Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΓΕΡΜΑΝΙΑ : Ήθελαν κατάσχεση καταθέσεων και στην Ελλάδα



Δεν υπάρχει απόλυτη προστασία για τις τραπεζικές καταθέσεις στην Ευρωζώνη είπε ο Γερμανός οικονομολόγος Βολφγκανγκ Γκέρκε μη εξαιρώντας τους καταθέτες κάτω των 100.000 ευρώ. Βρίσκει σωστό να διασώζονται οι τράπεζες με τα χρήματα των καταθετών και ρίχνει τη «βόμβα» λέγοντας πώς η δήμευση των χρημάτων που έγινε στην Κύπρο θα έπρεπε να έχει προηγηθεί στην Ελλάδα. Κοινώς λέει πώς το Βερολίνο είχε σκεφτεί μεταξύ όλων των άλλων και κατάσχεση των καταθέσεων των Ελλήνων.  

Όταν αυτό λέγεται από Γερμανό καθηγητή και πρόεδρο του Βαυαρικού Χρηματοπιστωτικού Κέντρου, που έχει στενές σχέσεις με την Καγκελαρία, επιβεβαιώνεται σαφώς πώς το Βερολίνο είναι αποφασισμένο να προχωρήσει σε κατάσχεση καταθέσεων ανάλογη αυτής της Κύπρου και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης που έχουν οικονομικά προβλήματα και τράπεζες με «ανοίγματα».

«Έπρεπε πολύ πιο νωρίς να είχε ακολουθηθεί αυτός ο δρόμος, όταν η Ελλάδα άρχισε να αντιμετωπίζει δυσκολίες (εννοεί την κατάσχεση των καταθέσεων που έγινε στην Κύπρο). Έπρεπε τότε να είχαν αποφασιστεί συναλλαγματικοί έλεγχοι και έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων. Αυτή όμως η δυνατότητα δεν αξιοποιήθηκε και οι Ευρωπαίοι και οι Γερμανοί φορολογούμενοι κλήθηκαν να πληρώσουν τον λογαριασμό για τους Έλληνες φοροφυγάδες», δήλωσε στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Focus.

O Γερμανός οικονομολόγος απηύθυνε και συστάσεις με στόχο βέβαια να μαζευτούν οι καταθέσεις των Ευρωπαίων στη Γερμανία. «Είναι κρίσιμης σημασίας το να αναρωτιέται κανείς: Γιατί η τράπεζα μου δίνει μεγαλύτερο επιτόκιο απ' ό,τι π.χ. στην Γερμανία; Ακριβώς αυτό συνέβη στην Κύπρο. Οι τράπεζες προσέφεραν εκεί εξαιρετικά μεγάλα επιτόκια και τα κεφάλαια έτυχαν μίας έντονα κερδοσκοπικής διαχείρισης».

Γίνεται ξεκάθαρο το σχέδιο της οικονομικής πολιτικής του Βερολίνου που είναι να ισχυροποιηθεί η Γερμανία σε βάρος των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών. Και αυτό βέβαια δεν γίνεται μόνο με τις καταθέσεις, αλλά και με τα ακίνητα και τα χρυσαφικά.  "Αρκεί μία κυβερνητική πλειοψηφία για να αποφασιστεί (η επιβολή) αναγκαστικής εισφοράς στις καταθέσεις, τον χρυσό και τα ακίνητα" είπε ο κ. Γκέρκε.

Στην Ελλάδα βέβαια ακολουθείται άλλη τακτική προς το παρόν. Δουλεύουν κυκλώματα με οργανωμένο και συντονισμένο τρόπο προκειμένου να πάρουν όλα τα χρυσαφικά των Ελλήνων έναντι πινακίου φακής και αφού τα λιώσουν σε παράνομα χυτήρια τα φυγαδεύουν στις Γερμανικές τράπεζες ως ράβδους χρυσού. Ήδη δύο σπείρες εξαρθρώθηκαν ενώ πήγαιναν να βγάλουν παράνομα από το Ελευθέριος Βενιζέλος μεγάλες ποσότητες σε χρυσό αι ασήμι.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: