στο γατάκι»... Κάπου αλλού στην επικράτεια της αδάμαστης Ελλάδας, αμούστακοι παλικαράδες εξοικειώνονται με τα κυνηγητικά τυφέκια των πατερά­δων τους. Στόχος, ό,τι κινείται.

Και το πιο αποκρουστικό τεκ­μήριο της πεποίθησης ότι «δεν κάνουν τίποτα κακό» είναι η βι­ντεοσκόπηση των εγκλημάτων τους, με ακόλουθη αυτοενοχοποίηση στα fora του Διαδικτύου.

Τα παιδία παίζει. Οι μεγάλοι αδρα­νούν. Και μια γενιά αργότερα, οι κοινωνιολόγοι θα αναρωτιού­νται πως ξεπέσαμε σε μια κοινωνία υπανθρώπων που νοιάζονται μόνο για το τομάρι και την κα­λοπέραση τους, στηλιτεύοντας τους γραφικούς φιλόζωους που «διυλίζουν τον κώνωπα», όταν έχουμε να παλέψουμε με μνη­μόνια, PSI και ανεργία.

Δεν ξέρω τι ψηφίσατε. Δεν με νοιάζει κιόλας, γιατί κανένας υποψήφιος δεν μίλησε ανοιχτά για την αναλγησία της κοινωνίας μας και το βάλσαμο που προτείνει. Ορισμένοι παραδέχτη­καν ανοιχτά ότι δεν έχουν καν πρόγραμμα για την Παιδεία. Κά­που βαθιά μέσα μου, όμως, ελπί­ζω να ψηφίσατε ανθρώπους. Για να προστατεύσουν τα ζώα και να σώσουν τους εαυτούς τους. Αν είναι ακόμα σε θέση να κάνουν αυτή την απλή αναγωγή...
 
ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗ  

Από το K9LIFE του "Κ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: