Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

EΘΑΨΑΝ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ



EΘΑΨΑΝ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ
Ανίκανοι οι υπουργοί Οικονομικών που χειρίσθηκαν τις λίστες Λαγκάρντ και Μπόριανς
Το Δημόσιο δεν εισέπραξε ούτε ένα ευρώ
Μακαρία η οδός στην οποία πορεύονται σήμερα οι λίστες Λαγκάρντ και Μπόριανς!
Εκατοντάδες εκατομμύρια ήταν τα ευρώ που ΘΑ είσπραττε το κράτος μας από τους... φιλέλληνες που βγάλανε έξω τα κλοπιμαία από μίζες, υπερτιμολογήσεις και φοροδιαφυγή, η δράση των οποίων ήταν καταγεγραμμένη στις περιβόητες λίστες Λαγκάρντ και Μπόριανς. Και τα μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που έκαναν τους υπουργούς Οικονομικών ούτε που άγγιξαν τις εν λόγω λίστες από τον φόβο τους μήπως καούν έτσι και έπεφταν σε κανέναν νταβατζή –εκδότη, μεγαλοεπιχειρηματία κ.λπ.– από εκείνους που... τσοντάρουν για τα... έξοδα της ηγεσίας ή υψηλόβαθμων στελεχών του κόμματος. Από το 2010 είχε στα χέρια της η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών τη λίστα Φαλτσιάνι, η οποία στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Λαγκάρντ, με τα 2.062 καυτά ονόματα. Τη δε λίστα Μπόριανς την έχουν πάνω από δυόμισι χρόνια.
Ούτε ένα ευρώ, όμως, δεν μπήκε στο Δημόσιο Ταμείο από αυτές τις δύο λίστες. Τεράστιος άθλος! Αντίθετα, οι άλλες χώρες που φιγουράριζαν στις λίστες αυτές με ονόματα πολιτών τους μάζεψαν πολλά λεφτά. Μόνο εμείς είμαστε οι ανίκανοι. Και τώρα την ανικανότητα των υπουργών Οικονομικών που χειρίστηκαν τις δύο λίστες θα την πληρώσουν οι συνταξιούχοι. Θα κοπούν οι συντάξεις τους αν δεν προκύψει από την εκκαθάριση του 2016 πλεόνασμα 0,5%, όπως δεσμεύθηκε με την επιστολή του προς τα αφεντικά-«θεσμούς» ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Και μην τολμήσει κανείς από τους νυν και πρώην υπουργούς Οικονομικών να πει ότι τον αδικούμε, γιατί πρόσφατες είναι οι δικαστικές αποφάσεις που αποδεικνύουν με ποιον τρόπο αξιοποίησαν για το συμφέρον του κράτους και του λαού τις δύο λίστες: «Παραγράφονται φόροι και πρόστιμα σε μεγαλοκαταθέτες εξωτερικού (λίστες Λαγκάρντ, Μπόριανς κ.λπ.) εξαιτίας της “κωλυσιεργίας” των κυβερνήσεων»!
ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: