Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Σοκ - Η Αντζελίνα Τζολί έκανε διπλή μαστεκτομή



Δεν συνηθίζω να αναρτώ ειδήσεις για celebrities αλλά αυτό είναι κάτι το ξεχωριστό που αξίζει να αναφερθεί για να πάρουν θάρρος γυναίκες με παρόμοιο πρόβλημα και που διστάζουν να υποστούν μαστεκτομή και να σώσουν την ζωή τους. Έχοντας πικρή εμπειρία ο ίδιος από παρόμοιο συμβάν δεν δίστασα ούτε στιγμή να κάνω αυτή την ανάρτηση.

Σοκ :
Η Αντζελίνα Τζολί έκανε διπλή μαστεκτομή
Η Αντζελίνα Τζολί αποκάλυψε σήμερα ότι υπεβλήθη σε διπλή μαστεκτομή για να προλάβει τον κίνδυνο να εμφανίσει καρκίνο.

Σε άρθρο της με τίτλο "η ιατρική επιλογή μου" που δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Νιου Γιορκ Τάιμς", η αμερικανίδα ηθοποιός γράφει πως υποβλήθηκε σ' αυτή την επέμβαση επειδή έχει ένα ελαττωματικό γονίδιο το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο να εμφανίσει καρκίνο στις ωοθήκες και τους μαστούς.

Η μητέρα της διάσημης ηθοποιού ταλαιπωρούνταν από τον καρκίνο του μαστού για πάνω από δέκα χρόνια, με αποτέλεσμα να χάσει τη μάχη για τη ζωή στην ηλικία των 56 ετών.

«Ευτυχώς πρόλαβε να γνωρίσει και να αγκαλιάσει τα πρώτα της εγγόνια. Τα υπόλοιπα παιδιά μου δεν είχαν την τύχη να την γνωρίσουν και να μάθουν πόσο αγαπητή και χαρισματική ήταν», γράφει χαρακτηριστικά η ίδια.

«Γράφω για αυτό διότι ελπίζω πώς άλλες γυναίκες θα παραδειγματιστούν και ίσως να επωφεληθούν από τη δική μου εμπειρία. Ο καρκίνος είναι μία λέξη που συνεχίζει να τρομοκρατεί τον κόσμο και δυστυχώς τον... αναγκάζει να χάνει πολλές φορές τη δύναμή του. Ευτυχώς, σήμερα με μια εξέταση στο αίμα μπορείς να μάθεις εάν ανήκεις στις ομάδες υψηλού κινδύνου».

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ο καρκίνος του μαστού σκοτώνει 458.000 γυναίκες τον χρόνο.

protothema.gr

 «Η αλήθεια είναι ότι έχω ένα ‘προβληματικό’ γονίδιο, το BRCA1, το οποίο αυξάνει τις πιθανότητες να εμφανίσω καρκίνο του μαστού και καρκίνο των ωοθηκών», δήλωσε η ίδια.

Σε διπλή μαστεκτομή υπεβλήθη 

η Αντζελίνα Τζολί

Η 37χρονη ηθοποιός, μητέρα έξι παιδιών, δήλωσε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, είχε 87%πιθανότητες  να προσβληθεί από καρκίνο του στήθους και 50% πιθανότητες να προσβληθεί από καρκίνο των ωοθηκών. 


Η δημοφιλής ηθοποιός του Χόλιγουντ Αντζελίνα Τζολί αποκάλυψε στους New York Times ότι υπεβλήθη σε διπλή μαστεκτομή, για να μειώσει τις πιθανότητες να προσβληθεί από καρκίνο του στήθους. 

Η 37χρονη ηθοποιός, μητέρα έξι παιδιών, δήλωσε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, είχε 87% πιθανότητες να προσβληθεί από καρκίνο του στήθους και 50% πιθανότητες να προσβληθεί από καρκίνο των ωοθηκών.

Όπως είπε η ίδια, αποφάσισε να μειώσει όσο μπορούσε το ρίσκο. Τόνισε ακόμα ότι η μητέρα της πάλεψε για περισσότερα από 10 χρόνια με τον καρκίνο και τελικά πέθανε στα 56 της χρόνια.

Πρόσθεσε ότι ήθελε να καθησυχάσει τα έξι της παιδιά, πως η αρρώστια που της στέρησε τη δική της μητέρα, δε θα στερήσει και εκείνη από τα παιδιά της.

«Η αλήθεια είναι ότι έχω ένα ‘προβληματικό’ γονίδιο, το BRCA1, το οποίο αυξάνει τις πιθανότητες να εμφανίσω καρκίνο του μαστού και καρκίνο των ωοθηκών», δήλωσε η ίδια.

Πήρε την απόφαση να υποστεί τις επεμβάσεις, μόλις συνειδητοποίησε ότι αυτή ήταν η δική της πραγματικότητα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Οι επεμβάσεις ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο και ολοκληρώθηκαν στα τέλη Απριλίου.

Σύμφωνα με την ίδια, πλέον οι πιθανότητές να εμφανίσει καρκίνο του μαστού έχουν πέσει στο 5%.

Η δημοφιλής ηθοποιός τόνισε πως έκανε μία «ισχυρή επιλογή» η οποία δεν μειώνει σε κανένα βαθμό τη θηλυκότητα της και θέλησε να δώσει ένα μήνυμα στις γυναίκες που διαβάζουν τη συγκεκριμένη είδηση ότι «ελπίζω να σας βοηθήσει να δείτε ότι έχετε επιλογές».

Παράλληλα ευχαρίστησε τον σύντροφό της και πατέρα των παιδιών της Μπραντ Πιτ για την υποστήριξή του.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/231983/se-dipli-mastektomi-upevlithi-i-adzelina-tzoli/#ixzz2TFehp9d0

Δεν υπάρχουν σχόλια: