Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΥΠΕΘΑ

ΠΑΝΙΚΟΣ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

nna ktirio 

Συναγερμός σήμανε αργά το βράδυ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Όχι δεν έτρεχαν οι αξιωματικοί πάνω κάτω λόγω της τραγωδίας με την αυτοκτονία του υπολοχαγού που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη και ειδικά τους στρατιωτικούς. Έτρεχαν για την φαρσοκωμωδία που ξεκίνησε αμέσως μετά από την ολοκλήρωση του βραδυνού δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha ο οποίος ήταν και ο μοναδικός που τις τελευταίες δύο ημέρες ασχολήθηκε με την αυτοκτονία του υπολοχαγού και κατ΄ επέκταση με τις σκληρότατες περικοπές που έχουν υποστεί οι στρατιωτικοί.
Σε ρεπορτάζ του χθες βράδυ -το οποίο έγινε έξω από το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών- μίλησαν απόστρατοι αλλά όπως φαίνεται κι ένας εν ενεργεία αξιωματικός με πολιτικά ο οποίος δεν είπε δα και τίποτα φοβερό! Απλά επιβεβαίωσε τις μεγάλες περικοπές που έχουν υποστεί. Το όνομα που του αποδόθηκε από λάθος από το τηλεοπτικό ρεπορτάζ ήταν Γ. Μούτσος.

Γι΄ αυτό το Μούτσο σήμανε συναγερμός στο υπουργικό γραφείο του Πάνου Παναγιωτόπουλου απ΄ όπου δόθηκε εντολή να “βρεθεί άμεσα ο Μούτσος”! Και το …ανθρωποκυνηγητό ξεκίνησε. Μόνο που Μούτσος στο ΠΝ δεν υπάρχει. Σε όνομα τουλάχιστον! Και όσο η ώρα περνούσε και δεν εντοπιζόταν τόσο μεγάλωνε ο εκνευρισμός στον τρίτο όροφο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ο άνθρωπος που μίλησε έχει άλλο όνομα!

Όλα δείχνουν ότι …το κυνηγητό του Μούτσου θα συνεχιστεί και σήμερα από το Πολεμικό Ναυτικό!

Όλα αυτά βέβαια δεν μπορεί παρά να προκαλούν προβληματισμό. Είναι δυνατόν την ώρα που οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε κατάσταση σοκ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας να ασχολούνται με τέτοια θέματα;

Είναι δυνατόν να σπαταλούν χρόνο και ενέργεια για να εντοπιστεί ένας στρατιωτικός ο οποίος μίλησε με πολιτικά χωρίς να λέει και τίποτα απρεπές;

Γιατί δεν ακούν όσα τους εξηγούν στρατιωτικοί ότι δεν μπορούν τίποτα να του προσάψουν;

Δείτε το ρεπορτάζ που προκάλεσε το …κυνήγι του Μούτσου.




http://news-cobra.blogspot.gr/2013/05/blog-post_1776.html
 ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
 


 Υπολοχαγός, πατέρας δυο παιδιών, "βούτηξε" στο κενό. Οικονομικοί οι λόγοι της αυτοκτονίας του

Τέλος στη ζωή του έδωσε τα ξημερώματα της Τρίτης υπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού στη Χαλκίδα όπου διέμενε. 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία εκτιμάται ότι οι λόγοι της αυτοκτονίας του, είναι οικονομικοί.

Λίγο μετά τις 2:00΄ τα ξημερώματα, ο 46χρονος στρατιωτικός ανέβηκε σε οικοδομή στη Χαλκίδα και βούτηξε στο κενό, αφήνοντας ορφανά δυο ανήλικα παιδιά.

Σοκαρισμένοι είναι οι συνάδελφοι του στη μονάδα της Ριτσώνας, όπου υπηρετούσε, καθώς και η τοπική κοινωνία της Χαλκίδας.

Ο 46χρονος είχε καταθέσει αίτηση για να αποστρατευθεί, ενώ ταυτόχρονα έψαχνε δεύτερη δουλειά για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα.

Όμως όπως όλα δείχνουν δεν άντεξε το βάρος των οικονομικών προβλημάτων και αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι άφησε σημείωμα με το οποίο ζητούσε από τους δικούς του να τον συγχωρέσουν και ότι δεν άντεχε άλλο.

Ανακοίνωση της Επιτροπής αλληλεγγύης στρατευμένων - Δίκτυο ελεύθερων φαντάρων Σπάρτακος

"Το φέρετρο του νεαρού υπολοχαγού που αυτοκτόνησε εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών πρέπει να κουβαλήσουν στις πλάτες τους ο Σαμαράς και ο Παναγιωτόπουλος, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης, ο Ελευσινιώτης και ο Κωσταράκος. Και μετά να εξαφανιστούν από προσώπου γης.

Αλλά τι λέμε. Εδώ το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το ΓΕΣ και το army.gr δεν έχουν βγάλει ούτε καν ανακοίνωση. Αυτοί έχουν άλλες προτεραιότητες: πρέπει να συνεχίσουν τις περικοπές, το πετσόκομμα μισθών - συντάξεων, να φτάσουν το βασικό μισθό στα 300 ευρώ, να ξεπουλήσουν τα πάντα, να απολύσουν δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους -μεταξύ των οποίων και στρατιωτικούς - να καταστείλουν κάθε εστία αντίστασης και αμφισβήτησης της βάρβαρης ταξικής τους και των Μνημονίων - διώκοντας βάναυσα και τον Συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις.  

Γιατί να βγάλουν ανακοίνωση επομένως. Τι να πούνε. Τι σημαίνει για αυτούς μια ακόμη αυτοκτονία άλλωστε...

"Ο υπολοχαγός παντρεμένος και πατέρας δύο μικρών παιδιών έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του. Υπηρετούσε σε μονάδα της Ριτσώνας. 

Οι συνάδελφοί του υποστηρίζουν ότι οι λόγοι είναι οικονομικοί και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο υπολοχαγός είχε αναγκαστεί να εργάζεται και εκτός στρατού για να μπορεί να τα βγάλει πέρα. Κάτι που δεν κατάφερε με αποτέλεσμα δύο 24ωρα μετά το Πάσχα να δώσει τέρμα στη ζωή του. Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στη μονάδα του και δείχνει ότι η κατάσταση που επικρατεί στις ΕΔ είναι πλέον δυσβάσταχτη και κανείς δεν μπορεί να αποφύγει την σκληρή πραγματικότητα".

Η αυτοκτονία του υπολοχαγού ήταν ένα ακόμη στιγμιότυπο από το δράμα τους λαού μας. Μέσα σε ένα 48ωρο χάσαμε τέσσερις συνανθρώπους μας στην Κρήτη  και σήμερα το πρωί στη Χαλκίδα, ενός 46χρονου, που πήδηξε από την ταράτσα οικοδομής. 
Εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη σε όλες αυτές τις οικογένειες και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε πιο οργισμένα, πιο αποφασισμένα".

Με πληροφορίες από: lamiareport.gr
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/aytoktonhse_ypoloxagos_toy_stratou.2241945.html
 

Το σημείωμα του Υπολοχαγού που αυτοκτόνησε: 

"Συγχωρέστε με, δεν αντέχω άλλο"

Προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των αξιωματικών και γενικότερα των στελεχών και των τριών Κλάδων των ΕΔ από την αυτοκτονία του υπολοχαγού του Πυροβολικού που απ' ότι φαίνεται ήρθε ως αποτέλεσμα του οικονομικού αδιεξόδου που αντιμετωπίζουν χιλιάδες στελέχη των ΕΔ.

Ο υπολοχαγός παντρεμένος και πατέρας δύο μικρών παιδιών υπηρετούσε στην 180 Μοίρα των αντιαεροπορικών πυραύλων I.Hawk στο Καπανδρίτι και διέμενε στη Χαλκίδα. Ανέβηκε σε... διπλανή από το σπίτι του οικοδομή και από εκεί έδωσε τέλος στη ζωή του. Πληροφορίες αναφέρουν πως άφησε σημείωμα, το οποίο έχει η Αστυνομία και αναφέρει, "Συγχωρέστε με, δεν αντέχω άλλο".

Και πως ν' αντέξει ένας άνθρωπος με αξιοπρέπεια όταν εισπράττει μερικά εκατοστάρικα ως μισθό και πρέπει να ζήσει μια οικογένεια; Ο υπολοχαγός είχε αναγκαστεί να εργάζεται και εκτός στρατού για να μπορεί να τα βγάλει πέρα. Κάτι που δεν κατάφερε με αποτέλεσμα δύο 24ωρα μετά το Πάσχα να δώσει τέρμα στη ζωή του.

Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στη μονάδα του και δείχνει ότι η κατάσταση που επικρατεί στις ΕΔ είναι πλέον δυσβάσταχτη και κανείς δεν μπορεί να αποφύγει την σκληρή πραγματικότητα.

To ερώτημα είναι αν η αυτοκτονία προσέφερε κάποια λύση στην οικογένειά του ή αν θα συγκινηθούν οι υπηρέτες της τρόικα που υποδύονται την ελληνική κυβέρνηση, από το απονενοημένο διάβημα. Δεν το πιστεύουμε. Υπάρχουν άλλοι τρόποι και για να υπερασπίσουν τις οικογένειές τους οι εξαθλιωμένοι Έλληνες και ειδικότερα οι στρατιωτικοί και να "πονέσει" η κυβέρνηση των τροϊκανών...

http://attikanea.blogspot.gr/2013/05/blog-post_9913.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: