Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ : Ακυρότητα των Μνημονίων




Ακυρότητα των Μνημονίων

Άκυρα όλα τα Μνημόνια έτσι και καταδικαστεί ο Γεωργίου ότι πλαστογράφησε τα στοιχεία - Γι' αυτό έχει πέσει όλη η... οικουμένη να τον σώσει, εκβιάζοντας την κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη

του ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ

Κάθε άλλο παρά τυχαία είναι η πρωτοφανής στήριξη όχι μόνο από την Ευρώπη αλλά και από την Αμερική στον κατηγορούμενο για την αλλοίωση των πραγματικών στοιχείων της ελληνικής οικονομίας, πρώην πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέα Γεωργίου. Αλλοίωση που είχε αποτέλεσμα να εμφανισθεί διογκωμένο το έλλειμμα σε ποσοστά πάνω από 15% και να επιβληθούν στην Ελλάδα τα εξοντωτικά Μνημόνια, που καταδίκασαν τον ελληνικό λαό σε μόνιμα καταναγκαστικά έργα και τη χώρα μας σε εσαεί ομηρία.
Τα στοιχεία που προσέφερε ο κ. Ανδρέας Γεωργίου στους «τροϊκανούς» ήταν τα θεμέλια στα οποία στηρίχθηκαν τα μέτρα εξόντωσης. Ήδη μετράμε πάνω από 1.000.000 ανέργους. Στρατιές στα συσσίτια. Κοντά στα 500.000 νέα παιδιά, το αύριο τούτης της γωνιάς του πλανήτη, έχουν πάρει τον δρόμο της ξενιτιάς. Τα λουκέτα έχουν φθάσει στις 300.000, και όλο παράγονται νέα. Η φτωχοποίηση του ελληνικού λαού δεν έχει σταματημό και ο αφελληνισμός των επιχειρήσεων-φιλέτων και των πλουτοπαραγωγικών πηγών μας επιταχύνεται, και μάλιστα για ψίχουλα (ήδη η κυβέρνηση έχει βάλει... αγγελίες και αυτές τις μέρες ήρθαν οι Γάλλοι να πάρουν ακόμη και το νεράκι μας). Και φως δεν αχνοφαίνεται στον ορίζοντα, το σκοτάδι παραμένει, με δεκάδες χιλιάδες οικογένειες να είναι στην τσίτα γιατί το σπίτι τους βγαίνει σε πλειστηριασμό.
Όλα αυτά –αυτό το απίστευτο σάρωμα– δεν θα τα ζούσε η χώρα μας αν ο κ. Γεωργίου είχε κάνει σωστά τη δουλειά του και δεν είχε δώσει τα κλειδιά για να αλώσουν οι γνωστοί – άγνωστοι (οι οποίοι κάθε άλλο παρά μας συμπαθούν και το έχουν αποδείξει στις κρίσιμες στιγμές, όπου πάντα ό,τι δίνουν το παίρνουν πίσω πολλαπλάσια) το οικόπεδό μας, που είναι ένα από τα καλύτερα της Γης – και αυτό το βίωσε στα δύο περίπου εικοσιτετράωρα που έμεινε στη χώρα μας ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.
Σαν χάρτινος πύργος θα καταρρεύσουν τα Μνημόνια αν ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου καταδικαστεί τελεσίδικα. (Ήδη υπάρχει πρωτόδικη ποινή…) Και όχι μόνο θα ακυρωθούν τα Μνημόνια, αλλά η Ελλάδα θα δικαιούται να ζητήσει και τεράστιες αποζημιώσεις για τις πρωτοφανείς καταστροφές που προκάλεσαν. Χειροπιαστές οι αποδείξεις, ων ουκ έστιν αριθμός. Η χώρα έχασε το 25% του ΑΕΠ της, συμπολίτες μας έφτασαν στο σημείο να αυτοκτονούν, ενώ άλλοι κατέληξαν στη φυλακή λόγω χρεών ή έκλεισαν το μαγαζί τους, που χρόνια προσπαθούσαν να το δημιουργήσουν, γιατί η κατανάλωση χάθηκε...
Φτάσανε στο σημείο να βάλουν ως προαπαιτούμενο στην αξιολόγηση να αθωώσει η Δικαιοσύνη τον Γεωργίου, απειλώντας με... αντίμετρα! Και έσπευσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος να δηλώσει δημοσίως ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αμφισβητεί τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ την εποχή που ο κ. Γεωργίου ήταν πρόεδρός της αλλά και προσυπογράφει την εγκυρότητά τους, στέλνοντας έμμεσα μήνυμα στη Δικαιοσύνη ότι πρέπει να τον αθωώσει.
Είχε προηγηθεί το... τελεσίγραφο του περασμένου Ιουνίου προς το Μαξίμου ότι δεν θα εκταμιευόταν η δόση των 7,7 δισ. ευρώ αν δεν πλήρωνε το Ελληνικό Δημόσιο τα δικαστικά έξοδα για την παραπομπή του Γεωργίου. Και εν τω άμα, η κυβέρνηση εκτέλεσε την εντολή... Μάλιστα, στο κείμενο του συμπληρωματικού Μνημονίου υπάρχει δέσμευση της κυβέρνησης ότι πρέπει να αποκατασταθεί υλικά και ηθικά ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ!
Πέραν των παρεμβάσεων των Ευρωπαίων (με πιο πρόσφατη τη συζήτηση στο EuroWorking Group την εβδομάδα που πέρασε, όπου τέθηκε το θέμα της παραπομπής του Γεωργίου, που –όπως φάνηκε– έχει... εκνευρίσει σειρά αξιωματούχων των Βρυξελλών), υπέρ του Γεωργίου πιέζει και το ΔΝΤ, και όχι μόνο. Την εβδομάδα που πέρασε η Ένωση Αμερικανών Στατιστικολόγων (ASA) με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εκφράζει την έντονη ενόχλησή της για τη συνέχιση των δικαστικών περιπετειών του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και ζητά να σταματήσει κάθε περαιτέρω δίωξή του. Έχει, μάλιστα, το θράσος να απαιτεί να αποζημιωθεί ο Γεωργίου για όποια έξοδα έχει κάνει και να του ζητήσει το ελληνικό κράτος δημόσια συγγνώμη!
Όλα αυτά έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτό που επανειλημμένα έχει πει το «ΠΑΡΟΝ», ότι ο Γεωργίου είναι άνθρωπος του Βερολίνου και του ΔΝΤ. Πέραν, όμως, του κανόνα τους να μην πουλάνε τους δικούς τους ανθρώπους, καίγονται από τον φόβο ότι μια οριστική καταδίκη του Γεωργίου για αλλοίωση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ υπέρ των δανειστών θα τινάξει στον αέρα την τεκμηριακή βάση πάνω στην οποία έστησαν τα Μνημόνια.
Αυτή δε η σύσσωμη και συνεχής στήριξη του Γεωργίου από Ευρώπη και Αμερική, σε όλα τα επίπεδα, προδίδει και τον φόβο που διακατέχει τους δανειστές μήπως αρχίσει να μιλάει, γιατί τότε δεν θα υπάρχει πέπλο να κρύψουν τις πομπές τους, τις αθλιότητές τους. Θα αποδειχθεί ότι έστησαν τον ελληνικό λαό στον τοίχο για τα δικά τους συμφέροντα...
ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: