Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ : ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗmelina-kool-klik-570


Είκοσι ακριβώς χρόνια πριν η Ελλάδα, οι Έλληνες, χάνουν μία γυναίκα η οποία άφησε όσο ελάχιστες το στίγμα της στην σύγχρονη ελληνική ιστορία. Η Μελίνα Μερκούρη στις 6 Μαρτίου του 1994 πεθαίνει από καρκίνο, έχοντας συνδέσει το όνομά της με το θέατρο, τον κινηματογράφο και φυσικά την πολιτική.


Η Μελίνα Μερκούρη εκτός από πολιτικός όμως ήταν πάνω απ΄όλα σταρ. Πόσο καλά την γνωρίζουμε και πώς την θυμόμαστε; Η ίδια και ο Ζιλ Ντασέν είχαν από κοινού λάβει μία απόφαση. Μία απόφαση που αποκαλύπτει ο Πέτρος Κωστόπουλος στο 13ο τεύχος του Kool Magazine μιλώντας για την προσπάθειά του να κάνει μαζί της μία συνέντευξη που «κυνηγούσε» για καιρό. «Είχαν συµφωνήσει να µην ξαναµιλήσει ποτέ για τα παλιά και για τη ζωή της ως σταρ, κι αυτός απ’ τη µεριά του έκανε κάποιες άλλες παραχωρήσεις, όπως το να µην ξαναπάει σε πόλεµο στο Ισραήλ», αναφέρει στο editorial του τελευταίου τεύχους.

Η Μελίνα Μερκούρη αποκαλύπτεται -ξανά- 20 χρόνια μετά τον θάνατό της σε μία ιστορική συνέντευξη και φωτογράφηση του ΚΛΙΚ. Η Μελίνα ξαναέγινε σταρ. Το ήθελε και η ίδια άλλωστε, παρά τις όποιες αντιρρήσεις εμφανίστηκαν στην αρχή. «Το ΚΛΙΚ με ερέθιζε µ΄αυτή τη συνέντευξη και ήθελα να κάνω κι εγώ ένα δώρο όχι µόνο στον εαυτό µου, δηλαδή να ξεφύγω από τη Μελίνα Μερκούρη του 1967-68, αλλά και σ’ αυτούς που διαβάζουν το ΚΛΙΚ, ένα δώρο του 1990 και ένα άλλο ερέθισµα. Έτυχε να µιλήσω µε τον ∆ιονύση Φωτόπουλο, ο οποίος είναι ένας πολύ δύσκολος χαρακτήρας, αλλά βρίσκω ότι είναι ένας πολύ µεγάλος καλλιτέχνης και είπα ότι θα κάνω µια συλλογική δουλειά, θα µεταµφιεστώ, θα δω αν αντέχω να κινηθώ και να κολυµπήσω. Νοµίζω ότι και ένας πολιτικός, αν είναι µεγάλος δικηγόρος, ακόµα και αν όλα γύρω του ήταν µε οµίχλη, θα πήγαινε και θα έκανε µια µεγάλη δίκη. Αυτό είναι το άλλο µου όπλο, αυτός είναι ο άλλος µου εαυτός και είπα γιατί να µη βγω να δουν τα νιάτα, οι νέοι που διαβάζουν αυτό το περιοδικό, εάν εγώ µπορώ να παίξω, αν αντέχω ακόµα», απαντά η ίδια για την απόφασή της να ξαναβγεί από το το «καβούκι» του πολιτικού.

Δεν ήταν μία εύκολη συνέντευξη. Ούτε για να ξεκινήσει, ούτε για να τελειώσει. Ο στόχος άλλωστε ήταν η Μελίνα Μερκούρη να εμφανιστεί ξανά ως σταρ. «Μου είχε καρφωθεί στο µυαλό ότι από το 1974, όταν και γύρισε στην Ελλάδα, η Μελίνα είχε αρνηθεί να µιλήσει ως σταρ. Μίλαγε µόνο ως πολιτικός, πράγµα που εµένα µε εκνεύριζε ανυπόφορα», αναφέρει ο Πέτρος Κωστόπουλος.
«Την έχω πει αυτή την ιστορία, αλλά είναι πάρα πολύ ωραία και νοµίζω ότι, όπως πουλιέται η κόκα κόλα πρέπει να πουλιέται και µια καλή ιστορία και να λέγεται δύο φορές. Εγώ αισθάνθηκα ότι έπρεπε να γίνω ηθοποιός διότι είχα πολιτικούς στο σπίτι και τους έβλεπα στο µπαλκόνι να µιλάνε και να πείθουν τον κόσµο. Ε, λοιπόν, ήταν µια παράσταση. Και εγώ ήθελα να κάνω ορισµένα πράγµατα και να τα καταφέρω για τον εαυτό µου.

Να γιατί ζήλευε ο Ορλάντο - Η απόλυτα σέξι εκδοχή της Μιράντα Κερ

Μια µέρα, ήµουν πέντε χρονών και ήθελα ένα φωνόγραφο, αλλά ήξερα πως δεν υπήρχαν λεφτά γιατί θα µου έπαιρναν παπούτσια τα Χριστούγεννα. Όµως ήθελα φωνογράφο και αναρωτιόµουν πώς µπορώ να τον αποκτήσω, και σκέφτηκα µε την πειθώ, µε τα λόγια, όπως κάνει ο παππούς µου από το µπαλκόνι, όπως κάνει ο µπαµπάς µου, όπως κάνει ο θείος µου. Λοιπόν πήγα στον καθρέφτη και άρχισα να λέω «θα ήθελα πάρα πολύ ένα φωνογράφο και, αν δεν µου τον δώσεις, θα είναι πάρα πολύ µεγάλη δυστυχία για µένα» και άρχισα να αυτοσυγκινούµαι. Στο τέλος συγκινήθηκα πάρα πολύ και γέµισαν τα µάτια µου δάκρυα. Είχα πάρα πολύ ωραία δάκρυα, πιο ωραία από µάτια, ήταν σαν µπριγιάντια. Λοιπόν µπροστά στον καθρέφτη λέω «τώρα πρέπει να κλάψω, αλλά δεν πρέπει να κλάψω πάρα πολύ» και άρχισε να τρέχει ένα δάκρυ και το κράτησα εκεί και το επανέλαβα. Ήµουν ηθοποιός (το γραµµόφωνο το πήρα)», απαντά η Μελίνα στην ερώτηση, γιατί αποφάσισε να γίνει ηθοποιός.

Στην συνέχεια αποκάλυψε πως... δεν την ήθελαν στον κινηματογράφο! «Για το στόµα µου. ∆εν τους άρεσε, το έβρισκαν µεγάλο και προκλητικό», απαντά, ενώ συμπληρώνει πως ήταν απίστευτο το πόσο δεν την ήθελαν!

«Ο Μπράντο είναι σταρ. Επίσης µε τον Μπράντο υπήρχε κάτι πιο πολύ από µια γνωριµία. Ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε πάρα πολύ τον Τζούλη, αγαπούσε κι εµένα. Θυµάµαι µια βραδιά ήρθε και κοιµήθηκε έξω από το σπίτι που µέναµε στην Αθήνα. Ο Ντασέν σχεδίαζε µια ταινία µε θέµα τον Περικλή. Όταν τον βρήκε ο Ντασέν το πρωί και τον ρώτησε τι κάνει, του απάντησε «Ο Περικλής που ψάχνεις είµαι εγώ», απάντησε όταν ερωτήθηκε «Ποιοι από τους σταρ που γνώρισες σου έχουν αποτυπωθεί στη µνήµη;».

Παράλληλα αποκαλύπτει ότι ο ίδιος ο Μάρλον Μπάρντο την είχε φλερτάρει μία φορά αλλά αυτό επειδή ήταν μεθυσμένος... Για την γνωριμία της με τον Ζιλ Ντασέν είπε: «Με γνώρισε στην οθόνη. Ο Κακογιάννης τον παρακάλεσε να έρθει. Ο Τζούλη εκείνη την εποχή ήταν το πιο φανταχτερό πλάσµα του φεστιβάλ, λόγω του µακαρθισµού. Ήταν ο άνθρωπος που ετοίµαζε ταινία µετά από έξι χρόνια, το «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται». Ήρθε, είδε το φιλµ. Εγώ µε τη φίλη µου τη Ρένα και τον Φούντα καθόµασταν πίσω και πραγµατικά, όταν τελείωσε η ταινία, είδα έναν άνθρωπο µε πολύ γαλάζια µάτια να πηδάει σαν αθλητής τα καθίσµατα και να έρχεται να µε παίρνει αγκαλιά, τον Φούντα και εµένα. Μας έδωσε ραντεβού στο Ματζέστικ το ίδιο απόγευµα».

Η Μελίνα Μερκούρ γνώριζε καλά τους άνδρες: «Ένας ερωτευµένος άντρας είναι πιο ερωτευµένος από µια γυναίκα. Εγώ έχω µια κακία µε τους άντρες. Ήµουν πάρα πολύ κακό κορίτσι. Τους ταλαιπωρούσα. ∆ιότι η µάνα µου είχε τον πιο ωραίο άντρα της Ελλάδας, τον πατέρα µου, γιατί χώρισε πολύ νέα, γιατί άκουγα πάντα ότι οι άντρες είναι φρικτοί και απαίσιοι, κερατώνουν και σε αφήνουν. Κι έτσι ήταν. Μέσα µου έλεγα: Εσύ µια µέρα θα τους εκδικηθείς, και νοµίζω ότι η φτιαξιά µου, δεν µιλάω για την εξωτερική µου εµφάνιση, µου έδωσε τη δύναµη να µη φτάσω ποτέ στον γκρεµό, µόνο µε τον Τζούλη έγινε αυτό», είπε όταν ερωτήθηκε εάν οι άνδρες ερωτεύονται περισσότερο και γίνονται πιο αφελείς λόγω αυτού.Να γιατί ζήλευε ο Ορλάντο - Η απόλυτα σέξι εκδοχή της Μιράντα Κερ 

http://www.koolnews.gr/extras/mono-sto-kool-i-teleftaia-sygklonistiki-synentefxi-tis-melinas-merkouri-ston-petro-kostopoulo/

Δεν υπάρχουν σχόλια: